Здравей Гост

Кисело ли е гроздето?? аспекти

• 13 Отговора
  • 3760 Прегледи
Кисело ли е гроздето?? аспекти
« -: Август 26, 2013, 09:33:24 pm »
*Гроздето е кисело! ..казала лисицата като не могла да го стигне!

кои аспекти лишават хората от обективизъм
  и кои обичат да лежат на удобния субективизъм...

*

Lillie

• 30532
Re: Кисело ли е гроздето?? аспекти
« Отговор #1 -: Август 26, 2013, 09:40:29 pm »
Ха, много интересна тема! Но не е ли зададена малко абстрактно?

Трудно някой ще признае, че му липсва обективност - дотук наблюденията ми са в обратна посока.

Понякога, не виждайки по-далеч от носа си и личните емоции, пристрастия и интереси, човек се опитва да докаже на околните колко обективна преценка има за дадена ситуация. И като че ли най-субективните хора имат нужда постоянно да изтъкват своята мнима безпристрасност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #2 -: Август 26, 2013, 10:12:57 pm »
Веднага се сещам за два примера от моята карта.

Първият е нептунското ми Слънце, за което още в детска възраст разбрах, че може да излъже всички за всичко, като започне от мен самата. Тук обаче принципът не е, че е кисело гроздето, а че ние нямаме нужда от грозде, освен това, ако все пак ни се дояде, може да медитираме върху гроздето и да усетим гроздовия вкус трансцедентално! Това обезателно е най-добрият вариант, понеже никое реално грозде не е така сладко, като въображаемото... пардон! как можах да се изкажа така? Имах предвид "трансцеденталното, небесно, духовно, божествено" грозде!

Вторият е Козирог на 5 дом + Венера в Козирог + Сатурн във Везни + квадрат Сатурн Венера = никой не е достатъчно добър за мене (киселата част), защото ме е страх да се обвързвам (гроздето), за да не бъда наранена. Затова влюбванията са позволени веднъж на 12 години, а обвързването става след двугодишен размисъл. С други думи, не ви трябва да се обвързвате с мен, ще ви остане кисел вкус в устата от това грозде.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 26, 2013, 10:15:35 pm »
Вторият е Козирог на 5 дом + Венера в Козирог + Сатурн във Везни + квадрат Сатурн Венера = никой не е достатъчно добър за мене (киселата част), защото ме е страх да се обвързвам (гроздето), за да не бъда наранена. Затова влюбванията са позволени веднъж на 12 години, а обвързването става след двугодишен размисъл.

С други думи, "сляпата неделя" за твоята сатурнова Венера идва на всеки юпитеров цикъл, тогава се отваря "вратичката".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #4 -: Август 26, 2013, 10:19:29 pm »
Вторият е Козирог на 5 дом + Венера в Козирог + Сатурн във Везни + квадрат Сатурн Венера = никой не е достатъчно добър за мене (киселата част), защото ме е страх да се обвързвам (гроздето), за да не бъда наранена. Затова влюбванията са позволени веднъж на 12 години, а обвързването става след двугодишен размисъл.

С други думи, "сляпата неделя" за твоята сатурнова Венера идва на всеки юпитеров цикъл, тогава се отваря "вратичката".  :blink:

Ако му хвана къде какво отваря, ще му разкатая каквото има за разкатаване и тогава и на 12 години няма да минава!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 26, 2013, 10:21:36 pm »
Аз съм с ретро Венера в съвпад с ЮЛВ - там бомба трябва да падне, за да дойде сляпата неделя  ;D, но това е друга тема, тук говорим за това колко е кисело гроздето и защо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6 -: Август 26, 2013, 10:27:23 pm »
Аз съм с ретро Венера в съвпад с ЮЛВ - там бомба трябва да падне, за да дойде сляпата неделя  ;D, но това е друга тема, тук говорим за това колко е кисело гроздето и защо.

Е, кажи, на твоята ретро Венера в съвпад с ЮЛВ какво и киселее, че да трябват чак бомби?

В този смисъл, всеки един аспект дава някакъв субективизъм. Е, някои повече, разбира се!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Август 26, 2013, 10:31:32 pm »
Аспекти...
Юпитер/Луна ...Луна/Сатурн

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 26, 2013, 10:33:35 pm »
За Луна/Сатурн (твърд аспект) имам наблюдения, че дава субективизъм, особено когато Луната е във воден или огнен знак. В съчетание с някой първосигнален Меркурий още повече.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

anili

• *
  • 77
« Отговор #9 -: Август 26, 2013, 10:58:52 pm »
Луна в Рак квадрат Юпитер,Меркурий,Плутон,Слънце във Везни + Сатурн във Везни, макар Сатурна да няма аспект с Луната, но пак са в знаков квадрат. Много трудни аспекти!!!  :(

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #10 -: Август 26, 2013, 11:34:38 pm »
С водна Луна и неблагоприятен аспект с Юпитер и на мен ми е трудно да съм обективна. Въпреки това, в повечето случай се поставям на мястото на другия, после го "поглеждам отстрани" стараейки се да намеря точно един безпристрастен отговор. Колкото и обективно да гледа един индивид по даден въпрос или случка, той изхожда от собствените си възгледи и възприятия. Тогава изобщо съществува ли абсолютен обективизъм? Особено ако "съдещият" е пряко замесен.
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #11 -: Август 26, 2013, 11:34:47 pm »
За Луна/Сатурн (твърд аспект) имам наблюдения, че дава субективизъм, особено когато Луната е във воден или огнен знак. В съчетание с някой първосигнален Меркурий още повече.

Не знам дали е показателно - имам Луна квадрат Сатурн. Субективна съм само по отношение на майка ми и сестра ми, и то в последните 2-3 години.
По-скоро Луна и Марс бих гледала /чувства и действие/ - при мен са в тригон - първо действам, после мисля и се извинявам и обяснявам. ;D Мисля, че тези две планети конкретно в огнени знаци /Овен и Лъв са при мен/ ме правят субективна. Е, да призная, че и Сатурн е в Лъв също.

*

Uran

• 6041
« Отговор #12 -: Август 26, 2013, 11:36:35 pm »
Доколко нещо е обективно, е чисто субективно като мнение по отношение на него. :blink:

« Отговор #13 -: Август 27, 2013, 01:56:02 pm »
Неблагоприятни аспекти към Луна и Меркурий. Нептун май също играе роля тук.