Здравей Гост

Транзитни решетки - практикум

• 29 Отговора
  • 5511 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Транзитни решетки - практикум
« -: Октомври 13, 2013, 11:21:54 am »
Горен ред -  причина
Среден ред - действие
Долен ред - следствие

Предлагам да направим малко тълкувания по отношение на транзитните решетки. Мисля,че това е основата на всеки транзит , от която следва да се изхожда за бъдещи събития.
Основно правило: Колкото по-бавна е планетата , толкова по-дълго трае транзита и реализацията му.

При мен например предстоят няколко транзита на Сатурн ,Плутон ,Уран и Юпитер.

Юпитер поради стационарна фаза на 20* в рак за период от около месец.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Транзитни решетки - практикум
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2013, 11:53:52 am »
А когато има много транзити едновременно, които аспектират почти цялата карта, има ли смисъл от решетка?

Разбира се,че има.
Започваш от транзитите на най-бавната планета и правиш решетки. Има и сложни решетки..,но нека като начало да започнем с простичките,за да схванем смисъла. ;)

Ето моя случай:
Плутон секстил Сатурн
Плутон тригон Луна 
Аспектите са важни в рамките на 2 г. , или това е основния аспект в/у който започва надграждането.

Нептун квадрат Меркурий март-април 2014.

Уран тригон Слънце

Сатурн секстил Марс
Сатурн секстил Плутон
Сатурн секстил Уран
Сатурн съвпад Нептун

Юпитер тригон Нептун
Юпитер тригон Сатурн

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2013, 11:57:59 am »
Пропуснах...Всички транзити са важни...,но някои са по-важни. ;D ;)
Планетите свързани с кардиналните оси на картата са най-важни при транзитите..,както и онези,които аспектират кардиналните оси.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2013, 08:30:48 pm »
Копирам от другата тема:
Ще се пробвам и аз с транзитра решетка, щото сега чух за нея  ;D

:sat:     :opo:     :ven:
11              7
1
3               1, 8, 12

Сатурн опозира Венерата - аспект, свързан с противоборството, конфликта и избора, който човек трябва да направи. В натала са в разходящ тригон 128гр.
Въпроси, свързани с обтегнати, студени отношенията между хора в група.
Действието ще зависи изцяло от мен, моят избор и моята цел, моето решение. Аз съм тази, която ще определи и изхода.
Изходът ще окаже влияние както върху мен, така и върху близките ми роднини - преки родственици, наследствата, тъй като ще бъде постигнат чрез тайни и скрити приоми.

Само че Сатурн ми е с интерсептиран Козирог в 3ти - трябва ли да гледам транзитите и на Юпитер и на Уран?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

astro

• 475
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2013, 08:39:30 pm »
Копирам от другата тема:
Ще се пробвам и аз с транзитра решетка, щото сега чух за нея  ;D

:sat:     :opo:     :ven:
11              7
1
3               1, 8, 12

Сатурн опозира Венерата - аспект, свързан с противоборството, конфликта и избора, който човек трябва да направи. В натала са в разходящ тригон 128гр.
Въпроси, свързани с обтегнати, студени отношенията между хора в група.
Действието ще зависи изцяло от мен, моят избор и моята цел, моето решение. Аз съм тази, която ще определи и изхода.
Изходът ще окаже влияние както върху мен, така и върху близките ми роднини - преки родственици, наследствата, тъй като ще бъде постигнат чрез тайни и скрити приоми.

Само че Сатурн ми е с интерсептиран Козирог в 3ти - трябва ли да гледам транзитите и на Юпитер и на Уран?

Гледаш всички транзити!
При този казус излиза,че Венера има важно място в хороскопа...поради касателството към доста домове.
Аспекта опозиция е изключително градивен...Опозициите обикновено действат чрез външен носител или фактор. Този фактор играе специална роля, за да изпълни това, което даденият човек не може...или противопоставяне на интересите с оглед решаване на сложни модели и събития в които винаги участват и другите . Индивидът копнее за промяна в някоя съществена област, но не поема инициатива и стои на едно място, с което поведение принуждава някой друг да го направи. Двата участващи дома са  полярни, но допълващи се противоположности, които се подтикват взаимно и търсят равновесие. При наличие на рождена планета се указва сферата на влияние на тази енергия.

П.П. От модераторския ник...щото ми писна от "реламодатели". :blink:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2013, 08:53:52 pm »
Мерси, Марая!

Ако гледам всички транзити:
Юпитер в 9ти Рак
Уран в 6ти Овен

Единия тръгва ретро, другия тръгва напред. Докато стигнат градусите, Сатурна ще е отпуснал Венерата. Да приемем само домовото разположение на двата съуправителя - Юпитер в 9, на трон по дом и в Рак в екзалтация - ще донесе полза от транзита на Сатурн, което ще е свързано с договори, нотариални сделки, както и вероятно с чужбина. Уран в 6ти в Овен ще донесе действие от моя страна, като ще е намесена работата ми. Юпитер и Уран в натала са в квадрат - получавам награда само ако има действие от моя страна, с усилия.

Тук вероятно трябва да гледам хем Марс, заради Овена, хем Луна, заради Рака. Тъй като Марс е диспозитор на Луната, вероятно тр Юпитер ще е повлиян до голяма степен от положението на Уран. Май се получава нещо като верига....

И като заключение - Сатурн в момента ще ме накара да направя избор, който ще има положителен изход само ако приложа на практика професионалните си умения....? Така ОК ли е, Марая?

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #6 -: Октомври 13, 2013, 09:14:16 pm »
В момента Юпитер ми е в съвпад с Луната (У11),в квинконкс с Уран (У6),каре и половина със Сатурн (У5) и широк тригон с Марс (У8). До края на другата година ми предстоят и 3 опозиции поетапно с Меркурий(У1 и У10),Слънце (У12)и Венера (У2)...Транзитен СЛВ ми е върху Плутона в момента. Имам чувството,че целия ми живот ще се промени! Объркана съм...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

astro

• 475
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2013, 09:19:25 pm »
Мерси, Марая!

Ако гледам всички транзити:
Юпитер в 9ти Рак
Уран в 6ти Овен

Единия тръгва ретро, другия тръгва напред. Докато стигнат градусите, Сатурна ще е отпуснал Венерата. Да приемем само домовото разположение на двата съуправителя - Юпитер в 9, на трон по дом и в Рак в екзалтация - ще донесе полза от транзита на Сатурн, което ще е свързано с договори, нотариални сделки, както и вероятно с чужбина. Уран в 6ти в Овен ще донесе действие от моя страна, като ще е намесена работата ми. Юпитер и Уран в натала са в квадрат - получавам награда само ако има действие от моя страна, с усилия.

Тук вероятно трябва да гледам хем Марс, заради Овена, хем Луна, заради Рака. Тъй като Марс е диспозитор на Луната, вероятно тр Юпитер ще е повлиян до голяма степен от положението на Уран. Май се получава нещо като верига....

И като заключение - Сатурн в момента ще ме накара да направя избор, който ще има положителен изход само ако приложа на практика професионалните си умения....? Така ОК ли е, Марая?

да.Силно застъпен е 1-ви дом. Сатурн е планета,която изисква поемането на отговорност и ясни цели.
От друга страна монданния тригон Сатурн-Юпитер е в помощ. Знаеш,че двете планети са свързани със социалната свера.
Бъди внимателна и се пази от колежки..при всички положения по-млади от теб. Вероятността от сконфузена ситуация не е никак малка.
От друга страна е възможно и стара любов да се сети за теб...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2013, 09:34:05 pm »
Ограничение на парите от заплати, вследствие загуба/промяна на работа и среда? Или береш плодовете сега.... Но Сатурнов възврат е тежък период, залагам на първото.

А Шопенхауер

*

astro

• 475
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2013, 09:34:51 pm »
Досега не съм си правила решетка на съвпадите, но може да пробвам, след месец имам сатурнов въврат, но вече усещам какво става, имам събития, нещата стоят така:

:sat: :soe: :sat:
   8        8
10,11  10,11

Ако има желаещ да коментира и аз после ще напиша какво се е случило дотук.

Това означава, че благодарение на смърт,/ не е задължително да е физическа/ раждане или желание за промяна събитията ще започнат да се проявяват в друга област...,която управлява транзитиращата планетата. В твоя случай събитията касаят промени в обществено положение: нова работа, изясняване на житейската позиция, промяна във взаимоотношенията с родителя, който е представен чрез 10-ти дом.Така също  резултатът от събитията е формиране на нова група. Може да се занимаваш със съветване, терапия или групови проекти, работа в група ....

*

astro

• 475
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2013, 09:41:25 pm »
В момента Юпитер ми е в съвпад с Луната (У11),в квинконкс с Уран (У6),каре и половина със Сатурн (У5) и широк тригон с Марс (У8). До края на другата година ми предстоят и 3 опозиции поетапно с Меркурий(У1 и У10),Слънце (У12)и Венера (У2)...Транзитен СЛВ ми е върху Плутона в момента. Имам чувството,че целия ми живот ще се промени! Объркана съм...

Споко! Типично за Юпитер...да разширява..да раздухва.
От всичко изброено болта е най-трудното за преживяване...Но и това ще мине!Въпроса е да заземиш енергията и да не позволиш хаоса да те превземе...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2013, 09:42:52 pm »
Аз си направих транзитни решетки на предстоящите ми транзити на сатурн и юпитер, 4 и 12 дом излизат най-много. Приключване и задълбочаване в себе си - така си ги тълкувам.

« Отговор #12 -: Октомври 13, 2013, 09:46:15 pm »
Тук бих постнал няколко прости значения на домовете в транзитните решетки, спрямо това в коя част са на решетката.
Първи дом:
горен ред: Независимо действие кара събитията да се проявят.
среден ред: Ангажира се физическото тяло. Възможни са инциденти в зависимост от аспекта. Аспекта засяга личните действия.
долен ред: Сега е времето на лична сила, добре е да действате, за да не изтървете момента.

Втори дом:
горен ред: Благодарение на сигурността, която изпитваме събитията  ще се случат. В зависимост от аспекта - получаване или даване на пари. Също емоционална подкрепа.
среден ред: Фокусът на аспекта е върху осигуряването на стабилност във финансите, емоциите, самоуважението.
долен ред: В зависимост от аспекта - загуба или печалба на пари; придобиване или изгубване на самоувереност и т.н.

Трети дом:
горен ред: Тук аспекта ще засегне познатите ни неща, като дом, братя, сестри, кариера. Проблема идва от това, че тези неща са ни толкова познати, че не очакваме трудности в тази област.
среден ред: Тук аспекта засяга рутинната работа, на която досега не обръщаме голямо внимание. Сега тя ще стане основната.
долен ред: Познатите неща се променят в резултат на аспекта. Границите на познание се разширяват.

Четвърти дом:
горен ред: Ситуацията, която предизвиква аспекта ще засегне семейството или дома, но в резултат ще се наложи да действате на друго поле.
среден ред: Аспекта пряко засяга семейството. В зависимост от това какъв е може да разберете и изражението му. Преместване, раждане, раздяла и т.н.
долен ред: Последствията от събитията ще променят дома или семейството. Например намирате си нова работа, но затова трябва да се преместите да живеете в нов град.

Пети дом:
горен ред: Заради дете или някакво лично творчество събитията от аспекта ще се проявят в друга област на живота.
среден ред: Аспекта се свързва главно с личните ангажименти, децата, любовниците, съпрузите или личната творческа изява.
долен ред: В резултат от аспекта ще станете по състрадателни или ще се ангажирате с деца, а защо не и да срещнете любим човек.

Шести дом:
горен ред: Аспекта ще предизвика събития, които ще засегнат здравето, службата или дълга, но ще реагирате в друга област на живота.
среден ред: Аспекта засяга главно работата, здравето или придобитите навици.
долен ред: Следствието на аспекта ще засегне домашните навици, промяна на ежедневните модели и т.н. в зависимост от аспекта.

Седми дом:
горен ред: В резултат от връзка (бизнес или лична) аспекта ще се прояви другаде.
среден ред: Аспекта ще повлияе на партньорствата - било то лични или бизнес. Възможни са женитби, разводи, нови запознанства и т.н.
долен ред: В следствие на аспекта ще се създаде или ще се разруши връзка.

Осми дом:
горен ред: Налице е промяна(раждане, смърт, понякога и пари), но аспекта ще повлияе другаде.
среден ред: Аспекта ще ви фокусира към пари, раждане или смърт.
долен ред: Аспекта действа трансформиращо, безвъзвратна промяна на нещата.

Девети дом:
горен ред: Благодарение на желанието да разширим съзнанието си, аспекта ще повлияе другаде.
среден ред: Аспекта ще повлияе в дома на ученето, срещата с нови хора, чужденци и т.н.
долен ред: Тук аспекта винаги ще въздейства конструктивно и благодарение на него ще си разширите мирогледа.

Десети дом:
горен ред: Въпрос свързан с кариерата или общественото положение ще накара аспекта да се прояви в друга област на живота.
среден ред: Аспекта повлиява главно на работата и общественото положение.
долен ред: Следствието от аспекта ще засегне работата и общественото положение.

Единайсти дом:
горен ред: Ще получите съвет или действие от страна на приятел в зависимост от аспекта, но като резултат ще действате в друга област на живота.
среден ред: Аспекта ще повлияе главно на обкръжението ви от приятели. Срещане или раздяла с приятели или въвличане в нова група хора в зависимост от аспекта.
долен ред: Следствието от аспекта ще резонира главно върху вас и хората около вас. Въвличане в групови проекти, работа в група и т.н.

Дванайсти дом:
горен ред: Скритите неща ще станат явни, може да означава и нужда от изолация. Но като резултат ще реагирате в друго поле на живота.
среден ред: Самота, болест, понякога и работа с групи. Хмм ех този 12-ти дом мислете винаги мислете.
Долен ред: Труден дом за разбиране, мистичен. И все пак благодарение на събитието може да развиете личните си качества, да се усамотите или да бъдете въвлечени в подобни събития.

Разбира се това са само основни и примерни тълкувания на домовете в транзитните решетки. Картината се избистря когато се знае аспекта и кои планети са въвлечени.
ПП: Ако някои изпитва трудности в определянето на самата решетка, нека пише, ще обясня най-подробно как се съставя  ;D
Личната свобода е право на всеки индивид :)
http://astro7.org/

*

astro

• 475
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2013, 09:54:27 pm »
Тук бих постнал няколко прости значения на домовете в транзитните решетки, спрямо това в коя част са на решетката.
Първи дом:
горен ред: Независимо действие кара събитията да се проявят.
среден ред: Ангажира се физическото тяло. Възможни са инциденти в зависимост от аспекта. Аспекта засяга личните действия.
долен ред: Сега е времето на лична сила, добре е да действате, за да не изтървете момента.

Втори дом:
горен ред: Благодарение на сигурността, която изпитваме събитията  ще се случат. В зависимост от аспекта - получаване или даване на пари. Също емоционална подкрепа.
среден ред: Фокусът на аспекта е върху осигуряването на стабилност във финансите, емоциите, самоуважението.
долен ред: В зависимост от аспекта - загуба или печалба на пари; придобиване или изгубване на самоувереност и т.н.

Трети дом:
горен ред: Тук аспекта ще засегне познатите ни неща, като дом, братя, сестри, кариера. Проблема идва от това, че тези неща са ни толкова познати, че не очакваме трудности в тази област.
среден ред: Тук аспекта засяга рутинната работа, на която досега не обръщаме голямо внимание. Сега тя ще стане основната.
долен ред: Познатите неща се променят в резултат на аспекта. Границите на познание се разширяват.

Четвърти дом:
горен ред: Ситуацията, която предизвиква аспекта ще засегне семейството или дома, но в резултат ще се наложи да действате на друго поле.
среден ред: Аспекта пряко засяга семейството. В зависимост от това какъв е може да разберете и изражението му. Преместване, раждане, раздяла и т.н.
долен ред: Последствията от събитията ще променят дома или семейството. Например намирате си нова работа, но затова трябва да се преместите да живеете в нов град.

Пети дом:
горен ред: Заради дете или някакво лично творчество събитията от аспекта ще се проявят в друга област на живота.
среден ред: Аспекта се свързва главно с личните ангажименти, децата, любовниците, съпрузите или личната творческа изява.
долен ред: В резултат от аспекта ще станете по състрадателни или ще се ангажирате с деца, а защо не и да срещнете любим човек.

Шести дом:
горен ред: Аспекта ще предизвика събития, които ще засегнат здравето, службата или дълга, но ще реагирате в друга област на живота.
среден ред: Аспекта засяга главно работата, здравето или придобитите навици.
долен ред: Следствието на аспекта ще засегне домашните навици, промяна на ежедневните модели и т.н. в зависимост от аспекта.

Седми дом:
горен ред: В резултат от връзка (бизнес или лична) аспекта ще се прояви другаде.
среден ред: Аспекта ще повлияе на партньорствата - било то лични или бизнес. Възможни са женитби, разводи, нови запознанства и т.н.
долен ред: В следствие на аспекта ще се създаде или ще се разруши връзка.

Осми дом:
горен ред: Налице е промяна(раждане, смърт, понякога и пари), но аспекта ще повлияе другаде.
среден ред: Аспекта ще ви фокусира към пари, раждане или смърт.
долен ред: Аспекта действа трансформиращо, безвъзвратна промяна на нещата.

Девети дом:
горен ред: Благодарение на желанието да разширим съзнанието си, аспекта ще повлияе другаде.
среден ред: Аспекта ще повлияе в дома на ученето, срещата с нови хора, чужденци и т.н.
долен ред: Тук аспекта винаги ще въздейства конструктивно и благодарение на него ще си разширите мирогледа.

Десети дом:
горен ред: Въпрос свързан с кариерата или общественото положение ще накара аспекта да се прояви в друга област на живота.
среден ред: Аспекта повлиява главно на работата и общественото положение.
долен ред: Следствието от аспекта ще засегне работата и общественото положение.

Единайсти дом:
горен ред: Ще получите съвет или действие от страна на приятел в зависимост от аспекта, но като резултат ще действате в друга област на живота.
среден ред: Аспекта ще повлияе главно на обкръжението ви от приятели. Срещане или раздяла с приятели или въвличане в нова група хора в зависимост от аспекта.
долен ред: Следствието от аспекта ще резонира главно върху вас и хората около вас. Въвличане в групови проекти, работа в група и т.н.

Дванайсти дом:
горен ред: Скритите неща ще станат явни, може да означава и нужда от изолация. Но като резултат ще реагирате в друго поле на живота.
среден ред: Самота, болест, понякога и работа с групи. Хмм ех този 12-ти дом мислете винаги мислете.
Долен ред: Труден дом за разбиране, мистичен. И все пак благодарение на събитието може да развиете личните си качества, да се усамотите или да бъдете въвлечени в подобни събития.

Разбира се това са само основни и примерни тълкувания на домовете в транзитните решетки. Картината се избистря когато се знае аспекта и кои планети са въвлечени.
ПП: Ако някои изпитва трудности в определянето на самата решетка, нека пише, ще обясня най-подробно как се съставя  ;D

Пропуснал си източника да споменеш! ВСЕ ПАК Е Г-ЖА БРЕЙДИ!
И ТАКА Е ПО-ДОБРЕ ДА ПОСТАВИШ В ПОДПИСА СИ РЕКЛАМАТА!
мисля,че се познаваме и не беше нужно да влизаш с ботуши при условие ..,че са послани килими.

« Отговор #14 -: Октомври 13, 2013, 10:31:37 pm »
И аз копирам поста си от другата тема ...
и ще Ви помоля за помощ ,ако греша някъде да ме поправите...

Тр.Плутон -каре-Нат.Венера

1дом - 7дом

4дом

2дом-1 и 7 дом

Каре=Действие

В натала Плутон е във 1дом-Венера във 7дом/опозиция
Транз.Плутон преминава през 4 дом
Плутон Управлява 2натал дом - а Венера 1 и 7 натален дом

Според мен акцента е върху - взаимоотношенията-7дом,/дома,родно място,промени???/-4 дом,/лични финанси/ценности-2дом-промяна във финансовото състояние благодарение на външна намеса-партньорства,както и в ценностната система,заедно с лична трансформация-1 дом.
Така ли е ?

Сетих се още нещо...ако трябва да е любов -трябва да гледам къде е У5...в Натала 5 дом е във Водолей,и ако гледам Сатурн -като Управител...то той транзитира през 2 дом Скорпион и е почти в точен съвпад с Натален Уран/съуправител на 5 дом.Отделно Транзитен Уран е почти в съвпад с Наталната Венера... :-\

« Отговор #15 -: Октомври 14, 2013, 06:13:31 am »

Споко! Типично за Юпитер...да разширява..да раздухва.
От всичко изброено болта е най-трудното за преживяване...Но и това ще мине!Въпроса е да заземиш енергията и да не позволиш хаоса да те превземе...
Интересното е че освен съвпада на транзитен СЛВ с Плутон имам и съвпад на същия този СЛВ с натален ЮЛВ. Бъдещето и миналото се пресичат...Съвпада става във втори дом...Единственото,което се е случило досега в събитиен план,е че затвориха обекта,в който работя. Вчера приключихме нещата,а на тях спешно им се наложи да заминат за чужбина и казаха,че имат идея да ме преместят някъде като се върнат след седмица...Но аз не съм сигурна,че искам да се върна при тях. Не че са лоши хора,но са малко обсебващи! А аз имам нужда от все по-голяма и по-голяма свобода в работата си! И искам да си намеря още по-добра работа,но не знам дали в този период е възможно.
« Последна редакция: Октомври 14, 2013, 06:26:50 am от Just_a_Dream »
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #16 -: Октомври 14, 2013, 08:30:54 pm »
А как се прави транзитна решетка на аспект с възлите и как се тълкува?При мен тр.Нептун У9 в 5-ти нат., квадратира от 8-ми(на 3* от К9) СЛВ/ЮЛВ в нат. 5/11 Стрелец/Близнаци.Какво още трябва да гледам и как да го разтълкувам?

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Октомври 14, 2013, 08:43:21 pm »
А как се прави транзитна решетка на аспект с възлите и как се тълкува?При мен тр.Нептун У9 в 5-ти нат., квадратира от 8-ми(на 3* от К9) СЛВ/ЮЛВ в нат. 5/11 Стрелец/Близнаци.Какво още трябва да гледам и как да го разтълкувам?

По същия начин...

« Отговор #18 -: Октомври 14, 2013, 09:00:15 pm »

По същия начин...
[/quote
Ясно,но проявлението(следствието) в дома,който Нептун управлява ли ще е,или и оста 5/11 пак гледам?

« Отговор #19 -: Октомври 25, 2013, 08:21:04 pm »
Моля да ми помогнете за тази транзитна решетка:
тр.Сатурн съвпад ИЦ
4дом
У6 съвпад ИЦ
(в натала не образуват аспект помежду си)