Здравей Гост

Натални карти на известни престъпници и действащи политици - прилики и разлики

• 149 Отговора
  • 25434 Прегледи
Опозицията Меркурий/Плутон сама по себе си не се свързва с криминални изяви.

И аз я имам - криминалета не гледам, гангстерски филми не понасям. Но имам други, също така специфични предпочитания във филмовия жанр.  ;)
Филми на ужасите..?

Да, но също така и мистични обичам, с неочакван край. И ги гледам нощем сама, после загасям лампата за прилив на адреналин.  ;D

И филми с изразена жестокост, срещу която цялата ми същност се надига и иска да се накажат лошите.
Ами идеално....мисля тея филми са по смислени от обича ме, не ме обича и тн...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
С моя петодомен стелиум любовни драми не гледам, твърде ми сладнеят.

Ако искам да пусна някоя сълзица по нощите, гледам филми за деца сирачета.  :73:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

С моя петодомен стелиум любовни драми не гледам, твърде ми сладнеят.

Ако искам да пусна някоя сълзица по нощите, гледам филми за деца сирачета.  :73:
Мдам...по улиците даже е пълно и ми е много жал...преди време организирах една инициатива и бях супер доволен...никакви пари, нямаше за мен...ама както и да е...
Би ли обобщила характерните аспекти, най общо казано за гагстерчетата..?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
Не съм анализирала много карти на престъпници, нямам и представителна извадка, от която да извадя някакви заключения... А и не се стремя да обобщавам - от сорта на "аспектът на изневеряващия мъж", "аспектът на черния учител" и т.н.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

с пълен 4-ти и 8-ми дом + рецепцията 2+8...достигал съм до най-вътрешните слоеве на "мафията"
и е верен израза че "по света държавите си имат мафия... а в България - мафията си има държава!!!"
12ти ми прави впечатление почти го няма...

*

Lillie

• 30532
Мдаа... в България мафията си е създала закони и държава, за да може да си гледа рахатлъка.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

с пълен 4-ти и 8-ми дом + рецепцията 2+8...достигал съм до най-вътрешните слоеве на "мафията"
и е верен израза че "по света държавите си имат мафия... а в България - мафията си има държава!!!"
12ти ми прави впечатление почти го няма...

имам рецепция на лунните възли по куспидите 6-12 ;)

Lillie e абсолютно права
С теб, май днес писахме за моя 4ти дом...мдам...подсъзнателно егоистично съм искал да направя паралел...
А иначе държавата ни е хубава, ама винаги в новата история сме страдали от политици

*

Lillie

• 30532
На кого беше култовата фраза "Държавата - това съм аз"? Мисля, че доста си пасва със ситуацията в България... Шепа олигарси се правят на законотворци и правораздаватели.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mail

• *
  • 233
За 4 дом трябва да търсим планета вътре или позицията на луната ли?

Ще даде ли политик според вас луна /телец/ в 4 опозиция с плутон/ скорпион/ в 10 дом.
Нали луната е и народа? :-\
/знам че по един аспект не може да се каже със сигурност/
« Последна редакция: Август 21, 2013, 11:48:27 am от mail »
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

da...Луната е народа...обществеността...масите...
и макар че Луната екзалтира в Телец (а и на трон по дом)
все си мисля че подръжката на масите 8ми дом...мнения???
гокленови планети трябва да има за политиката...как мислите

Защо политици и престъпници? Смятам, че политиците имат повече общо с актьорите, а не с престъпниците. Политиците в днешно време обслужват интересите на онези, които управляват. Те са  кукли на конци, сламени хорица...Колкото и да се правят, че те  държат властта в ръцете си. Това е само за пред народа и за заблуда...  А тези, които наистина  управляват света ( в това число и България)...Трудно може да се каже кои са те наистина.. :unsure:
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

Gauri GanDevi...то и това си е талант...много да се говори - малко да се казва(но към кои таланти спада)

и без да влизам в спор, НО...няма как политици и актьори да имат нещо общо....
...просто при политиците няма дубъл...особено при предизборните живи предавания..камо ли в парламента..

Gauri GanDevi...то и това си е талант...много да се говори - малко да се казва(но към кои таланти спада)

и без да влизам в спор, НО...няма как политици и актьори да имат нещо общо....
...просто при политиците няма дубъл...особено при предизборните живи предавания..камо ли в парламента..
не искам също да влизам в спор, нито да ви засягам, но смятам, че гледате на нещата доста опростенчески...и малко се подддавате на  предразсъдъците на недоволната тълпа и уличния протест.

Разбира се всяка историческа епоха изисква от политиците си определени качества, ерго определени планетарни акценти в хороскопа. Както напр. по време на 2-та световна Война  на върха са били хора със силен Марс...Но според мене винаги (независимо от епохата) за един успешен политик са били от изключително важно значение артистичните (актьорските по-точно) способности (Венус), орторският талант (Меркурий и втори дом), доброто самочувствие и самооувереност (Слънце). Не може да си дебел, пъпчив смотаняк и (или) да не можеш да вържеш две думи на кръст пред публика. Ако не успееш да се владееш, да се преструваш, да прикриваш емоциите си или да симулираш  емоции, също не си за никъде... Не случайно съществуват в политологичния жаргон на повечето езици устойчиви словосъчетания като напр.  "полическа сцена"... "задкулисни игри", "политически театър"...

"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
все си мисля че подръжката на масите 8ми дом...мнения???
гокленови планети трябва да има за политиката...как мислите

Да взема да се преквалифицирам и да стана политик тогава - имам си и силна Луна, и 8 дом.

Но ми липсва едно много ключово умение - да мога с много думи да не кажа нищо, това си е изкуство наистина.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

гледате на нещата доста опростенчески...
и малко се подддавате на  предразсъдъците на недоволната тълпа и уличния протест
.

- не ме познавате а вече си имате мнение за мен...Hahx - великолепно  :88:
сигурно съм ви целнал с 8мия си дом... ;D както и да е...
...а най-великите неща са възможно най-опростени, но не и прости

Разбира се всяка историческа епоха изисква от политиците си определени качества,
ерго определени планетарни акценти в хороскопа. Както напр. по време на 2-та световна Война
 на върха са били хора със силен Марс..
.
...Адмирации...започваме да мислим...
...и като се има предвид от какво се нуждае държавата ни...то юзъра Mail котира ли се??
може и да има данни за политика, но търси ли се това което той може да предложи...

Но според мене винаги (независимо от епохата)
за един успешен политик са били от изключително важно значение артистичните
(актьорските по-точно) способности (Венус
), орторският талант (Меркурий и втори дом),
доброто самочувствие и самооувереност (Слънце).

...В политиката Венера се свързва с дипломацията...(или аз се бъркам нещо)

Не може да си дебел, пъпчив смотаняк
и (или) да не можеш да вържеш две думи на кръст пред публика. Ако не успееш да се владееш,
да се преструваш, да прикриваш емоциите си или да симулираш  емоции, също не си за никъде...

може..може...Чърчил какъв е бил! и все пак е бил "успешен"
ами пияните руснаци...за нас те са били пияници...но в тяхната народо'психология има друг ефект думата накъркан

Не случайно съществуват в политологичния жаргон на повечето езици устойчиви словосъчетания
като напр.  "полическа сцена"... "задкулисни игри", "политически театър"...

много държа тук да се изясни какво имате предвид "политическа сценна" защото за мен тя е парламента...а не нещо друго...
задкулисни игри...ам'чи'те са в основата на политиката...да хванеш опозицията неподготвена - за да си гласуваш твоя закон(примерно) Стратегия е важна тук...

а най-важното нещо според мен е правилно да се манифестират качествата, които има натива
за да се получи онзи feedback ефект...
т.е. не може да казва че ще оправи земеделието...а намеренията(отговарящи на картата му) да са за война(примерно)

защо мафиотите са с натоварен 4ти дом....
ами той ако една схема не може да опази;
едно убииство; или др. тo просто не става за тази "професия"

*

Uran

• 6041
Роналд Реган - http://www.astro.com/astro-databank/Reagan,_Ronald

Бъгси Сийгъл - http://www.astro.com/astro-databank/Siegel,_Bugsy

Джоузеф Бонано (уви, без час на раждане) - http://www.astrotheme.com/astrology/Joseph_Bonanno
Мерсиииии...
Какво мислите за картите им...Прави сте..:)
На всички 4ти дом е наситен....Бени Сиигъл, много ме кефи...ама многооооо

Въпросът е защо?
Евреин мафиот е различно от италианец такъв. Филмовият разказ е създал легенда за него.
Италианците, бидейки католици, а и "наследнци" на Рим, вкарват малко от тази култура в мафиотските си практики. Не по същия начин стоят нещата с евреите мафиоти. При тях няма такъв кодекс на честта.

*

Uran

• 6041
Съгласна съм с Афект, че картите на политиците са по- близки до тези- на мафиотите. Иска се комбинативност, дълбочина, познания в доста сфери, а и ако тези политици са поставени на международна "сцена"- сред големите Capo di tutti capi, ако и да имат консиглиерита/съветнци, решението и отговорностите са техни. След тези решения могат да последват и кръвопролития- като при мафиотите.

Съгласна съм с Афект, че картите на политиците са по- близки до тези- на мафиотите. Иска се комбинативност, дълбочина, познания в доста сфери, а и ако тези политици са поставени на международна "сцена"- сред големите Capo di tutti capi, ако и да имат консиглиерита/съветнци, решението и отговорностите са техни. След тези решения могат да последват и кръвопролития- като при мафиотите.
Точно заради това поставих тази тема....:)
както е видно имат силни 4ти дом, за престъпниците, а 12 ти почти не е застъпен...там по скоро би трябвало, да е за политиците...Не знам дали в правилна посока са ми разсъжденията...?