Здравей Гост

Слънце опозиция луна (мъж) и Слънце квадратура луна (жена)

• 9 Отговора
  • 1483 Прегледи
Здравейте скъпи астролози, от известно време исках да пусна тема за моя проблем в някой форум, но все нещо ми пречеше (регистрация,свободното време и т.н) и ето че най-после се реших, мисля че вашия сайт е добър и вече сам
потребител.
Преди 2 години си купих книга за астрология и малко по-малко започнах да навлизам и разбирам нещата,
след като си изчислих сам картата и прочетох съответните значения, се съгласих че в астрологията има много истина.
Успях да приема почти всички тълкувания за аспекти между планети, планети в домове и знаци, само едно нещо ме
дразнеше и наистина ме е яд че го имам в картата - "Слънце опозиция луна" , да знам повечето от вас ще кажат за проблема между "мъжкото" и "женското" начало. И затова искам да попитам как би се отразил на отношенията аспект като моя (аз съм мъж) с жена с квадратура слънце-луна, благодаря за отговорите.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Здравей! Добре дошъл във форума.

Първом, този аспект е гледан милиони пъти в този форум. Второ, регистрацията и правенето на тема, не е задължително, можеш първо да погледнеш, дали вече темата не е създадена, например, можеш да попиташ в темата за Наталните карти. Надявам се вторият ти пост да е на правилното място. Също така, бих ти препоръчала да разгледаш в интернет за този аспект, за наталните аспекти има писано твърде много.

П.С - Ако някой нов потребител чете това, то моля Ви, отнасяйте въпросът си към вече създадените теми за това,  и също така преглеждайте старите теми, защото въпросът Ви най-вероятно вече е коментиран някъде.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Emma

• *
  • 321
Здравей, Stellar.

Какво по-точно те притеснява от наличието на опозиция между Слънце и Луна в картата ти?
Роден си на пълнолуние. :)

Ще е добре за теб да промениш начина на възприемане на този аспект между светилата. Ти така или иначе не можеш да го промениш, той ти е зададен като опция, за да го надживееш, да го надскочиш, да съвместиш в себе си мъжкото и женското. Не трябва да изпитваш гняв, открий неговото значение за себе си.
Всички имаме трудни аспекти в хороскопите си.

Свързващото между теб и жената с квадратурата е, че имате и двамата личен опит във връзка с емоции и его. И при двамата има вътрешен конфликт, борба с емоционалната и откритата/слънчевата страна. Вие сте си подобни.

За да се разбере по-конкретно как ще влияе на отношенията ви този аспект, по-добре да се разгледа синастрична карта.
Не е изключено планети от хороскопа на жената да аспектират добре твоята Луна и Слънце, да им спомагат за по-плавна изява. Същото важи за аспектите, които твоите планети правят към тези в хороскопа й.

Дали ще е труден аспект за връзката зависи и до каква степен сте овладяли негативното му влияние. Тоест, на какво лично ниво сте като отделни индивиди, как сте се преборили сами с квадратурата или опозицията, как сте се хармонизирали.

Краби, питанията на автор на темата са си на място. Не виждам защо да не му е на място въпрос - в астрологичен форум сме. Темата за трудните аспекти между светилата в две отделни партньорски карти е интересна.
Има безброй описания и на синастрични аспекти. Ако на човек му се занимава, може сам да си сглоби анализ на синастрията. Въпреки това хората питат, а е видно, че ти си отзивчива. Все същото е. Не беше учтива в посрещането този път. С най-добри чувства го пиша. Нека не спамим темата на човека.

*

Crabby

• **
  • 1460
Учтива бях, посочих че темата е коментирана, няма нужда да се създава нова тема :) Да не говорим, че това може да отиде в темата за натални карти :) Не пречи, но да си знае. Защото не е като да не се е коментирало това :) Просто е късметлия, че ти му отговори :)
« Последна редакция: Септември 27, 2013, 11:35:33 am от Crabby »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Пише се "учтива"  :unsure:

Все пак не е твоя работа кой къде пише и дали създава нови теми или продължава стари. Форумът е свободно пространство. Виждала съм чуждоезични форуми, в които на първа страница на форума има 20 нови теми почти за едно и също нещо и никой не прави забележка.

*

Crabby

• **
  • 1460
Пише се "учтива"  :unsure:

Все пак не е твоя работа кой къде пише и дали създава нови теми или продължава стари. Форумът е свободно пространство. Виждала съм чуждоезични форуми, в които на първа страница на форума има 20 нови теми почти за едно и също нещо и никой не прави забележка.

Все тая как се пише, не разбрахте ли, че като пиша от телефона не виждам какво пиша..ех... Хубаво е да се гледа, преди да се създават нови теми, и го казвам за негово добро. Понеже аз като дойдох във форума, направих същата грешка, защото както каза в другите форуми не е така, просто знам как хората реагират тук.

*

Emma

• *
  • 321
В случая не става дума само и единствено за наталните аспекти. Става дума как два сходни аспекта влияят в партньорствата. На мен това ми е интересно. И като цяло е хубав казус за разглеждане.

Stellar, надявам се да опишеш ти как възприемаш за себе си опозицията на Слънце и Луна. И дали усещаш карето в картата на жената?

Краби, винаги ще се намери поне един човек да даде мнение. Все някой ще е заинтригуван. :)

*

Crabby

• **
  • 1460
Значи е можел спокойно да коментира в моята тема, там ще е на място )) ето линк, сподели и там каквото напишеш тук относно партньорският аспект.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6937.0.html

*

Freya

• **
  • 1178
О и аз се записвам за темата... в подобна ситуация съм с моята опозиция Слънце/Луна и тази на приятеля ми хаха  ;D

Аз си знам моята как я усещам.. при мен Слънце в Дева и Луна в Риби - в големи противоречия съм понякога, преминаването от едната крайност в другата понякога е така неусетно и необяснимо, но се случва.. И това в много аспекти.. чувства/разум, емоции/логика, позитивно/негативно, оптимистично/песимистично.. Няма сиво...  черно и бяло!.. или ако има сиво преминавам през него като бързия влак и изобщо не го отчитам. Вечер си лягам и в главата ми куп фантазии, мечти и блянове, усещания и приповдигнато настроение, сутрин ставам с реалистично/песиместичен поглед над нещата... упреквайки се... "абе ти луда ли си, какви глупости са ти в главата, айде пий кафето и бягай за работа!" хахахха  ...примерно.

Ама си ги обичам аз и двете... зная две и двеста.. мога да се поставя на мястото на другия понякога, мога да се опитам да разбера две крайно различни гледни точки, може да не мога да намеря консенсус между двете, но ги разбирам/виждам... Тука понякога става голямо оплитане, защото за момент усещам и двете, разбирам ги, но когато се опитам да обясня "едната на другата" .. ако се опитам на черното да обясня какво е бялото с черни думи или поне със сиви...(така, че да ме разбере) то не се получава, става трудно, защото са много противоположни.... "монетата винаги има две страни"...но те не се виждат :) Мога да намеря допирни точки със съвсем различни типове хора, да се настройвам на крайно различни честоти...  от всеки напрегнат аспект, може да разцъфти нещо хубаво.

А приятеля ми, със Слънце в Козирог и Луна в Рак, при него не мога да го опиша по същия начин, може би се проявява с различни нюанси.... но и той прехвърча в крайностите понякога...изневиделица.  ;D
« Последна редакция: Септември 28, 2013, 11:09:47 pm от Freya »