Здравей Гост

Каръщината или вечният неудачник в хороскопа

• 46 Отговора
  • 6785 Прегледи
*

Cancer

• *
  • 108
Напсоледък фоновата обстановка около мен ме кара да се замисля до каква степен Вселенските закони са замесени в нудачите на хората. От повече от 20-на години наблюдавам отблизо, а и от по-далеч индивиди, на които не им върви. Погледнато от философска гледна точка( и от астралогична), всеки има свободна воля и избор. Погледнато в частност, всеки прави даден избор воден от идеята, че това е правилният. Защо тогава последващите събития ще доведат до разочароващи резултати? Означава ли това, че човека не си следва да речем Кармата заложена в Северния-Южния Лунен възел? Означава ли, че някъде още като дете се е залутал по пътищата и не се е "постарал" в търсенето на правилния? Изобщо как астрологията обяснява този феномен? И да, още нещо. При мен основните герои имат един общ признак- ирационални са. Но от друга страна понякога ирационалността води до големи постижения, например в сферата на изкуството.Обзалагам се, че познавате поне по един карък и изобщо такива хора няма как в един момент да не  направят впечатление. Чудя се дали да спомена -  зле аспектиран Юпитер :? Въпреки, че в картата един от индивидите Юпитер е похвално наместен...
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

Re: Каръщината или вечният неудачник в хороскопа
« Отговор #1 -: Август 27, 2013, 08:20:50 am »
Напсоледък фоновата обстановка около мен ме кара да се замисля до каква степен Вселенските закони са замесени в нудачите на хората. От повече от 20-на години наблюдавам отблизо, а и от по-далеч индивиди, на които не им върви. Погледнато от философска гледна точка( и от астралогична), всеки има свободна воля и избор. Погледнато в частност, всеки прави даден избор воден от идеята, че това е правилният. Защо тогава последващите събития ще доведат до разочароващи резултати? Означава ли това, че човека не си следва да речем Кармата заложена в Северния-Южния Лунен възел? Означава ли, че някъде още като дете се е залутал по пътищата и не се е "постарал" в търсенето на правилния? Изобщо как астрологията обяснява този феномен? И да, още нещо. При мен основните герои имат един общ признак- ирационални са. Но от друга страна понякога ирационалността води до големи постижения, например в сферата на изкуството.Обзалагам се, че познавате поне по един карък и изобщо такива хора няма как в един момент да не  направят впечатление. Чудя се дали да спомена -  зле аспектиран Юпитер :? Въпреки, че в картата един от индивидите Юпитер е похвално наместен...
Аспектите на Слънце/Юпитер и Уран също....
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #2 -: Август 27, 2013, 09:19:18 am »
Аспектите на Слънце/Юпитер и Уран също....

Съвсем не...
Аспектите Слънце - Юпитер дават разширение на Аз-а, стремежи, духовност, покровителство, също грандомания, "въздух под налягане" и други; като цяло Слънце - Уран могат да бъдат изключително креативни; с нестандартен подход, бунтари, изпреварили времето си..
Един индивид със съвпад Слънце_Уран познавам отблизо, който е изключително вкопан в собствения си свят, но положението е усложнено с точен квадрат на съвпада със Сатурн - и той е до там.... Явно дава превес в живота си на Сатурн - поне към момента и това доминира отчетливо...

Каръшки аспекти - лично за мен са Марс-Нептун и Венера-Нептун - е, няма такава пързалка... Подозирам ги  :blink: в опиати, алкохолизъм, изкривяване на действителността, лъжа и всичко друго подобно... Изкуство? - възможно е, но на каква цена!?
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #3 -: Август 27, 2013, 09:29:27 am »
познавам такъв индивид от поне 25 години...но -мисли, разбра, попромени нещо и има разлика вече.
Има асц. риби, юпитер в 8, опозе сатурн в 2, другият управител на асц.-нептун е в 8 дом-0градуса стрелец, мажорно и минорно неаспектиран, възлите-СЛВ в12 дом във водолей.
Години наред носеше всичко онова,което другите не искат, животът го събираше с хора с проблеми -меко казано: чужденка без документи, с 1 оставено дете в дом, когато била на 15, същата с др. сексориентация, болен на легло от години роднина....кражбите от портфейла от тези "приятели" бяха ежедневие, но поради "рибите" човекът гледаше благородно на всичко, докато чашата един ден преля и отряза всички нестойностни контакти. При него грешката беше в неговото съжаление, състрадание. От добрината си изпусна шанс за прекрасна професионална реализация-даде я на друг, уж по-нуждаещ се, а др. даже не се подготви за интервюто и  той изпусна този шанс.

*

Нова

• 3491
« Отговор #4 -: Август 27, 2013, 09:43:56 am »
А аспектите на обратното на каръка? ))) Знам, говорено е, но не ми излизайте с номера за юпитера ))) И не питам за тото печалби и комарджийство, а за това да си просто роден под щастлива звезда, Господ никога да не те е изоставял, просто да ти върви в живота ))))) Моят убит несъществуващ юпитер не ми дава отговор защо съм такава голяма късметлийка и нещата стават в оптималния за мен вариант ))))

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #5 -: Август 27, 2013, 09:51:16 am »
А аспектите на обратното на каръка? ))) Знам, говорено е, но не ми излизайте с номера за юпитера ))) И не питам за тото печалби и комарджийство, а за това да си просто роден под щастлива звезда, Господ никога да не те е изоставял, просто да ти върви в живота ))))) Моят убит несъществуващ юпитер не ми дава отговор защо съм такава голяма късметлийка и нещата стават в оптималния за мен вариант ))))
и моя юпитер е ранен всячески...но сигурно затова не вярвам в лесните победи и не съжалявам за липсата на постоянен късмет.
Мисля,че някое огнено тригонче хич не пречи за това,което питаш, ако може с участници-слънце, луна...или трин на венера, юпитер
Познавам такъв човек около 50-те е, винаги се измъква, има късмет, пари, дори когато не работи, без да е престъпник...и много други неща.НО ако го питаш-мрънка и се оплаква, той е лъв с луна в овен, др. хубави аспекти няма.

*

Нова

• 3491
« Отговор #6 -: Август 27, 2013, 09:53:39 am »
Мисля,че някое огнено тригонче хич не пречи за това,което питаш, ако може с участници-слънце, луна...или трин на венера,

Има, имам, венерата не знам дали да броим, е не е огнен, ама що пък не ))))

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #7 -: Август 27, 2013, 10:00:48 am »
познавам такъв индивид от поне 25 години...но -мисли, разбра, попромени нещо и има разлика вече.
Има асц. риби, юпитер в 8, опозе сатурн в 2, другият управител на асц.-нептун е в 8 дом-0градуса стрелец, мажорно и минорно неаспектиран, възлите-СЛВ в12 дом във водолей.
Години наред носеше всичко онова,което другите не искат, животът го събираше с хора с проблеми -меко казано: чужденка без документи, с 1 оставено дете в дом, когато била на 15, същата с др. сексориентация, болен на легло от години роднина....кражбите от портфейла от тези "приятели" бяха ежедневие, но поради "рибите" човекът гледаше благородно на всичко, докато чашата един ден преля и отряза всички нестойностни контакти. При него грешката беше в неговото съжаление, състрадание. От добрината си изпусна шанс за прекрасна професионална реализация-даде я на друг, уж по-нуждаещ се, а др. даже не се подготви за интервюто и  той изпусна този шанс.
Малка предистория на качената карта. Х израства в благоприятна среда с възможност за стабилно образование и реализация. Първо кандидатстване във ВУЗ- подпалва се ВУЗ-а, кандидатстудентската работа изчезва. Второ кандидатстване- отново писмената работа не се открива... Трети опит- съмнения за подмяна на работата т.к. няма обяснение защо въпросният не е класиран. Но, все пак говорим за години, в които на определени хора проста не им се е давало достъп до определо Висше образование, предполагам се досещате какво имам предвид. По нататък историята казва, че нашия човек преживява два несполучливи брака, разбити приятелски отношения, залитане по алкохол, бедност и т.н. Към днешни дни въпросният индивид решава да продаде имущество с цел закупуване на ново. Оказва се, че новото закупено имущество е с неизплатени битови сметки. Забележете, че при покупко-продажбата е направена необходимата проверка по този въпрос, както е уредена и необходимата документация доказваща смяна на партидите, въпреки това, човекът получава неописуемо голяма сметка на негово име и отказ от институциите да приемат наличните документи... Да речем, че такива са ни институциите каквато ни е държавата, но това се случва за втори път т.е. имаме два пъти осъществена покупко-продажба... и двата пъти все с такива авантюри. Тук няма да споменавам каръщината в ежедневието на героя, защото ще бие на комедия, а все пак става дума за човешки живот. Мога да добавя само, че индивида винаги е бил състрадателен, но винаги за всичко е излизал виновен и му се е оказвало доста агресивно поведение както от частни лица така и от институции. Качвам картата, защото ми е интересно дали ще намерим нещо, което да потвърждава такава "орисия".
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

Нова

• 3491
« Отговор #8 -: Август 27, 2013, 10:09:04 am »
Интересно ми е какво ще каже Енигма. Единствено луната не е уцелила градуса, но ... не, че е малко, де... Тя всичко ли обяснява?
Въобще юпитер и плутон тук не са зле, че и слънцето, а то е на Толиман, това нали уж беше супер.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #9 -: Август 27, 2013, 10:14:02 am »
По картата: две планети в анаретен градус - и то Слънце и Марс - двете движещи сили в хороскопа.

ОБърнете внимание на квадрата Слънце - Плутон - това е сблъсък с властимащи; и силно ме съмнява, че човекът е чак толкова кротък, колкото изглежда на пръв поглед. Да споменем и аспектите с Нептун - Марс и Луна - заблуда, лъжа, алкохол, "все едно не е на земята"... Е, това са отрицателни проявленния, но са възможни.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Нова

• 3491
« Отговор #10 -: Август 27, 2013, 10:21:36 am »
Таото наистина е смразяващо, но като комбинация от фактори, някакси лошо стечение. Ако не е луната, можем да го гледаме поколенчески. Ако не беше този сатурн, макар екзалтиран, пак нямаше да е толкова зле. Лоши обрати по този уран и то по 3-9, хич не ми харесва, но пак, луната е по-виновна, че и сходяща. Марс нали уж го играеше екзалтиран? Не му е работа да стои в земен знак, но там съм субективна.
Наскоро си коментирахме с една девойка тук колко е злокобно карето плутон-слънце и как често се проявява на ниско ниво, но пък човека има каре плутон-юпитер, нали богатите хора имаха такива ))) Че и акцент по козата, уж прагматично.

Аз си държа на луната тук като основен пакостник.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #11 -: Август 27, 2013, 10:37:39 am »
Смарта, моят човек-приятел преди казваше:"като видя някои низвергнат, беден, болен-и ме се преобръща сърцето, а сега казва-като налееш енергия на лошото, няма шанс за добро, то става по-лошо", това за помощта и хората- тези,които споменахме.
Просто исках да допълня, важно е.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #12 -: Август 27, 2013, 10:45:32 am »
Слънце в Скорпион, само по себе си отразява не лек живот. Или са каръци, или остават без родители или тормозени от тях, без деца, има и недъгави, всичко за което е нужно много сила и издържливост. Слънцето, като наше съзнание, карира Плутон и тук е много трудно трансформацията, присъща на Плутон, да се изяви, да блесне това Слънце на по-високо ниво. Някой успяват, други - не. Кризите на човека, сочи дома на Плутон. Той ни трансформира и ни прави зрели личности, жизнени духове, интегрирали и светлото, и тъмното, за да се превърнем в съзнателни, обемни, многоизмерни същества, които излъчват себе си в света от вътрешния си духовен център.

*

Нова

• 3491
« Отговор #13 -: Август 27, 2013, 10:49:13 am »
Ах, ти слънчице...

Наистина.. аз при все изкушавана като от Дявол, се чудя на хората, които искат такъв акцент или да се свързват с подобни.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #14 -: Август 27, 2013, 10:50:03 am »
Ах, ти слънчице...

Наистина.. аз при все изкушавана като от Дявол, се чудя на хората, които искат такъв акцент или да се свързват с подобни.
И аз много им се чудя.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #15 -: Август 27, 2013, 11:09:00 am »
Малка предистория на качената карта. Х израства в благоприятна среда с възможност за стабилно образование и реализация. Първо кандидатстване във ВУЗ- подпалва се ВУЗ-а, кандидатстудентската работа изчезва. Второ кандидатстване- отново писмената работа не се открива... Трети опит- съмнения за подмяна на работата т.к. няма обяснение защо въпросният не е класиран. Но, все пак говорим за години, в които на определени хора проста не им се е давало достъп до определо Висше образование, предполагам се досещате какво имам предвид. По нататък историята казва, че нашия човек преживява два несполучливи брака, разбити приятелски отношения, залитане по алкохол, бедност и т.н. Към днешни дни въпросният индивид решава да продаде имущество с цел закупуване на ново. Оказва се, че новото закупено имущество е с неизплатени битови сметки. Забележете, че при покупко-продажбата е направена необходимата проверка по този въпрос, както е уредена и необходимата документация доказваща смяна на партидите, въпреки това, човекът получава неописуемо голяма сметка на негово име и отказ от институциите да приемат наличните документи... Да речем, че такива са ни институциите каквато ни е държавата, но това се случва за втори път т.е. имаме два пъти осъществена покупко-продажба... и двата пъти все с такива авантюри. Тук няма да споменавам каръщината в ежедневието на героя, защото ще бие на комедия, а все пак става дума за човешки живот. Мога да добавя само, че индивида винаги е бил състрадателен, но винаги за всичко е излизал виновен и му се е оказвало доста агресивно поведение както от частни лица така и от институции. Качвам картата, защото ми е интересно дали ще намерим нещо, което да потвърждава такава "орисия".
Какво има в биографията на родителите? Нещо като изолация, затвор, а иначе-висок пост, пари? За мен има тежка "семейна анамнеза" има освен тауто..за Толиман, ами всяко нещо иска преработка, картата е повече от мощна, чак се учудвам, да не би да не знаеш някои неща. Тази неподвижна звезда дори дава склонност към окултизъм , интуиция най-малко, вярно 29 градус на слънцето.Квадрат слънце-плутон/и рецепция/ ако не е сила, какво е, въпросът е дали е деструктивна, при скорпион винаги се иска вътрешна работа, кризи, борба, дъно-връх...
Другата мощна квадратура-марс-сатурн е на екзалтирали планети ;)...Дори планетите са в сектите си, за което получават един много висок бал
Иначе това за ВУЗ-а е отразено в картата сега като си го споделила-опозициите, 3, 9, 10 домове и уран-има "обществен" характер
ако часът е верен и асц.е близнаци-то меркурий прави доста поразии явно
има "печат"-кардинална земя, сатурн екз. в 6, у-л на МЦ-трябва да е работохолик, висок пост, човек с 4 планети в зея добре си знае интереса, прави си сметката и постига материален успех
юпитер прави тригон с полупункта луна-венера в 8-?
у-л на 10 в 6 прави квадрат с у-л на 12 в 10
у-л на 8 е в 12с квадрат плутон?
у-л на 2-зле поставен меркурий?
въпросителните-или професията е свързана с водните домове, или, хм... :mellow:

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #16 -: Август 27, 2013, 11:13:28 am »
Е и каква стана тя, сега погледнах, че и аз имам квадратура Слънце- Плутон  :-X  обаче спънки съм имала отдавна и то не мога да кажа, че са били с властта...  Това, което аз знам за тази квадратура в женска карта е, че дава някакви проблеми с бащата. Също като цяло при напрегнати аспекти дава трансформации, борба и периодични кризи. Може би защото във въпросната карта Слънцето е в Скорпион, това утежнява нещата, а не самата квадратура Слънце-Плутон.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #17 -: Август 27, 2013, 11:16:10 am »
Е и каква стана тя, сега погледнах, че и аз имам квадратура Слънце- Плутон  :-X  обаче спънки съм имала отдавна и то не мога да кажа, че са били с властта...  Това, което аз знам за тази квадратура в женска карта е, че дава някакви проблеми с бащата. Също като цяло при напрегнати аспекти дава трансформации, борба и периодични кризи. Може би защото във въпросната карта Слънцето е в Скорпион, това утежнява нещата, а не самата квадратура Слънце-Плутон.
квадратът го имам и аз, мислех да го спестя, ама като ще се хвалим ;D/майтап, не е за хвалба/
на мен-с годините виждам, след кризите ми е дал сила :mellow:
« Последна редакция: Август 27, 2013, 11:21:52 am от Enigma »

*

Нова

• 3491
« Отговор #18 -: Август 27, 2013, 11:18:34 am »
Не го приемай лично и не пречупвай през себе си коментари за трети лица. Имаме н-броя аспекти, винаги нещо "лошо" срещаме и при себе си, няма как, не са безкрайни комбинациите.
Тези дни гледахме поредната супер карта на сринал се до девета глуха акцентиран козел със слънце там и плутон във везни. Аспектът не е лек, независимо от знаците, а и вариантите за плутон са твърде лимитирани. Но и не значи задължително ужас.

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #19 -: Август 27, 2013, 11:25:35 am »
Не заема висок пост. В миналото личността е разполагала с пари, стабилно имущество, но заради родителите.  Работи в сферата на медицината, но това не е завършената специалност(геофизика). Самата личност е с високо мнение за себе си, според мен оттам идват доста проблеми- подценява околните и мисля, че те го усещат. От родителското тяло до ден днешен получава солидна подкрепа. Парите дори когато са идвали бързо, бързо са заминавали, все поради "нещо", което изкача ей така отнякъде, но струва много.  За интуицията - да определено е развита, но това не й помага особено. По-скоро има интересни сънища, всички умрели я посещават и все нещо й обясняват. Изолация и тем подобни- няма.