Здравей Гост

Въпрос към жените претърпяли развод

• 76 Отговора
  • 12154 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Въпрос към жените претърпяли развод
« Отговор #20 -: Септември 29, 2013, 01:02:36 pm »
пътя е следния- жалба до прокуратурата след  като те е страх. на основание жалбата ги се образува дело. Следва 2-ро дело за родителски права отделно от 1-вото,което ти гарантирата спокойствието....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #21 -: Септември 29, 2013, 01:20:46 pm »

[/quote]

Това за ограничителната заповед и метрите май го има само в американските филми :rolleyes:
[/quote]

... Как може даже да си помислиш, че е само в Американските филми   :haha: :haha:
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #22 -: Септември 29, 2013, 01:33:58 pm »
Много ви благодаря!
Явно ще трябва да отида в съда.
Кажете ми, подаването на жалбата и всички останали неща горе долу колко ще струват?

Ако знаете разбира се.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #23 -: Септември 29, 2013, 01:39:59 pm »
А в прокоратурата,къде точно трябва да отида,да вляза? Никога не съм ходила там?

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Септември 29, 2013, 01:46:57 pm »
А в прокоратурата,къде точно трябва да отида,да вляза? Никога не съм ходила там?

Районната прокуратура е на римската стена.
Там се пуска жалба.  Намери адв.,който да я напише. Може и до дежурен прокурор.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #25 -: Септември 29, 2013, 02:01:30 pm »
Да, нека опита с телефонните линии и разговори с професионалисти, но вечер телефонната линия няма да я прегърне и да й даде тая топлота, без която никой не може да живее, камо ли в кризисна ситуация...

Лили, много сме така. Каквито са мъжете ни, такива са били и бащите ни общо взето. Семействата са много разбити и почти няма семейства, в които да върви. Всеки разбира с времето, че трябва да се справя сам. Ние като хора сме си такъв народ - всеки за себе си. Даже си имаме поговорка - "всяка коза за свой крак". Така е един постоянен разпад на обществото с години и десетилетия, но няма какво да се направи от отделни индивидуалности. Освен да се търсят и намират отделни качествени хора.

Тя в такъв случай ще трябва да се справи сама с емоциите си и вярата си въобще в живота и бъдещето... Професионалисти просто като допълнение, и да поемат административната работа и полицейската - дано са кадърни и да работят с желание (щото често и там всеки от нас е за свой крак).

Тя като си остане сама ще се окопити и ще има шанс отново да бъде щастлива, това е сигурно.

« Отговор #26 -: Септември 29, 2013, 02:02:45 pm »
Много ви благодаря!
Явно ще трябва да отида в съда.
Кажете ми, подаването на жалбата и всички останали неща горе долу колко ще струват?

Ако знаете разбира се.

Нищо няма да ти струва.

Прочети си закона за домашното насилие. Става за 10 мин и всичко ти е ясно.

Чл. 9. (1) (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) Молбата е писмена и съдържа:
1. (изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) имената, адреса и единния граждански номер на молителя, адреса на дирекция "Социално подпомагане"; в случай че пострадалото лице не може или не желае да разкрие постоянния или настоящия си адрес, то може да посочи друг адрес;
2. имената и настоящия адрес на извършителя или друг адрес, на който може да бъде призован, включително телефон и факс;
3. данни за семейната, родствената или фактическата връзка между пострадалото лице и извършителя;
4. (изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) датата, мястото, начина и други факти и обстоятелства за извършеното домашно насилие;
5. подпис.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) В случаите по чл. 8, т. 2 и 4 съдът служебно конституира като страна пострадалото лице.
(3) Към молбата по чл. 8, т. 1 се прилага и декларация от молителя за извършеното насилие.
(4) Съдът по искане на молителя служебно изисква за извършителя справка за съдимост, справка за наложени мерки по този закон и удостоверение дали се води на психиатричен отчет.

Спази всички изисквания за молбата, защото съдът много обича да връща молби некоректо написани и това ще ти отнеме още време.
« Последна редакция: Септември 29, 2013, 02:08:01 pm от zvezda »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Септември 29, 2013, 02:13:05 pm »
Тя като си остане сама ще се окопити и ще има шанс отново да бъде щастлива, това е сигурно.

И според мен, когато най-сетне се отдели от този човек, има шанс да се почувства по-добре. Колкото и да е трудно в началото, от плещите й ще падне тежък товар.

От личен опит мога да споделя какво се случва, когато в кризисна ситуация се налага да се справяш сам, абсолютно сам, когато всички ти обърнат гръб. От една страна се научаваш да разчиташ само на себе си, ставаш по-устойчив психически, но от друга страна сърцето ти закоравява и се стига до едно безразличие, граничещо с жестокост. Ще пожелая на Милки никога да не го изпита.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Септември 29, 2013, 02:26:22 pm »

И според мен, когато най-сетне се отдели от този човек, има шанс да се почувства по-добре. Колкото и да е трудно в началото, от плещите й ще падне тежък товар.

От личен опит мога да споделя какво се случва, когато в кризисна ситуация се налага да се справяш сам, абсолютно сам, когато всички ти обърнат гръб. От една страна се научаваш да разчиташ само на себе си, ставаш по-устойчив психически, но от друга страна сърцето ти закоравява и се стига до едно безразличие, граничещо с жестокост. Ще пожелая на Милки никога да не го изпита.

Не е задължително да стигнеш до жестокост.Но до загуба на вяра в доброто - изпитах го.
Както и да е ...не това е повод за темата. Просто от опит мога да кажа,че сама и зле придружена си струва да се замисли Милки.
От астрогледна точка не доумявам какво транзитира и създава напрежение през риби-стрелец?
Дали тригона на уран към стрелец няма да донесе внезапна свобода на "тиранина"? :-\ :rolleyes:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #29 -: Септември 29, 2013, 02:51:48 pm »

Това за ограничителната заповед и метрите май го има само в американските филми :rolleyes:
[/quote]

... Как може даже да си помислиш, че е само в Американските филми   :haha: :haha:
[/quote]

а ти това за метрите къде го прочете? :rolleyes:

« Отговор #30 -: Септември 29, 2013, 03:09:16 pm »

Точно. Немците казват, че каквото не те убие, те прави по-силен и това е вярно. Но сърцето ти умира.

Тя при всички случаи вече по-добре ще си подбира партньорите, макар че то в началото винаги е едно, след 4-5 г. вече не можеш да го познаеш тоя същия мъж ли беше.

Верно май е по-добре сама, отколкото зле придружена, а според някои жени след подобни перипетии - и изобщо придружена.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Септември 29, 2013, 04:03:23 pm »
Психическия тормоз е лесно доказуем със свидетели. Но той е двустранен в повечето случай.
Не визирам конкретния случай..,нямам преки наблюдения. Знам обаче ,че от дълго време нещата куцат след като преобладават постове в хорарни теми.Вероятно търпението е изчерпано и нещата са придобили селскостопански характер. Трудния контакт м/у Риби и Стрелец ми е до болка познат...За жалост за мъжете Стрелци не мога да кажа да кажа нищо добро /лични наблюдения/...Същото се отнася и за мъжете Риби. Познавам жени риби в пъти по-отговорни от мъжките рибоци и стрелци...
Милки, срещите с психолог и психоаналитик са наложителни в случай ,че емоционалната връзка съществува.Четейки те си мисля,че при теб няма такава връзка....Така,че поеми контрола в/у здравето си-психическо , както и за здравето на детето си.
Постави ребром въпроса и го помоли да напусне физическото ти пространство и живота ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Септември 29, 2013, 04:24:27 pm »
С психическия тормоз съм на "ти", минала съм през него, познавам го до най-малката подробност. И от личен опит мога да ви споделя, че такъв не се доказва. От теб зависи дали да го приемеш, да продължиш да живееш с това или да излезеш от омагьосания кръг. Понякога психотормозът оставя по-дъбоки белези от физическото малтретиране, ако е бил целенасочен, методичен и продължителен. Единственото, което той те кара да желаеш, е възмездие и това чувство те задушава, тежи като воденичен камък на врата, трудно е да се освободиш и да простиш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #33 -: Септември 29, 2013, 04:29:23 pm »
Абсолютно точно. Смени ли ключалката, бащата може да заведе дело и тогава вече става лошо, защото пък той може да каже, че приятелката му е истеричка, която не му дава детето. Освен това, доколкото разбрах, няма физически тормоз, а само психически, а той се доказва изключително трудно. За какви ограничителни заповеди става въпрос тук, като няма тормоз, има ли свидетели? Те, ако даваха на всеки ограничителна заповед ;D
Глупаво е тук всеки да дава съвет, като не сме наясно какво се случва и не сме чули другата страна. Затова, Милки най-добре намери добър адвокат, но не като този предишния, не му ли платиш, ще ти даде пак някакъв такъв съвет и тогава много ще загазиш. За съжаление, това е грозната истина - без пари нищо не става.
А тези телефони са ала-бала, ако наистина си сериозна този път в решението си, не питай никой за съвет, а действай. Ако не, ще продължаваш да се въртиш в един омагьосан кръг.
нямат брак, апартаментът е неин, а тя не желае мъжът да живее там ..така че затова може да се хване милки. обикновено съдът е на страната на майката /ако разбира се не е морално пропаднала и не може да се  грижи за детето си, а това се доказва със свидетели-съседи, роднини,инспектор от детска пед.стая и т.н./. има си начини, съдът си знае работата, не е първият, нито последен подобен случай.
ако са точно така, както ги разказва нещата милки /ако не скрива нещо/, аз съм на 100% убедена, че нещата ще се разрешат в нейна полза.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Септември 29, 2013, 04:32:26 pm »
С психическия тормоз съм на "ти", минала съм през него, познавам го до най-малката подробност. И от личен опит мога да ви споделя, че такъв не се доказва. От теб зависи дали да го приемеш, да продължиш да живееш с това или да излезеш от омагьосания кръг. Понякога психотормозът оставя по-дъбоки белези от физическото малтретиране, ако е бил целенасочен, методичен и продължителен. Единственото, което той те кара да желаеш, е възмездие и това чувство те задушава, тежи като воденичен камък на врата, трудно е да се освободиш и да простиш.

Лили,
Твоя психически тормоз не е от интимен партньор..,а от пъстрока..,ако не ме лъже паметта.
Аз моя го доказ със свидетели и раждането на незаконни деца.Така,че психическия тормоз е лесно доказуем..особено когато имаш дете от връзката.
Доколкото знам,детето има проблем с говора...Прекалено е лесно при Милки...,но не мисля,че самата ТЯ е готова да скъса с него...Намаляваща Луна,афектирана е...сигурна съм,че липсва всякаква емоционална и физическа връзка...Фактори - Бол...решението трудно се взима.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #35 -: Септември 29, 2013, 04:34:47 pm »
С психическия тормоз съм на "ти", минала съм през него, познавам го до най-малката подробност. И от личен опит мога да ви споделя, че такъв не се доказва.
абе доказва се, но трудно и съдът знае, че се доказва трудно  ;D затова се дава ограничителната заповед, за да не се стигне до по-тежки последици, в случай, че е вярно. но преди това се прави протокол за предупреждение на виновния съпруг, защото е подадена жалба срещу него.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Септември 29, 2013, 04:41:12 pm »
Не, Марайче, моят психотормоз е много по-комплексен и продължителен, де да беше само от тюлена, с мед да го намажа. :))

Но тормоз от съпруг не съм имала, защото дотук нямам такъв. Дано там нещата са по-доказуеми, защото пред очите ми се развива същата драма с една моя приятелка. Имат и малко дете. За съжаление и тя вече е приела, че може да се живее и така, да търпи и да стиска зъби.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #37 -: Септември 29, 2013, 04:45:44 pm »

[/quote]

а ти това за метрите къде го прочете? :rolleyes:
[/quote]

От личен опит
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Септември 29, 2013, 05:02:38 pm »
Трудно е..когато има деца от една връзка да се издаде ограничетелна заповед.
Но има достатъчно начини и методи да бъде спрян тормоза...Всичко е въпрос на желание... :-\

« Отговор #39 -: Септември 29, 2013, 05:09:08 pm »
Милки,
преживяла съм и съм била свидетел на психически тормоз. Това наистина трудно се доказва. Но според мен на теб ти е трудно да се осмелиш да предприемеш нужните действия. Знам, че много трудно без подкрепа, но ако покажеш решимост и предприемеш стъпки за ограничаване /издаване на ограничителна заповед/. Мисля, че е добре в същото време и да заведеш дело за попечителство. Всичко би било много по-лесно, ако преди това си подавала и жалба в полицията.
Аз не смятам, че ти и детето ти заслужавате да живеете в тази трудна ситуация. Когато ми се случи и аз бях дете, и това наистина има последици за психическото здраве на човека. Така че, моят съвет е да събереш смелост и да направиш първата крачка. Когато той види решителност, ще остъпи - няма как.
Желая ти успех! И те подкрепям изцяло. Аз съм в София, така че, ако прецениш...