Здравей Гост

БИ'полярните

• 129 Отговора
  • 20924 Прегледи
БИ'полярните
« -: Август 26, 2013, 12:02:54 pm »
Тема многократно зачеквана, подминавана, НО незабравена
амбициран от чужд астро форум...амбициран и от този

жокер ли са тежките опозиции към Луна
какви съставки виждате в циклофренията...
тя дава тези временни гении, прозиращи отвъд..
а колелото ги връща със страшна скорост към пропастта

ще цитирам "Когато твърде дълго се загледаш в Бездната, Бездната също се вглежда в теб"

Re: БИ'полярните
« Отговор #1 -: Август 26, 2013, 12:19:17 pm »
Под тежки опозиции имаш предвид Луна опозе Уран, Нептун или Плутон ли ?

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #2 -: Август 26, 2013, 12:23:42 pm »
Квадрат на Марс, Квадрат на Сатурн, Опозиция на МЦ...... Въобще моята луна е атакувана меко казано )
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Нова

• 3491
« Отговор #3 -: Август 26, 2013, 12:26:59 pm »
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%80%D0%BD%D0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE

Заглавието провокира и за нула време навъртя читатели, но не било онова пикантно битиви.

Тук и да има такива, не считам, че сме в състояние да ги освидетелстваме.

« Отговор #4 -: Август 26, 2013, 12:41:45 pm »
Под тежки опозиции имаш предвид Луна опозе Уран, Нептун или Плутон ли ?

според мен всяка (независимо каква) опозиция към Луната е тежка
 от едната страна са емоциите, които зараждат чувствата...а другата - опозе

все едно да държиш чиния на пръчка (като в цирка)
ефектно...но накрая цената може да е солена

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5 -: Август 26, 2013, 12:42:30 pm »
Аз имам опозиция Луна - Нептун. Това прави ли ме шизофреник?  :P

*

Нова

• 3491
« Отговор #6 -: Август 26, 2013, 12:43:35 pm »
Аз имам опозиция Луна - Нептун. Това прави ли ме шизофреник?  :P

И БИ не те прави, споко.

« Отговор #7 -: Август 26, 2013, 12:48:58 pm »
Биполярното разстройство не го смятам за психично заболяване, освен ако не е в следствие шизофрения. Баба ми е психиатър и в мен вижда всички симптоми на биполярното разстройство, но от лечение дори тя не смята, че имам нужда. Имам и тревожно разстройство, но това ми е от девешкото слънце.
За биполярното разстройство мога да потвърдя, че се среща при хора на изкуството. Занимавам се с изкуство от както се помня. Познавам много хора на изкуството и доста от тях поне веднъж са изпадали в тежка депресия, имат променливи настроения, сезонни афективни разстройства и прочие.

Луната ми е в опозиция с Плутон.

*

Нова

• 3491
« Отговор #8 -: Август 26, 2013, 12:49:49 pm »
Весо, твоите са в съвпад по знак, в безопасност си )))))))))))))

*

Veselin

• 2737
« Отговор #9 -: Август 26, 2013, 12:50:35 pm »
За Слънцето и Нептун ли говориш?

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #10 -: Август 26, 2013, 12:51:53 pm »
А какво ще кажете за квадрата на Сатурн с Луна? Това какво те прави?

*

Нова

• 3491
« Отговор #11 -: Август 26, 2013, 12:52:10 pm »

Да, нептун не ти ли е в посл. град. на стрелец?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #12 -: Август 26, 2013, 12:53:18 pm »

Да, нептун не ти ли е в посл. град. на стрелец?
Не чак. Мисля, че беше на 27 градуса и 55 минути. То сега наталното ми Слънце така или иначе е квадратирано от транзитен Нептун, така че нормално е и да полудея.  ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #13 -: Август 26, 2013, 12:55:21 pm »
гледах да съм в спортната зала привечер, докато дойде време за спане- баща ми си лягаше в 21ч.
Страхотна стратегия, akruks.  :P Аз преди даже ходех до много далечна фитнес зала, поне на час път в едната посока, за да може за по-дълго да ме няма у нас и да си имам оправдание защо ме няма толкова дълго време.

*

Нова

• 3491
« Отговор #14 -: Август 26, 2013, 12:57:48 pm »
Весо, при теб тази опозиция е мноого широка и разходяща, дори знаците не са опозиционни.
Хора, аз съм новолунна и докъм десетата година от живота ми и у нас виканките си бяха ежедневие, така че едва ли е от това.
Аз пък съм с опозиции към плутон и сатурн, двете разходящи, особено сатурновата, но как си действа, няма мърдане, Флобер за мен е писал "Възпитание на чувствата". И дори и плутоновата да иска проявление, макар и доста по-точна, то сатурн е безапелационен.

« Отговор #15 -: Август 26, 2013, 01:13:12 pm »
Биполярното разстройство не го смятам за психично заболяване, освен ако не е в следствие шизофрения. Баба ми е психиатър и в мен вижда всички симптоми на биполярното разстройство, но от лечение дори тя не смята, че имам нужда. Имам и тревожно разстройство, но това ми е от девешкото слънце.
За биполярното разстройство мога да потвърдя, че се среща при хора на изкуството. Занимавам се с изкуство от както се помня. Познавам много хора на изкуството и доста от тях поне веднъж са изпадали в тежка депресия, имат променливи настроения, сезонни афективни разстройства и прочие.

Луната ми е в опозиция с Плутон.

циклофренията и шизофренията нямат нищо общо
...пак използвам думата цикло....защото това е цикък...да ти дойде музата дет се вика
...а когато колелото се завърти...и го няма този тъй желан "порив" се заражда депресията...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #16 -: Август 26, 2013, 01:13:15 pm »
Mеркурий...изпускате го ...,а той е прекалено важен. По-важен и от Сатурн за всички психични аномалии.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #17 -: Август 26, 2013, 01:19:02 pm »
А какво ще кажете за квадрата на Сатурн с Луна? Това какво те прави?
Луна в квадрате к Сатурну
Неточность: 0.3°, расходящийся партильный аспект.
Меланхолия, недостаток жизненных сил, если гороскоп подтверждает это. Часто сильная привязанность к матери или другой комплекс, связанный с ранним опытом. Чувства в плену прошлого. Тяжелые до боли воспоминания не дают чувствовать себя счастливым в настоящем. Из-за их отрицательных эмоций их избегают, они действуют гнетуще, навевают скуку, мрачное настроение. Они оказываются в одиночестве со своими невзгодами. Так как прогрессия Луны движется с той же скоростью, что и транзит Сатурна, последний может долго стоять в квадрате к прогрессивной Луне - значит, мрачное облако постоянно движется над головой. Разочарования делают их кислыми, имеющими вид мучеников. Им надо заставить себя забыть прошлое, встречать каждый день с надеждой и доверием, и только так приобретут они положительный облик, внушающий доверие другим. Квадрат дает трудности в общении с женщинами, мужчины чувствуют себя робкими и беспомощными, складывается комплекс неполноценности. Им не хватает веры в себя, они сами себе враги.

ммм да, аз си мислех, че това с миналото и спомените идва от Рак.. е да има доза истина :)

Сега видях, че Мерилин Монро е имала този квадрат.

« Отговор #18 -: Август 26, 2013, 01:25:11 pm »
...пак използвам думата цикло....защото това е цикък...да ти дойде музата дет се вика
...а когато колелото се завърти...и го няма този тъй желан "порив" се заражда депресията...

Познавам болни от шизофрения и виждам, че имат симптоми на биполярно разстройство, и депресия.

« Отговор #19 -: Август 26, 2013, 01:28:13 pm »

Познавам болни от шизофрения и виждам, че имат симптоми на биполярно разстройство, и депресия.

виж една играчка-закачка...
//Квадрата е правоъгълник, но правоъгълника не е квадрат....

P.S. можеш ли да качиш някоя карта...по възможност мъжка...