Здравей Гост

Сами носим отговорност за всичко

• 110 Отговора
  • 28539 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Сами носим отговорност за всичко
« Отговор #40 -: Октомври 11, 2013, 12:42:09 pm »
Лили, Лилиан Глас има такава книга "Отровните хора"...
Другаде казват, че най-кофти личностите ни били най-големите духовни учители-косвено. Мисля, че ако трябва да ги търпим, ще са ни ги "дали" в семейството, останалите могат да търпят текучество.
Имах алергия 20 години, човекът заради когото "изригвах" в лицето защото отвътре трупах, изчезна от живота ми. Сега кожата ми е като на младо дете :blink: автоимунно, ама си има и причинител-човешки носител...
Психлозите казват-към кого си алергичен?
Ти смяташ ли, че имаш проблеми с границите?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Октомври 11, 2013, 01:19:08 pm »
Психлозите казват-към кого си алергичен?
Ти смяташ ли, че имаш проблеми с границите?

Или може би към какво?

Установих, че алергията се изостря всеки път при много силна негативна емоция или мисъл. Тоест ставам алергична към това, което мисля. И към неприязънта, която изпитвам. Разбира се, тази неприязън и отхвърляне биват предизвикани от конкретни хора и конкретни постъпки от тяхна страна. Всъщност тези хора са само проводници... Проблем с границите съм имала, опитвам се да се справя, но не винаги успешно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Октомври 11, 2013, 01:33:22 pm »
При моите "отровни" не става въпрос за фино обсебване, за каквото може да се говори при водните.
Тия са с въздушен и сатурнов акцент. Всеки път имам чувството, сякаш изливат кофа концентрирана отрова върху мен. Изглежда, че имам органична непоносимост към такива хора. Уникален егоизъм - хем да те употребяват, хем да ти вменяват вина. Навремето имах позната с Луна и АС Скорпион и Слънце в Риби - много жлъчна беше, много завиждаше и кълнеше, но дори тя не ми изпиваше енергията така, може би защото негативизмът й не бе насочен към мен.
При въпросните няма директен негативизъм, те просто се държат така, сякаш целият свят се върти около тях и техните интереси. Всичко останало, което попада извън тяхната потребителска периферия, просто не се зачита, игнорира се. И после плюят там, където преди са лизали.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #43 -: Октомври 11, 2013, 01:34:03 pm »
Енигма, много благодаря за книгата, аз също ще я прочета, защото определено имам нужда.
Ти няколко пъти си ми давала добри съвети, но аз все искам на всички да помагам, е, разбрах, че не става, имам нужда да бъда егоист, колкото и да бягам от овена, все пак не мога. Затова сега се уча да казвам не! Разбрала съм, че на мен така обсебващо ми влияят водните или наличието на повече вода в натала, сякаш ми изпиват енергията. Преди дни видях един възрастен мъж - риби, когото обвинявам за много неща, откакто го видях, изпаднах в някакво депресивно състояние, не излизам, сякаш нямам никаква енергия, лицето ми се обрина и всичкото това, затова съм длъжна да се държа с него добре, а искам да го убия направо. Транзитът на Плутон към Луна и Слънце ме научиха да мразя, а не искам. Така че сега имам нужда да прочета някои книги и да преосмисля малко държанието си към хората и прекаленото им допускане в личния си живот.
Съни, слънчице! :wub: Радвам се ,че си тук, преди малко мислех за теб, сериозно. Ще се справиш, вярвам. След плутон нищо не е същото.
То понякога хората сами не правят нищо, и помощта би могло да бъде видяна като намеса в съдбата им. Не знам къде е мъдростта.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #44 -: Октомври 11, 2013, 03:46:56 pm »
"Re: Сами носим отговорност за всичко":

никой не разбра какво е това "всичко" и каква е тая "отговорност". иначе темата си набъбва. ц ц ц.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #45 -: Октомври 11, 2013, 03:57:20 pm »
Темата е за всичко-логия и всеки се самосезира,какво да пише в нея ;DКакво неразбрано има :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Октомври 11, 2013, 03:58:51 pm »
Темата я обърнах малко на оплаквачка, извинявам се.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #47 -: Октомври 11, 2013, 04:38:44 pm »
добре. ама - такова заглавие е невалидно. или иначе казано - няма как да се валидира. примерно - петранка си има проблеми, за нейните проблеми - петранка си носела цялата отговорност. а че проблемите на петранка се състоят в това, че мъжът й я зарязал, защото родила близнаци с тежки увреждания, не по нейна вина, и за капак - тук съвсем по нейна вина - петранка отказала да ги хвърли на боклука, и си ги гледа, пък избягалият мъж дори не плаща издръжка. петранка е гледачка на децата си, които са в нужда от 24 часови грижи, и скъпи лекарства, и искат да ядат дори, искат и дрехи, и скъпи колички за инвалидността си, искат и топло да им е през зимата. изобщо - на петранка понякога й идва да направи групово самоубийство заедно с обречените си дечица, които иначе обича безкрайно, през останалото време дерзае някак самичка във враждебния свят, но тя съвсем сама си е виновна. ц ц ц.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #48 -: Октомври 11, 2013, 05:23:51 pm »
що млъкнахте? не си плюйте в пазвите. не мисля, че помага. само е грозно. ;)

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #49 -: Октомври 11, 2013, 05:35:55 pm »
хайде посмейте се малко:

Цитат
Моля, въведете вашата парола!
- "рози"
- недостатъчен брой на символи в паролата
- "розови рози"
- паролата трябва да съдържа поне една цифра
- "1 розова роза"
- паролата не трябва да съдържа празни полета
- "1розовароза"
- паролата трябва да съдържа поне 10 различни символа
- "1шибанарозовароза"
- паролата трябва да съдържа поне една главна буква
- "1ШИБАНАРОЗОВАРОЗА"
- паролата трябва да съдържа поне една малка буква
- "1ШибанаРозоваРозаДаТияНав раВъвГъза"
- паролата трябва да съдържа поне един специален символ
- "1ШибанаРозоваРозаДаТияНав раВъвГъза!!!!!!"
- тази парола вече е заета.

после марайка може да ми забърше мненията и да продължите да надувате балона :blink:

« Отговор #50 -: Октомври 11, 2013, 05:46:02 pm »
добре. ама - такова заглавие е невалидно. или иначе казано - няма как да се валидира. примерно - петранка си има проблеми, за нейните проблеми - петранка си носела цялата отговорност. а че проблемите на петранка се състоят в това, че мъжът й я зарязал, защото родила близнаци с тежки увреждания, не по нейна вина, и за капак - тук съвсем по нейна вина - петранка отказала да ги хвърли на боклука, и си ги гледа, пък избягалият мъж дори не плаща издръжка. петранка е гледачка на децата си, които са в нужда от 24 часови грижи, и скъпи лекарства, и искат да ядат дори, искат и дрехи, и скъпи колички за инвалидността си, искат и топло да им е през зимата. изобщо - на петранка понякога й идва да направи групово самоубийство заедно с обречените си дечица, които иначе обича безкрайно, през останалото време дерзае някак самичка във враждебния свят, но тя съвсем сама си е виновна. ц ц ц.
Ами естествено, че Петранка си е виновна! Прочетох внимателно какво си написала. всеки си има проблеми, въпроса е как ги решава и ако не може да ги реши с каква нагласа е да се справи...Простичко и ясничко..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #51 -: Октомври 11, 2013, 05:56:15 pm »
Петър плет преплита,плети Петре плети,над патешкото гнездо прелети ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Октомври 11, 2013, 06:13:39 pm »
Млъкнахме, щото ни нямаше - решавахме проблема с котИтУ. :))

Ние може и да мрем, но котките трябва да са добре. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #53 -: Октомври 11, 2013, 06:20:33 pm »
Ами естествено, че Петранка си е виновна! Прочетох внимателно какво си написала. всеки си има проблеми, въпроса е как ги решава и ако не може да ги реши с каква нагласа е да се справи...Простичко и ясничко..:)

Ти не умееш да се поставяш на мястото на друг човек, защото живееш с погрешната представа, че всички трябва да са като теб. Да, ама не. Нито са, нито трябва да бъдат, нито могат да бъдат, нито ще бъдат. Приеми най-сетне, че хората са различни. Другото е инфантилно, пък си голям за детски изпълнения. Както ти би казал, казвам ти го с най-добро чувство. Много полезно е да може човек да се постави на мястото на друг, т.е. да бъде добър психолог. Но за това се изисква доза чувствителност. А ти се опитваш всячески да я отречеш у себе си.

В този форум се пише все по-малко за астрология. Тъжно, но факт, както казва друг.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Октомври 11, 2013, 06:27:21 pm »
Да ви кажа, напоследък все повече ми се разклаща вярата в тъй наречената карма - "каквото си посял, това ще пожънеш". Не видях да е много валидно в нашия свят... И като цяло ме е обзело едно безверие, сигурно защото Злите Сили ме изпитват ;D - искат да мина към Тъмната страна. Ооооом!

Сега за моята душа се борят пълчища ангели и дяволи, да видим коя йерархия ще спечели.  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #55 -: Октомври 11, 2013, 06:30:31 pm »
преди време изказах мнение: да намалите бройката на котките и кучетата.  :blink: ангелите и дяволите нямат пръст в тези работи.

« Отговор #56 -: Октомври 11, 2013, 06:34:16 pm »

Ти не умееш да се поставяш на мястото на друг човек, защото живееш с погрешната представа, че всички трябва да са като теб. Да, ама не. Нито са, нито трябва да бъдат, нито могат да бъдат, нито ще бъдат. Приеми най-сетне, че хората са различни. Другото е инфантилно, пък си голям за детски изпълнения. Както ти би казал, казвам ти го с най-добро чувство. Много полезно е да може човек да се постави на мястото на друг, т.е. да бъде добър психолог. Но за това се изисква доза чувствителност. А ти се опитваш всячески да я отречеш у себе си.

В този форум се пише все по-малко за астрология. Тъжно, но факт, както казва друг.
Ами аз съм запазил детското в мен и не го крия. Но в това да решавам проблеми и препядствия, мисля доста сериозно, но в крайна сметка не е нужно да се поставям на мястото на някого, за да си реша проблемите. Чувствителен съм към хора, които се борят и търсят решение, а не да казват, как живота ги е смачкал и търсят хилядди извинения и причини нещата да не им се случат.
Да ви кажа, напоследък все повече ми се разклаща вярата в тъй наречената карма - "каквото си посял, това ще пожънеш". Не видях да е много валидно в нашия свят... И като цяло ме е обзело едно безверие, сигурно защото Злите Сили ме изпитват ;D - искат да мина към Тъмната страна. Ооооом!

Сега за моята душа се борят пълчища ангели и дяволи, да видим коя йерархия ще спечели.  :rolf:
Цапни едно уиски с ред бул и всичко ще си дойде на мястото..:))))
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Октомври 11, 2013, 06:41:54 pm »
Цапни едно уиски с ред бул и всичко ще си дойде на мястото..:))))

Не пия нито уиски, нито ред бул, нито кола.

Но принципно добър съвет даваш - ще сляза да си взема един бейлис.

Пък утре - глад, детокс и английска сол. Помирать, так с музыкой!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Октомври 11, 2013, 06:48:14 pm »
преди време изказах мнение: да намалите бройката на котките и кучетата.  :blink: ангелите и дяволите нямат пръст в тези работи.

Кучета вече нямам - едното се спомина, другото го гледа тъй наречената родЪ.

Но котките как да ги изхвърля? Те са ми като деца, като семейство. Асистирах на котката по време на раждане, захранвах малките с биберон...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #59 -: Октомври 11, 2013, 06:48:45 pm »

Ми недей да сееш нищо тогава. Ожъни някоя чужда нива. ;D