Здравей Гост

Работеща и неработеща натална карта

• 22 Отговора
  • 4379 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Работеща и неработеща натална карта
« -: Октомври 06, 2013, 10:43:50 am »
Какво означава работеща и неработеща? :blink:
Наталната карта е запечатана като снимка в мига на нашето раждане.Тя резонира на всяка енергийна намеса не само в космически план , а и на емоционално и ментално ниво.
Има хора,които твърдят , че при тях липсват събития по аналогии на транзитите. Има и други при които всеки транзит носи събития.
Дали обаче това не се дължи на прогресии и дирекции без които според мен всеки транзит е част от минало или бъдещо събитие? :-\ :rolleyes:
Споделете Вашите впечатления...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Работеща и неработеща натална карта
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2013, 10:48:05 am »
Моля...някой желаещ /чиято карта е неработеща/ да качи наталната си карта придружена от дирекционна и прогресивна.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Октомври 06, 2013, 11:12:51 am »
Моята

« Отговор #3 -: Октомври 06, 2013, 11:19:26 am »
това е

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Октомври 06, 2013, 11:36:12 am »
Картите си работят, но на различни нива - при едни в по-изразен събитиен план, при други повече в ментален и емоционален. Проявлението на всеки един фактор зависи и от това доколко ни е динамичен животът и от обкръжението ни. Повече планети около ъглите предполагат по-наситена и изразена събитийност.
Но някои транзити могат да отминат незабелязано, да не предизвикат събития, ако не съвпаднат с интересна прогресия или дирекция. Всъщност транзитите би трябвало да ги отключват. Но например, ако нативът е усвоил марсовата си енергия, не е нужно напрегнат марсов транзит да го постави в конфликтна ситуация, а и винаги имаме избор как да реагираме спрямо всяко едно предизвикателство. Също така прогнозите могат да не се сбъднат, ако картата не е ректифицирана правилно - тук говорим основно за дирекционни и прогресивни аспекти с ъглите.

При мен не проработи тазгодишното слънчево затъмнение, което беше в точен съвпад с ДС.
Докато слънчевото затъмнение на АС и последвалото лунно в точен квадрат към ъглова планета в края на миналата година проработи за броени седмици.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Октомври 06, 2013, 11:40:01 am »
Наталия, можеш да споделиш и какво точно не работи в картата, в коя сфера да насочим вниманието си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Октомври 06, 2013, 11:40:32 am »
Имам няколко въпроса .

Имаш ли някакви събития преди 12г и 8 месеца свързани с баща,съпруг,закони?

Какво се е случило преди 1г.по отношение на дома ти ,рода ти...,майка ти ?

Тайните неща ..които се случват и интересите ти към чужбина и/или/ духовните неща във фокуса ти ли са и от кога?

Мислиш ли за развод/раздяла/? Имаш ли проблемни отношения?

« Отговор #7 -: Октомври 06, 2013, 11:53:59 am »
Ето моята карта.Сферата,в която още не съм се реализирала това е работата.Това лято изпаднах в депресия поради факта,че не можах да започна работа.В любовта е почти същото-само някви транзити минават в живота ми,но нищо сериозно.Имам чувството,че съдбата ми е сложила някаква бариера и не ми позволява да изживея живота си.  :(

« Отговор #8 -: Октомври 06, 2013, 11:54:48 am »
Нищо интересно преди 12-13г
Преди 1 година също.
Духовни интереси имам - много и различни.Пътувала съм доста.
Не мисля за развод вече.Имам един през 2005

« Отговор #9 -: Октомври 06, 2013, 11:56:07 am »
Нямам работа - правя инвитро от 6 години.

« Отговор #10 -: Октомври 06, 2013, 12:00:33 pm »
Наталия, можеш да споделиш и какво точно не работи в картата, в коя сфера да насочим вниманието си.
[/quote
В личен план - деца,работа.Винаги се получава така,че се скарвам с шефове и шефки.Не мога да попадна и на лекар ,който да ме диагностицира правилно.Това предполагам е заради нептуна в 6д

« Отговор #11 -: Октомври 06, 2013, 01:12:57 pm »
Относно медицинския казус ми е трудно да се изкажа - не разбирам от медицинска астрология. Чувала съм за такова проявление на Нептун в 6-ти, каквото ти предполагаш.

Ами, цапната си в устата и казваш нещата "право куме в очи" - какво да се направи. Поне така предполагам, гледайки ведическата ти карта. Луна в накшатра Джиештха често се държи по този начин - може да бъде болезнено пряма и иронична, не цепи басма на никого, особено на авторитети. Освен това при теб Луната е и управител на 2-рия дом на речта и е заедно с тронов Марс и Юпитер (У7 и У10) в 6-тия дом на конфликтните ситуации, конкуренцията и борбата. Кету (Южен лунен възел) в накшатра Ашлеша на Меркурий във 2-ри дом също не бих свързала с дипломатично завоалиран изказ. По-скоро приемаш живота като борба, умееш да се бориш (имаш добър опит в това) и не спестяваш истинското си мнение по всеки въпрос.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Октомври 06, 2013, 01:14:57 pm »
Нямам работа - правя инвитро от 6 години.

Предстои дирекция на управителя на 6-ти дом. Ако приемем , че е Марс.Това означава,че Марс ще активира 6-ти дом. Ако работим с Плутон то той се намира по дирекция в 5-ти дом...или дома свързан с децата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Октомври 06, 2013, 01:21:51 pm »
Моята карта е работеща. Дори понякога усещам престараване от работа.... :blink:
Защо  според  Вас  работи? :rolleyes:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #14 -: Октомври 06, 2013, 02:56:13 pm »
Мен ми се струва, че по-работещи са картите в които личните планети имат аспект с тежкарите или пък с повече напрегнати сатурнови аспекти.

« Отговор #15 -: Октомври 06, 2013, 03:52:35 pm »
То и вкъщи могат да ти се случат случки.
Основният "проблем", според мен, произтича от различните разбирания на всеки за "събитие". Не всеки транзит, прогресия, дирекция е длъжен/длъжна да носи грандиозно събитие или серия от събития, запомнящи се за цял живот, преобръщащи живота и т.н. Примерно в моята карта при съвпада на Марс/Сатурн миналата година във Везни, което се случи върху натални Марс, Сатурн и Плутон в 8-ми дом в квадрат с Венера в 12-ти дом, какво стана? Спокойно, нищо страшно. При точния аспект, докато бях в спалнята (12-ти дом), си пръснах без да искам парфюм (Венера) в очите (Марс нали е сигнификатор на главата). ;D

« Отговор #16 -: Октомври 06, 2013, 04:55:52 pm »
Ето моята карта.Сферата,в която още не съм се реализирала това е работата.Това лято изпаднах в депресия поради факта,че не можах да започна работа.В любовта е почти същото-само някви транзити минават в живота ми,но нищо сериозно.Имам чувството,че съдбата ми е сложила някаква бариера и не ми позволява да изживея живота си.  :(

Dream girl, колко 21-годишни в България познаваш, които са се реализирали в работата? Аз не познавам такива. Предполагам, че още следваш или най-много приключваш бакалавърска степен към момента. Както се казва - още не е дошъл твоят транзит, т.е. има време, не си изпуснала никой влак. Транзитен Сатурн в 1-вия ти дом ти е в квадратура с натални Сатурн/Меркурий/Слънце (Слънцето е У10) - вероятно затова си така самокритична и взискателна към себе си, и песимистично разсъждаваща към момента - има кой да извади тези ти тенденции наяве.

Това, че не си започнала работа през лятото, можем да отдадем на квадратурата на Сатурн (макар и широка) с натален У10 Слънце и натален У3 (инициативите) Сатурн, Меркурий (У11 - реализация). Сатурн не дава лесно, особено от първия път. Продължавай да опитваш.

Не съм спец по астрология, още повече индийска.
Във ведическата ти карта тече периодът (дашата) на Сатурн. Транзитен Сатурн е в 10-ти дом от Сатурн (дома на работата през периода на Сатурн)  и ще остане там още една година. Натален Сатурн е в един дом (знак) с Меркурий (управител на 6-ти от натален Сатурн) и Слънце (управител на 8-ми от натален Сатурн). Шестият дом се свързва с препятствия, проблеми, трудности, а 8-мият - с промени, трансформация, също трудности, разочарования. Затова е възможно пътят до намирането на работа (професионална изява) да минава през такива неособено приятни моменти. Да видим дали тази есен или най-късно до това време следващата година (докато Сатурн е в сидерални Везни) няма да си намерила работа. Надявам се, че трудностите са просто прелюдия към успешна реализация. Всеки минава през трудни периоди, а ти си само на 21. Не се притеснявай от забавянията. Успех!

В каква сфера търсиш реализация, ако не е тайна? Изкувство, психология, терапия?

Колкото до любовта, ще кажа отново - ти си само на 21. При У7 Венера в компанията на Уран, Нептун, Марс и СЛВ в 3-ти дом сигурна ли си, че знаеш какво точно искаш или желанията ти се променят често? Нормално е - сега е времето да експериментираш и да разбереш какво и кой може да те направи щастлива. Транзитен Плутон ще премине върху Венерата ти - през следващите години представите ти за "идеалния" партньор могат коренно да се променят. Очаква те процес на търсене, изследване, а това ако не е вълнуващо, здраве му кажи. Транзитен Юпитер в 9-ти активира съвпада Венера/СЛВ - любов от чужбина, може би. Опитай се да загърбиш тенденцията да изпадаш в депресия и негативното си мислене.
След около 2 години имаш дирекция на Слънце върху натална Луна в 4-ти дом, там ще бъде и транзитен Нептун (У5). Възможност за изживяване на романтична любов (Слънцето може да представлява мъжка фигура, 4-тият дом е домът на семейството). Нептун е У5, Луната е У9 в 4-ти дом - за живот/образование зад граница мислиш ли?

« Отговор #17 -: Октомври 06, 2013, 05:55:56 pm »
Благодаря ти,Мирабела за положения труд  :58: Да наистина само на 21 съм,обаче толкова неща искам да постигна в тоя живот и да докажа на себе си,че струвам,защото дълги години ме тъпкаха и мачкаха и ми казваха,че за нищо не ставам и в един момент наистина повярвах в това.Беше ми мечта да следвам психология,но не ме приеха и сега уча съвсем различна специалност,в която е трудно да се реализираш в България.
За живеене в чужбина понякога съм си мислела,интуитивно съм усещала това.Знам,че любовта сама ще дойде,но прекалено дълго време бях сама и това ме пречупи много,но отскоро глътка позитивизъм навлезе в живота ми :)
 Понякога човек има нужда от кураж,Мирабела и ти ми го даде  :wub:

« Отговор #18 -: Октомври 06, 2013, 07:33:49 pm »
Относно медицинския казус ми е трудно да се изкажа - не разбирам от медицинска астрология. Чувала съм за такова проявление на Нептун в 6-ти, каквото ти предполагаш.

Ами, цапната си в устата и казваш нещата "право куме в очи" - какво да се направи. Поне така предполагам, гледайки ведическата ти карта. Луна в накшатра Джиештха често се държи по този начин - може да бъде болезнено пряма и иронична, не цепи басма на никого, особено на авторитети. Освен това при теб Луната е и управител на 2-рия дом на речта и е заедно с тронов Марс и Юпитер (У7 и У10) в 6-тия дом на конфликтните ситуации, конкуренцията и борбата. Кету (Южен лунен възел) в накшатра Ашлеша на Меркурий във 2-ри дом също не бих свързала с дипломатично завоалиран изказ. По-скоро приемаш живота като борба, умееш да се бориш (имаш добър опит в това) и не спестяваш истинското си мнение по всеки въпрос.
Благодаря ти Мирабела,
По - точно описание с толкова малко изречения не бях виждала  и чувала за себе си!Излиза,че гледната точка е важна.Картата ми значи работи,ако я тълкува правилния четец :blink:Ами като си ме разголила вече :blink:,да те помоля да погледнеш и за дете - дали да осиновявам вече или да се прежаля с още едо инвитро.Отново ти благодаря :58:

« Отговор #19 -: Октомври 07, 2013, 02:10:30 pm »
Натала ми работи като по астрологична книга, за транзитите не мога да кажа същото :angry: .
Не влезнах в университет, защото изобщо не кандидатсвах, къде ми е бил акъла на знам ?! Обвинявам транзитният ретро Меркурий за това, но не съм сигурна, че е от него ;D.
Догодина смятам да кандидатсвам моден дизайн и се надявам транзитите да проработят, тр. Венера ще е на МЦ, ама прави само квадратури и един тригон. Та не знам вече какво да очаквам от тези транзити :-X !

Иначе до тогава не очаквам нищо да ми се случи...