Здравей Гост

БИ'полярните

• 129 Отговора
  • 20950 Прегледи
Re: БИ'полярните
« Отговор #100 -: Август 29, 2013, 02:26:05 am »
И понеже стана въпрос и за други психични отклонения искам да пусна карта на близък човек...Патологичен ревнивец, в момента и алкохолно зависим и комарджия на дребно. От известно време забелязвам деградация на личността,  поради редовната употреба на алкохол, контролът на емоциите е отслабен и понеже е патологичен ревнивец е зациклил в някакъв филм. Съвсем дребна провокация и нашия човек изпада в делириум и излива цялата стаена агресия и вътрешна злоба. Като си мисля, че зациклянето му е свързано с комплексите, които така и не е успял да си ги избие и нещата вървят все по- на зле...Пада му пердето и картинката става грозна...Винаги за всичко другите са му виновни...Но целия проблем, е че самия той не осъзнава, че е психясал...и има нужда от сериозно лечение. И няма как да му се сложи точна диагноза. Но едната е сигурна - патологичен ревнивец.

« Отговор #101 -: Август 29, 2013, 09:37:22 am »
Пускам карта на жена с биполярно разстройство, за сега успешно се лекува, но в случая има и генетична връзка. Макар че болестта се отключва от много безсъние и огромно любовно разочарование. В семейството им, майката е с шизофрения - доста напреднал стадий. Брат й имаше за кратък момент панически атаки, овладяни навреме, болестта се проявява внезапно след консумация на алкохол с ЛСД. Но поради огромната му воля, за сега всичко е под контрол.

Отново нодалната ос (този път Раху) и Сатурн забъркани с Луната. Меркурий е слаб - в ганданта. Това е границата между две накшатри, от които предходната е във воден знак, а следващата - в огнен. Има три такива двойки накшатри - Ревати/Ашвини, Ашлеша/Магха и Джиештха/Мула. Водната накшатра (първата във всяка двойка) се управлява от Меркурий, а огнената - от Кету. В тази карта Меркурий е в първия градус на накшатра Ашвини в Овен. Казват, че такова положение отслабва планетите, намиращи се в него, носи силен стрес (особено ако Луната попада в ганданта), пречи на планетата да се изразява нормално.
Частична калсарпа доша - всички планети от септернера, без Луната, са заключени между възлите на Луната.
Но има силно поставен Юпитер - екзалтиран в 1-ви дом. Диспозиторът на Луната по знак и накшатра, Слънцето, също е екзалтирано и ъглово. Това съм чела, че се очаква да има в картите на успешно лекуващи се.

Дейзи, нахално ли би било да те попитам кога се е отключило заболяването? Искам да проследя по Вимшотари дашите и транзитите и по дирекциите в западната карта.

« Отговор #102 -: Август 29, 2013, 10:55:15 am »
Тук Кету не е първа цигулка. Луната и Меркурий са в тежко състояние, според мен. Въпреки че Луната наближава най-благоприятната си фаза, пълнолуние, във ведическата карта е в първия градус на знака и също дебилитирана. Планите в 1-вия и последния градус (бхава сандхи) са силно отслабени, така да се каже, не могат да намерят мястото си, в много млада възраст. Луната е в един знак със Сатурн и както спомена, 8-ми дом - дълбоки вътрешни страхове. Меркурий - рационалната част на ума, е изгорен от Слънцето. Аспектите между Слънце/Меркурий и Луна/Сатурн се случват по оста 2/8 дом. Вторият дом във ведическата отговаря за семейната среда, с какво сме закърмени, така да се каже. Семейната среда допринася ли до състоянието (то обикновено всичко почва в семейството, така че не е прозрение)? Имаме паривартана (взаимна рецепция) между У2 Венера и У3 Меркурий. Това може да е някаква нестабилност в семейната среда или пък защо не мания за притежаване на вещи (Луна и Сатурн заедно също така).
Лагна също е слаба, градусът на АС също е малък. У1 Марс (Атмакарата - сигнификатор на душата) отива в 9-ти дом, получавайки аспект от Раху в 1-ви. Това може да са конфликти с висшестоящи, оспорване на авторитети.

Много...много добро попадение (разтълкуване)
... не знам историята на картата - преразказана е чрез приятел на "мъжа й"
... той споделя, че състоянието й е било много тежко преди да я прибере при себе си
... и така лека-полека в дълго'годишна връзка + трайно отделяне от корените й тя се закрепва

« Отговор #103 -: Август 29, 2013, 11:45:22 am »
Нямаше нужда, НО - благодаря
Биполярно афективно разстройство (понякога наричано с остарялото си име манийно-депресивна психоза или циклофрения - Wiki)
...в темата пояснявам защо използвам думата цикъл...просто защото не е константа - напротив...

Аз говоря за Международния регистър на болестите (МКБ10), ти ми говориш за Уикипедия, където може да пише всеки, който иска и е най-ненадеждният начин за достоверно инфо ;D
Константа е, защото болестта или я има, или я няма - това, че симптоматиката ѝ е такава, не я прави да не е константа.

romantica...тази битка, която водиш е безмислена
веднага ти казвам защо...

МКБ не е Международния регистър на болестите
МКБ е Международна КЛАСИФИКАЦИЯ на болестите

чакай...това не е нищо!
смееш се че цитирам Wiki - добре...
но защо в крайна сметка не отвори публикацията??
защо не видя онези 15 източника, от които са преписали??
защо не видя препратката към сайта на професора който е писал??

ето ти нормативния линк към МКБ....дано да видиш от F30.0 до F31.9
дори може да видиш  и "F42 Обсесивно-компулсивно разстройство"

P.S. да допълня и това, че темата не е създадена за да даваме хоспис диагнози
темата е създадена за да се опитаме да намерим връзка и астро-обяснение за "наранената психика"
« Последна редакция: Август 29, 2013, 12:20:12 pm от Афект »

« Отговор #104 -: Август 29, 2013, 08:42:53 pm »
romantica...тази битка, която водиш е безмислена
веднага ти казвам защо...

МКБ не е Международния регистър на болестите
МКБ е Международна КЛАСИФИКАЦИЯ на болестите

чакай...това не е нищо!
смееш се че цитирам Wiki - добре...
но защо в крайна сметка не отвори публикацията??
защо не видя онези 15 източника, от които са преписали??
защо не видя препратката към сайта на професора който е писал??

ето ти нормативния линк към МКБ....дано да видиш от F30.0 до F31.9
дори може да видиш  и "F42 Обсесивно-компулсивно разстройство"

P.S. да допълня и това, че темата не е създадена за да даваме хоспис диагнози
темата е създадена за да се опитаме да намерим връзка и астро-обяснение за "наранената психика"

Калояне, или който/която и да си - с дървени философи изобщо не ми се занимава да им отговарям. Грешка направих, че изобщо писах. Живей си с БИ'полярността и прилежащите разклонения в многознанието си :blink:
« Последна редакция: Август 29, 2013, 08:51:41 pm от romantica »

« Отговор #105 -: Август 29, 2013, 08:45:32 pm »
с полу'проплакали очи качвам карта на дете...родено с шизофрения
детете е световно известно било е в шоуто на Опра(youtube)... :'(

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #106 -: Август 29, 2013, 09:00:50 pm »
Трябва да прекръстите темата на психични заболявания или нещо подобно, за да е полезна след време.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #107 -: Август 29, 2013, 09:14:17 pm »
Трябва да прекръстите темата на психични заболявания или нещо подобно, за да е полезна след време.

Смарта,
Венерата ти в кой градус е в козирог..и по тропикал или сидерал си посочила позициите ?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #108 -: Август 29, 2013, 09:19:26 pm »

Смарта,
Венерата ти в кой градус е в козирог..и по тропикал или сидерал си посочила позициите ?

На 25*34'. Втората част на въпроса не ми е известна. Както казах към 16 пъти, още съм нова в тая наука.  :blink: А защо питаш?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Август 29, 2013, 09:26:08 pm »

Смарта,

На 25*34'. Втората част на въпроса не ми е известна. Както казах към 16 пъти, още съм нова в тая наука.  :blink: А защо питаш?

Защото много уважавам Венера в козирог... :blink:

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=6305.0

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #110 -: Август 29, 2013, 09:34:03 pm »

Смарта,

Венера в Козирог е скъпа за поддръжка! Много малко мъже могат да си я позволят! ;D

Благодаря за темичката!

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Август 29, 2013, 09:38:34 pm »

Смарта,

Венера в Козирог е скъпа за поддръжка! Много малко мъже могат да си я позволят! ;D

Благодаря за темичката!

:-[ ;D..Казвала съм го мнокократно... :-[
Ми..така е!

Моля.., и още нещо намерих...

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4124.0

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #112 -: Август 29, 2013, 09:45:51 pm »

Смарта,

Благодаря за темичката!

:-[ ;D..Казвала съм го мнокократно... :-[
Ми..така е!

Моля.., и още нещо намерих...

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=4124.0

И ти я имаш, нали? :) А темичката ще си я оставя утре за закуска на свежа глава, че картинките ме стреснаха.  ;D

« Отговор #113 -: Септември 30, 2013, 07:57:33 pm »
Пускам карта на жена с биполярно разстройство, за сега успешно се лекува, но в случая има и генетична връзка. Макар че болестта се отключва от много безсъние и огромно любовно разочарование. В семейството им, майката е с шизофрения - доста напреднал стадий. Брат й имаше за кратък момент панически атаки, овладяни навреме, болестта се проявява внезапно след консумация на алкохол с ЛСД. Но поради огромната му воля, за сега всичко е под контрол.

Отново нодалната ос (този път Раху) и Сатурн забъркани с Луната. Меркурий е слаб - в ганданта. Това е границата между две накшатри, от които предходната е във воден знак, а следващата - в огнен. Има три такива двойки накшатри - Ревати/Ашвини, Ашлеша/Магха и Джиештха/Мула. Водната накшатра (първата във всяка двойка) се управлява от Меркурий, а огнената - от Кету. В тази карта Меркурий е в първия градус на накшатра Ашвини в Овен. Казват, че такова положение отслабва планетите, намиращи се в него, носи силен стрес (особено ако Луната попада в ганданта), пречи на планетата да се изразява нормално.
Частична калсарпа доша - всички планети от септернера, без Луната, са заключени между възлите на Луната.
Но има силно поставен Юпитер - екзалтиран в 1-ви дом. Диспозиторът на Луната по знак и накшатра, Слънцето, също е екзалтирано и ъглово. Това съм чела, че се очаква да има в картите на успешно лекуващи се.

Дейзи, нахално ли би било да те попитам кога се е отключило заболяването? Искам да проследя по Вимшотари дашите и транзитите и по дирекциите в западната карта.

Мирабела, сега разбрах кога се е отключило заболяването, ако не ти се пише тук, отговори ми на лични, ако нещо ти е направило впечатление - края на януари 2010 година.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #114 -: Октомври 02, 2013, 12:33:09 pm »
Ама ич не съм съгласна, де, ама айде.. Ще замълча )))))))

Изкушавам се да кажа, че физически и клинично съм един много здрав индивид, не се разболявам, минава ми като на куче. Само днес се замислих да ви питам да ми припомните кой беше виновен за белезите от рани )))) Значи краката ми са леш от белези, то коленете са дроб от това ,че съм играла като луда в детството на скалите на морето и съм се кълцала на миди, растащи по тях. Преди 100 години паднах от бара в една дискотека и още имам белег на лявото коляно ))) Познайте колко хепи беше слънчевия скорпион, на когото се бях забила по това време като му се прибрах със скъсан бял панталон и в насторение, а след това в знак на преданост отиде да го занесе на шивач за ремонт. Скоро след това безапелационно ми би дузпата за вечни времена ))) Веднъж рязах с чикийка една туба от крем, да извадя и последната милимунда съдържание, а основата беше - дясното ми бедро ))) Преди три години си скълцах дясна подбедрица по дължина на една табуретка, плод на фюжън въображението на някой болен дизайнер и направена от твърд шперплат. Направо налетях на табуретката. Като малка ритах топка с татко на улицата и при майсторско овладяване ужулих ляв глезен. А през януари по сатурн ходих с една пенсинерска групичка да пердаша през горите и от едни много тясни планински обувки ми падна нокът.
Нова, от чисто астрологично лбопитство ще те пита, има ли градуса на АЦ или неговия управител някакъв аспект с Уран ? Че той е по тая част ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #115 -: Октомври 02, 2013, 12:55:34 pm »
Мисля че, Нова вече не пише в този форум..
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Нова

• 3491
« Отговор #116 -: Октомври 02, 2013, 01:03:39 pm »

Изкушавам се да кажа, че физически и клинично съм един много здрав индивид, не се разболявам, минава ми като на куче. Само днес се замислих да ви питам да ми припомните кой беше виновен за белезите от рани )))) Значи краката ми са леш от белези, то коленете са дроб от това ,че съм играла като луда в детството на скалите на морето и съм се кълцала на миди, растащи по тях. Преди 100 години паднах от бара в една дискотека и още имам белег на лявото коляно ))) Познайте колко хепи беше слънчевия скорпион, на когото се бях забила по това време като му се прибрах със скъсан бял панталон и в насторение, а след това в знак на преданост отиде да го занесе на шивач за ремонт. Скоро след това безапелационно ми би дузпата за вечни времена ))) Веднъж рязах с чикийка една туба от крем, да извадя и последната милимунда съдържание, а основата беше - дясното ми бедро ))) Преди три години си скълцах дясна подбедрица по дължина на една табуретка, плод на фюжън въображението на някой болен дизайнер и направена от твърд шперплат. Направо налетях на табуретката. Като малка ритах топка с татко на улицата и при майсторско овладяване ужулих ляв глезен. А през януари по сатурн ходих с една пенсинерска групичка да пердаша през горите и от едни много тясни планински обувки ми падна нокът.
Нова, от чисто астрологично лбопитство ще те пита, има ли градуса на АЦ или неговия управител някакъв аспект с Уран ? Че той е по тая част ...

Не, елфидка, нямат мажорни аспекти помежду си.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #117 -: Октомври 02, 2013, 01:08:28 pm »
Можеш да ми благодариш после )) виж как знам какво да кажа, че да я извикам. Като Сезам отвори се ))
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #118 -: Октомври 02, 2013, 01:41:42 pm »
Можеш да ми благодариш после )) виж как знам какво да кажа, че да я извикам. Като Сезам отвори се ))

Е тенкю де  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #119 -: Октомври 02, 2013, 01:42:53 pm »

Не, елфидка, нямат мажорни аспекти помежду си.

Ми откъде тогава идва тая членска карта за кръжока пречат ми ръцете ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева