Здравей Гост

Да се върне софийското жителство!

• 1107 Отговора
  • 199534 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Да се върне софийското жителство!
« Отговор #100 -: Октомври 22, 2013, 04:50:45 pm »
Аз пък не се считам за виновен заради това, че Пловдив не се развива и че няма работа. Истината е, че за когото и да се гласува, положението пак ще е същото. Както всички много добре знаем, малко политици в България имат правото и възможността да решават нещо сами, почти всичко им се налага от чужбина какво, къде и как.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Октомври 22, 2013, 05:49:49 pm »
За безработицата в провинцията що да са виновни само местните?
Мисля, че проблемът е глобален за цялата страна.
Както се казва, София не е България, Москва не е Русия. :))

Вече отдавна няма планова икономика, див капитализъм е настъпил. В по-малките градове бизнесът не се развива адекватно, в черноморските има бизнес, но в повечето случаи той е сезонно ориентиран. Като цяло няма добра инфраструктура.

Във Варна работа има, но ако ти се работи какво да е и почти за без пари. :)) Мерси, но с благотворителност вече не се занимаваме. :))

Навремето трябваше да стоя две години на нископлатена длъжност без никакъв шанс за развитие и израстване, само за да добия занаят - занаятът, който в момента упражнявам. Не съм го откраднала, защото мен никой не ме е обучавал на място. Започваш без никакъв опит и се обучаваш в движение, в процеса на самата работа. И никой не те пита дали можеш или не можеш.

Обикновено човек си изкарва насъщния или с ръцете си, или с главата. Някои не се справят нито с едното, нито с другото - за такива винаги ще има конюнктурни оправдания. :))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #102 -: Октомври 25, 2013, 10:22:27 am »
Отива селянин в града на лекар и вика:
-Докторе, много ме боли крак.
-Събуйте се - вика доктора - ааау, трябваше да ги измиете тези крака!!!
-Абе и фелдшера на село така каза, ама викам първо да се допитам до специалист...

Ми такива са селямсъзите мръстни гадни...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Октомври 25, 2013, 10:27:36 am »
Моля ти се, те и градските си вонят.  :lol:

Вчера имах неповторимо изживяване в рейса, едва не колабирах... Имай предвид, че съм благословена със слабо обоняние.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #104 -: Октомври 25, 2013, 10:28:55 am »
Моля ти се, те и градските си вонят.  :lol:

Вчера имах неповторимо изживяване в рейса, едва не колабирах... Имай предвид, че съм благословена със слабо обоняние.  ;D
Ми заради това треа жителство...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Октомври 25, 2013, 11:17:15 am »
Добре, че в градския транспорт не си събуват обувките, тогава направо ще се катапултирам в стратосферата  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #106 -: Октомври 25, 2013, 11:20:29 am »
Добре, че в градския транспорт не си събуват обувките, тогава направо ще се катапултирам в стратосферата  ;D
Ако го компенсират с чесънче, пак ли ще капитулираш..:)))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Октомври 25, 2013, 11:23:05 am »
Сигурно в родата ми е имало вампири  ;D - чесън не мога да понасям, направо гърчове ми предизвиква.
Някое гадже ако е яло чесън или седне да го яде пред мен, ще бъде разстреляно с поглед.  ;D

Хахаха, как налучка слабото ми място!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #108 -: Октомври 25, 2013, 11:24:25 am »
Сигурно в родата ми е имало вампири  ;D - чесън не мога да понасям, направо гърчове ми предизвиква.
Някое гадже ако е яло чесън или седне да го яде пред мен, ще бъде разстреляно с поглед.  ;D

Хахаха, как налучка слабото ми място!  ;D
Щото съм умен..хихихихихиихи

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Октомври 25, 2013, 11:27:54 am »
Лук, боб, леща и чесън не ядем - знам, че на вас ви е любимо  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #110 -: Октомври 25, 2013, 11:28:57 am »
Лук, боб, леща и чесън не ядем - знам, че на вас ви е любимо  ;D
Кои нас...Май обърка темата за евреите ми се струва..:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Октомври 25, 2013, 11:30:03 am »
Не, обърках го с готварската тема  ;D - "Как готви Луната в знаците на Зодиака".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #112 -: Октомври 25, 2013, 12:04:47 pm »
Поздравявам Ви с "Нова градска песен" на Хиподил http://www.youtube.com/watch?v=ivvXUafTiVo

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Октомври 25, 2013, 12:13:16 pm »
С нея ще медитирам, докато пътувам в градския, може да запаля и ароматни пръчици :))

Ех, що не съм Буда, да спре да ми пука за обкръжението!? :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Октомври 26, 2013, 06:29:51 pm »
Простете за негативизма, но някъде трябва да го изприказвам, в противен случай ще експлодирам, толкова съм възмутена!

Преди малко ме вбеси една тъпа селянка, просто думи нямам що за стадо е това. Отдохме с една моя приятелка да пазаруваме в един голям супермаркет. Заставам на лентата и се отплесвам да говоря с приятелката, но вече започвам да нареждам стоките от количката върху лентата. Минава една лелка и с цялата си наглост застава пред мен и започва да си нарежда покупките отпред! Обърнах се към нея с въпрос защо не си чака реда. Никаква реакция, дори не ме гледа. Тогава станах по-рязка, но без да стигам до грубиянски тон и без да го повишавам я питах тя на каква ми се прави и що няма елементарно възпитание. В отговор - пълен игнор. Гледа встрани и си нарежда покупките в чантата. Поглеждам към касиерката - и тя гледа надолу. Хората зад мен също гледат надолу. Като стадо тъпи овце! Тогава се вбесих и казах всичко, което мисля за тая селянка. Моята приятелка се притесни, после я питах защо се е почувствала неудобно - нито съм викала, нито съм се карала, една груба дума не съм изрекла, само коментирах възпитанието им. Е, да, заявих на всеослушание, че ми е писнало от селяни, но в случая имах право!  ;D

Ако лелката беше средноинтелигентна жена, думите ми щяха да предизикат някаква реакция у нея, поне да се обърне, да ме погледне. Тая беше като зомбирана, толкова безнадеждно тъпа, стои и си нарежда покупките, не вижда и не чува... Щото не й стиска да ме погледне и да ми отговори!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #115 -: Октомври 26, 2013, 06:49:26 pm »
И какво стана в крайна сметка? Тя те изпревари, така ли?
Ако отново ти се случи същото, моите две предложения. Деликатен вариант - нареждаш нещата си пред нейните. Неделикатен вариант - на висок глас казваш на касиерката, че сте заедно и тя ще плати и твоите покупки. Ако и на това не реагира, здраве да е, нека те черпи. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Октомври 26, 2013, 06:53:34 pm »
Те такива като нея освен да им се говори на "ма" друго не заслужават.  ;D

Ако ме беше изпреварила, както казваш, щях да игнорирам проблема. Но тя постъпи супер нагло - след като вече бях започнала да си нареждам покупките, застана пред мен и нареди нейните отпред, а трябваше да е на опашката зад мен.

Хаха, вторият вариант ми хареса. Но въпросната мадам не изглеждаше да е много платежоспособна. Ау, щях да я набутам с цели 38 лева!  ;D Ама такива опърпани селянки са и най-нагли.

Преди това бях на бар с моята приятелка, добре че не бях пила алкохол. Сега имам прогресивна Луна в съвпад с Уран, така че щяха да видят чудо-чудное.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #117 -: Октомври 27, 2013, 01:41:38 pm »
Лил, точно такива се селяндурите...нагли и се имат за голяма работа...Пролета имах проблеми със сливицата и ми я цепиха. Една нагла тунингована(с хелорон в джуките и с огромни силиконови цици) селяндурка детето и беше нещо болно и като почна да се тръшка направо си предреди всички,ама нито пита нито нищо...
Аз си я избутах нея и чавето и- и казах, ае да си след мен...Требвало е с наглост да ги разкараш, само от това разбират..държиш ли се човешки ти се качват на главата

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Октомври 27, 2013, 03:44:02 pm »
Тия, щом са с малки деца, мислят че винаги минват с предимство. Не знам какъв е бил твоят случай, но вчера ми идваше да взривя супермаркета. Дори не толкова заради постъпката й, колкото заради липсата на каквато и да било реакция. Но пък ако беше ми се изрепчила, щях да й изпия кръвта, така че може би правилно е постъпила.  ;D

Веднъж в една градинка една тъпа селска пръчка нарочно насъска кучето си срещу нашето, а когато майка ми я помоли да го върже, й се озъби нагло и започна да й нарежда в коя даржава да се връща обратно. Е, на тая не й се размина, направо я разстрелях с думи - на отсрещната пейка седяха двама младежи и се хилеха като изтървани.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #119 -: Октомври 28, 2013, 12:14:59 pm »
Нерил, не знам какво против имаш хората, дошли от село, но тия от малките градове според мен са доста по-тежък случай. Далеч не всички, разбира се – сега да не каже някой, че обобщавам. С хора от село проблем не съм имала – мнозина от тях са скромни, работливи, изпълнителни и съвестни. Докато другите, като дойдат в по-голям град, добиват самочувствие до небесата, някои от тях стават доста арогантни и претенциозни.

Познавам много интелигентно и възпитано момиче, чието семейство е дошло от село. И тя нито крие произхода си, нито крие, че от време на време си ходят там. Много мили и възпитани хора.

Обаче простаци и простакеси от малки градове познавам доста, от тях провансът не излиза никога, независимо до какво ниво в кариерата и йерархията са стигнали. Сред тях дори има една общинска съветничка и бизнес дама с огромно самочувствие, но манталитет и обноски на селянка. При тая съм работила, така че много добре знам за какво става реч, откъде е почвала и докъде е стигнала. :)))

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.