как мислите, че ще се отрази периода на ретроградна венера в тази карта - ще транзитира в 10 дом козирог...главно на работата ли би трябвало да се отрази, в попожителна или отрицателна светлина?
Темата е за Венера, но аз лично мисля, че най-силно ще се усеща съвпадът на Плутон с Луната, още повече сега Юпитер ти се движи около ИЦ - т.е. темата за 4-10-и дом - дом-кариера, семейство и т.н. А и с целия стелиум в Козирог в натала и транзитиращ Плутон там, определено няма да си същата, когато транзитът приключи. Новолунието в Козирог на 1-и Януари ще е точно върху Луната ти/темата за дома/ в 9-и дом. Венера е ретроградна в Козирог -отново темата за 10-и дом,още повече при теб Венера е управител на хороскопа, също така ти управлява и интерсептираните Везни, заключени в 6-и дом, Марс ще стане ретрограден скоро, във Везни, при теб това се случва в 6-и дом - работа, ежедневие, здраве, домашни любимци. Може би смяна на работата, промяна в дома, едва ли ще е по твое желание, или нещо свързано с чужбина, образование, преподавателска дейност евентуално, но аз залагам на промяна на дома или в дома. Но тя може да е продиктувана и от смяна на работата. Ако ти е верен часът на раждане, събития при всички случаи трябва да има.