Здравей Гост

11-ти дом

• 76 Отговора
  • 10093 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: 11-ти дом
« Отговор #60 -: Октомври 10, 2013, 10:22:30 pm »
с юпитер в екзалте ще имаш съпруг мечта... ама  тия злосторници

В д9 е във водолей, не е екзалтиран.
В д1 е в рецепция с екзалтирала Венера - в случая по-читавата половинка май ще съм аз.  ;D

В д1 съпружеското тяло е представено от Кету в Овен (Ашвини) в 7 дом и от Марс във Водолей (Сатабхиша) в 5 дом, аспектиращ Юпитер в 8 дом. Някой тантрист ще да е.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #61 -: Октомври 11, 2013, 07:24:29 am »
Не знам, но като че ли забелязвам Лагна в благоприятна накшатра да дава повече благинки, отколкото Луна в хубава накшатра.
Какво е Лагна?  :rolleyes:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Октомври 11, 2013, 07:34:41 am »
Асцендент, изгряващ знак.

Лагнеш - управител на АС.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #63 -: Октомври 11, 2013, 07:44:54 am »
Пу добре, че попреведе малко, последните две страници не са на български, честно ;D

Лили, има ли някой що годе читав сайт да си видя някакви елементарни тълкувания на картата по джойтиш? Аз знам, че и по западна и по ведическа все всичко е в падение, заточение и перегринесто (май даже по ведическата е по-зле) ама може и някоя убавина да има, знам ли ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Октомври 11, 2013, 07:48:37 am »
Сайт за готови тълкувания не знам дали има. Питай Мирабела, тя повече чете, аз напоследък доста занемарих астрологията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #65 -: Октомври 11, 2013, 08:14:01 am »
Искаш да кажеш, че юпитер е лагнеш, а не лагна?

При мен също лагнеш е в заточение (ими падение, не знам) абе зле са нещата по ведическата ;D

« Отговор #66 -: Октомври 11, 2013, 09:20:05 am »
Аха...Моята Лагна значи е Лъв,а Лагнеша ми е Слънцето  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #67 -: Октомври 11, 2013, 11:27:12 am »
Моят 11 дом е във Везни, а Венерата ми е в 4 дом Риби. Не знам какво значи, но като цяло желанията ми почти винаги са се сбъдвали  :blink:

« Отговор #68 -: Октомври 11, 2013, 06:36:30 pm »
Сайт за готови тълкувания не знам дали има. Питай Мирабела, тя повече чете, аз напоследък доста занемарих астрологията.

Тук има малко интерпретации заедно с наталана карта - http://www.nadi-astrology.com/free-horoscopes/index.aspx.
Тук http://lagna.ru/ има много малко.
Имаше още 1-2, които съм пробвала, също с оскъдни интепретации, но не намирам адресите сред запаметените в браузъра ми в момента.

« Отговор #69 -: Октомври 11, 2013, 06:38:06 pm »

Тук има малко интерпретации заедно с наталана карта - http://www.nadi-astrology.com/free-horoscopes/index.aspx.
Имаше още 1-2, които съм пробвала, също с оскъдни интепретации, но не намирам адресите сред запаметените в браузъра ми в момента.
Мирабела, според теб има ли разлика в тълкуванията в индийската и класическата западна астрология?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #70 -: Октомври 11, 2013, 06:46:12 pm »
Юпитер е Лагна и У10 в 11-ти дом, ама в падение, У11 Сатурн е в 9-ти-сбъднати мечти през крив макарон  ;D

Деветият дом нали е домът на късмета и Сатурн тук действа като забавящ фактор. Имам го същото положение.

« Отговор #71 -: Октомври 11, 2013, 06:47:48 pm »

Мирабела, според теб има ли разлика в тълкуванията в индийската и класическата западна астрология?

Има разлика в подходите, но според мен, ако има нещо вярно в астрологията, крайният резултат от тълкуванието по която и да е школа/техника, трябва да е същият. Различни средства, но резултатите трябва да се покриват. Иначе астрологията не може да ме убеди, че работи.

*

Uran

• 6041
« Отговор #72 -: Октомври 11, 2013, 08:42:14 pm »
По джойтиш ми е по- мизерна картата.
Обаче, знаете ли какво забелязах? Тази- "парти" накшатрата, се проявява като често ходене по купони. Едното ми лапе има планети в нея и понеже е още малко, изследвах карти на зрели субекти с планети в тази накшатра. Дърпа ги животът.  ;D Ресторанти, почивки в чужбина, гости...такива работи.

« Отговор #73 -: Октомври 11, 2013, 08:52:56 pm »
Уран, коя е накшатрата, която най-много си пада по партита? Бхарани са бохеми, Пурва Пхалгуни и те обичат удоволстията. Не съм ги изучила добре всички накшатри (някои не ги чувствам още, така да се каже).

Руснаците са фаталисти, не ги взимайте присърце.

*

Uran

• 6041
« Отговор #74 -: Октомври 11, 2013, 08:57:11 pm »
Изгубих блога на индиеца. Много френдли бяха написани нещата- без излишни драми.
Май се пада в тропическия лъв или в края на рак (тропически). Така я определям, заради конкретния субект.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #75 -: Октомври 11, 2013, 08:57:55 pm »
. Дърпа ги животът.  ;D Ресторанти, почивки в чужбина, гости...такива работи.

почерпи и мене с тая накшатра ;D ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Октомври 12, 2013, 09:49:48 am »
Уран, коя е накшатрата, която най-много си пада по партита? Бхарани са бохеми, Пурва Пхалгуни и те обичат удоволстията.

Дхаништха също е по забавленията и веселата част, понякога са и по-материално ориентирани, понякога са хуманисти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.