Здравей Гост

Силно поставени планети в наталната карта!

• 42 Отговора
  • 7692 Прегледи
Здравейте,
Искам да ви попитам, понеже съм от скоро в тази безкрайна материя Астрлогията, от какво зависи дали една планета ще е силна или слаба в наталната карта? Наясно съм, че отговорът едва ли ще е еднозначен, т.е. едва ли ще зависи само от едно нещо, но наистина ме интересува какви са повечето критерии, по които това се определя. Дали се гледат градусите, знаците в които са разположени планетите, планети близо една до друга и въобще какво товно означава една планета да е силна и слаба? По какъв начин се отразяват на индивида тези особености? Благодаря ви предварително :)

Re: Силно поставени планети в наталната карта!
« Отговор #1 -: Август 27, 2013, 06:54:47 pm »
Силата на планетата се определя по знак, дом, градус, аспекти :blink: . Това е най-общо казано.

« Отговор #2 -: Август 27, 2013, 08:06:57 pm »
Благодаря :) но има ли някаква йерархия в определянето, кое е най-важно знакът , домът, градусът.....Плюс това има ли някакъв диапазон на градусите, или в кои от знаците или домовете,в който тя попада и се определя като силна или слаба? Честно казано се опитвам да определя моите силни и слаби планети, но нямам представа как.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #3 -: Август 27, 2013, 08:16:08 pm »
gabchoto, пусни си картата просто. Въпросите, които задаваш, са много общи и трябва да се пишат фермани, които и без това ги има във всяка книга и всяка статия. Четеш и парченце по парченце сглобяваш. И става бавно. Астрологията е огромна по обем. Та пусни си картата и конкретни въпроси към нея. Може би темата е за другата тема за наталните карти изобщо, пак девешкият ми ас се опитва да подрежда практично и досадно педантично.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #4 -: Август 27, 2013, 08:34:56 pm »
Благодаря :) но има ли някаква йерархия в определянето, кое е най-важно знакът , домът, градусът.....Плюс това има ли някакъв диапазон на градусите, или в кои от знаците или домовете,в който тя попада и се определя като силна или слаба? Честно казано се опитвам да определя моите силни и слаби планети, но нямам представа как.

От тук може да определиш колко силно е Слънцето ти - http://skywriter.wordpress.com/2010/08/18/how-strong-is-your-sun-here’s-the-score/. В блога има и тест за всички останали планети.

« Отговор #5 -: Август 27, 2013, 08:39:05 pm »
Ето я картата!

« Отговор #6 -: Август 27, 2013, 08:42:59 pm »
Според системата на Walter D. Pullen най-силни планети при теб са Слънце, Плутон, Луна.

« Отговор #7 -: Август 27, 2013, 08:53:11 pm »
Според системата на Walter D. Pullen най-силни планети при теб са Слънце, Плутон, Луна

Благодаря ти много, А може ли да се каже, че тези силни планети оказват по-голям ефект върху мен отколкото останалите и въобще с тях ли трябва да се съобразявам най-напред?

« Отговор #8 -: Август 27, 2013, 09:00:26 pm »
Благодаря ти много, А може ли да се каже, че тези силни планети оказват по-голям ефект върху мен отколкото останалите и въобще с тях ли трябва да се съобразявам най-напред?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #9 -: Август 27, 2013, 09:08:43 pm »
Наталната ти карта от астро.ком с аспектите.

И картата на крайните ти диспозитори. След малко ще ти обясня каква е логиката на втората.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #10 -: Август 27, 2013, 09:10:48 pm »
Много ти благодаря :) Мда, ще имам нужда от обяснение за втората :)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #11 -: Август 27, 2013, 09:21:21 pm »
Крайните диспозитори се определят така: първо по знак - (гледай първи квадрат първи ред) Венера ти е в Дева. Управител на Дева е Меркурий. Меркурий е в Рак. Управител на Рак е Луната. Луната е в Лъв. Управител на Лъв е Слънцето. Слънцето също е в Лъв, край на веригата. Слънцето поема енергиите на другите планети. Не че те не действат, но така слънцето ти става по-силно - акумулира енергия от Венера, Меркурий, Луна + себе си.

Втората ти верига е във взаимна рецепция. Нептун е в Козирог, Сатурн е в Стрелец, Юпитер е в Риби - знака на Нептун, веригата не се затваря в крайна планета, а става нещо като кръговрат.

Имаш Плутон в собствен знак - Скорпион. Това го прави по-силен, но го изолира, той не контактува с другите планети по описания начин и неговата енергия ще интегрираш по-трудно в себе си. Но не бой се, той ти е богато аспектиран и то с лични планети, което компенсира изолацията му.

По същия начин втори квадрат на първи ред показва крайните диспозитори по дом. Слънце, Луна и Меркурий са в 7 дом (на Венера) и Юпитер във 2-ри (пак Венера. Венера е в 8 (на Плутон). Плутон е в 10 (на Козирог), а Сатурн - в 11 (на Уран). Уран пък е в 12 (на Нептун), Нептун си е в собствен дом и е краен диспозитор. По дом не обира енергията само на Марс, който си е в своя 1-ви дом.

Казват, че по знак диспозицията е по-значима. Аз не съм разбирач, така че нека други се изкажат.

« Отговор #12 -: Август 27, 2013, 09:30:12 pm »
Много благодаря за полезната информация. Само да уточня, че съм ходил при астролог, който ми каза, че слънцето ми е в 8 дом, заради орбис по малко от 5 градуса, Венера също по този начин е в 9 дом, а Нептун се пада в 1 според него.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #13 -: Август 27, 2013, 09:38:15 pm »
Ако ти е правил ректификация, имаш малка промяна в часа. Направих картата по часа, който си дал.

« Отговор #14 -: Август 27, 2013, 09:40:04 pm »
А на мен крайни диспозитори са ми Луната и Плутон,нали?  :rolleyes:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #15 -: Август 27, 2013, 09:47:56 pm »
А къде забрави Юпитер и Уран, че те са ти във взаимна рецепция, затова ли? Юпитер би трябвало да е във Водолей, а Уран в Стрелец. Енергиите на двете се обединяват или ти трябва да ги интегрираш в живота. Луничката ти е изолирана, а по дом Слънцето ти е единствен диспозитор. Как го усещаш това Слънце? Ще трябва да проуча повече тази система, но и време трябва за това. Ако някой знае повече, да се включи да ни осветли.

« Отговор #16 -: Август 27, 2013, 09:49:22 pm »
А къде забрави Юпитер и Уран, че те са ти във взаимна рецепция, затова ли? Юпитер би трябвало да е във Водолей, а Уран в Стрелец. Енергиите на двете се обединяват или ти трябва да ги интегрираш в живота.
Знам,че съм във взаимна рецепция...А има ли взаимна рецепция по дом? Или е само по знак? Уран ми е в 4-ти дом,Луната в 11-ти...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #17 -: Август 27, 2013, 09:52:31 pm »
А къде забрави Юпитер и Уран, че те са ти във взаимна рецепция, затова ли? Юпитер би трябвало да е във Водолей, а Уран в Стрелец. Енергиите на двете се обединяват или ти трябва да ги интегрираш в живота.
Знам,че съм във взаимна рецепция...А има ли взаимна рецепция по дом? Или е само по знак? Уран ми е в 4-ти дом,Луната в 11-ти...

Има, да. В картите гледам и трите: планети, знаци и домове + аспекти - така се забелязват подчертаните теми в хороскопа. Например Луната ми е водолейска, 11 дом ми почва в Рак. Това също е вид взаимна рецепция. Към това добавям Луна тригон Уран - ето ти три пъти разиграно едно отношение между две енергии.

« Отговор #18 -: Август 27, 2013, 09:55:07 pm »

Има, да. В картите гледам и трите: планети, знаци и домове + аспекти - така се забелязват подчертаните теми в хороскопа. Например Луната ми е водолейска, 11 дом ми почва в Рак. Това също е вид взаимна рецепция. Към това добавям Луна тригон Уран - ето ти три пъти разиграно едно отношение между две енергии.
Значи Луната ми е във взаимна рецепция с Уран по дом,но предполагам взаимната рецепция по дом е по слаба от тази по знак... :)

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #19 -: Август 27, 2013, 09:59:02 pm »

Значи Луната ми е във взаимна рецепция с Уран по дом,но предполагам взаимната рецепция по дом е по слаба от тази по знак... :)

Това вече не мога да ти кажа.