Обаче не мога да разбера какво му е чак толкова по-скъпо на живота в столицата? Ако сравняваме с повечето градове от провинцията, може и да е по-скъпо, но за Варна не бих казала. Мисля, че стандартът е горе-долу еднакъв, само че тук хората вземат провинциални заплати, но се купува всичко по столични цени. В София може да са по-скъпи заведенията, но човек не ходи всеки ден по заведения, пък има и различен клас обекти – всеки избира според възможностите си. Не смятам, че тук при нас е много по-евтино. Но например в моя бранш е факт, че в провинцията сме много по-нископлатени и по-малко претенциозни от софийските колеги. Работи се със скъсени срокове и се вземат много по-ниски хонорари.
За къщи на по няколко етажа Нерил е прав, аз също имам такива наблюдения. Местните все реват, че са зле, че нямат, а всеки втори е с по два и повече недвижими имота. И едни огромни къщи и по две коли на семейство, пък все цепят стотинката...
]
Ми защото си имаш акъл и не се изхвърляш, да идваш в София.
Не знам дали и колко акъл имам

, но обикновено провинцията се стреми да превземе големия град, при мен важи обратното - от много по-голям град съм се преместила в сравнително малък. Но селянка/селянин по манталитет и душа винаги ще разпознаеш, независимо в какъв град живеят и каква кола карат.