Здравей Гост

Синастричните аспекти от първо лице!

• 121 Отговора
  • 16132 Прегледи
Re: Синастричните аспекти от първо лице!
« Отговор #60 -: Септември 22, 2013, 02:26:03 pm »
Божке. За българката и арабина. Сексът разбирам да й харесва, но боят. :-X Не може ли да я спуква от смях преди секс, вместо от бой?
Не знам, от години вече не ги виждам, може и да са се разделили. За смеха може би трябва да има аспект на меркурий ;D
Сега се сетих и за двама, на които много се радвах - и двамата имат Венера/Юпитер и не спираха да си угаждат, то не бяха ресторанти, готвене, купуване на подаръци, картички с балони, вдетеняват се, но се обичат.

Меркурий/Юпитер може би.
В синастрията ми с едно момче негов Меркурий беше в опозиция с мой Юпитер, негов Юпитер - в секстил с мой Меркурий. Много се смяхме, когато бяхме заедно. И остроумничахме, направо се надпреварвахме в тази дисциплина. Той се разсипваше от смях на всяка моя шега, дори и на тъпите. Беше много приятно. Жалко, че не беше достатъчно за нещо по-сериозно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Септември 22, 2013, 02:30:07 pm »
Мога да споделя същото и за синастричния съвпад Меркурий/Юпитер - много приказки, шеги и смях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #62 -: Септември 22, 2013, 03:51:59 pm »
Съвпад на мой Нептун/негов Меркурий - романтични писма, картички и подобни - вече близо 8 месеца, сутрин за добро утро и вечер за лека нощ, най-малко по две писма, всеки ден. В пощата ми има повече от 900 писма... от него! Само на мен е писал така.

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #63 -: Септември 22, 2013, 07:42:40 pm »

Момичета и момчета, в другия форум го написах, пиша и тук. Съвпадите и квадратурите на Сатурн синастричен към лични планети не са нищо хубаво, нещата с тригоните са малко по различни защото при тях има мекота. Предполагам много от вас са чели, че руските астролози отиват по далече и наричат тези аспекти, аспектите на нещастието.
Сатурн свива, органичава и замразява всичко до което се докосне и сами разбирате че ако иде реч за любов, той не е нещо на мястото си в тази ситуация.

А с опозициите на Сатурн как стоят нещата. Някой може ли да сподели за опит при опозиция Сатурн (негов) опозе на Луна (нейна)?

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #64 -: Септември 22, 2013, 11:32:18 pm »

Момичета и момчета, в другия форум го написах, пиша и тук. Съвпадите и квадратурите на Сатурн синастричен към лични планети не са нищо хубаво, нещата с тригоните са малко по различни защото при тях има мекота. Предполагам много от вас са чели, че руските астролози отиват по далече и наричат тези аспекти, аспектите на нещастието.
Сатурн свива, органичава и замразява всичко до което се докосне и сами разбирате че ако иде реч за любов, той не е нещо на мястото си в тази ситуация.

А с опозициите на Сатурн как стоят нещата. Някой може ли да сподели за опит при опозиция Сатурн (негов) опозе на Луна (нейна)?

Ще те посъветвам да не слушаш изказването за това, че тези аспекти не са за хубаво. Това зависи от много неща. Сатурн опозиция Луна, си мисля че наскоро го обеснявах в темата за синастрии, а може дори и в тази да е било. Аз имам квадрат с моят приятел. Да кажа и за теб накратко за опозицията.

При съвпад, опозиция и квадрат, най-често има едно чувство, че нещо не е наред, но въпреки това, двойката се чувства стабилна и обвързана дълбоко един с друг. Имате нужда един от друг за да се чувствате стабилни. Често нуждите на луната, не са задоволени от Сатурн, и човека с луна може да се чувства изоствен, наранен или отбягван, това може да се случва, защото Сатурн не е имал време или е бил зает, той не винаги може да е бил на разположение, което за Луната може да изглежда така, че Сатурн е по заинтересован от неговите си неща, от колкото от Луната. Сатурн има определено виждане за Луната, и това може да породи ситуации, в които човека с Луна да не иска или да се страхува да сподели чувствата си, защото се страхува да не получи неудобрение от неговият партньор. Много често точно в опозицията, двойките се чувстват перфектно заедно, любов и романтика и изведнъж всичко може да се прецака за част от секундата. Много често в тези аспекти, сатурн се проявява като дистанциран и един вид не толкова заинтересован във връзката.

В моята ситуация, аз съм Сатурн и правя квадрат към Луната на приятелят ми, понякога аз се отдръпвам от него, с причини разбира се, а той се чувства много кофти и това го подтиска, естествено той никога не ми го казва на трезва глава, но ако пие няколко бири ми обяснява как нещо не е наред, и как това го кара да се чувства нещастен и му липсвам и т.н...

Надявам се да си ме разбрала :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #65 -: Септември 22, 2013, 11:34:35 pm »
Аспекта в никакъв случай не е лош, тези аспекти държът двама човека заедно, аспекта може да е чудесен, ако има една хармонична синастрия. Може и да е много лош, ако има много нехармонични аспекти в синастрията ви, понеже тогава
ще държи двама души заедно, които нямат бъдеще заради липса на хубави аспекти.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #66 -: Септември 23, 2013, 07:53:07 am »
аз бях питала за сатурн съвпад с луна, при това точен. луната беше моята.
ами...много краткотрайна беше тази "връзка'. прекратих я точно защото човекът се оказа мноооого ангажиран изведнъж. пък бая зор си даде, за да ме свали. така и не мога да разбера как му се занимаваше толкова време да ме гони и за какво толкова беше целия тоя зор.  :-\

сатурн върху МЦ-то ми. и друг път съм го писала. ужасно ограничена се чувствах, като парализирана. в един момент се усетих, че даже внимавам за начина, по който говоря - да не говоря на жаргон пимерно.  :angry: през цялото време се чувствах като на изпит - все едно всяка дума и жест ми се претегляха и оценяваха. но човекът имаше доста силни индикации за подобно поведение в натала и мисля, че не само към мен беше така. просто аз много силно го усетих и позволих да го проявява върху мен.  овен този съвпад, сатурнът му прави квадрат с моите меркурий, юпитер, плутон и ац; секстил с хирон. моят сатурн пък прави съвпад с неговия плутон, квадрат с луната му, секстил с негов нептун и слв. има и други аспекти, но броих само тези до 6 градуса. ами и да е влагал някакви емоции, аз не го разбрах. струваше ми се студен и недостъпен. ако аз съм го наранила, не съм разбрала. по-скоро ми се струва, че той така и не успя да се отвори към мен и да види коя съм, заради вечното си претегляне дали се вписвам в калъпът за жена, който предварително се беше задал. и по-скоро за това да се е почувствал разочарован, че не съм паснала. ама аз наистина и от сегашна гледна точка, не смятам, че съм го подтискала с нещо  :thinking:

с бившия съпруг също имам съвпад на сатурна му с мц, съответно квадрат ац, но съвпадът е по-широк и действието се прояви след време. прави квадрати с юпитера и сатурна ми, но тригон с венера. някак не толкова фрапиращи бяха ограниченията там в началото, но започнаха да избиват с годините. изведнъж се усетих, че доброволно съм си наложила една част от тях.

« Отговор #67 -: Септември 23, 2013, 09:18:37 am »
Здравейте на всички! Относно синастричните аспекти , искам да Ви попитам , някой може ли да ми каже какво мисли за аспекта Плутон върху Луна. Плутон / жена/ в знак Скорпион. в 9 дом. съвпад с Луна/мъжа/ в знак Скорпион в 9 дом. Благодаря!

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #68 -: Септември 23, 2013, 09:49:02 am »
Здравейте на всички! Относно синастричните аспекти , искам да Ви попитам , някой може ли да ми каже какво мисли за аспекта Плутон върху Луна. Плутон / жена/ в знак Скорпион. в 9 дом. съвпад с Луна/мъжа/ в знак Скорпион в 9 дом. Благодаря!

Човека с Плутон обикновено е обсебен от това да контролира чувствата и като цяло живота на човека с Луна. Луната от своя страна може и да харесва това, може да чувства човека с Плутон като завладяващ и стабилен, но може и да се чувства обсебена и да вижда как човека с Плутон може да измисли хиляда глупави причини защо да прекарват време заедно. Плутон може да настоява за пълна отдаденост, особено когато знаците са Скорпион. Обсебването ще е абсолютно. Плутон има нужда да защитава човека с Луна, да се грижи за нея, този аспект е хубав за дълготрайни връзки, защото дава стабилност. Обикновено има индикации в чарта на човека с Луната, дали той/тя ще е положително настроен за този аспект. Ако в неговият чарт има позиция на свободолюбив човек, това може и да не му се нрави, но ако той има нужда от сигурност, това ще е един приятен аспект. Като цяло силен аспект, Плутон може и да не разбере, че е обсебен от това да обгрижва и да е около Луната, докато човека с Луна може да усети това в самото начало и да смята, че е твърде много. Когато Плутон получава вниманието (което така силно иска) от човека с Луна, той се чувства една идея по щастлив.

Гледат се индикации и в двата чарта за по точна интерпретация.

« Отговор #69 -: Септември 23, 2013, 10:23:38 am »
Благодаря Много за отговора. А ако ти дам даните и на двамата можеш ли да ми кажеш нещо като цяло за връзката ни ?  И между другото са ми казвали защото аз съм Плутон а той е Луната , това означавало че много силно му въздействам .Така ли смяташ и ти?

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #70 -: Септември 23, 2013, 10:44:59 am »
Смятам, че зависи от цялостната синастрия. С удоволствие бих ти помогнала, но в момента не правя синастрии и ще е така докато ми дойде музата, има още около 30 човека, които чакат, така че ако някой друг иска, пожелавам късмет.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #71 -: Септември 23, 2013, 12:09:21 pm »
Кажете ми, как се преживява овчи партньорски Сатурн в 8 дом (само с положителни аспекти на тоя Сатурн към мойте планети)?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #72 -: Септември 23, 2013, 12:27:14 pm »
Тея овце са ми непонятни, моят има Венера там, още ги разгадавам.. Имала съм малко контакти с овце

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #73 -: Септември 23, 2013, 12:29:42 pm »
Тея овце са ми непонятни, моят има Венера там, още ги разгадавам.. Имала съм малко контакти с овце
Да пренебрегнем тогава овцете. Какво ще ограничи и стабилизира Сатурн в 8 дом? На мен самият 8 дом ми е непонятен, прогр. Луна тепърва ще ми влиза там, а от предния път съм била бебе. Едното проявление е, че ще иска да командва общите/семейните пари и ресурси. Друго?

Лили, и аз блрагодаря за книжката! Превъзходна е!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #74 -: Септември 23, 2013, 01:10:07 pm »
Момичета какво ще кажете за момче зодия Лъв с асцендент Козирог и луна в скорпион. Роден е на 14 август 1983 в 19ч в гр Сливен . какъв човек е според вас :)

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #75 -: Септември 23, 2013, 01:16:47 pm »
Хора! Това не е тема за натални карти! Спрете да я разводнявате! Нищо няма да кажа, понеже това не е синастричен аспект!!!

« Отговор #76 -: Септември 23, 2013, 01:21:30 pm »
извинявам се !

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #77 -: Септември 23, 2013, 02:16:46 pm »
Чета отдавна с голям интерес за синастрията, поводът естествено беше приключила връзка и за синастричните аспекти ще ви разкажа сега:
Негов Сатурн в съвпад с мой Южен Лунен възел-много пъти съм се питала какво означава, постепенно времето ме научи-има вероятност с този  човек да сме имали роднинска връзка в предишен живот, а едно от предположенията е да ми е бил баща или дядо, което пак няма как да се знае, истината е ,че ме ограничаваше винаги когато исках да променя нещо. Нещата приключиха с голяма болка и страдание от моя страна и най-главното което ще отбележа е че кармата като цяло не е приключена , не е изчистена, поради съвпада на :
Моя Луна с негов Северен възел, което пък говори и за предположението ,че може да бъда негова жена в някой от следващите животи, но не в този-това е настоящата програма и за следващите животи.
А сега ще отбележа и нещо много интересно, когато отчитате синастрични аспекти, не забравяйте и в своите карти да погледнете има ли обусловеност да срещнете този човек , както беше при мен -Дирекционен Сатурн в точен съвпад с Южен възел в наталната ми карта, просто това е трябвало да го преживея, няма как................. 
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #78 -: Септември 23, 2013, 03:09:48 pm »
Сами, това е много интересно, които казваш. Обясни ми още малко - имаш предвид аспект, който го има в синастрията, да се повтори в наталната карта по прогресии, дирекции или нещо друго?