Здравей Гост

Да се върне софийското жителство!

• 1107 Отговора
  • 199357 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Да се върне софийското жителство!
« Отговор #400 -: Ноември 04, 2013, 07:30:18 am »
Щом е толкова важен сексът, ще търпи селянина и няма да се оплаква, нали затова го е взела :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #401 -: Ноември 04, 2013, 12:11:28 pm »
Ее как бе! Родена е в София, израснала е на Руски паметник, завършила е английска гимназия...  ;D
Интересно, след като сексът е толкова важен за нея, защо се е омъжила за селянин, а не за градски тип човек.
Веско точно поради този клип доказваща теорията ми за селяните не им е мястото в града, а камоли да се женят с граждани или гражданки...:)
чуй какви причини обясбява тя и той и как селяка само мръня как би си тръгнал, ама не ще...Та така и селямсъзите...мразят София, ама седят...
А това ,че тази говори къв мачо бил, показва културата и да го защити пред хората, а не да го нарежда само..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #402 -: Ноември 04, 2013, 12:20:39 pm »
Според мен тази ако беше толкова умна, каквато иска да се изкара, нямаше да участва в такова предаване.

Между другото, доста глуповати колежки и колеги навремето имах от елитните езикови гимназии, да не повярва човек. Иначе имат самочувствие до небесата и те гледат отвисоко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #403 -: Ноември 04, 2013, 01:32:51 pm »
И пак стигаме до моята теза: не е нужно да се връща софийското гражданство, достатъчно е само голяма част от бизнеса да се изнесе от София и да се прехвърли и в другите градове (някои от които биха били даже по-перспективни, да не говорим за тези край морето). Сигурен съм на 100 процента, че хората, които са принудени да работят в София, с радост биха си работили по родните места, стига да има какво. Не можем всички да ставаме овчари или кравари, още повече, че и родното ни селско стопанство отдавна е съсипано и няма препитание в него. Не е честно примерно в София да има да кажем, 120 фирми от един бранш, а в Пловдив да има 20 (съотношението между населението на двата града дори не е такова). Преимуществото на София е само това, че е столица и че повечето фирми имат седалища предимно там. Достатъчно им е на софиянци, че политиците са там, какво и всички министерства и тем подобни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #404 -: Ноември 04, 2013, 02:02:38 pm »
Хората ако имат работа и възможност да оцеляват в родните си места, няма да ходят да се "натрапват" другаде, в случая в столицата. Аз лично на по-гадно място не бих отишла. Може би бих го направила само, ако нямам друга алтернатива. А някои не отиват там само заради работа, привлича ги животът в голям столичен град и си го поставят за цел. Ако трябва да избирам между мизерстване по квартири в столицата и по-спокоен живот в моя град, където освен това имам добра и стабилна работа (говорим хипотетично, защото няма нищо сигурно), бих избрала второто. Много мразя да пълня гушата на рентиери и лихвари, т.е. от мен ако зависи, не бих живяла под наем и не бих теглила кредити.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #405 -: Ноември 04, 2013, 02:21:40 pm »
Нито пък аз. Най-добре би било да успея да си намеря работа в по-малък и по-чист град, дори да не е с голяма заплата, но да са стабилни доходите. Предпочитам спокойния живот, а и тъкмо ще съм далеч и от нашите.
В София не бих отишъл повече да работя. Тогава се съгласих, просто защото нямах друга алтернатива и се бях отчаял, но явно тогава такъв ми е бил късмета.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #406 -: Ноември 04, 2013, 02:29:27 pm »
Ако говорим за малки градчета, Балчик е прекрасно място за живеене - много чистичък, спретнат и живописен град. Но на всички е ясно, че там работа няма. А като одъртея, може да поискам да живея в къща на село, тъй че да му мисли бъдещият благоверен, ще си има баба селянка. Искам да имам хубава градина и наблизо да има гора, където да ходя да бера гъбки и лековити тревички.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #407 -: Ноември 04, 2013, 02:32:19 pm »
За съжаление това ще си остане само в мечтите. Никой няма да позволи и малките градчета да се развиват и в тях да има достатъчно и подходяща работа за хората.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #408 -: Ноември 04, 2013, 02:34:19 pm »
За да могат край морето да продължават активно да ги застрояват, а местното население да преживява с извръшване не сезонни обслужващи дейности.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #409 -: Ноември 04, 2013, 03:00:58 pm »
В крайна сметка ако фирмата фалира, мога да се посветя на някое любимо занимание, току що в jobs.bg си намерих алтернативна работа  ;D

Цитат

Длъжност: Mushroom harvester

Описание и
Изисквания:    Picking and grading mushrooms.

The job is piece rate and productivity bonus applies.
Due to the nature of the crop hours and days are flexible.

Пфуу, и там имат възрастови ограничения!  :angry:

А би било чудесно занимание  :rolleyes:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xl5wINNcEWg[/youtube]

« Последна редакция: Ноември 04, 2013, 03:33:45 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #410 -: Ноември 04, 2013, 03:58:10 pm »
Ми то тази тема се изтърка вече ми се струва...Веско си има виждания, различни от мненията на мен и до някъде на Лил мнението е близо до моето(ако греша ме поправете)...
Веско, няма как нещата да се променят ако чакаш другите или някой друг да ги промени...Нормално е да искаш да изкарваш стабилни доходи, но защо си мислиш, че в София които го назначат и взима по 2 3 000 лева минимум и все ще е така..За селското стопанство, как ще има като селяните станаха граждани?
Лил, от тези примери които ми даде и казваш, че познаваш хора завършили езикоеи гимназии със самочувствие, колко селяни без образование имат 1000 пъти по голямо самочувствие?
Пак казвам за селянина е характерен мързела и андрешковщината...
Да подценява постиженията на другите и мисли като разруши богатството, за да помогне на бедноста...
В клипа които пусна, ония имал 5 етажна къща в Поморие ли Приморско ли, ми защо не си седи там, а само се кани?
Селянина независимо овчар или професор си е селянин...това си е..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #411 -: Ноември 04, 2013, 04:25:42 pm »
Веско, няма как нещата да се променят ако чакаш другите или някой друг да ги промени...
Нерил, една птичка пролет не прави, както се казва.

Не очаквам и не съм и очаквал в София да получавам стабилни и адекватни доходи. Във фирмата, в която работех преди, на пловдивчаните ни плащаха доста по-малко за разлика от софиянците, въпреки че бяхме с еднакъв стаж и опит и в един проект. Не че някой публично е оповестявал нещо, просто имах щастливата случайност да видя забравени фишове на едно място и така разбрах.  :lol:
Лично за мен би било унизително да живея и да работя в София и даже се срамувах, когато някой познат ме питаше "Ти ли работеше в София?" (майка ми се беше раздрънкала на всички). Те си мислеха, че едва ли не съм изкачил някакъв голям връх в живота си, като съм си намерил работа в столицата.  :-X
Прав си, селяните си остават селяни, но това къде някой е роден, не го прави автоматично селянин.

А за ония от клипа - no comment, просто са ми много смешни и двамата.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #412 -: Ноември 04, 2013, 05:43:04 pm »
Във фирмата, в която работех преди, на пловдивчаните ни плащаха доста по-малко за разлика от софиянците, въпреки че бяхме с еднакъв стаж и опит и в един проект. Не че някой публично е оповестявал нещо, просто имах щастливата случайност да видя забравени фишове на едно място и така разбрах.  :lol:

Това си е жива дискриминация. Пък доста под въпрос е дали софиянците са по-работливи и изработват повече.
Подобно е положението и в преводаческия бранш. Преводачите от София хем искат да работят на по-високи хонорари, хем с удължени срокове. Това, което при тях е "нормална поръчка" (2-3 раб. дни), тук се прави за 24 часа, без да ни я заплащат като спешна. А въз основа на какво са тия претенции, не мога да разбера. В тъй наречената провинция има не по-малко добри професионалисти.

Не мога да си представя да ида в столицата и някаква сган да ме гледа отвисоко, само защото не съм от техния град.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #413 -: Ноември 04, 2013, 08:02:47 pm »
Достатъчно им е на софиянци, че политиците са там, какво и всички министерства и тем подобни.

Прав си, Весо, хич не им е лек животът на софиянците с всичките им политици барабар с Искра Фидосова, трусове от телесната й маса се усещат чак в софийското метро... Няма да се учудя, ако на Нерил му се клати тоалетното казанче, когато госпожата си паркира ремаркето в парламента. Щом и в Перник хвърчат керемиди от покривите... ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #414 -: Ноември 04, 2013, 09:03:30 pm »
Достатъчно им е на софиянци, че политиците са там, какво и всички министерства и тем подобни.

Прав си, Весо, хич не им е лек животът на софиянците с всичките им политици барабар с Искра Фидосова, трусове от телесната й маса се усещат чак в софийското метро... Няма да се учудя, ако на Нерил му се клати тоалетното казанче, когато госпожата си паркира ремаркето в парламента. Щом и в Перник хвърчат керемиди от покривите... ;D
:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

« Отговор #415 -: Ноември 05, 2013, 08:57:10 am »
Веско една птичка пролет прави САМА ЗА СЕБЕ СИ. А ТИ си се договорил за по ниска заплата и честно казано, аз да разбера че някакъв си гледа фишовете на колегите си... Това си е живо клюкарство..:)
Лил, аз не знам какво прави Искра Фидосова, но вие сте си виновни, че си давате труда по евтино под наем...Това ми е мнението.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #416 -: Ноември 05, 2013, 09:25:56 am »
Нериле, в по-малките градове има таван на заплати, за всяка длъжност. Не можеш да искаш два пъти повече от това, което работодателите са определили. Например, масово да дават по 400-500, а аз да искам поне 800. В нашата фирма имах късмет, но собственикът не е българин.  :blink:

Тук сме като на пазара - работодателят/възложителят избира най-евтината оферта.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #417 -: Ноември 05, 2013, 09:28:55 am »
Нериле, в по-малките градове има таван на заплати, за всяка длъжност. Не можеш да искаш два пъти повече от това, което работодателите са определили. Например, масово да дават по 400-500, а аз да искам поне 800. В нашата фирма имах късмет, но собственикът не е българин.  :blink:
Ами защото е и по евтино, заради това...
А знаеш ли, че и в Ню Йорк сигурно за една и съща и като количество и качество работа дават повече...
Лил, хората не се раждаме равни...Това е истина, която колкото по бързо се осъзнае по добре..:)

« Отговор #418 -: Ноември 05, 2013, 09:38:52 am »
Веско една птичка пролет прави САМА ЗА СЕБЕ СИ. А ТИ си се договорил за по ниска заплата и честно казано, аз да разбера че някакъв си гледа фишовете на колегите си... Това си е живо клюкарство..:)
Лил, аз не знам какво прави Искра Фидосова, но вие сте си виновни, че си давате труда по евтино под наем...Това ми е мнението.

А ти като разпространяваш информация, която ти и споделена на лични съобшения, с цел да засегнаш някого, това не е ли живо клюкарство? Мнението ти личния ми живот, с което се опита да ме засегнеш преди около месец, съм сигурна, че и то ти е било "услужливо" споделено на лични. Нямаш такива дедуктивни способности, че да го измислиш сам.

« Отговор #419 -: Ноември 05, 2013, 09:40:55 am »

А ти като разпространяваш информация, която ти и споделена на лични съобшения, с цел да засегнаш някого, това не е ли живо клюкарство? Мнението ти личния ми живот, с което се опита да ме засегнеш преди около месец, съм сигурна, че и то ти е било "услужливо" споделено на лични. Нямаш такива дедуктивни способности, че да го измислиш сам.
Ти пък от къде се взе бях те забравил...За какво става на въпрос, за старите моми ли? Ми ти си си писала нещо де да знам...припомни..:)