Здравей Гост

Войната в Близкия изток

• 308 Отговора
  • 55826 Прегледи
Re: Войната в Близкия изток
« Отговор #260 -: Септември 01, 2013, 10:26:43 pm »
Цитат
Имало ли е според теб война м/у Либия и Франция?

Ще ти отговоря - няма проблем. Само уточни за кога питаш? Година?
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Uran

• 6041
« Отговор #261 -: Септември 01, 2013, 10:30:39 pm »
Meн друго ме вълнува- като как така безкритично се тиражира версията за химическа атака от страна на Асад? Той не е идиот и има ли хора, които да вярват на това? Асад е умен и умерен човек. Много добре знае какво се случи на Саддам Хюсеин и на юнаците в северна Африка. Е, ще действа ли по този начин??
Тази пасмина, зовяща се журналисти, как пускат тази зле скопосана пропаганда?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #262 -: Септември 01, 2013, 10:33:15 pm »
Цитат

2011-та..

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #263 -: Септември 01, 2013, 10:37:03 pm »
Цитат

2011-та..

разбира се. Жива война... !!!
Формално прикрита  като операция с одобрението на ООН

*

Марая

• 28287
« Отговор #264 -: Септември 01, 2013, 10:41:01 pm »
Meн друго ме вълнува- като как така безкритично се тиражира версията за химическа атака от страна на Асад? Той не е идиот и има ли хора, които да вярват на това? Асад е умен и умерен човек. Много добре знае какво се случи на Саддам Хюсеин и на юнаците в северна Африка. Е, ще действа ли по този начин??
Тази пасмина, зовяща се журналисти, как пускат тази зле скопосана пропаганда?

Едва ли?
А за Асад..щом допусна това едва ли е толкова умен и уверен...
Тиха война...и тежка дипломация...Нищо не е по-важно от силната дипломация...

Има един руски филм...многосериен..ох как не се сещам името... :-X Апостол...сетих се. гледай го...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #265 -: Септември 01, 2013, 10:44:22 pm »

Апостол - гледал съм го.. и какво общо има той със спора?

*

Марая

• 28287
« Отговор #266 -: Септември 01, 2013, 10:46:17 pm »

Отговаряй..не бягай по тъча..Имаш въпрос...обеща отговор! ;D

« Отговор #267 -: Септември 01, 2013, 10:49:38 pm »

ОТГОВОРИХ! )))

*

Марая

• 28287
« Отговор #268 -: Септември 01, 2013, 10:53:18 pm »

ОТГОВОРИХ! )))

Кажи ми къде го пише това официално..,че Франция е водила война срещу Либия?

*

Марая

• 28287
« Отговор #269 -: Септември 01, 2013, 11:27:46 pm »
Цитат

2011-та..

разбира се. Жива война... !!! Формално прикрита  като операция с одобрението на ООН

Спинкаш ли? :-\ :rolleyes:

ОТГОВОРИХ! )))

Лека нощ!
Утре чакам отговор... ;) :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #270 -: Септември 01, 2013, 11:32:49 pm »
Войната е гражданска...
Определението на война включва две отделни държави в открит конфликт.
До този момент в Сирия подобно нещо няма...
Войната е м/у  сунити и алауити...все граждани на Сирия.

два бързи въпроса:
1. А наемниците-бунтовцици от другите арабски страни? Тях не ги броим, така ли?
2. Ако САЩ удари с ракети Сирия - нея (САЩ) броим ли я за втора (отделна) държава?

2-ри въпрос...Ударите могат да бъдат с безпилотни самолети...или от космоса...Това са удари ..но все още не е война...докато не стъпи чуждия ботуш на Сирийска територия няма война...
И един от мен...Имало ли е според теб война м/у Либия и Франция?
1-ви въпрос...Няма как да ги броим..Има ги ..,но те са на страната на САЩ...или в един конфликт минимум трябва да има 2-ма.

не ми отговаряй с метафори: "докато не стъпи чуждия ботуш" - щото ще ти пратя армия по джапанки и после ще кажа: Сори, няма война!
Ако САЩ вземат решение за военни удари (от космоса, от морето, самолети, въртолети, хвърчила или по пощата с писма) това си е "казус бели"! Ако ще никога да не стъпят там с ботуши или боси крака. След 20 години ще воюват роботи - пак ли няма да има война, щото не са човешки крака??!? Това йезуитска логика. Надали някой тук ще се съгласи в нея. Ако утре сирийците свалят 10 амер.самолета или потопят амер.самолетоносач в морето - това Обама надали ще възприеме като не-война, понеже сирийски ботуш не е стъпил в Америка!

Така че ако на 9.09. конгресът даде карт бланш на Обама и на 11.09 в 4.00 САЩ изстрелят поне 1 ракета, която да падне на сирийска територия - това ще е война по формалната ти логика (за двете държави). И тогава Калоян ще познае. (..и войната и датата!)

Няма да е война...дори и да има карт бланш...
СТИГА СИ ДОПИСВАЛ...НЕ Е КОРЕКТНО! :blink:
ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ..КАКТО И ЕДНА РАКЕТА НЕ ПРАВИ ВОЙНА...

МОЛИ СЕ...ДА НЕ ПЛАМНЕ СИРИЯ-СЛЕД НЕЯ Е БЪЛГАРИЯ!

« Отговор #271 -: Септември 02, 2013, 08:43:09 am »
Войната е гражданска...
Определението на война включва две отделни държави в открит конфликт.
До този момент в Сирия подобно нещо няма...
Войната е м/у  сунити и алауити...все граждани на Сирия.

два бързи въпроса:
1. А наемниците-бунтовцици от другите арабски страни? Тях не ги броим, така ли?
2. Ако САЩ удари с ракети Сирия - нея (САЩ) броим ли я за втора (отделна) държава?

2-ри въпрос...Ударите могат да бъдат с безпилотни самолети...или от космоса...Това са удари ..но все още не е война...докато не стъпи чуждия ботуш на Сирийска територия няма война...
И един от мен...Имало ли е според теб война м/у Либия и Франция?
1-ви въпрос...Няма как да ги броим..Има ги ..,но те са на страната на САЩ...или в един конфликт минимум трябва да има 2-ма.

не ми отговаряй с метафори: "докато не стъпи чуждия ботуш" - щото ще ти пратя армия по джапанки и после ще кажа: Сори, няма война!
Ако САЩ вземат решение за военни удари (от космоса, от морето, самолети, въртолети, хвърчила или по пощата с писма) това си е "казус бели"! Ако ще никога да не стъпят там с ботуши или боси крака. След 20 години ще воюват роботи - пак ли няма да има война, щото не са човешки крака??!? Това йезуитска логика. Надали някой тук ще се съгласи в нея. Ако утре сирийците свалят 10 амер.самолета или потопят амер.самолетоносач в морето - това Обама надали ще възприеме като не-война, понеже сирийски ботуш не е стъпил в Америка!

Така че ако на 9.09. конгресът даде карт бланш на Обама и на 11.09 в 4.00 САЩ изстрелят поне 1 ракета, която да падне на сирийска територия - това ще е война по формалната ти логика (за двете държави). И тогава Калоян ще познае. (..и войната и датата!)

Марая Кери, гледа сега ти спориш с професори...Не е лесно ей....
Гледам срока на темата не си е спазил, набил е ключа и тн...
Интересна работа...хахахаххахахахахаххаха
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #272 -: Септември 02, 2013, 09:33:32 am »
Цитат

Сигурно преди Нютон да запише официално Закона на Земята не е имало гравитационно привличане.. И не само на земята, а и в цялата вселена!

Цитат

Маниерът ти да отричаш очевадни неща, за да не излезе, че си в грешка, те прави идеална за американски президент!
Ако България "пламне", аз ще ти кажа, че "един пожар пролет не прави".. Става ли!?
Аман от ... ......... ........... ....... . . ............. йезуити !!!!!!!!!!!!!!

А на твоя приятел му кажи да не ме понижава в ранг!
Не съм професор, а академик.. и то двоен!!!!! Защото съм работил в БАН и съм получавал от теб един БАН.
Така че докато не си изясни кое какво е в света (поне да завърши някое смислено висше, а не "счетоводство") - да не говори изобщо с мен... както аз правя вече. Да ходи по баровете, да пие бира и да сваля мацки, а да не се занимава с неща, които не са му по интелектуалните възможности! Игнорирам го и толкова.
Специално заради него пуснах тема, за да се усети колко е неадекватен в ситуацията, но дори "гласуването" и коментарите на другите за мен и него не можа да "разчете" правилно!
« Последна редакция: Септември 02, 2013, 09:48:45 am от Калоян Иванов »

*

Марая

• 28287
« Отговор #273 -: Септември 02, 2013, 09:42:45 am »
Цитат

Сигурно преди Нютон да запише официално Закона на Земята не е имало гравитационно привличане.. И не само на земята, а и в цялата вселена!
Цитат

Маниерът ти да отричаш очевадни неща, за да не излезе, че си в грешка, те прави идеална за американски президент! Ако България "пламне", аз ще ти кажа, че "един пожар пролет не прави".. Става ли!?
Аман от ... ......... ........... ....... . . ............. . !!!!!!!!!!!!!!

Това не е отговор! ;D

И черното и бялото си имат имена... ;D :P
А ти не можеш да определиш в момента кое е черно..,кое е бяло. :P ;D

п.п. Ще се кандидатирам..,щом ставам за американски...значи ставам и за български президент... ;D ;D :P

« Отговор #274 -: Септември 02, 2013, 09:47:54 am »
Цитат

Цитат

Маниерът ти да отричаш очевадни неща, за да не излезе, че си в грешка, те прави идеална за американски президент!
Ако България "пламне", аз ще ти кажа, че "един пожар пролет не прави".. Става ли!?
Аман от ... ......... ........... ....... . . ............. . !!!!!!!!!!!!!!

А на твоя приятел му кажи да не ме понижава в ранг!
Не съм професор, а академик.. и то двоен!!!!! Защото съм работил в БАН и съм получавал от теб един БАН.
Така че докато не си изясни кое какво е в света (поне да завърши някое смислено висше, а не "счетоводство") - да не говори изобщо с мен... както аз правя вече. Да ходи по баровете, да пие бира и да сваля мацки и да не се занимава с неща, които не са му по интелектуалните възможности!
Игнорирам го и толкова.
Дузпичка, за разлика от теб, местата за които говориш аз съм ги посещавал в масовата им част, а ти със заплатата ти от БАН...не знам...те няма ли да го закриват вече..?
Сладур, когато ти на 25 си си купил, апартамент, тогава ми говори за образование и да намесваш роднини и тн...
Смешен си ми и си правя кефа с теб, това е...
А дали профи вуки или академик куки, ще ме игнорне...Това е чест, за мен...:)
Поне знам, че един фрик го е направил, а не някои стойностен човек..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

satin_

« Отговор #275 -: Септември 02, 2013, 09:50:35 am »

« Отговор #276 -: Септември 02, 2013, 10:13:49 am »
http://podmosta.bg/syria/

Мда.. това е нещо доста по-обективно от писанията на разни хора... дето спорят от любов към спора!

П.п. Да отричаш фактите си е твой проблем, не е проблем на фактите!
Реалността си е развива по своята логика и продължава напред! А ти си оставаш при отрицанието си!
« Последна редакция: Септември 02, 2013, 10:33:17 am от Калоян Иванов »

*

Марая

• 28287
« Отговор #277 -: Септември 02, 2013, 10:35:35 am »
Британският парламент няма да разглежда повторно въпроса за Сирия
02 септември 2013 | 10:54 | Агенция "Фокус"
Начало / Европейски съюз
Лондон. Британското правителство няма да внася за разглеждане в парламента повторно въпроса за участието на страната във военния удар по Сирия, заяви външният министър Уилям Хейг, цитиран от Би Би Си.
През миналата седмица британският парламент отхвърли предложението на премиера Дейвид Камерън за участието на страната в евентуалната военна операция в Сирия. Гласуването имаше препоръчителен характер, но Камерън заяви, че нежеланието на парламента за започване на военни действия за него е ясен сигнал и той ще се съобрази с това решение.
Бившият външен министър Малкълм Рифкинд по-рано заяви, че плановете на САЩ да отложат военната операция в Сирия до приемането на решение в Конгреса ще позволи на британската Камара на общините „отново да обмисли въпроса”. Но настоящият министър на външните работи отхвърли тази възможност като отбеляза, че министрите не могат всяка седмица да се връщат към въпрос, който вече е отхвърлен от парламента.

http://www.focus-news.net/?id=n1822076

« Отговор #278 -: Септември 02, 2013, 11:18:44 am »
Не цитирай избирателно! (Както казах онзи ден - войната ще се води от коалиция от ислямски държави... Англия не е интересна)

http://dnes.dir.bg/news/turtzia-siria-14880880?nt=10

Турция подкрепя операция в Сирия и без одобрението на ООН

"Ердоган предупреди, че едни ограничени военни действия срещу сирийския режим само ще увеличат трудностите в страната, предаде Франс прес.
Той се обяви категорично против предприемането на половинчати и временни мерки и прикани сирийския президент Башар ал Асад да подаде незабавно оставка и да замине в държава, която ще се съгласи да го приеме. Член на НАТО и бивш съюзник на режима в Дамаск, Турция се ангажира да се включи в международна коалиция за военна операция срещу Сирия, дори да не бъде постигнато съгласие по въпроса в ООН."

Американският атомен самолетоносач "Нимиц" и още кораби от неговата ударна група са се насочили от Арабско към Червено море, за да подпомогнат, при необходимост, ограничени военни удари срещу Сирия, предаде Асошиейтед прес. Самолетоносачът е придружаван от четири ескадрени миноносеца и един крайцер. Пет американски ескадрени миноносеца вече са в източната част на Средиземно море. В района на Персийския залив се намира американският самолетоносач "Хари Труман".
« Последна редакция: Септември 02, 2013, 11:23:30 am от Калоян Иванов »

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #279 -: Септември 02, 2013, 11:27:18 am »
http://podmosta.bg/syria/ "Истината за конфликта в Сирия – интервю със сириец"
ето едно интересно интервю, което прочетох днес :)
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca: