Здравей Гост

Ретроградна Венера в козирог 2013-2014

• 521 Отговора
  • 81141 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Ретроградна Венера в козирог 2013-2014
« -: Октомври 26, 2013, 11:28:01 am »
Венера ще навлезе в знака на Сатурн на 06.11.2013-та. И ще остане в знака му до 06.03.2014-та.
Ретроградната фаза ще започне на 22.12.2013-та..,а сянката на 27-я.
По време на ретроградие на "малкото щастие" трябва да бъдем особено внимателни по отношение на емоциите си, парите си...взаимоотношенията си.Така също не се препоръчват интервенции на органите под управлението на Венера.
Къде..,как и какво ще докосне ретроградната принцеса в картата Ви?
Имате ли спомени от такъв период?
Личните преживявания са изключително важни... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Ретроградна Венера в козирог 2013-2014
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2013, 12:46:34 pm »
Мислех да пускам тема за това ретроградие :blink: при мен ще направи квадратура с натална венера и от 6ти дом ще се върне в пети.
По принцип ретроградията на венера все носят събития, май само последното в близнаци през лятото на 2012 г. не донесе нищо :-\ всъщност ретроградията й около осите винаги са носели събития, може би като не е в ъглов дом не дава отчетливи събития.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Октомври 26, 2013, 01:16:16 pm »
Планирала съм по-дълбок пилинг, но при всички положения ще го правя преди ретроградната фаза, тогава нали не се препоръчват такива интервенции. Независимо от фазите на Венера, през последните няколко години при мен нямаше отношения, които да не бъдат подложени на проверка. Сега се придържам към принципа на минимализма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #3 -: Октомври 26, 2013, 01:17:23 pm »
Не е ли твърде рано за подобна тема?
При мен тази Венера ще квадратира наталната ми, която е на трон по знак, но в заточение по дом.
Лично аз не вярвам кой знае как да ми се отрази, но се надявам още преди ретроградието да се сдобия с малко парички за хранителни добавки.  :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #4 -: Октомври 26, 2013, 01:23:47 pm »
Да не забравяме, че Кейт и Уилям обявиха годеж по време на ретроградна венера, в скорпион :P

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5 -: Октомври 26, 2013, 01:24:58 pm »
Като гледам, когато през май и юни Венера е била ретроградна, в Близнаци, ми е била на ИЦ около СЛВ и не си спомням някакви събития или някаква промяна по време на този период.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #6 -: Октомври 26, 2013, 07:35:17 pm »
Тия с рождена позиция в Козирог (Марайче), какво да чакаме?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Октомври 26, 2013, 07:40:46 pm »
Венера ще се обърне ретроградно в точен тригон с наталния ми Юпитер в 7 дом, кой знае..., макар че тригонът действа доста по-слабо, не е като съвпад с ъглова куспида или важна планета. Значи да не се загаджвам до края на периода  ;D - сега ще имам астрологично оправдание, че все ме сватосват с различни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #8 -: Октомври 26, 2013, 07:50:03 pm »
На 2 градуса от Меркура ми (У1 и У10) в 5-ти дом...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2013, 07:52:23 pm »
Обаче сега се замислих и установих, че Венера се обръща в точен тригон с нат. ми Юпитер, а Юпитер се обръща в квадрат с нат. Венера. Венера е у7, Юпитер е в 7 дом. Но засега като че ли няма нещо, заслужаващо внимание. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Октомври 26, 2013, 08:06:08 pm »
Обаче сега се замислих и установих, че Венера се обръща в точен тригон с нат. ми Юпитер, а Юпитер се обръща в квадрат с нат. Венера. Венера е у7, Юпитер е в 7 дом. Но засега като че ли няма нещо, заслужаващо внимание. :)
Е,хайде...Венера и Юпитер...че и 7-ми дом... :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Октомври 26, 2013, 08:13:31 pm »
Е,хайде...Венера и Юпитер...че и 7-ми дом... :)

Трябва да е нещо, което си струва, че каквито бяха досега... по-добре никакъв. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Октомври 26, 2013, 08:27:54 pm »

Аз си я харесвам... :PКойто не я харесва тази Венера - няма вкус...,а който я харесва-трудно заслувава.
Моята е ретро по прогресии... ;) в натала е диретна...и анаретна.
Втородомна...Очаквам връщане на пари. :rolleyes: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2013, 08:31:07 pm »
Не е ли твърде рано за подобна тема?

Не...Ако не се научим да планираме аспектите...,за какво ни е астрологията? :rolleyes: ;D
« Последна редакция: Октомври 26, 2013, 08:36:16 pm от Марая »

« Отговор #14 -: Октомври 26, 2013, 08:34:31 pm »

Аз си я харесвам... :PКойто не я харесва тази Венера - няма вкус...,а който я харесва-трудно заслувава.
Ми аз какво да чакам като ще ми е ретро в 5-ти дом? Връщане на любов?  :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Октомври 26, 2013, 08:38:44 pm »

Ми аз какво да чакам като ще ми е ретро в 5-ти дом? Връщане на любов?  :rolleyes:

За връщане на любов..,аспект на Венера към упр. на ДСЦ и/или/ УПР. НА 5-ТИ. :blink:
Иначе-любовни проблеми... :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Октомври 26, 2013, 08:38:56 pm »
Моята е ретро в натала - досега като че ли не съм забелязала ретроградните фази на транз. Венера да ми въздействат по-специфично или тогава повече да ми върви. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Октомври 26, 2013, 08:47:52 pm »

За връщане на любов..,аспект на Венера към упр. на ДСЦ и/или/ УПР. НА 5-ТИ. :blink:
Иначе-любовни проблеми... :rolleyes:
Любовни проблеми значи...  :blink: Имам чувството,че съм на някакъв кораб и ме връхлита буря след буря-то не бяха финансови,то не бяха професионални ами сега и любовни бури ме чакат.Иде ми да се развъртя със сатъра  :blink:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #18 -: Октомври 26, 2013, 08:51:20 pm »
Четох някъде, че ако се обърне ретро върху наталната Венера е период, в който срещаш голямата си любов. Ще наблюдавам две такива, да видим.
При мен се обръща баш на ДСЦ. Не вярвам да върне стари любови. Дори не знам какво да очаквам. От Венера, както и от Юпитер  не съм видяла много добро, така че и сега не очаквам такова.Марайката кво ша каже?

« Отговор #19 -: Октомври 26, 2013, 08:57:52 pm »
Venus Conjunct Venus (Retrograde)
Venus making a turnaround on your natal Venus is a rare event and a unique time to take some careful reconsiderations about what it is you really want out of life and what you'd like to do with it. All that glitters is not gold, and the next few weeks can provide you with special insight to separate the costume jewelry of life from the carats that really count. The opportunity is here for an emotional housecleaning followed by a new start that will pull together what you really value and establish better ways to go about getting it. Choose wisely, then sparkle plenty.