Здравей Гост

Наглеците в наталната карта...

• 79 Отговора
  • 10760 Прегледи
Re: Наглеците в наталната карта...
« Отговор #40 -: Септември 04, 2013, 11:40:29 am »
Сега по табличката на Мирабела всички да си признават колко са низки. Аз съм с наченки на наглост/нахалство и агресивна природа. Жалко, че не осъзнавам първото, не ми се отдава на практика, а бих желала.

А, това са просто предпоставки. Реализацията им и съответно нереализацията им зависи от цялата карта, семейната среда, възпитанието и т.н.
Аз съм агресивна. Тъй че внимавайте с мен. ;D

« Отговор #41 -: Септември 04, 2013, 11:43:46 am »
Сега по табличката на Мирабела всички да си признават колко са низки. Аз съм с наченки на наглост/нахалство и агресивна природа. Жалко, че не осъзнавам първото, не ми се отдава на практика, а бих желала.

А, това са просто предпоставки. Реализацията им и съответно нереализацията им зависи от цялата карта, семейната среда, възпитанието и т.н.
Аз съм агресивна. Тъй че внимавайте с мен. ;D
Мдам, агресиика си да защитаваш Рафа и ми прецака Роджър...ама тея да не ги мисля..
какво мислиш за натала на Вучков...Според теб има ли наченки на интелект и психоатака...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #42 -: Септември 04, 2013, 11:51:02 am »
Нерил, без точен час на раждане "магията" (демек тълкуването на картата) няма да се получи. Без час на раждане често дори знакът на Луната (централна планета във ведическата астрология, както Слънцето е в западната) не е сигурен. А в много от случаите накшатрата на Луната също не е сигурна без час на раждане.

Във ведическата карта на проф. Вучков Луната попада в Овен. Накшатрата може да бъде Бхарани (с управител Венера) или Критика (управлявана от Слънцето), в зависимост от часа на раждане. Знаем, че Вучков е бохем по душа, обича компаниите, наслажденията, ценител е на изкувството и женската красота, затова залагам на Луна в накшатра Бхарани. Но може да не съм права в разсъжденията си, защото Луната и Венера в картата му попадат под влиянието на Раху, което може да се прояви по подобен начин.
Луната и диспозиторът ѝ Марс са под влиянието на Сатурн в собствен знак Водолей (Луната е аспектирана от Сатурн, Марс е в съвпад със Сатурн).
Можем да построим т. нар. Чандра чакра (лунна карта) - карта с Луна на АС (както в западната строят със Слънце на АС). В тази карта Марс и Сатурн попадат в 11-ти дом от Луната. Опотюнистичен и амбициозен ми се струва при тази конфигурация.

Меркурий в един знак със Слънцето дава т.нар. Нипуна йога, която се счита за конфигурация, даряваща с интелект. Обаче е по-добре Меркурий да е на поне 7-8 градуса разстояние от Слънцето (някои го дават дори 15 градуса), за да не бъде изгорен от слънчевите лъчи и интелектът да не служи основно в полза на егото. При професора Меркурий и Слънцето са на разстояние 1-2 градуса.
« Последна редакция: Септември 04, 2013, 11:57:18 am от Mirabella »

« Отговор #43 -: Септември 04, 2013, 11:56:47 am »
И според мен е истински опртюнист, ама се прави на умен и добричък....И според мен при тоя всичко е само бля бля и така...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #44 -: Септември 04, 2013, 12:38:19 pm »
Нерил, в твоята ведическа карта Луната (управител на АС) попада в 6-тия дом. Тъкмо вчера писах за Луна в 6-ти дом, а това би трябвало да важи в още по-голяма степен, когато Луната управлява 1-вия дом (АС) - недоволство към света, усещане за враждебност, приемане на околните като врагове, което води до чести конфликти с тях. От друга страна такова положение генерира амбициозност, която може да помогне в издигането в професията и социалната стълбичка, стига да не се трансформира в повече фрустрация, отколкото желание за работа. Положението на Луната е подходящо за изпълнение на тежка или рутинна работа. Луната ти е под влиянието на Марс и Раху, което допълнително налива амбициозност в огъня. Марс в 12-ти в аспект с Луната ти дава тази агресия и арогантност, стимулира конфликтността. Това може да бъде проблем в личните/интимните отношения, защото 12-тият дом отговаря за удоволствията в леглото, а също така от 12-тия дом Марс аспектира 3-тия и 7-мия дом. Аспектът на Марс върху 3-тия може да се реализира като дързост, а върху 7-мия - като конфликти и борба за надмощие с половинката.
Луната ти попада в накшатра Пурва Ашадха, управлявана от Венера. Комбинираното влияние на Венера, Раху и Марс върху Луната ти могат да те напряват флиртаджия, в краен случай - прекалено приключенски настроен за задържане в дълготрайна връзка. Дълготрайните връзки могат да бъдат проблематични не само заради влиянието на Марс върху 7-ми дом, но и заради влиянието на Раху върху Сатурн, който управлява 7-мия ти дом.
Както казах, Луна (У1) попада в 6-ти, а У6 Юпитер (който едновременно с това е и У9) попада в 1-ви дом, т.е. имаме взаимна рецепция между 1-ви и 6-ти дом. Това може да засилва конфликтността в характера ти и да те сблъсква с такива ситуации в живота, които да изискват от теб да си непрекъснато на нож. Екзалтацията на Юпитер ти помага да побеждаваш в по-голяма част от битките (надявам се).
Освен това мисля, че има силен материален стремеж в картата ти - Раху и Сатурн са във 2-рия дом, а Сатурн и Венера (в 1-ви дом) си разменят накшатрите. Управителят на 2-рия дом Слънце е в 1-ви. Силни връзки между 1-ви и 2-ри дом.

*

Нова

• 3491
« Отговор #45 -: Септември 04, 2013, 12:40:58 pm »
Кажи нещо за меркурия му, че той най ни притеснява форумно.

« Отговор #46 -: Септември 04, 2013, 12:58:30 pm »
Меркурий е в знак на Луната (Рак) и накшатра на Сатурн (Пушйа). Ретроградността и влиянието на Сатурн би трябвало да са подходящи за развиване на аналитични способности.
За всяка планета е важно да се види не само нейното състояние, но и това на диспозитора ѝ, тъй като той е този, който я захранва. Така съм чела в книжка на Де Фоул и Свобода (а може би и на Фроули, не помня). Меркурий е диспозиран от Луната, а видяхме вече, че Луната (мисълта) е настроена на режим "борба". Затова в думите и реакциите (Меркурий е и У3) може да има висока доза емоционалност.
Нерил, не си спомням дали си писал какво работиш. Според мен ти трябва работа, която изисква поемане на рискове, в която има известна доза рутинност, а също и така даваща възможност за издигане и получаване на висок статус, за да имаш възможност да задоволяваш бохемските си наклонности в свободното време.

« Отговор #47 -: Септември 04, 2013, 01:06:54 pm »
Този линк търсих онази вечер, но не успях да открия - http://astrobix.com/webcasts/177-Different_Characteristics_of_Native's_Personality.html.

Предпоставки за някои черти от характера според ведическата астрология (кратък превод)

Агресивна природа:
- слаб Марс в 1-ви или 7-ми дом, аспектиран от Сатурн
- Марс в 1-ви или 7-ми дом
- управителят на 1-ви дом е в 8-ми или 12-ти дом
- диспозиторът на Луната е в 5-ти или 9-ти дом
- управителят на АС попада под влиянието на Марс и Сатурн

Между другото, самоцитирам се, защото някои неща от написаните в линка горе не са ми ясни. Защо У1 в 12-ти би дало агресивност? В 6-ти - да, в 8-ми - също, но 12-ти? Каква е логиката?
Също не разбирам защо диспозиторът на Луната в 5-ти или 9-ти би дал агресия. Това са два от най-хубавите дома.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Септември 04, 2013, 01:32:10 pm »
Нерил с тоя екзалтирал Юпитер в първи дом във ведическата карта гуру ли трябва да го раздава?  ;D

Мисля, че имаше и такава йога (не й помня името), когато има 4-5 планети в един знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #49 -: Септември 04, 2013, 01:36:09 pm »
И как точно ти се проявява агресията? Биеш?

Мирабела е такава парламентьорка, че сега се зачудихме как аджиба при такова тълкуване да вържем портрета на Нерил с усещането в душите си.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #50 -: Септември 04, 2013, 01:40:37 pm »
У1-ретрграден Юпи в 6 дом 0 гр.Близнаци.Не съм агресивна.

« Отговор #51 -: Септември 04, 2013, 01:45:49 pm »
Горните положения са за ведическата карта - сидерален зодиак и домофикация, при която един дом = един знак. Не знам дали важат и за западната карта (не съм експериментирала).

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #52 -: Септември 04, 2013, 01:51:04 pm »
И как точно ти се проявява агресията? Биеш?
Когато се налага ;D Ако видя някой, който набие животно, дете или нападне без причина - скачам веднага, за мен това е форма на справедливост, а не агресия.
Познавам и човек с У1 в 1, марс съвпад луна в скорпион във 2 - липса на всякакъв страх, готов е винаги да нападне, за да защити, но не е агресивен по природа, просто защитник.
Има хора, които само се перчат и нищо не правят, те какво трябва да имат? У1 в 3?
или Марс във въздушен знак, повече говорили били, от форума го знма това  ;D

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #53 -: Септември 04, 2013, 01:53:02 pm »
Като Волен Сидеров - марс във водолей, само скача на бой, а нищо ;D
ама иначе много знае да се пени, да.

*

Нова

• 3491
« Отговор #54 -: Септември 04, 2013, 01:53:44 pm »
Ми има нещо такова, и моят е въздушен и е въздух под налягане. Вече даже не се и заканва. Просто знае, че е едно малко кученце, лаещо срещу вятъра.

« Отговор #55 -: Септември 04, 2013, 01:54:15 pm »
Нерил с тоя екзалтирал Юпитер в първи дом във ведическата карта гуру ли трябва да го раздава?  ;D

Мисля, че имаше и такава йога (не й помня името), когато има 4-5 планети в един знак.

Да, не успявам да я намеря в нета. Джаганатха Хора също не жалае да помогне.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #56 -: Септември 04, 2013, 02:04:39 pm »
Като Волен Сидеров - марс във водолей, само скача на бой, а нищо ;D
ама иначе много знае да се пени, да.
Живяла съм с такъв марс 20 години, само говори и крещи и един път като го шибнах с една тънка жилава пръчка през гърба, чак на мен ми се насълзиха очите, оттогава не правя такива неща на близките си (че бая белези имат от мен).
За мен едни от най-агресивните са огнените марсове + скорпи, особено ако са и много аспектирани.
Ако са много аспектирани може, но моите наблюдения за Марс в скорпион са други. Не виждам агресия, наистина. Само тънки анализи, стратегия и в краен случай агресия. Честно. Любим Марс ми е и имам доста познати с такъв. Дори не влизат в конфликт тея хора, хем на единия Слънцето му е в Овен, като при теб. За мен Марс в скорпион е стратег и само прави планове, ако го предизвикат, тогава.

*

satin_

« Отговор #57 -: Септември 04, 2013, 02:17:17 pm »

Да, не успявам да я намеря в нета. Джаганатха Хора също не жалае да помогне.

ето http://en.wikipedia.org/wiki/Sanyasa_yoga

« Отговор #58 -: Септември 04, 2013, 02:18:57 pm »
Благодаря ти, Сатин!

« Отговор #59 -: Септември 04, 2013, 02:21:11 pm »

Лил, какви гурута, какви глигани, аз даже не съм и религиозен....