Здравей Гост

Наглеците в наталната карта...

• 79 Отговора
  • 10747 Прегледи
Наглеците в наталната карта...
« -: Септември 02, 2013, 11:01:49 am »
Интересно ми е т.наречените наглеци, как така стават такива или такива се разждат..?
В кой дом и кои аспекти показват наличието...?
Например Жозе Мауриньо или Кристияно Роналдо...
Истински профита са...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
Re: Наглеците в наталната карта...
« Отговор #1 -: Септември 02, 2013, 02:13:34 pm »
Според индийците силен трети дом в хороскопа, особено ако има Слънце в съчетание с други малефици там, може да даде целеустремен и егоистичен характер, груб, арогантен, показен, пробивен, предприемчив, понякога и нагъл човек.
Но акцент върху 3 дом може да има и в карта на спортист, и звезда от шоу бизнеса, и дори да е нещо свързано с изкуство, може да даде и някакъв по-профилиран талант. Но аз лично нагли хора съм виждала и без акцентиран 3 дом, обикновено има участие на Слънцето, Марс и Сатурн. Друг е въпросът какво всеки от нас разбира под нагло и арогантно поведение, критериите в тази насока и нивото на толерантност могат да бъдат различни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #2 -: Септември 02, 2013, 02:15:07 pm »
"Лил", този сатурн вечно ти боде очите  :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Септември 02, 2013, 02:17:43 pm »
Ти и на теория да го прочетеш, пак ще пишат същото, без да има лично отношение.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Септември 02, 2013, 02:23:53 pm »
Интересно ми е т.наречените наглеци, как така стават такива или такива се разждат..?

Ти какво разбираш под наглец, в какво се изразява такова поведение?

Арогантен, самонадеян, нетактичен, безпардонен, незачитащ личното пространство, морала и етичния кодекс?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #5 -: Септември 02, 2013, 02:32:39 pm »
Лил, той цял ден чака вниманието ти, но когато ти му го даваш, го няма. Ядец.

Чакай аз да те питам хич ли не успява сатурнът ти да направи тригон с венерата ти?

« Отговор #6 -: Септември 02, 2013, 02:44:52 pm »
Ами дадох за пример Жозе мауриньо и Кристиано...успели и има за какво да имат самочувствие...Миг Джагър също го включвам в тази статистика...
Например, Кристиано бе отговорил на въпроса''Защо хората те освиркват на терена" човечеца си им каза, ами защото съм, красив, богат и известен...
Жозе казва...Все пак съм Европейски шампион...Мисля съм Специален...
Разбираш ли, Лил....
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Септември 02, 2013, 02:45:27 pm »
И още нещо да добавя...

Надали бихме нарекли нагъл или нахален един неуверен човек, на който му липсва самочувствие или който изглежда плах и деликатен.

А за (само)увереност какво търсим – на първо място Слънце. За пробивност и умение човек да си отстоява целите и интересите – Марс. Слънцето и Марс в комбинация могат да дадат и горделив човек, уверен (увереността като цяло не е отрицателно качество, напротив), инициативен и амбициозен – според знаците, домовете и останалите аспекти.

Разбира се, има различни типове нахалници – и от типа нагъл простак/простакеса, и по-обиграни типове, които могат да те прецакат с финес.

Крадливите политици и некоректните играчи в бизнеса също са нагли, при това могат да бъдат страхливи, пресметливи и предпазливи (за тях това е необходимо качество), затова тук освен Слънце, Марс и Плутон трябва да има и акцентиран Сатурн някъде.

И като цяло, всеки от нас подхожда субективно при определяне на наглостта – за мен някой може да чупи наглометъра, ако се държи по еди кой си начин, докато друг може да има различна оценъчна скала и праг на търпимост.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Септември 02, 2013, 02:51:06 pm »
Лил не говоря за въздухари, а за център нападатели...
Човек, които на база постигнатите резултати хората го мразят...Заради това, че им набива комплекси...
Преди време някой тук бе писал, за Рафа Надал...ама много мисшка ми идва тоя...
Заради това дадох горните примери за футболист и треньор...А иначе нашите политици...мани няма сми да ги коментим...Все лалугери...:)
Картата на Жозе, Миг и Кристиано има ли я някои под ръка...:)

« Отговор #9 -: Септември 02, 2013, 02:57:07 pm »
Лил, той цял ден чака вниманието ти, но когато ти му го даваш, го няма. Ядец.

Чакай аз да те питам хич ли не успява сатурнът ти да направи тригон с венерата ти?
Ей след уикенда, Нова новеничка как си...:)
Фрики Кики, какво ще ти подари за РДто...Винаги искай голямо и скъпо жеста няма никакво значение, аз така правя...:)
Малко но от сърце, аре мена нужда

*

Нова

• 3491
« Отговор #10 -: Септември 02, 2013, 03:26:24 pm »
Не знам защо изобщо го взимате насериозно. Само Сантяго Бернабеу му е в главата.

« Отговор #11 -: Септември 02, 2013, 03:28:12 pm »

Ти какво разбираш под наглец, в какво се изразява такова поведение?

Арогантен, самонадеян, нетактичен, безпардонен, незачитащ личното пространство, морала и етичния кодекс?
И аз под наглец разбирам изброените от теб, Лили, качества, но авторът на тази тема явно друго разбиране има относно думата...
Съгласен от всякъде...Но тези личности поне според мен хората имат за нагли...и ми беше интересно...Това е...:)

« Отговор #12 -: Септември 02, 2013, 03:30:04 pm »
Не знам защо изобщо го взимате насериозно. Само Сантяго Бернабеу му е в главата.
Като не те кефи темата, хапни следобедна закуска за шампиони...:)))))))
Споко мацко, като темата ми не те кефи нищо не мога да направя освен да поплачкам...:)

« Отговор #13 -: Септември 02, 2013, 03:34:20 pm »
Само пак да няма снимков материал, че предният път стана мяу...:)

*

Нова

• 3491
« Отговор #14 -: Септември 02, 2013, 03:35:32 pm »
Пфуууу, за втори път в рамките на 30 минути правя груба грешка и се пъхам между шамарите. Тази скука ще ми изяде главата. Ще трябва да си опъна ухото за наказание. Офф, още половин час и чиба.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #15 -: Септември 02, 2013, 03:40:12 pm »
Блазе ти, аз съм до 18!!!!
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #16 -: Септември 02, 2013, 03:42:48 pm »
Ти поне си държиш пръстите далеч от клавиатурата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Септември 02, 2013, 04:07:27 pm »
Пък аз - с тая стъклена стена тука и многото задачки в офиса - нямам време да се ядосвам на нагли субекти, блазе ми!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Септември 02, 2013, 04:20:57 pm »
Човек, които на база постигнатите резултати хората го мразят...Заради това, че им набива комплекси...

Но това не го определя като нагъл.

Виж, ако на база постигнати резултати човек се държи арогантно, хората ще го определят като нагъл. Поне онези, с които "наглостта" му не резонира и предизвиква реакция на отхвърляне/осъждане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Септември 02, 2013, 07:24:04 pm »
Сантяго Бернабеу си е на мястото, скоро се разхождах около него и се снимах пред централната му част за спомен ;D
Само мога да ти завиждам, благородно...В испания не съм бил, освен на летището за прекачване....Мечта ми е да отида на Бернабеу на Реал Барса....