Здравей Гост

Любов и проекции

• 12 Отговора
  • 2095 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Любов и проекции
« -: Октомври 27, 2013, 01:57:27 pm »
Казват че понякога проектираме себе си в другия, не го виждаме реално. Съответно проектираме и нашите чувства върху него.
Кога е любов и кога само проекция? И защо не проектираме към кой да е, а към точно определен човек?

Търсих подобна тема, намерих тази, интересна е
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,620.msg8411.html#msg8411

А кои факторите за това чисто астрологично?

Re: Любов и проекции
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2013, 02:47:14 pm »
Тази дума проекция тук се употребява доста често...На мен ми се струва някак си пластмасова. Какво значи да проектираш себе си в другия? Подозирам, че е дума клише, като сеш се, или кво стаа и тн...
Според мен за да обичаш някого трябва да обичаш и приемаш себе си, за да отдадеш и получиш любов...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2013, 03:04:15 pm »
Тази дума проекция тук се употребява доста често...На мен ми се струва някак си пластмасова. Какво значи да проектираш себе си в другия? Подозирам, че е дума клише, като сеш се, или кво стаа и тн...
Според мен за да обичаш някого трябва да обичаш и приемаш себе си, за да отдадеш и получиш любов...

А за мен по-голямо модерно клише от това няма. :blink:

Проектираме - да,много точна дума. Проекциите са в срещуположния дом на АСЦ и МЦ.
Проекциите са търсене и несигурност...и в този ред на мисли пак стигаме до Луна-емоционалния ни свят..,Венера-ценностите ни...Екзистенциално.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Октомври 27, 2013, 03:10:06 pm »
Няма чисто астрологичен фактор, който със сигурност да потвърди дали става въпрос за любов или проекция - това зависи от нивото на осъзнатост на индивида. Иначе майстора на всички проекции си остава и планетата, която отговаря за висшата любов - а именно Нептун. Така че дали с Нептун ще изживеем щастието на абсолютното съчетаване и приемане на другия, или майсторските му илюзии, е въпрос на желание човек сам да промени себе си и да стане по-осъзнат, за да получи по-доброто. Хората масово създават проекции, но не и истински връзки, така че проекцията е по-разпространеният вид от истинската любов. Тогава, когато желаем да променим човека срещу нас, когато връзката ни с него, вместо вътрешен мир и спокойстиве, ни носи безпокойство за това, че този човек ще си тръгне, че "ние не можем да продължим без него", че той ни е длъжен за нещо, несъмнено става въпрос за проекция. И истината е, че не човекът срещу нас ни е длъжен - а ние сами на себе си, но сме прекалено слаби, за да извадим на светлина онези черти от нас, които могат да ни помогнат да продължим да съществуваме като индивиди. Защото истинската любов може да я даде само човек, който преди това е станал индивид - свободен и независим в живота и изборите си от други хора и обстоятелства. А думата "проекция" изобщо не е пластмасова и плоска, тя е дори и психологически термин. Проекцията е функция на Сянката, така както я е описал Юнг и е един начин за потиснатите ни потенциали да намерят път навън и да се реализират. Проблемът е, че докато човек не разбере, че единствения път навън е навътре, той няма да може да промени изкривените проекции, от които страда. Не можем да заставим друг човек или целият свят да бъдат такива, каквито ни харесват, можем да променим само себе си.

Сега се досетих за нещо - обърнете внимание на астрологическите карти на хората, в които сте били "влюбени" - твърде натрапчивото повтаряне на астрологически фактори не е чиста случайност или "въпрос на вкус" - тези повторяеми аспекти показват това, което трябва да преработите у себе си като усещане. Особено когато става въпрос за неуспешна или нереализирана връзка означава, че проблемът не е решен. Нормално и човешко е човек да не познава напълно Сянката си и заради това всеки един от нас страда от проекции в една или друга сфера на живота, но те намират като най-удобно място именно намесата в личните ни отношения като място, където сме най-раними.
« Последна редакция: Октомври 27, 2013, 03:14:52 pm от Ace_of_Pentacles »

« Отговор #4 -: Октомври 27, 2013, 03:18:20 pm »

Проектираме - да,много точна дума. Проекциите са в срещуположния дом на АСЦ и МЦ.
Проекциите са търсене и несигурност...и в този ред на мисли пак стигаме до Луна-емоционалния ни свят..,Венера-ценностите ни...Екзистенциално.
Ами ако не обичаш себе си няма как да знаеш какво е да обичаш друг, така го тълкувам..:)
Ако търсиш и не знаеш какво искаш и не си сигурен в себе си няма какво да дадеш и не знаеш, какво искаш да получиш..:)
Според теб, кои са аспектите
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2013, 03:52:35 pm »

Ами ако не обичаш себе си няма как да знаеш какво е да обичаш друг, така го тълкувам..:)
Ако търсиш и не знаеш какво искаш и не си сигурен в себе си няма какво да дадеш и не знаеш, какво искаш да получиш..:)
Според теб, кои са аспектите

А какво разбираш под това "да обичаш себе си"...В какво се изразява любовта към себе си? И омразата към себе си?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2013, 03:58:34 pm »
Но мисля, че е вярно - когато не знаеш какво искаш/търсиш, не си сигурен какво можеш да дадеш в една връзка. Или може би обратното - не знаеш какво си готов да дадеш, съответно срещаш проблеми с евентуалните партньори, които можеш да привлечеш в живота си.

А що се отнася до тъй наречените проекции, най-често ми се е случвало да привличам хора с вътрешни страхове, в повечето случаи те са маскирани под много самоуверено поведение и на пръв поглед висока самооценка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #7 -: Октомври 27, 2013, 04:00:37 pm »
Мда, противоположните домове на Асц и МЦ, и нептун.

При мен явно е било като по учебник - неговото слънце в моя 4ти дом, срещнах го когато нептун правеше съвпад с марса ми в 7ми дом. Не се реализира нищо, но наистина този човек ме накара да чета, да търся навън и вътре в себе си за да разбера защо не се получава. И след като дълбах толкова много, изчетох какво ли не за сянката, за архетипи, премислях колко пъти това което се е случило когато едновременно сатурн и плутон са били в моя 4ти дом, стигам до момент в който си казвам че съм превъзмогнала нещата и чувствата ми и желанието пак избухват с огромна сила.

Дали все пак не е любов?

Ace, като казваш за повторяеемост на аспекти в картите - в кои карти имаш предвид? Моята натална и неговата или моята и синастричната?

« Отговор #8 -: Октомври 27, 2013, 04:22:17 pm »
Имам предвид повторяемост на модели на мъжете, които харесваш -  наталните карти на няколко мъже, не просто да гледаш само един. Нещата може да намерят своят пик с някой точно определен и тогава идва най-трудното изпитание и най-трудно преодолимите чувства. Картата на този мъж, който предизвиква този пик, описва най-подробно твоят подсъзнателен проблем. Познавам жена, която не е имала гадже друга зодия, освен Козирози - тя не разбира от от астрология и няма как да си го сложи много на сърце. Преживява винаги едно и също разочарование - оказва се, че мъжът не е достатъчно силен и отговорен в нейните очи. Явно, че става въпрос за някакъв Сатурнов проблем. Виждала съм и други, които са като радари за мъже Риби - в хората, които харесват, винаги има силен Нептунов/Рибешки акцент. При тази жена, обаче нещата винаги трябва да са стъпили твърдо на земята и в едни отношения трябва да се знае от началото какво да се очаква и тя има твърде фиксирани виждания за ролята на мъжа, защото и тя самата е много амбициозна и не е фокусирана върху нещо артистично, въпреки, че наталната й карта предполага повече свобода на мисълта, действията и по-лек характер. Не бих го нарекла някаква статистическа случайност, защото винаги така се случва. И аз съм страдала от такава тежка форма на проекции преди да се обърна към окултното, езотеричното и психологическото решаване на тези проблеми и е било по същият начин. В момента, в който тръгнех да излизам с някой мъж, дори и преди да знам дата на раждане, бях сигурна за позициите на Слънце, Меркурий и Марс, винаги бяха същите.  :blink:

А дали е любов - това въпрос, на който само и единствено ти можеш да отговориш. Рано или късно и животът ще ти отговори - ако интегрираш у себе си качествата, който този съюз предолага, че трябва да интегрираш и ти все още си силно привлечена към този човек - ето това според мен е истинска любов. Липсата, естествено, се усеща, но мисълта за този човек ти носи главно облекчение и спокойство, желание да бъдеш по-добър човек, но и вътрешното усещане, че и без него, можеш да продължиш живота си.

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Октомври 27, 2013, 04:29:28 pm »
Но мисля, че е вярно - когато не знаеш какво искаш/търсиш, не си сигурен какво можеш да дадеш в една връзка. Или може би обратното - не знаеш какво си готов да дадеш, съответно срещаш проблеми с евентуалните партньори, които можеш да привлечеш в живота си.

А що се отнася до тъй наречените проекции, най-често ми се е случвало да привличам хора с вътрешни страхове, в повечето случаи те са маскирани под много самоуверено поведение и на пръв поглед висока самооценка.

Искаш/търсиш това не е любов. Човек среща любовта,когато е готов за нея. Любовта не е стока..която можеш да закупиш на тезгяха на селския магазин или на дюти фри в Дубай...най-малко на Шанз-елизе..
http://vbox7.com/play:da42898bb5
Любовта е сакрално нещо..искаш или не-тя се случва само когато си готов за нея.
Другото е влюбване..,трепет..вълнение под диктовката на его-то...,но не и любов.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Октомври 27, 2013, 04:36:17 pm »
Като цяло много "пластмасови" станаха отношенията между хората, днес тъкмо говорехме по тази тема с една моя приятелка, момиче с много чиста душа. Зад високопарни думи съм откривала най-дълбока пустота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #11 -: Октомври 27, 2013, 04:38:36 pm »
Да, има повторяемост - слънцата им са в скорпион, луните в подвижен знак, който активира с опозиция и квадрат моя натален квадрат слънце луна.

А дали е любов - това въпрос, на който само и единствено ти можеш да отговориш. Рано или късно и животът ще ти отговори - ако интегрираш у себе си качествата, който този съюз предолага, че трябва да интегрираш и ти все още си силно привлечена към този човек - ето това според мен е истинска любов. Липсата, естествено, се усеща, но мисълта за този човек ти носи главно облекчение и спокойство, желание да бъдеш по-добър човек, но и вътрешното усещане, че и без него, можеш да продължиш живота си.

Да, май е така.

Марая, като ще сме на френска вълна  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Октомври 27, 2013, 04:54:59 pm »
Каквото горе това и долу.
Каквото вътре такова и вън.
Това са основните закони...и аз не ги приемам за езотерични..,а за вечна конституция.
Как бихме могли да кажем,че не обичаме себе си..,а да говорим за проекция?
Значи прекалено много се обичаме..,за да проектираме себе си. :blink:
Бъркането на понятията винаги пречи...

Сладурка,
Думи..,думи...думи./Благо-даря за песничката :wub:/.
Върху тях градим бъдещето..,върху тях стъпваме...и когато потъваме дори...пак търсим думите-утешителни,топли и близки...
В НАЧАЛОТО БЕ СЛОВОТО! :blink:

http://www.youtube.com/watch?v=eyaA7fBUJME