Цитат на: venerra в Август 14, 2013, 03:51:17 pmпросто ми за невежеството, но какво значи "шунда" нещо морско ли е Трътка. Дупето на кокошката.
просто ми за невежеството, но какво значи "шунда" нещо морско ли е
Трътка. Дупето на кокошката.
Що бе, аз поне не съм лоша партия - готвя, пера, проскам, мия чинии (ако някой прояви желание да ме замести, не се дърпам де), св...и правя, к'во ми е?? Не гладя, не обичам да чистя и да подреждам, правя го в момента, щото живея сама и няма кой ...
шунда – vulva. П.Добрев посочва като значение: разсечена “заешка” устна, което има пряка аналогия в пущунското шунда – “заешка” устна. Трябва да посочим че думата е много по-известна като едно от вулгарните названия на женския полов орган с явен описателен характер. Също в пущунски sūnda`h означава втулка, гнездо, където се поставя дръжката на брадвата, или на копието, в хинди-урду sandhi – рана, телесен отвор, вулва. в староиндийски śūna, śūnyá - кухина. Тези примери показват че, най-вероятно се касае за циганска заемка в български.
Цитатшунда – vulva. П.Добрев посочва като значение: разсечена “заешка” устна, което има пряка аналогия в пущунското шунда – “заешка” устна. Трябва да посочим че думата е много по-известна като едно от вулгарните названия на женския полов орган с явен описателен характер. Също в пущунски sūnda`h означава втулка, гнездо, където се поставя дръжката на брадвата, или на копието, в хинди-урду sandhi – рана, телесен отвор, вулва. в староиндийски śūna, śūnyá - кухина. Тези примери показват че, най-вероятно се касае за циганска заемка в български.
Женски морски таралеж е,ама без бодли. То вече не е модерно да се ходи с бодли
Цитат на: Нова в Август 14, 2013, 03:52:18 pm Трътка. Дупето на кокошката.Или будалкаш аудиторията, или аз знам друго значение
Нещо като приятелчета за кекс.
Цитат на: Нова в Август 14, 2013, 04:04:16 pmНещо като приятелчета за кекс.е, това вече е приказка! :blink:
Цитат на: venerra в Август 14, 2013, 03:51:17 pmпросто ми за невежеството, но какво значи "шунда" нещо морско ли е :haha: :haha: :haha:Само Нова може да го изтърси. Шунда го използваме като женски полов органи, може и шундак за мъж Иначе за чистенето, като типичен овен си имам по-важни работи от това, добре че е девата да ми чисти, че ще си умра в хаоса. Дрийми, много ми е странен твоят асц., що не мие и не чисти? Макар че моят мъж един път се изнерви и донесе пластмасови чинии, чаши, вилици, лъжици - много яко, ядеш и хвърляш. За гости, разбира се не става, но като сме си само двамата и бързаме, кой ще ни гледа, супер е!
Цитат на: irina в Август 14, 2013, 03:55:18 pmЩо бе, аз поне не съм лоша партия - готвя, пера, проскам, мия чинии (ако някой прояви желание да ме замести, не се дърпам де), св...и правя, к'во ми е?? Не гладя, не обичам да чистя и да подреждам, правя го в момента, щото живея сама и няма кой ...Казвам им аз, че си жена-мечта, те... Взимам те отма.