Здравей Гост

Карта на една жена

• 36 Отговора
  • 5398 Прегледи
Re: Карта на една жена
« Отговор #20 -: Ноември 08, 2013, 07:35:55 am »
Марс  (температура,  насилие, нараняване, операция ) в дванадесети дом ( престой в болница или затвор) в опозиция с Плутон (възможно насилие, изнасилване, катастрофа, животозастрашаващ инцидент или операция).

Болниците са по шести, ако не се лъжа. В дванадесети са местата, където те държат принудително. Хубава логика иначе, не го бях видял от този ъгъл.

Болници и затвори са по дванадесети.

« Отговор #21 -: Ноември 08, 2013, 01:47:49 pm »
Марс  (температура,  насилие, нараняване, операция ) в дванадесети дом ( престой в болница или затвор) в опозиция с Плутон (възможно насилие, изнасилване, катастрофа, животозастрашаващ инцидент или операция).
Болниците са по шести, ако не се лъжа. В дванадесети са местата, където те държат принудително. Хубава логика иначе, не го бях видял от този ъгъл.

Няма да си мерим домовете :) Не мисля и че е правилно да се привнасят неконтролируемо значения от знаците към домовете, но за това вероятно има друга тема. Аз вярвам на Лили и Рамзи, ти на някой друг, не претендирам да съм непременно прав.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Ноември 09, 2013, 09:00:05 pm »

Няма да си мерим домовете :) Не мисля и че е правилно да се привнасят неконтролируемо значения от знаците към домовете, но за това вероятно има друга тема. Аз вярвам на Лили и Рамзи, ти на някой друг, не претендирам да съм непременно прав.

ДА! Ропотамо е права! Болници,санаториуми,затворени пространства..са в 12-ти дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #23 -: Ноември 10, 2013, 03:47:49 am »
OK, може. Според кого, от чисто любопитство? А на когото му се чете — http://www.sacred-texts.com/astro/aia/

« Отговор #24 -: Ноември 10, 2013, 11:50:02 am »
OK, може. Според кого, от чисто любопитство? А на когото му се чете — http://www.sacred-texts.com/astro/aia/

Цитат от горепосочения линк:

The SIXTH House.
It concerns men and maid servants, galley slaves, hogs, sheep, goats, hares, conies, all manner of lesser cattle, and profit or loss got thereby; sickness, its quality and cause; the principal humour offending, curable or not curable; whether the disease be short or long; day-labourers, tenants, farmers. shepherds, hogherds, neatherds, warreners, and it signifies uncles, or the father's brothers and sisters. It rules the inferior part of the belly and intestines, even to the rectum."

По 6-ти дом са БОЛЕСТИ, но не и БОЛНИЦИ.

Цитат от същия източник:

The TWELFTH House.

It has signification of private enemies, great cattle, or horses, oxen, elephants, &c.; sorrow, tribulation, imprisonment, all manner of affliction, self-undoing, &c.; and of such men as maliciously undermine their neighbours, or inform secretly against them. It has consignificators ♓ and ♀. Saturn does much delight in that house, for he is naturally the author of mischief. It rules, in man's body, the feet. In colour it represents the green. It is a cadent house, and feminine.

По 12-ти са ЗАТВОРИ, ЗАТВОРЕНИ ПРОСТРАНСТВА, а в днешни времена и БОЛНИЦИ.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #25 -: Ноември 10, 2013, 01:40:56 pm »
Болниците са по 12 дом, както и лудниците, и въобще всяко едно място, където може да бъдеш принудително затворен.

« Отговор #26 -: Ноември 10, 2013, 01:58:46 pm »
Хубаво, MayFlower, нямам против да се замерваме с цитати. Сега прочети глава XXIX (подробно за шести дом) и XXXV (за дванадесети) и виж дали изобщо някъде се споменават болници. "Imprisonment" и лечение май не е точно едно и също, а? Болницата можеш да напуснеш по собствено желание (ако можеш да ходиш, де). Питането ми беше откъде е прочетохте/стигнахте до извода, че болниците са в дванадесети — вече и с уточнението "в днешни времена". А в предишни къде са били? Болници в Индия има от Христос насам, в Римската империя също. "Болниците са по шести дом" си е моя лична хипотеза, казах как съм стигнал до нея. Ако случайно не сте се клели да мълчите като гроб, ще се радвам да сторите същото.

Тълкуването на Ropotamo за жената си остава валидно, но по друг начин.

Edit: Още един казва, че съм пиян… хубаво, пиян съм. Мир.

« Отговор #27 -: Ноември 10, 2013, 08:22:23 pm »
Хубаво, MayFlower, нямам против да се замерваме с цитати. Сега прочети глава XXIX (подробно за шести дом) и XXXV (за дванадесети) и виж дали изобщо някъде се споменават болници. "Imprisonment" и лечение май не е точно едно и също, а? Болницата можеш да напуснеш по собствено желание (ако можеш да ходиш, де). Питането ми беше откъде е прочетохте/стигнахте до извода, че болниците са в дванадесети — вече и с уточнението "в днешни времена". А в предишни къде са били? Болници в Индия има от Христос насам, в Римската империя също. "Болниците са по шести дом" си е моя лична хипотеза, казах как съм стигнал до нея. Ако случайно не сте се клели да мълчите като гроб, ще се радвам да сторите същото.

Отговорът е НАВСЯКЪДЕ. Където и да отвориш. Хайде чао сега.

« Отговор #28 -: Ноември 10, 2013, 08:42:59 pm »

Sonic, нали знаеш че обикновено при такъв тип превод се отбягва буквализма- imprisonment определено не се превежда като болница, но в едно общо тълкуване, може да се приеме като вид заточение (дали престой в болница, в затвор или просто изолация в дома). Още повече, не смятам че по времето на Лили е съществувал термина "hospital", тоест болничните заведения както ги знаем в нашето съвремие. Не зная дали си опитвал да четеш Християнска Астрология в оригинал, но английският е много архаичен и труден за разбиране.

Според мен ползването на древните, като източници за астро инфо и интерпретации, могат да се ползват успешно от много напреднали в науката Астрология, защото те умело ще могат да дават по-широка интерпретация.

Аз се обръщам към съвремието и западните астролози като Ръшман, Брейди, Тийл, Зондаг и т.н., които естествено базират познанията си върху древните, но с много модерен и разбираем подход за читателя, не полагам много усилия, всичко наготово търся ;)

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #29 -: Ноември 10, 2013, 09:38:24 pm »
Отговорът е НАВСЯКЪДЕ. Където и да отвориш. Хайде чао сега.

Ау-у, верно, бе… отваряш astro.com — в XII, astrotheme.com — в XII, linda-goodman.com — в XII… как да не приемеш такива убедителни аргументи. 'айде чао и на теб.

MayFlower, мерси, това питах. Ще потърся някой от посочените. Пробвал съм — трудното не е в "concerneth", "signifieth" или "Sicknesse", а от по-завоалирания на моменти израз. (Относно "hospital" — тук. Не се възприемам като напреднал, просто вече искам лично да прочета кой какво е казал и какво другите са си привнесли.)

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #30 -: Ноември 10, 2013, 10:04:27 pm »
след като 6 ти дом отговаря за здравето, логично е да има  отношение и към болниците.
от личен опит мога да кажа, че единственият път, когато съм лежала в болница, имах транзитен стелиум /меркурий,  юпитер, уран и нептун/ в 6 -ти дом и нищо в 12 ти.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Ноември 10, 2013, 10:43:42 pm »
6-ти дом - мунданна дева.
Дом на слугинажа казваше едната ми учителка по астрология.
Това е дома на грижите , на здравето , на ежедневните навици .Дом свързан с работата..,служенето на другите.
Болницата предполага изолация. И затова е в 12-ти дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #32 -: Ноември 10, 2013, 11:22:05 pm »
Може ли малко да се отклоним, Марая? Приемаме, че болницата е в XII дом, не е от чак такова значение. Интересна ми е логиката ти. Ако говорехме за мазе, с подобни разсъждения пак щеше да е в XII — затваряш някого там, държиш го в изолация, на него му е зле… ама мазето е в IV дом, надира (щото така пише навсякъде…). Асоциативно ли приписваш домове на нещата, интуитивно, функционално, минавайки през значението на знаците… как? (За мен главното на болницата е, че се лекуваш в нея, изолацията от останалите е следствие.) Не се заяждам с теб, питам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Ноември 10, 2013, 11:29:24 pm »
Може ли малко да се отклоним, Марая? Приемаме, че болницата е в XII дом, не е от чак такова значение. Интересна ми е логиката ти. Ако говорехме за мазе, с подобни разсъждения пак щеше да е в XII — затваряш някого там, държиш го в изолация, на него му е зле… ама мазето е в IV дом, надира (щото така пише навсякъде…). Асоциативно ли приписваш домове на нещата, интуитивно, функционално, минавайки през значението на знаците… как? (За мен главното на болницата е, че се лекуваш в нея, изолацията от останалите е следствие.) Не се заяждам с теб, питам.

Maзето и болницата са 2 различни неща....,а общото между тях е водния тригон.
4-8-12 .

6-ти дом  е свързан със здравето ...,но и 8-ми дом касае здравето.
12-ти дом е дом на всичко , което е затрворено и е с конкретна цел. Мунданни риби упр.Нептун и Юпитер.

« Отговор #34 -: Ноември 10, 2013, 11:56:21 pm »
Че са различни, различни са. Питах дали според теб мазето винаги си е мазе и е в IV дом, или според случая можеш да си го тълкуваш като затвор или каквото друго ти хрумне.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Ноември 11, 2013, 12:07:57 am »
Че са различни, различни са. Питах дали според теб мазето винаги си е мазе и е в IV дом, или според случая можеш да си го тълкуваш като затвор или каквото друго ти хрумне.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,7078.msg347851.html#msg347851

« Отговор #36 -: Ноември 11, 2013, 12:20:07 am »
Хубаво четиво, но ме интересуваше личното ти мнение — дали за теб ens и entis имат еднаква тежест. Както и да е.