Здравей Гост

Юпитер & Сатурн

• 10 Отговора
  • 1531 Прегледи
*

Asol

• 4140
Юпитер & Сатурн
« -: Ноември 09, 2013, 06:04:06 pm »
Според мен има най-общо казано два типа хора, който се развиват с помощта на преобладаващо юпитерови или сатурнови "инструменти". Юпитеровите са по-склонни да надушват шанса, възможностите, да уцелват точното място, време и хора, а сатурновите разчитат най-вече на усилията и постоянството си - те заработват шанса си и постигат нещо чрез тях.

Кой води "хорото" при Вас - Сатурн или Юпитер ? Кой ви дава награди ? Дали това става в резултат на изненадващ добър късмет, от който се завъртат нещата или на планирани действия ?

Водещата планета е тази, която по реда на зодиакалните знаци води, независимо дали между Юпитер и Сатурн има аспект.

*

remedeos

• **
  • 1038
Re: Юпитер & Сатурн
« Отговор #1 -: Ноември 09, 2013, 06:42:01 pm »
Сатурн ;DМного пъти съм мислела по тази тема и колкото и парадоксално да звучи,при мен Сатурн дава наградите,той е с юпи ефект.При мен от 8 дом прави секстил Слънце/Плутон,квадрат Уран/Венера,тригон АС/Нептун.Тежи ми,много ми тежи Сатурновата енергия,чувствам я ограничаваща,задушаваща-Юпи е У на АС.Но е факт,че Сатурн  първо ме препъва,принуждава към търпение,пък после даде нещо.Друг е въпроса,че не е от най-щедрите. ;DЩе дам личен пример-минава Юпи през 9 дом -нищо.Минава Сатурн през 9ти и не само,че не ме ограничава а ми материализира две мечтани пътешествия,освен духовните..

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #2 -: Ноември 09, 2013, 06:46:40 pm »
усещам повече сатурн. налагам си прекалено много самоограничения, дори да ми се иска друго.
имам късмет понякога, понякога не.  понякога печеля от игри, лотарии, имаше и една по-голяма награда, но ако пусна тото най-много 1 число да позная  ;D
за няколко важни неща - била съм в точното време на точното място и са се появили точните хора. но на късмет не обичам да се осланям, предпочитам да съм си подплатила нещата предварително, за да станат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2013, 07:05:14 pm »
По реда на зодиакалните знаци Юпитер води хорото при мен, но от него награди не съм получавала, всичко идва по Сатурн. Разбира се, случвало се е обстоятелствата да се стекат в моя полза, но само след упорит труд и постоянство. Не ми се е случвало да бездействам, да се лутам, да се нося по течението и нещо да ми се изсипе отгоре. Дотук Юпитер ако ми е дал някоя благоприятна възможност, обикновено това се е случвало след като вече съм положила здрави сатурнови основи, тоест напълно заслужено, колкото и нескромно да звучи.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4 -: Ноември 09, 2013, 07:41:46 pm »
И аз съм по сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2013, 07:46:48 pm »
При мен Юпитер в 7 дом досега нито е дал успех в партньорства и съдружия, нито партньори, на които да може да се разчита. Транзитите му рядко носят нещо забележително, освен ако не съвпадат с важни сатурнови транзити.
Не съм обградена и от успели хора, каквито би трябвало да предполага тази позиция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #6 -: Ноември 09, 2013, 07:47:16 pm »
И аз съм сатурн, а така ми се иска повече лекомислие, риск да има...
Асол, тази теория, откъде е, в смисъл по коя система?

*

Asol

• 4140
« Отговор #7 -: Ноември 09, 2013, 08:04:07 pm »
По класическата - водещата по знак гледа през рамо другата.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4007.0.html

« Отговор #8 -: Ноември 09, 2013, 08:31:04 pm »
Имам Сатурн на асцендента откъм първи дом, който е на трон. Юпитер е есенциално слаб, в Близнаци. В детството ми природно заложения ми по-срамежлив и затворен характер, представляваше огромен проблем, който много трудно преживях - защото върви в съчетание и с огромна чувствителност, която често не мога да изразя. Не съм от хората, които търсят и желаят конфронтация и поради тази причина, често околните са прекалявали с огромното ми търпение и съм позволявала и да ме обиждат, и да ме нагрубяват много. Поради тези причини, още преди да навърша пълнолетие си бях изплакала всички сълзи, които мога да изплача от чувството на това да си недооценен, не достатъчно обичан и подобни Сатурнови теми. От този период нататък, проблеми със Сатурн не съм имала. Даже напротив, потвърждавам някои от гореизложените постинги, на хората, които казват, че хубавите възможности и случки идват с транзитите на Сатурн. Относно Юпитер - неговите транзити при мен носят доста възможности, но няма нито една, която да задоволи нуждите и очакванията ми. Струва ми се, че само ако човек е минималист, би се възползвал от такива, каквито на мен ми дава Юпитер. А аз просто не съм, предпочитам да се въоража с търпение и да изчакам Сатурн. Транзитите му винаги вървят с лека болка и меланхолия, но наличието им ме кара да се чувствам себе си и здраво стъпила на земята.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #9 -: Ноември 09, 2013, 09:02:12 pm »
Според мен има най-общо казано два типа хора, който се развиват с помощта на преобладаващо юпитерови или сатурнови "инструменти". Юпитеровите са по-склонни да надушват шанса, възможностите, да уцелват точното място, време и хора, а сатурновите разчитат най-вече на усилията и постоянството си - те заработват шанса си и постигат нещо чрез тях.

Кой води "хорото" при Вас - Сатурн или Юпитер ? Кой ви дава награди ? Дали това става в резултат на изненадващ добър късмет, от който се завъртат нещата или на планирани действия ?

Водещата планета е тази, която по реда на зодиакалните знаци води, независимо дали между Юпитер и Сатурн има аспект.

Не знам кой е..,но май всичко се случва с помощта на двете планети. :blink:

п.п. Едната в 3-ти...другата на К8...
« Последна редакция: Ноември 09, 2013, 09:40:45 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

• 2737
« Отговор #10 -: Ноември 09, 2013, 09:08:06 pm »
При мен хубавите неща идват винаги с помощТа на Юпитер.