Здравей Гост

Новолуние 3-ти Декември 2013 г.

• 94 Отговора
  • 15363 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Новолуние 3-ти Декември 2013 г.
« Отговор #60 -: Декември 03, 2013, 10:01:00 am »
Не, няма :-\

Добре - а слънцето какво управлява?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #61 -: Декември 03, 2013, 10:03:24 am »
При мен в 9-ти, :soe: МС; :kva: нат. Луна/У5, :kva: Мерк./У7,4, :tri: Юпитер/У10, :tri: СЛВ, :opo: Хирон

Заспах едва на сутринта, когато трябваше вече да ставам. Макар и за  кратко сънувах егати и кошмара, бях обляна в пот и с ускорен пулс. Човек от семейството ме събуди с крещене и викове по телефона, след което той отказа :lol:

Уф, всеки път тр. Мерк/У7,4 в 1-ви :opo: нат. Марс/У2 в 3-ти ми носи някакви скандалчета у дома и всеки път тръгвам да си събирам багажа :-X

твоята домофикация е като моята. тразнитен мерк ти дава събтия? :-\

« Отговор #62 -: Декември 03, 2013, 10:06:07 am »
Част от първи, втори и 8ми

значи втори и 8ми...хм..някакво посъпление на пари от някакво наследство? има ли как?

Да не обмисля да тегли кредит или да урежда някакви данъци? :-\

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #63 -: Декември 03, 2013, 10:19:40 am »
Предстоящото новолуние ми е в 9 дом в точен тригон с Меркурий У на 4 и 7 дом
Дали бих могла да очаквам раздвижване в партньорството :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #64 -: Декември 03, 2013, 11:02:40 am »

по- скоро събтия свързани с обучение квалификация и преквалификация - някакви книги, някакви интелектуални занимания...тригоните не знам какво биха довели като събитие. трябва да има нещо съвпад, квадрат ,опозе

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #65 -: Декември 03, 2013, 11:42:41 am »

по- скоро събтия свързани с обучение квалификация и преквалификация - някакви книги, някакви интелектуални занимания...тригоните не знам какво биха довели като събитие. трябва да има нещо съвпад, квадрат ,опозе
Цитат
Благодаря ти за мнението Zikovu
И според мен съвпадите имат най-силно проявление,последвани от опозициите
[/b]

« Отговор #66 -: Декември 03, 2013, 11:59:32 am »

така мисля, но не съм астролог и може да греша :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #67 -: Декември 03, 2013, 12:38:34 pm »

така мисля, но не съм астролог и може да греша :blink:

е може, може- точно на момента да избучи нещо..аз съм имала случаи- транзитна луна е отключвала събития!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #68 -: Декември 03, 2013, 01:02:36 pm »

На мен новолунието ми е във 2р дом. А баба все още се държи. Вярна е приказката, че душата и под ноктите се крие.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #69 -: Декември 03, 2013, 01:50:47 pm »

На мен новолунието ми е във 2р дом. А баба все още се държи. Вярна е приказката, че душата и под ноктите се крие.

я-я- не,че нещо...но е възможно да има събития неприятни :'( въобще не е задължително да съм права.
Но аз свързвам 2ри дом с плътта, тленното, физиката, пръстта, земята

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #70 -: Декември 03, 2013, 02:07:30 pm »
Баща ми с луна в стрелец, днес при точния съвпад на Новолулунието с нат. му Луна, получи тежка жлъчна криза, Иначе е Близнак  и  новолунието му правеше  и опозиция към Слънцето. Много ме уплаши, вече го поуправиха
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Yaya

• 2265
« Отговор #71 -: Декември 03, 2013, 02:08:49 pm »

я-я- не,че нещо...но е възможно да има събития неприятни :'( въобще не е задължително да съм права.
Но аз свързвам 2ри дом с плътта, тленното, физиката, пръстта, земята

Идва един такъв момент, че си казваш или да се оправя, или да умира. Не е добре да се мъчи човек. Не ме съдете, не съм жестока.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #72 -: Декември 03, 2013, 02:17:24 pm »

Yaya, съжалявам за баба ти:( Доколкото разбирам няма шанс да се оправи, искрено ти съчувствам!

И при мен новолунието е във втори дом, нали с теб имаме еднаква домификация ;) Прави хубав тригон към натална Луна и натален Марс, но засега няма проявления, аз престанах и да очаквам такива! Особено след като транзитен Сатурн мина и замина през натален Уран и опозира Слънцето ми, то така нищо да не се случи и да не усетих, няма повече накъде!

Тъкмо чета една статия защо транзити и лунации не носят събития при някои хора, изброени са няколко причини, дано намеря обяснение за моята карта! Астрологията взе да се превръща в мъчение за мен, а не удоволствие.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #73 -: Декември 03, 2013, 02:30:22 pm »
Бернадет Брейди е обяснила добре как да търсиш проявление в такива карти. Чела ли си?
Не реагират на транзити и прогресии - започваш със слънчвите революции, дори стига до там, че ги разглежда муданно.

А Шопенхауер

« Отговор #74 -: Декември 03, 2013, 03:20:44 pm »
Бернадет Брейди е обяснила добре как да търсиш проявление в такива карти. Чела ли си?
Не реагират на транзити и прогресии - започваш със слънчвите революции, дори стига до там, че ги разглежда муданно.

Чела съм оттук-оттам Брейди, благодаря за насоката, ще потърся конкретно по този въпрос какво пише!
Като цяло забелязвам че именно от соларите, както и от месечните лунари, извличам що-годе някакви по-точни насоки и указания за събития и теми, актуални в живота ми в дадения период.

Засега съм "зациклила" на първични дирекции и профекции, че нали уж те са най-добрия предсказателен метод за неработещи карти като моята...ще видим докъде ще стигна :-\
For you!

« Отговор #75 -: Декември 03, 2013, 05:23:45 pm »

Yaya, съжалявам за баба ти:( Доколкото разбирам няма шанс да се оправи, искрено ти съчувствам!

И при мен новолунието е във втори дом, нали с теб имаме еднаква домификация ;) Прави хубав тригон към натална Луна и натален Марс, но засега няма проявления, аз престанах и да очаквам такива! Особено след като транзитен Сатурн мина и замина през натален Уран и опозира Слънцето ми, то така нищо да не се случи и да не усетих, няма повече накъде!

Тъкмо чета една статия защо транзити и лунации не носят събития при някои хора, изброени са няколко причини, дано намеря обяснение за моята карта! Астрологията взе да се превръща в мъчение за мен, а не удоволствие.
Коя е тази статия,която четеш?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #76 -: Декември 03, 2013, 06:31:46 pm »

Коя е тази статия,която четеш?

Ето тази, на канадската астроложка Надя, кратко, точно и ясно, чудесно резюме: http://rubyslipper.ca/2013/12/when-a-transit-brings-nothing/#comments

Иначе отворих книгата на Брейди (благодарение на Yaya ), има цяла глава в която надълго и нашироко авторката обяснява какви методи да ползваме при неработещи карти. Виждам много вярно в нейните твърдения, особено факта че при мен соларите са много по-показателни от транзитите и прогресиите. Ако искаш погледни и нея, започва от стр.82 в книгата и " The Eagle and the Lark" и после в чаптъра " Older Systems".

For you!

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #77 -: Декември 03, 2013, 06:55:12 pm »
на мен ще ми е в 9ти дом- уран у 12 съвпад и секстил слънце - у 6 - някакви чужбински работи ми се гледат тук :-\ какво ли ще е

на мен понеже ми е съвпад уран с новолунието- не прави други кофти аспекти, но това стига. Та..прикипя ми и взех решение за раздяла с гаджето. но се пада точно седмица преди новолунието- не знам дали действа ама предполагам, че действа.
Внимавай с този Уран...Под негово въздействие човек е склонен да взима прибързани необмислени и внезапни решения

ами не е така необмислено. проявих доста търпение спрямо конкретно 1 нещо.

А тр. Уран какви аспекти прави към натала? Тъкмо чета за аспектите на Уран към Венера и Сатурн, че те обикновено давал край на връзки, които не ни задоволяват по някакъв начин. Но аспекта може и да е в неговата карта.

Транзитния уран прави квадрат към у5...

При теб проявлението е като по учебник! И смятам, че хич не е необмислено.

« Отговор #78 -: Декември 04, 2013, 09:13:35 am »
Попада ми в четвърти натален дом и образува само тригон със северния възел.

От вчера има проявления,но са при мамито ми.Явно така ще се отрази при мен.

« Отговор #79 -: Декември 04, 2013, 10:54:50 am »
Непосредствено преди това луние ми се изпълни предното - 12-тодомно такова, почивам си от излишностите, приключвам разни непълноценни неща, и така. Това ми е 7-ми, с минорен аспект (30*) към любимия ми съвпад на меркурий и нептун у1,5,11 и това е. Трябва да погледна към прогресии как стои. Засега няма изгледи за нови хора, но сякаш възраждаме нещо недовършено старо. Не знам,ще видим...