Здравей Гост

Аспектите в натала-ИСТИНСКА ЛЮБОВ

• 222 Отговора
  • 28757 Прегледи
Аспектите в натала-ИСТИНСКА ЛЮБОВ
« -: Септември 19, 2013, 09:20:44 am »
Вчера попаднах в една компания, в която се обсъждаше голямата истинска любов в която си склонен да загърбиш всичко. Странно ми е, поне на мен. В наталната карта, кои са аспектите, показващи тази сколонност към самозабравяне...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Smarta

• **
  • 575
Re: Аспектите в натала-ИСТИНСКА ЛЮБОВ
« Отговор #1 -: Септември 19, 2013, 09:37:42 am »
Отнеси се към Нептун. Той ги прави такива... "истински". :)
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #2 -: Септември 19, 2013, 09:39:58 am »
Отнеси се към Нептун. Той ги прави такива... "истински". :)
Основата е Нептун, така ли..?
А венера и луната, има ли ги в мача?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #3 -: Септември 19, 2013, 09:45:00 am »
Разбира се! Къде без Венера, нали тя ти е любовта, образно казано... Момент, заблудих се, твоята любов е Марс+Плутон.  ;)  ;D

ПП. Ако трябва да си говорим сериозно, сериозното на "истинската" любов е в Сатурн.

Ти какво разбираш под "истинска" любов?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #4 -: Септември 19, 2013, 09:46:04 am »
Бързината и склонноста да се загърбя всичко за любов е характерна за доминатен огън в натала.

Нептун може да даде илюзиите, но не и волята да захвърлиш всичко бързо.

« Отговор #5 -: Септември 19, 2013, 09:47:20 am »
Разбира се! Къде без Венера, нали тя ти е любовта, образно казано... Момент, заблудих се, твоята любов е Марс+Плутон.  ;)  ;D
Луна в козирог и венера в лъв...:)
Бързината и склонноста да се загърбя всичко за любов е характерна за доминатен огън в натала.

Ами аз имам огнен стелиум и Асц, но не съм го и се съмнявам, дали бих го направил...
Познавам хора, които са го правили, но пак казвам странно ми е

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6 -: Септември 19, 2013, 09:50:51 am »

Ами аз имам огнен стелиум и Асц, но не съм го и се съмнявам, дали бих го направил...
Още не си се уточнил, какво разбираш под истинска любов.

« Отговор #7 -: Септември 19, 2013, 09:53:12 am »
А не трябва ли истинската любов да я търсим в синастрията, нали тя не е самоцелна , заради самото обичане , а я изпитваме към някого ?
Всичко е възможно. Невъзможното просто отнема по-дълго време.

« Отговор #8 -: Септември 19, 2013, 09:53:36 am »

Още не си се уточнил, какво разбираш под истинска любов.
За мен ли? По добре да не знаеш, писал съм тук и ме оплюха...хахаххахахахаа
Ами да загърбиш, себе си в името на емоцията към другия,дори и да осъзнаваш, че може да има ежки последствия

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Септември 19, 2013, 09:54:35 am »
Нямам наблюдения, че Венера/Сатурн дава стремеж към "истинска и вечна" любов, ако говорим за твърд аспект. По-скоро дава постоянни колебания и съмнения, недоверие. Но вероятно такъв човек, ако все пак успее да срещне половинка, която да го "заслужава", може да бъде много лоялен и отговорен партньор. Но на практика съм забелязала, че родените с такъв аспект постоянно подлагат на съмнение избора си - дали човекът си "струва", дали тази любов си "заслужава", дали изобщо е любов...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #10 -: Септември 19, 2013, 09:56:56 am »
За мен ли? По добре да не знаеш, писал съм тук и ме оплюха...хахаххахахахаа
Ами да загърбиш, себе си в името на емоцията към другия,дори и да осъзнаваш, че може да има ежки последствия
"Да загърбиш себе си в името на..." ме води към трудни аспекти към Луна, Слънце и Венера. Може и Марс, но според мен не е достатъчно. Но аз не съм капацитет.

*

Asol

• 4140
« Отговор #11 -: Септември 19, 2013, 09:59:15 am »
По-водния типаж е по-склонен да прекърши егото си и амбиците си в името на друг. Човекът с по-силно его или огнения типаж има нужда от обожанието на другия, да правят нещо за него, а не той.

Иначе всяка любов е на първо място с егоистични подбуди и търси ...възвръщаемост на "инвестицията".  ;D Изпитването на подобно чувство - любов е показател, че собствените проекции имащи за отправна точка личния вътрешен свят и нашите най-хубави черти от характера, са намерили огледало, в което да се огледат.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #12 -: Септември 19, 2013, 10:01:26 am »
По-водния типаж е по-склонен да прекърши егото си и амбиците си в името на друг. Човекът с по-силно его или огнения типаж има нужда от обожанието на другия, да правят нещо за него, а не той.

Иначе всяка любов е на първо място с егоистични подбуди и търси ...възвръщаемост на "инвестицията".  ;D Изпитването на подобно чувство - любов е показател, че собствените проекции имащи за отправна точка личния вътрешен свят и нашите най-хубави черти от характера, са намерили огледало, в което да се огледат.
По-хубаво не мога да го кажа.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #13 -: Септември 19, 2013, 11:18:43 am »
Според мен истинска любов не съществува. Всички сме малко или много егоисти. А основното, което ни ръководи обикновено, е желанието ни да не оставаме сами, а това НЕ Е любов.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #14 -: Септември 19, 2013, 11:43:26 am »
Рак - истинска любов. Аз като обичам, го правя с цялото си сърце. Все едно живея за другият. А е Слънце в Рак, даже не е и Венера. Лично мнение. По скоро би трябвало да питаш, какво в синастриите дава истинска любов.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #15 -: Септември 19, 2013, 11:53:52 am »
Моето мнение по темата е малко по-различно...

Истинската любов за мен е Божествената, която е вечната любов. Без нея нямаше да има нищо, дори и нас. Затова да сме благодарни, че благодарение на любовта сме тук и сега...

Човешката любов за мен започва най-напред от любовта към себе си, от самолюбието, от самоуважението ни към нас самите, от нашата самооценка. От момента, в който се спре да се обръща внимание на другите, какво мислят за нас, дали одобряват постъпките ни или не, за да можем да се оценим. Любовта към нас ни позволява да си имаме доверие, да останем верни и на онези части от съществото си, които другите не ценят, сами да издържим на премеждията и да изживее живота си като едно приключение. И само човек, който е в любов и в мир със себе си, може да срещне своето друго Аз...

Вярвам, че за всеки има човек, който го обича и който той обича - въпрос на време е да се срещнат, все пак трябва да са на една енергийна вълна :blink:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #16 -: Септември 19, 2013, 11:57:18 am »
Моето мнение по темата е малко по-различно...

Истинската любов за мен е Божествената, която е вечната любов. Без нея нямаше да има нищо, дори и нас. Затова да сме благодарни, че благодарение на любовта сме тук и сега...

Човешката любов за мен започва най-напред от любовта към себе си, от самолюбието, от самоуважението ни към нас самите, от нашата самооценка. От момента, в който се спре да се обръща внимание на другите, какво мислят за нас, дали одобряват постъпките ни или не, за да можем да се оценим. Любовта към нас ни позволява да си имаме доверие, да останем верни и на онези части от съществото си, които другите не ценят, сами да издържим на премеждията и да изживее живота си като едно приключение. И само човек, който е в любов и в мир със себе си, може да срещне своето друго Аз...

Вярвам, че за всеки има човек, който го обича и който той обича - въпрос на време е да се срещнат, все пак трябва да са на една енергийна вълна :blink:
Прекасрно казано!  :blink:

« Отговор #17 -: Септември 19, 2013, 11:58:12 am »
Според мен в любовта винаги единият обича повече...
Ето ще ви дам пример...Сестрата на един мой френд е на 25 - умна, образована и с добра позиция и заплата и излиза с хероинов наркоман на 30...Истина е това, казвам ви...
Мисляхме да го качиме на Витоша, ама няма сми...Тая като циври, обичам го той е много умен смел и тн...
Некой ще кажат, къде и е акъла, други глупоста от преражданията и тн...

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #18 -: Септември 19, 2013, 12:51:53 pm »
Ох и за да се изкажа  ;D
От моят кратък житейски опит и наблюдение съм си извадила следния извод. Истинска е любовта тогава когато срещнеш точния човек или иначе казано твоята половинка. Когато това се случи, всички онези думички като - трябва да се жертвам; има рискове; невъзможно е; аз страдам, ама обичам; зле ми е, но не мога без нея/него- всички терзания, съмнения изчезват. На човека му става леко на душата, спокойно, чувства се по-силен, по-самоуверен и сякаш си е отворил очите и ушите  ;D  Демек става пълноценен най-вече на и за себе си. Моята философия за любовта е, че тъй като сама по себе си тя не предполага страдание, мъка, огорчение следователно споделяйки я с друг човек, това предполага във всеки един от двата индивида да се заражда устрем, и желание за подобрение, тоест да се удвои самата любов, която всеки изпитва изначално за себе си, а оттам и за по-добър живот, по- сърдечни и благородни чувства. Въпросът е да си намериш половинката, което вече е работа на Вселената. На някои е дадено, на други не. И все пак тайничко си мисля, че на всеки е дадено рано или късно. Иначе би било прекалено формално това съществуване и в крайна сметка до известна степен безсмислено.
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #19 -: Септември 19, 2013, 12:57:44 pm »
Ох и за да се изкажа  ;D
От моят кратък житейски опит и наблюдение съм си извадила следния извод. Истинска е любовта тогава когато срещнеш точния човек или иначе казано твоята половинка. Когато това се случи, всички онези думички като - трябва да се жертвам; има рискове; невъзможно е; аз страдам, ама обичам; зле ми е, но не мога без нея/него- всички терзания, съмнения изчезват. На човека му става леко на душата, спокойно, чувства се по-силен, по-самоуверен и сякаш си е отворил очите и ушите  ;D  Демек става пълноценен най-вече на и за себе си. Моята философия за любовта е, че тъй като сама по себе си тя не предполага страдание, мъка, огорчение следователно споделяйки я с друг човек, това предполага във всеки един от двата индивида да се заражда устрем, и желание за подобрение, тоест да се удвои самата любов, която всеки изпитва изначално за себе си, а оттам и за по-добър живот, по- сърдечни и благородни чувства. Въпросът е да си намериш половинката, което вече е работа на Вселената. На някои е дадено, на други не. И все пак тайничко си мисля, че на всеки е дадено рано или късно. Иначе би било прекалено формално това съществуване и в крайна сметка до известна степен безсмислено.
Съгласен, говорим за любов не за болест, все пак...
И аз си мисля, че е Божа работа...