Здравей Гост

Ретроградна Венера в козирог 2013-2014

• 521 Отговора
  • 81219 Прегледи
Re: Ретроградна Венера в козирог 2013-2014
« Отговор #260 -: Януари 03, 2014, 05:11:08 pm »
Имат нещо против да се омъжваш? Или мислят, че избързваш?
Нито едното,нито другото,Лили.Просто говорят простотии от сорта,че съм можела да си променя мнението,че нещата се променяли много бързо.А когато днес поканих шефа ми на сватбата,(защото иначе би го приел като непростима обида) ми каза,че дотогава той можел да бъде младоженецът!  :lol:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #261 -: Януари 03, 2014, 05:13:47 pm »
Не знам дали е от ретро Венерата,но ми писна всички да се опитват да ме разколебават относно бъдещата ми сватба!  :angry: Днес 3-ма човека се опитаха! Писна ми вече!!!! :angry:
Джъст за много години, ами не ги слушаи бе момиче...Какво ти пука какво мислят?
Добре, че не си от жените които са непостоянни и колебливи...направо за нищо не стават...а ти след като си решила действаи смело и хич да не ти дреме
За много години,Нерилчо! И да си гледат работата! Аз вярвам в любовта,вярвам и в брака! Имам два примера за прекрасни семейства.Едното е на бившите ми шефове-винаги са заедно и си личи,че са щастливи.Никога единия не излиза без другия и това не им личи.От 20 години са заедно,даже повече.А другия ми пример е за семейството на моя приятел-майка му и баща му са женени вече 40 години и винаги са заедно навсякъде.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #262 -: Януари 03, 2014, 05:15:22 pm »
Нито едното,нито другото,Лили.Просто говорят простотии от сорта,че съм можела да си променя мнението,че нещата се променяли много бързо.А когато днес поканих шефа ми на сватбата,(защото иначе би го приел като непростима обида) ми каза,че дотогава той можел да бъде младоженецът!  :lol:

Значи все пак някой си мисли, че избързваш, щом ти казват, че дотогава нещата щели да се променят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #263 -: Януари 03, 2014, 05:25:19 pm »
Не знам дали е от ретро Венерата,но ми писна всички да се опитват да ме разколебават относно бъдещата ми сватба!  :angry: Днес 3-ма човека се опитаха! Писна ми вече!!!! :angry:
Джъст за много години, ами не ги слушаи бе момиче...Какво ти пука какво мислят?
Добре, че не си от жените които са непостоянни и колебливи...направо за нищо не стават...а ти след като си решила действаи смело и хич да не ти дреме
За много години,Нерилчо! И да си гледат работата! Аз вярвам в любовта,вярвам и в брака! Имам два примера за прекрасни семейства.Едното е на бившите ми шефове-винаги са заедно и си личи,че са щастливи.Никога единия не излиза без другия и това не им личи.От 20 години са заедно,даже повече.А другия ми пример е за семейството на моя приятел-майка му и баща му са женени вече 40 години и винаги са заедно навсякъде.
Е за това си ми любимка...винаги гледаш положителните примери в живота, аз правя същото...
Не положителни и НЕудачници няма сми да слушаш и комуникираш...Все ще намерят повод за "драми"....А тоя " младоженец" шефчето ти, защо твоят не му счупи капачките? Селяци всекакви...ич да ти не пука
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #264 -: Януари 04, 2014, 12:20:54 am »
Уф, аз ще съм кума на сватбата на моя добра приятелка..по принцип нямам нищо против младоженеца и доста я подкрепях в началото, въпреки че се познаваха от скоро. Но той е много потаен и изобщо не съм го опознала. Сега нещо съм скептична, до колко е добро решението да се женят. Нищо не съм й казала. Обаче последно време виждам, че се поскарват и че той нещо й прави напук и й поставя ултиматуми.. и си показва рогата.. щото в началото винаги е розово, но после? А и минавала съм през дълги връзки и аз лично не виждам как ще познаваш някого по-малко от година и ще се жениш за него. (не че няма такива случаи на щастливи двойки, но колко такива разочарования има) Те дори не са живели заедно. Аз от опит знам, че в момента в който заживееш с един човек нещата се променят, та ако не сте минали от там, до къде сте стигнали..? Та след като наскоро той й поставил ултиматум ...не знам, такова ограничение аз за себе си не го разбирам, как ще е съвместимо с любов? НО, Естествено няма как аз да знам кое е добре за нея. И моя опит, и уроци, не е задължително да важат за нея, аз съм широко скроена и приемам много неща, но сега се замислям.. Не знам дали е добра идея да споделя мислите си с нея..
« Последна редакция: Януари 04, 2014, 12:28:54 am от Freya »

« Отговор #265 -: Януари 04, 2014, 01:22:21 am »
Фрея, ти и да споделиш мислите си с някой, който е решил да тръгне с венчило, мислиш ли, че ще промениш мнението й? Само ще я нараниш и обезпокоиш според мен. Но нормалното за хората е да не слушат другите и това, което им казват. Всеки си живее живота, допуска си грешките и колкото и да ни е гадно, понякога не можем да спрем грешките на хората, на които държим. Казвам го като човек, който често се е опитвал в миналото именно това да прави, но накрая той излиза черния или в най-добрия случай, обира всички негативи в ситуацията, докато другите излизат чистички и спокойнички. Е, не мерси повече. И то не толкова заради себе си, колкото и заради самия човек. Ти трябва да позволиш на човека до теб, независимо дали е просто приятел или любим, да бъде себе си и това той да бъде себе си включва онези срещи и ситуации в живота му, които са гадни и ти знаеш, че са гадни, но само чрез тях той може да преоткрие себе си. Надявам се приятелката ти навреме в тази ситуация да открие разковничето и да я разреши. Ти можеш само да я подкрепяш. Ако ще ти е по-спокойна съвестта, намекни й, кажи й, но съм 100 про че ще е все едно говориш на дърво.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #266 -: Януари 04, 2014, 02:21:31 am »
Да, права си и съм съгласна, аз за това и нищо не съм казала. Все едно, когато за бившите ми двама тя ми каза че не били за мен, аз пък щото я послушах.. И да я бях послушала, не мисля че щеше да е правилно.  ;D Вярно е всеки трябва да си изживее нещата.. и най-добре да подкрепяме хората до нас

« Отговор #267 -: Януари 04, 2014, 10:59:20 am »

Значи все пак някой си мисли, че избързваш, щом ти казват, че дотогава нещата щели да се променят.
Не,просто ми дават за примери жалките си животи и то все хора,които са разведени  ;D Мислят си,че те като са се развели и с другите ще се получи същото,но следващия път в който някой се опита да ми дава за пример жалкия си живот ще му разбия мутрата! Искам акъл от хора,които имат здраво семейство,а не от непрокопсаници,които не умеят да задържат една жена  :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #268 -: Януари 04, 2014, 01:08:00 pm »
Just, това е съвсем нормално, хората, когато мислят за дадена ситуация я съпоставят спрямо техния опит и малко или много проектират себе си и "съветите" им са пречупени през тази призма. Така че не се учудвай, това е съвсем нормална реакция. Дори когато човека, който ти дава съвет ти е близък и наистина ти желае доброто, като майка, баща примерно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #269 -: Януари 04, 2014, 01:15:03 pm »
Всеки дава съвети - кога поискани, кога не, изхождайки от собствения си опит. И аз понякога се дразня, когато ми дават "компетентни" съвети, които са неприложими в моята ситуация, когато някой не може и не желае да се постави на твоето място, а само гледа да ти дава акъл.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #270 -: Януари 04, 2014, 02:07:39 pm »
Не,просто ми дават за примери жалките си животи и то все хора,които са разведени  ;D Мислят си,че те като са се развели и с другите ще се получи същото,но следващия път в който някой се опита да ми дава за пример жалкия си живот ще му разбия мутрата! Искам акъл от хора,които имат здраво семейство,а не от непрокопсаници,които не умеят да задържат една жена
ако слушаш хората, няма да чуеш себе.
и на мен ми казваха да не се омъжвам на 19 г.  , всички около мен убеждаваха да не го правя. хиляди пъти се радвам, че не слушах никой тогава, слушах само сърцето си и вътрешния си глас.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

astro

• 475
« Отговор #271 -: Януари 04, 2014, 02:34:01 pm »
Важно правило:
Не бива да разглеждаме ретроградната фаза на планетите като лаици.
Ако имаме Венера по прогресия в ретрофаза..или в натала е ретро то следва да отчетем, че другите Венери ще работят за нас.
Ретроградните Юпитер и Венера са по-добри от директните...та дори и да го наречем егоизъм. ;D

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #272 -: Януари 04, 2014, 02:40:18 pm »
Женена съм от 15 години.Е, запознахме се по време на ретроградна венера в стационарна фаза към директна. Хора от две телевизии се опитаха да ни разделят и то все наши "добри" колеги и приятели, както и началници. Вече от толкова време сме заедно, имаме голям прекрасен син, въпреки че като се женехме марс бе ретро. И до днес се чудя дали тия хора си дават сметка със своите интриги и злоба дали не развалят щастието на хората? Каквото и да говорят те обаче това е просто изпит на чувствата и решенията ви. Не се поддавайте на разколебаващи съвети и си гледайте личния живот и личното щастие, защото това става веднъж- най-много два пъти в живота. Казвам го от личен опит. Късмет!

Моите наблюдения са, че запознанства по време на стационарна Венера преди да тръгне директно, водят до успешни връзки. Не мога да кажа същото са стационарна Венера преди да стане ретроградна, но както много пъти е писано тук, винаги трябва да се гледа цялата карта.

*

astro

• 475
« Отговор #273 -: Януари 04, 2014, 02:42:47 pm »
не съм забелязала да е така при мен и хората около мен. само тези, чиито ретро венера е в натала, се чувстват добре с нея в тази обратна фаза. аз лично съм с ретро юпитер в натала в пети дом като управител на първи радикален дом и периодите на ретроградност са изпълнени с проблеми.

Принципа на ретроградието е обръщане навътре. Прието е , че Венера и Юпитер са малкото и голямото добро. В този смисъл Венера планетата на любовта,хармонията,ценностите и Юпитер планетата на духовното познание,разширението , щедрост...пари са насочени и фокусирани към самите нас.

Важно е разбира се и в кой знак попадат.Имат ли достойнства,какви аспекти образуват...има ли други конфигурации , които да аспектират фазата на ретроградието...

Аз също имам Юпитер в ретроградна фаза в 7-ми дом...,ПР.Венера в ретрофаза...и за мен това са добри периоди..отчитам събития по аналогиите им по време на транзити им в тази фаза.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #274 -: Януари 04, 2014, 02:47:05 pm »
Важно правило:
Не бива да разглеждаме ретроградната фаза на планетите като лаици.
Ако имаме Венера по прогресия в ретрофаза..или в натала е ретро то следва да отчетем, че другите Венери ще работят за нас.
Ретроградните Юпитер и Венера са по-добри от директните...та дори и да го наречем егоизъм. ;D

Потвърждавам, при мен венера по прогресия е ретро. Най-значими промени обаче ми носи май като е ретро в ъглов дом на натала или когато е в знака, в който е натално и по прогресия (при мен знака натално и прогресивно е един и същ и ще остане за целия ми живот така) . При сегашната ретро фаза ще направи квадратура с наталната венера, засега няма нищо съществено при мен.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #275 -: Януари 04, 2014, 02:57:09 pm »
да.но също така когато почваш работа при венера в стационарно-директна фаза и влизаш в нов колектив след време всичко приключва зле.дори това да е след 10 години партньорство. при мен венерата е в девети натален дом и е у6 и 11 домове.на два пъти ми се случва да почна работа при стационарно- директна фаза и в двата пъти се сгромолясах от чужди интриги.

Едва ли е само от фазата на Венера. Не може и някоя тежка планета да не е намесена, също така прогресии и   дирекции. Но изказването ми потвърждаваше теория, че не всички връзки или бракове, започнали при ретро Венера трябва да слагаме в графата неуспешни. Първо гледаме потенциала на картата и после всичко останало. В зависимост от потенциала дадени обстоятелства и ситуации могат да се окажат успешни за един човек и унищожителни за друг.

*

astro

• 475
« Отговор #276 -: Януари 04, 2014, 02:59:08 pm »
да.но също така когато почваш работа при венера в стационарно-директна фаза и влизаш в нов колектив след време всичко приключва зле.дори това да е след 10 години партньорство. при мен венерата е в девети натален дом и е у6 и 11 домове.на два пъти ми се случва да почна работа при стационарно- директна фаза и в двата пъти се сгромолясах от чужди интриги.

Качи карта ...За по-прегледно.

*

astro

• 475
« Отговор #277 -: Януари 04, 2014, 03:01:48 pm »
натална ли?

Натална и прогресивна.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #278 -: Януари 04, 2014, 03:16:01 pm »
това е наталната

Струва ми се,че не Венера е причината...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #279 -: Януари 04, 2014, 03:27:04 pm »
http://astro-online.ru/tmp/04.01.2014/c8hlho05s6ltlrpjpbea8fjnh5dir.gif
прогресивна карта с дирекции

Можеш да я направиш в астроком..,за предпочитане е в този форум. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците