Здравей Гост

Професията в наталната карта

• 56 Отговора
  • 7880 Прегледи
*

Cancer

• *
  • 108
Професията в наталната карта
« -: Август 22, 2013, 06:04:44 pm »
Здравейте,
От дълго време астралогията силно ме интересува и се опитвам сама да си разчета собствената си натална карта. Конкретно ме вълнува разположението на планетите в 10 дом и в 3, където според мен има стелиуми- 2,6 и 10 дом са във водни знаци, но така и не можах да интерпретирам правилно как се свързват водните знаци в професията или дадено поприще. Втори дом, от това, което прочетох се свързва с парите. При мен 2-ри дом е в Скорпион, а Плутон в 1-ви дом във Везни- тук също ми е трудно, това означава ли, че трябва да развия собствен бизнес предвид това, че касае 1-вия дом на личността? По- натам: 6-ти дом е в Риби, Нептун е в 3-ти дом, т.е. информация, дистрибуторство, писане или вид кореспонденция, книжа- аз много искам да се развия като писател, но вътрешно усещам, че нещо не ми достига.. И тук вече относно 10- дом ми е съвсем объркано: в Рак, Луната пак в 10-дом.. Предполагам, че затова ми е толкова трудно да се ориентирам и да разбера накъде да се насоча. Влече ме идеята за собствен бизнес(предполагам идва от 10-дом), дори имам идея точно какъв да е и как да се реализира. От друга страна влечението в областта на науката ме изкушава да работя като преподавател, може би заради 3-дом. И последното- обожавам да давам съвети, да помагам на хората когато имат проблеми, т.е. сериозно се замислям дали пък да не се захвана с астрология професионално, макар, че това би означавало да преобърна наопаки целия си професионален живот до момента.
Съжалявам за дългия пост и силно се надявам, да не обидя или подразня съфорумците с личните ми въпроси. Силно се надявам някой от вас да прояви желание и да ми даде някаква насока...
Прикачвам си наталната карта и предварително Ви благодаря за отделеното внимание  :blink:
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

Re: Професията в наталната карта
« Отговор #1 -: Август 22, 2013, 06:46:34 pm »
аз знания да ти отговоря нямам, но интуитивно си мисля нещичко
...че дори да се решиш да си платиш за консултация пак ще си "на кантар"
..пиша върви...и в такъв тон...може пЪ съфорумистите да се жегнат в Афект към мен
...интересни са ти възлите

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Август 22, 2013, 06:49:28 pm »
Има такава тема...,редно е да се потърси из форума...и да се попрочете.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Август 22, 2013, 06:49:51 pm »
И мен ме затруднява тази карта.
Господар на 7-ми и 11-ти дом са в десети, аз бих казала, че професията ти е свързана с публиката, трябва да комуникираш и да има кой да те чуе, имаме и стелиум в 3-ти, от което е желанието за писане, но Мерк има доста неблагоприятни аспекти.

Имаш и малък тригон на таланта - Венера, Нептун, Сатурн, първите две планети са свързани с изкуството, Сатурн може да ти даде упоритост в това, което правиш, а и Венера е в 11-ти, приятели, познати по някакъв начин могат да помогнат в кариерата ти.
« Последна редакция: Август 22, 2013, 07:05:52 pm от SunMoon »

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #4 -: Август 22, 2013, 06:50:44 pm »
Исках само да кажа ЗДРАВЕЙ РАЧЕ  :-[ ;D
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #5 -: Август 22, 2013, 07:12:27 pm »
Не мисля, че подходящата работа за теб ще е собствен бизнес. Толкова много планети в Рак неминуемо имат нужда да се свържат с хората и да се грижат с тях - а не да стоиш затворен/а сама в една стая, докато работиш. Луна в 10 дом е   прекрасно положение, което ти дава възможността да упражняваш контрол над масите, да въвеждаш нови тенденции сред заобикалящата те среда, да си слушан/а, търсен/а, разбиран/а. Не гледай само в кой дом попада управителя на даден дом, а и какво е естеството на самия управител - както Нептун е управител на шестият ти дом - вярно е, че е в трети, което вероятно издава идеята работата ти да е свързана с комуникация, но той е ... Нептун - и като такъв изисква себеотдаване без ясни граници колко даваш, вероятно някаква жертва - и не го казвам в лош смисъл - просто каквото управлява Нептун и където той попадне, там даваме най-скъпото, най-ценното от себе си - раздаваме си душата и никога няма точно и ясно определено какво получаваме насреща. И от тази гледна точка, преподавателското поприще ми се струва пак подходящо за теб.
Относно парите - доколкото виждам, върха на втори дом попада във Везни, не в Скорпион, но може и да не доглеждам особено добре. Предполагам, с управител Венера в 11 дом, не би трябвало да имаш някакви сериозни проблеми във финансовата сфера. Явно парите ще ти идват от някакви социални организации, което пак се вързва с училищната дейност.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #6 -: Август 22, 2013, 07:18:12 pm »
Здравейте,
От дълго време астралогията силно ме интересува и се опитвам сама да си разчета собствената си натална карта. Конкретно ме вълнува разположението на планетите в 10 дом и в 3, където според мен има стелиуми- 2,6 и 10 дом са във водни знаци, но така и не можах да интерпретирам правилно как се свързват водните знаци в професията или дадено поприще. Втори дом, от това, което прочетох се свързва с парите. При мен 2-ри дом е в Скорпион, а Плутон в 1-ви дом във Везни- тук също ми е трудно, това означава ли, че трябва да развия собствен бизнес предвид това, че касае 1-вия дом на личността? По- натам: 6-ти дом е в Риби, Нептун е в 3-ти дом, т.е. информация, дистрибуторство, писане или вид кореспонденция, книжа- аз много искам да се развия като писател, но вътрешно усещам, че нещо не ми достига.. И тук вече относно 10- дом ми е съвсем объркано: в Рак, Луната пак в 10-дом.. Предполагам, че затова ми е толкова трудно да се ориентирам и да разбера накъде да се насоча. Влече ме идеята за собствен бизнес(предполагам идва от 10-дом), дори имам идея точно какъв да е и как да се реализира. От друга страна влечението в областта на науката ме изкушава да работя като преподавател, може би заради 3-дом. И последното- обожавам да давам съвети, да помагам на хората когато имат проблеми, т.е. сериозно се замислям дали пък да не се захвана с астрология професионално, макар, че това би означавало да преобърна наопаки целия си професионален живот до момента.
Съжалявам за дългия пост и силно се надявам, да не обидя или подразня съфорумците с личните ми въпроси. Силно се надявам някой от вас да прояви желание и да ми даде някаква насока...
Прикачвам си наталната карта и предварително Ви благодаря за отделеното внимание  :blink:
Родена си съвсем в края на 70, или началото 80-те, тук не познаваме, води се диалог, поне на 30 си, че и повече
дай малко инфо
иначе рискуваш никой да не ти отговори
кажи малко за себе си
новолунен рак с луна на трон-есенциално силна, но най-комплицирана в 10 дом, там всичко е пак с условия, така че-какво си учила, работила...
освободили се от родителското влияние от детството,вероятно то ще диктува голяма част от нещата в живота ти,докато....ти довърши :blink:
ако ти не се довериш,защо друг да го прави?
« Последна редакция: Август 22, 2013, 07:25:42 pm от Enigma »

« Отговор #7 -: Август 22, 2013, 07:25:22 pm »
83-та е годината на раждане, съдейки по градуса на Плутон и Нептун.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 22, 2013, 08:22:46 pm »
По картата на Cancer за възможните професии:

Педагог, консултант, психолог, съветник. Интелектуални професии. Професии, свързани с бърза, комбинативна мисъл и адаптивност. Работа, свързана с въображение и усет.

Ако ще е бизнес, може да е свързан с консултантски услуги, обучение, коучинг, курсове.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Август 22, 2013, 08:41:54 pm »
А образованието какво е? Инжинерен дизайн, архитектура? Целя в тъмното.

Лили ги е изброила. Щях да пиша преподавател, PR (то си е вид консултант) или писател. Със Слънце, Раху, Марс, Луна и Меркурий (тронов) в 10-тия дом на ведическата ти карта мисля, че имаш нужда от професия, която ще ти даде възможност да си в непрекъснат контакт с публиката (вече го споменаха други потребители) и да добиеш популярност.

Нищо чудно, че сега се замисляш върху възможности за реализация на талантите си. Във ведическата си карта имаш Сатурн във 2-ри дом. В момента тече дашата (планетарният период) на Сатурн, а по транзити си под въздействието на сатурнов възврат. Т.е. прожекторите са насочени към 2-рия ти дом. Подпериодът, който тече от 2013 до 2015, е на Юпитер, разположен във 2-рия дом от натален Сатурн. Отново благоприятства изявата на таланти. Транзитен Юпитер е в 10-тия ти дом през следващата една година. Добра възможност да стартираш мечтаната от теб работа или да започнеш обучение, което ще развие заложбите ти. 

Сатурн управлява 5-тия дом на висшето ти образование, интелекта и творчеството. Екзалтиран е по знак - би трябвало да си получила добро образование, а това, че се намира във 2-рия ти дом, може да означава, че образованието е свързано с изява на някакъв (творчески) талант или член на семейството ти те е насочил към специалността, която си записала във ВУЗ-а. Сатурн се намира в накшатра на Марс и знак на Венера. Неговата даша е действала и по времето, когато си избирала специалност за следване. Затова предположих образование по Сатурн, Венера и Марс.
Десетият дом от Сатурн се управлява от Луната, която е в накшатра на Юпитер и се намира в 9-ти дом от Сатурн. Затова си мисля, че преподавателската професия те привлича особено силно по време на дашата на Сатурн (1996-2015).

Относно писането - какво смяташ, че не ти достига? Възможно ли е да не е липса на талант, а липса на достатъчно самочувствие и прекалена самокритика? Сатурн във 2-рия дом, откъдето аспектира 4-тия, може да се отрази като липса на самоувереност, скромност, срамежливост. Разположението на Луна, Меркурий и Раху в един дом и знак на Меркурий би трябвало да предполага креативност, умение да се борави добре със словото. Луната е изгорена от Слънцето, в сходящ съвпад с него - най-наблагоприятната позиция за нея според индийците. Но е спасена (поне частично) от присъствието на тронов Меркурий в един знак с нея. Меркурий печели и т.нар. планетарна война (две планети в рамките на 1 гр. една от друга) със Слънцето. Рационалната мисъл би трябвало да надделява над егото. Венера, управител на 2-рия дом, в 12-ти дом също може да се свърже с творчески талант, творене в усамотение, разбиране на дълбините на човешката душа, изяви зад граница, също и със срамежливост. За това последното, ако е налично, принос може да има и изгорената Луна, което прави мисълта ти неспокойна, нетърпелива (тук Марс и Раху също са замесени). Творчеството ти се "храни" от трепети, копнежи по далечни хора (любовни идеали) или дестинации. Айде, стига съм фантазирала. Успех ти пожелавам!
« Последна редакция: Август 22, 2013, 08:58:49 pm от Mirabella »

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #10 -: Август 22, 2013, 09:31:58 pm »
Здравейте,
Първо искам да Ви благодаря от сърце за отделеното време и внимание.
Родена съм на 10.07.1983. София в 12ч30.
Имах труден страрт в живота, т.е. отрано трябваше да работя и нямах време да си обърна внимание в личното развитие, както и нямах достатъчно отделено внимание от страна на родители във връзка с образование или кариера. Поради тези причини трудно се ориентирах в крайна сметка завърших Филология, после европейско право в чужбина. Работя в сферата на технологиите т.е. компютърен специалист, нещо, което ми докарва солидни доходи, но не ми е по сърце. Общо казано винаги съм се стремяла да заемам добре платени работи, защото трябваше да издържам семейството.. А и с намиране на работа и различни длъжности също не съм имала проблеми, в това отношение сигурно доооста неща мога да работя.Сега обаче имам финансова стабилност и "вътрешното ми АЗ" не ми дава мира. Сега имам време да помисля най-накрая какво искам за себе си . Прави сте, че съм доста срамежлива и неуверена в себе си, особено пред публика, което всъщност ме притеснява. От друга страна искам да направя докторат и съм замислила това да се случи периода 2014-2017. Това, което ме кара да се двоумя е всъщност желанието за писане. Пробвала съм доста пъти... Може би, защото съм по образование филолог, това ми дава една самокритичност от която не мога да се отърва и все недовършвам това, което започвам да пиша. Затова реших, че мога да "излея" този ми потенциал някъде където хем ще съм полезна хем ще "помагам" на другите, в случая деца или юнюши. Харесвала ми е винаги и психологията, но близките ми са твърдо против, а мнението на другите доста ме спира в личния избор. Лесно "отварям" очите на другите, но за себе си все търся някой да ми ги отвори и не разбирам откъде идва това влияние...
Мен картата ме обърква с насоката към публичност, което ме притеснява, защото пред публика направо си забравям акъла и не мога да се разгърна. Иначе откъм таланти, освен писането, от дете съм много артистична, но не мога да пея. Осъзнавайки това захвърлих тази идея отдавна. Иначе лесно влизам в образи и имитации имам ужасното криво чувство за хумор, типично за слънчевия ми знак. Досега от самоанализите, които си правя, стигнах до извода, че Ракът в мен взима решенията от раз и те са правилни, обаче Везната като трябва да вземе решение е истински ужас, то не е план А, план Б и така до Я. Цялата работа е, че тепърва трябва да продължавам да градя ако искам да реализарам потенциала си, а не знам дали ще имам сили, защото от борбата дотук се чувствам леко изморена. Страхът идва по-скоро от това, дали ще си струва цялото усилие, ако не мога след това да си стъпя здраво на краката. Държа с щипките нещо сигурно и не искам да го пусна докато не направя другото, обаче това предполага големи усилия и инвистиция във време, а аз не съм първа младост :-[
Затова реших да се допитам и до Вас. Понякога едан дума променя целият ни светоглед. Давате ми надежда, че усилията ми няма да са напразни, а всъщност това, което искам да направя, ако се осъществи ще помогне на много хора, поне силно се надявам да стане. По номерология съм 11-ка, което вече усещам как ме дърпа зверски в помощ на другите.
Надявам се да не съм Ви отегчила.
Хубава вечер пожелавам!
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #11 -: Август 22, 2013, 09:37:31 pm »
хората са казали..."С нахалство към прогрес"
"Или преодоляваш страхът си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кадър"
...стрях от какво?? че ще те говорят ли?? щом те говорят - значи има за какво!!!
по добре на хората в устата...от колкото на хората в краката...още

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #12 -: Август 22, 2013, 09:55:51 pm »
Здравейте,
Първо искам да Ви благодаря от сърце за отделеното време и внимание.
Родена съм на 10.07.1983. София в 12ч30.
Имах труден страрт в живота, т.е. отрано трябваше да работя и нямах време да си обърна внимание в личното развитие, както и нямах достатъчно отделено внимание от страна на родители във връзка с образование или кариера. Поради тези причини трудно се ориентирах в крайна сметка завърших Филология, после европейско право в чужбина. Работя в сферата на технологиите т.е. компютърен специалист, нещо, което ми докарва солидни доходи, но не ми е по сърце. Общо казано винаги съм се стремяла да заемам добре платени работи, защото трябваше да издържам семейството.. А и с намиране на работа и различни длъжности също не съм имала проблеми, в това отношение сигурно доооста неща мога да работя.Сега обаче имам финансова стабилност и "вътрешното ми АЗ" не ми дава мира. Сега имам време да помисля най-накрая какво искам за себе си . Прави сте, че съм доста срамежлива и неуверена в себе си, особено пред публика, което всъщност ме притеснява. От друга страна искам да направя докторат и съм замислила това да се случи периода 2014-2017. Това, което ме кара да се двоумя е всъщност желанието за писане. Пробвала съм доста пъти... Може би, защото съм по образование филолог, това ми дава една самокритичност от която не мога да се отърва и все недовършвам това, което започвам да пиша. Затова реших, че мога да "излея" този ми потенциал някъде където хем ще съм полезна хем ще "помагам" на другите, в случая деца или юнюши. Харесвала ми е винаги и психологията, но близките ми са твърдо против, а мнението на другите доста ме спира в личния избор. Лесно "отварям" очите на другите, но за себе си все търся някой да ми ги отвори и не разбирам откъде идва това влияние...
Мен картата ме обърква с насоката към публичност, което ме притеснява, защото пред публика направо си забравям акъла и не мога да се разгърна. Иначе откъм таланти, освен писането, от дете съм много артистична, но не мога да пея. Осъзнавайки това захвърлих тази идея отдавна. Иначе лесно влизам в образи и имитации имам ужасното криво чувство за хумор, типично за слънчевия ми знак. Досега от самоанализите, които си правя, стигнах до извода, че Ракът в мен взима решенията от раз и те са правилни, обаче Везната като трябва да вземе решение е истински ужас, то не е план А, план Б и така до Я. Цялата работа е, че тепърва трябва да продължавам да градя ако искам да реализарам потенциала си, а не знам дали ще имам сили, защото от борбата дотук се чувствам леко изморена. Страхът идва по-скоро от това, дали ще си струва цялото усилие, ако не мога след това да си стъпя здраво на краката. Държа с щипките нещо сигурно и не искам да го пусна докато не направя другото, обаче това предполага големи усилия и инвистиция във време, а аз не съм първа младост :-[
Затова реших да се допитам и до Вас. Понякога едан дума променя целият ни светоглед. Давате ми надежда, че усилията ми няма да са напразни, а всъщност това, което искам да направя, ако се осъществи ще помогне на много хора, поне силно се надявам да стане. По номерология съм 11-ка, което вече усещам как ме дърпа зверски в помощ на другите.
Надявам се да не съм Ви отегчила.
Хубава вечер пожелавам!

силната 11 винаги таи конфликт между 2начала-ти и другите, родители, семейство ...силната единайстка е друго нещо, винаги се усеща дали си слязъл само до 2...
 а защо близките ти ще решават, че не ще се справиш с психология-та ти се ерудиран, завършен човек-личност, защо е важно какво те считат, освен това, че ги обичаш...

« Отговор #13 -: Август 23, 2013, 08:35:57 am »
Cancer, благодаря ти за обратната връзка.
Неувереността пред публика се преодолява. Любимият ми актьор споделя, че през първата година, когато е стоял пред камера, е бил много нервен, а сега, повече от 20 г. по-късно, няма друго място, което да му дава по-голям вътрешен покой от снимачната площадка.
Пожелавам ти успех с докторантурата!

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #14 -: Август 23, 2013, 09:46:42 am »
Благодаря Ви!
За психологията, проблема е, че ми е късно тепърва да прохождам там, едно е да ти се отдава да влизаш лесно в контакт с другите, да умееш да ги насърчаваш или да се пребориш с емоциите, но съвсем друго е да го работиш на професионално ниво. Аз съм прекалено сензитивна. Все още се уча да не "лепя" чуждите страдания върху себе си, но и тази чувствителност, понякога толкова силно усещам чуждата болка, че я съпреживявам, което ме навежда на мисълта, че ще съм "мека мара" в тази област.
Mirabella,
Това, което си написала е много позитивно. Може би отнема време и трябва да работя върху себе си и да се тренирам, за да го преодолея. Имам периоди, в които съм уверена и хора, които са ме наблюдавали в кратки изяви пред публика казват, че се сливам с фона много добре. Но това са редки случай. Понякога неувереността както и притеснението в индивида идва от нагласата му, че няма достатъчно знания. Това важи за мен. Непрекъснато си представям хипотетични ситуации, в които някой нещо ще ме попита, а аз няма да съм в състояние да отговоря  :unsure: а после когато дадена изява отмине си давам сметка, че всъщност съм била много добре подготвена. Тази ми неувереност или чувството, че трябва да си се самодоказвам все си мисля, че идва от Плутон в 1-ви дом.
Mirabella,
искам да те попитам това, което си ми написала е по Ведическата Астрология, а тя доколкото знам е част от Аюрведа. Аз съм доста запалена и по Аюрведа и по Чи Гун. Всъщност въпроса ми към теб е откъде мога да си сваля такава програма?  :blink:
Crabby,
Здравей и на теб!  ;D Радвам се да стиснем щипки  :P  Ти от кои Рачета си, от юнските или от юлските?

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #15 -: Август 23, 2013, 09:48:23 am »
Благодаря Ви!
За психологията, проблема е, че ми е късно тепърва да прохождам там, едно е да ти се отдава да влизаш лесно в контакт с другите, да умееш да ги насърчаваш или да се пребориш с емоциите, но съвсем друго е да го работиш на професионално ниво. Аз съм прекалено сензитивна. Все още се уча да не "лепя" чуждите страдания върху себе си, но и тази чувствителност, понякога толкова силно усещам чуждата болка, че я съпреживявам, което ме навежда на мисълта, че ще съм "мека мара" в тази област.
Mirabella,
Това, което си написала е много позитивно. Може би отнема време и трябва да работя върху себе си и да се тренирам, за да го преодолея. Имам периоди, в които съм уверена и хора, които са ме наблюдавали в кратки изяви пред публика казват, че се сливам с фона много добре. Но това са редки случай. Понякога неувереността както и притеснението в индивида идва от нагласата му, че няма достатъчно знания. Това важи за мен. Непрекъснато си представям хипотетични ситуации, в които някой нещо ще ме попита, а аз няма да съм в състояние да отговоря  :unsure: а после когато дадена изява отмине си давам сметка, че всъщност съм била много добре подготвена. Тази ми неувереност или чувството, че трябва да си се самодоказвам все си мисля, че идва от Плутон в 1-ви дом.
Mirabella,
искам да те попитам това, което си ми написала е по Ведическата Астрология, а тя доколкото знам е част от Аюрведа. Аз съм доста запалена и по Аюрведа и по Чи Гун. Всъщност въпроса ми към теб е откъде мога да си сваля такава програма?  :blink:
Crabby,
Здравей и на теб!  ;D Радвам се да стиснем щипки  :P  Ти от кои Рачета си, от юнските или от юлските?

Юлските :) А отностно болката, разбирам те  :-[

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #16 -: Август 23, 2013, 10:01:41 am »
Юлските, значи и ти си Черна Нинджа като те настъпят по щипките  ;D
Все ми се струва, че на юлските раци лошата им страна е много лоша, а юнските са май "по-леки" в това отношение.
Кажи какво да я правим тази болка?- понякога не се трае. Аз последните години имах късмета доста раци да се завъртят около мен. Прави ми впечатление, че по-възрастните от мен сякаш са овладели емоциите и не са толкова податливи на чуждите емоции, сякаш са се научили да се пазят, докато по-младите от мен или мои връстници направо се смазват понякога. 

« Отговор #17 -: Август 23, 2013, 10:01:50 am »
Cancer, за Аюрведа нищо не знам, а във ведическата астрология все още прохождам.
Използвам програмата Джаганатха Хора - http://www.vedicastrologer.org/jh/. Безплатна е и възможностите ѝ са напълно сравними с тези на платените програми.

Имам същия проблем пред публика и знанията като твоя. За протокола, имам Плутон в 8-ми дом. Дали не е свързано със Сатурн в аспект с "лични" планети, например, Слънце? В картата си има тригон, но съм наблюдавала известни личности с напрегнати аспекти (съвпад, опозиция, квадратура) - и тримата са изключително скромни, сериозни и старателни в работата си, перфекционисти, все смятат, че не са достатъчно добри, а при двама от тях определено се усеща смущение при публични изяви. Този с опозицията е тенисистът Рафаел Надал - който е гледал интервю с него, може да прецени сам.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #18 -: Август 23, 2013, 10:08:02 am »
Юлските, значи и ти си Черна Нинджа като те настъпят по щипките  ;D
Все ми се струва, че на юлските раци лошата им страна е много лоша, а юнските са май "по-леки" в това отношение.
Кажи какво да я правим тази болка?- понякога не се трае. Аз последните години имах късмета доста раци да се завъртят около мен. Прави ми впечатление, че по-възрастните от мен сякаш са овладели емоциите и не са толкова податливи на чуждите емоции, сякаш са се научили да се пазят, докато по-младите от мен или мои връстници направо се смазват понякога.

Аз моя съм го овладяла частично заради Близнашката ми Луна... :) Това наистина много ми помага, но понякога и той си казва думата, обикновенно точно когато не трябва. И да мисля, че по ранните раци са по-добре от по-късните като мен.. Не съм чела много по тази тема..не познавам много раци също, заобиколена съм от Въздух и Огън навсякъде около мен.. по-рядко Зема, а Водата си е направо в дефицит  ;D ;D

*

Нова

• 3491
« Отговор #19 -: Август 23, 2013, 10:17:48 am »
Говоренето пред публика се преодолява, но е като колелото, трябва практика, практика, практика. На живо, не пред огледалото, въпреки че като за начало и това е добре и дори задължително. По-скоро за мен добра рецепта е не да се гледаш, няма какво толкова да си видиш, а да изговаряш текст на глас, да се чуеш, да мине звука през твоите ти уши и устата да се изтренира, така мозъка няма да се изненада после на живо и няма да блокира. После с времето това няма да е вече необходимо.
Тук ще цитирам в оригинал нещо, което много ми е помагало, когато ми е трябвала мотивация в живота, защото в превод се губи:
Failling to prepare is preparing to fail.
Доста ми се налагаше преди да говоря, със сигурност първите пъти са били катастрофа, особено съм запомнила втория, беше по-зле от първия, трагедия.
После с времето само поемах дълбоко дъх преди първата сричка и се бухвах във водата, слагах си перде и така.
Към днешна дата нямам проблем, но вече не ми е ежедневие, а затова пък редовно съм абонирана да говоря и презентирам по време на събрание на сегашната работа, усетиха ме от начало и ме нарочиха, да не се запъват другите  :mellow: