Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540189 Прегледи
*

Helo

Re:Разтълкуване на сън!
« Отговор #520 -: Юли 07, 2010, 01:10:32 pm »
снощи сънувах доста интересен сън  :-\

Пак ли!  ;D

И този път не победи извънземните и летачите, описани от Кастанеда?  :unsure: Много странно!

намирах се в апартамента на мама. татко, който е починал преди 8 години и той беше там. сина ми и тай. бяхме в кухнята. там имаше един по-тесен прозорец, втори по-голям и трети - вратопрозерец. татко седеше на дивана, а аз се хванах да чистя прозорците с препарат и хартиени кърпи. изчистих първия, изчистих втория, но като стигнах до третия и препарата взе да става на нещо средно между лед и хартия и пада на парчета. прозорците бяха затворени. докато се чудих какво става и на третия прозорец стъклата взеха да се смъкват надолу и остава празно пространство отгоре. аз се опитвах да ги задържа да не се счупят, но накрая извадих вратата и я дадох на татко да я оправя. в стаята имаше и две кучета - черно и бяло. сина ми настъпа черното и то умря. после настъпа и бялото и то умря. детето го направи без да иска обаче. аз се разтревожих за животинките и казвам на татко си да ги заведем на лекар, а отговора му беше: безмислено е...

та това е...

а това е моята интерпретация:
прозорците са измеренията, което сме преминали - първият и вторият са затворени, защото са преминати отдавна. третият се смъква, защото границите вече са започнали да се отварят. сами трябва да си отворим съзнанието за новото.
апартамента на мама - родното ми място или родната ми планета.
татко ми - бащиното ми измерение.
сина ми - бъдещето.
кучетата - доброто и злото или добрата и лошата енергетика.
чистенето на измеренията - първото и второто ги изчистих много лесно защото са преминати отдавна. третото се оплеска, защото трябва да се приеме, че изчистването идва от съзнанието и че ще стане от самосебе си може би... знам ли и аз...

в съня ми кучетата умират, защото в новото измерение Баланса е най-важният, а не разделянето на добри и лоши...

та това измислих, а и усещам като послание на съня  :blink:  някой има ли по-други идеи  ;)

Ето нещо от книгата на Пиер Дако "Тълкуване на сънищата".

Куче
Обикновено то е отзивчивият другар. Верността на каквато и да е цена. Инстинктът. Както и онзи, който „подушва" и открива неща, недостъпни за ограничените ни сетива.
Но символиката му е много по-широка от тези елементарни представи. Кучето е пазач - пазач на човека и на ада. То води човека в нощта на смъртта, както води и слепеца. Много митологии го свързват с подземния свят, с другарството в отвъдното. Кучето охранява вратите на свещените места. У някои племена мъртвият винаги бива погребван заедно с кучето си, което ще го отведе в небесното царство.                                   
Кучето може да е и соларен символ; или майчин. Ето един интересен сън на двайсет и седем годишен мъж:
•Присънва му се, че върви към голяма къща. Главната врата се намира над нещо като площадка - „странна, много сюрреалистична" (казва сънувалият). След него вървят две кучета, бяло и черно, средно големи. Внезапно кучетата го задминават и застават на площадката с лице към сънуващия, който се поколебава. Но кучетата не изглеждат заплашителни, само „строги и много спокойни" (уточнява сънувалият).
Сред асоциациите на този мъж откриваме:
-КЪЩАТА. Ставаше дума за наскоро купена от него къща, с която още не беше свикнал. Тя представляваше неговият Аз. Младият човек бе започнал психоанализа и вече откриваше възможностите си, както и някогашните си изтласквания. Ясно е, че къщата в съня символизира този нов Аз, към който още не се бе нагодил.
-ПЛОЩАДКАТА. Тя увенчана стълбите, а те символизират прага, който трябва да се прекоси. Тук прагът означава „преминаване" към промяна във вътрешното състояние.
-ДВЕТЕ КУЧЕТА. Бяло и черно, светлина и сянка. Две. крайности. Числото две символизира в случая противоположните страни на личността (доброто и злото например, както ще видим в символиката на числата).
-КУЧЕТАТА ЗАСТАВАТ НА ПЛОЩАДКАТА. Така те се превръщат в пазители на къщата. В символен план те са „пазачите на прага", праг, който сънуващият трябва да прекрачи, за да достигне до себе си. Кучетата са строги и спокойни - би могло да се каже, че е достатъчно сънуващият да покаже своя „пропуск", тоест да осъзнае, че е все повече „изряден" към себе си. Отличен сън!

Прозорец
Той е отвор към светлината и към външния свят. Обикновено сънуващият се намира в стая и гледа навън. Това означава, че стои в настоящето си (стая, не толкова светла като онова, което е вън от нея) и наблюдава бъдещето (светлината, простора, всичко различаващо се от непосредственото му обкръжение).
Тук може да имаме множество ситуации. Дали бъдещето (навън) е светло, слънчево? Какво е стъклото на прозореца -замъглено, потъмняло от дъжда? Оживена ли е улицата, или прозорецът гледа към застинал пейзаж? Как изглежда хоризонтът, ако има такъв? И как стаята, в която се намира сънуващият? Иска ли да я напусне, за да се отправи към бъдещето, или предпочита да си остане в сигурността на настоящето?
Прозорецът понякога символизира и възприемането на външния свят. Защото през него можем да получаваме далечни човешки и светлинни „послания".

ааааа и забравих да допълня: в съня ми накрая баща ми лежеше на пода - изморен, изтормозен, зачервен и едва ли не умиращ...

Това е лошо. Проблем с Анимуса?

А защо синът ти, а не дъщеря ти настъпва кучетата? Отново мъж.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #521 -: Юли 07, 2010, 08:21:01 pm »
Хело, моля те не се напъвай да тълкуваш моите сънища - просто не ти се отдава. имам прекрасно интегриран анимус още преди много години. при мен анимуса през целият ми живот е бил по-силен от анимата - това могат да ти го кажат всички от този форум, които ме познават ;) 
не е това, което предполагаш...

нали знаеш, че усещането след събуждането е най-важно. е моето усещане съм го описала след самият сън.

знам какво сънувам през повечето време за разлика от теб. аз съм дете на Космоса, а не само на Майката Земя. моите сънища не са за учебниците на чичко Фройд или Юнг. един осъзнат индивид просто не можеш да го вместиш в тях - разбери го най-сетне... не вярвам на съновници - моят живот си е мой живот и не е описан в учебници или книги... просто съм аз - индивид, Финална инкарнация на тая планета, с определена мисия и точка...

наистина те моля да не тълкуваш моите сънища докато не се научиш да виждаш през моите очи, а това никога няма да стане /това не е обида - просто ти си имаш други уроци и виждания, различни от моите/. затова просто успри вроденото си любопитство спрямо мен. не съм залък за твоята уста...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Helo

« Отговор #522 -: Юли 07, 2010, 08:34:09 pm »

Хело, моля те не се напъвай да тълкуваш моите сънища - просто не ти се отдава. имам прекрасно интегриран анимус още преди много години. при мен анимуса през целият ми живот е бил по-силен от анимата - това могат да ти го кажат всички от този форум, които ме познават ;)  
не е това, което предполагаш...

Да бе, да!  ;D

знам какво сънувам през повечето време за разлика от теб. аз съм дете на Космоса, а не само на Майката Земя. моите сънища не са за учебниците на чичко Фройд или Юнг. един осъзнат индивид просто не можеш да го вместиш в тях - разбери го най-сетне... не вярвам на съновници - моят живот си е мой живот и не е описан в учебници или книги... просто съм аз - индивид, Финална инкарнация на тая планета, с определена мисия и точка...

Охааааааа!!! Иска ти се да си уникална, да си сврхнадарена с езотерични знания и способности, ама те не ти помагат да се справиш със собствените си проблеми. Пък си тръгнала цялата Вселена да оправяш, докато собствените си проблеми не можеш!  :unsure: Супермисия на майка на две деца, която общо взето нищо не прави! :rolleyes: :57:

В какво се състои уникалността на твоята мисия на Земята, която те отличава от тълпата? Дори това да е тълпата от хора, четящи езотерика и имащи ... видения?

наистина те моля да не тълкуваш моите сънища докато не се научиш да виждаш през моите очи
, а това никога няма да стане /това не е обида - просто ти си имаш други уроци и виждания, различни от моите/. затова просто успри вроденото си любопитство спрямо мен. не съм залък за твоята уста...

Въййй Пази Боже!

:25:

Добър човек си, ама си Нептунианка, летяща на Нептуновите облаци.  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #523 -: Юли 07, 2010, 08:52:15 pm »
уникална съм - да! всеки отделен човек е уникален! ти като искаш да си тъпо теле в стадото - това си е твой проблем, а не мой!

не съм свръхнадарена и никога не съм го заявявала! това, което съм съм го постигнала със собствени усилия и защото това е трябвало да стане. дали ти харесва или не, това не е мой проблем....

ако не си разбрала - всеки човек се ражда с неговата мисия. всеки има цел в това си прераждане дори и да не я осъзнава!

това, че ти си тъпа и упорито си настояваш на твоите злобни, недобронамерени и неориентирани мисли си твоя работа. имаш още много да учиш и в това спор няма. ако не си го набиеш в тъпата тиква ще има още много да страдаш. за разлика от теб аз си имам много приятели и съм обградена от обичащи същества. да майка съм и се гордея с това. да нищо не правя и с това се гордея - кой на каквото си застеле, на това ляга - стара българска поговорка  ;)

за разлика от теб аз знам откъде идвам и накъде отивам, а ти моето момиче дори не знаеш накъде си се засилила. спри да се заяждаш и обиждаш. елементарна си и за капак си енергиен вампир. намери си други на които да пиеш енергията и да им се правиш на велика. хора с коефициент на интелигентност на току що поникнал райграс, просто няма как да се мерят с мен. с амеби не ми е интересно да комуникирам, просто няма какво да ме стимулира  ;)

и още нещо - имаш съвпад на Слънце и Хирон в 8 дом - много удари по егото още ще понесеш ако не се осъзнаеш. ма твоя си работа. боли ме хуя за теб честно казано

*

Helo

« Отговор #524 -: Юли 07, 2010, 09:04:47 pm »
Вещичке, аз знам къде са слабите места на пишещите тук. Комплексите и заблудите ви си личат. Повечето хора от форума също мислят, че си една витаеща в облаците заблудена жена и хич не ти се връзват на нещата, които пишеш, но просто не ти го казват. Но аз имам малко информация по въпроса.

Май само ти си вярваш, а?  :unsure:

Знам къде са слабите ти места! Ти си ясна!

Оставям те с твоите халюцинации и вярвания, че си финална инкарнация със свръхспециална мисия на Земята, която никой не е в състояние да разбере, защото не е на твоето ниво, нали?
Това състояние е описано в книгите по психология. Да вярваш, че си нещо по-особено от другите е признак на комплекси за малоценност, които по този начин се подтискат.

Освен това, ти вярваш, че някой непрекъсанто се съмнява в твоите знания, дори това да не е така. Това означава, че ти сама се съмняваш, че знанията, които имаш изобщо ти служат за нещо.

Сънищата ти с Юпитер, който ти дава освобождение от материята, пък ти не приемаш този подарък говори ясно, че ти не си се освободила от материята. Къде си тръгнала да ставаш финална инкарнация, като още не си се освободила от материята и нагъваш храна, без да се спреш?????? Странна работа!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #525 -: Юли 07, 2010, 09:07:46 pm »
елементарна енергийна вампирка  :85: :85: :85: 

« Отговор #526 -: Юли 08, 2010, 05:26:41 pm »
  Два дни подред приятелката ми сънува филми с мен и моя възлюбен. Все едно всичко е 100 % реалност, с усещанията, с цветовете, с визиите - просто паралелен живот. И е много учудена защо. Успокоих я, че явно присърце е взела моите въжделения. Докато аз нямам спомен от сънищата си. Знам че съм сънувала, но в момента, в който отворя очи - и всичко изчезва. Очаквам възлюбения да се появи ненадейно, без да съм предизвестена, физически усещам, че ще има драма....цялото ми същество вибрира на няква такава честота....А тя сънувала как той й се моли за съдействие, да ме успокои, да ми даде още надежда и търпение. Да не бързам да отсичам въжетата и да не го оставям. Два дена подред....

*

holanda

« Отговор #527 -: Юли 08, 2010, 05:41:38 pm »
  Два дни подред приятелката ми сънува филми с мен и моя възлюбен. Все едно всичко е 100 % реалност, с усещанията, с цветовете, с визиите - просто паралелен живот. И е много учудена защо. Успокоих я, че явно присърце е взела моите въжделения. Докато аз нямам спомен от сънищата си. Знам че съм сънувала, но в момента, в който отворя очи - и всичко изчезва. Очаквам възлюбения да се появи ненадейно, без да съм предизвестена, физически усещам, че ще има драма....цялото ми същество вибрира на няква такава честота....А тя сънувала как той й се моли за съдействие, да ме успокои, да ми даде още надежда и търпение. Да не бързам да отсичам въжетата и да не го оставям. Два дена подред....
в такъв случай,не намираш ли за малко странно факта,че говорим за твоя човек в другата тема ;) /ако става въпрос за същия,де/..според мен ще има някакво развитие в близко бъдеще :rolleyes:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #528 -: Юли 09, 2010, 10:43:02 am »
сънувах, че раждам с доста реалистични картини....
майка ми ме израждаше....от самото раждане като процес във съня си нямах спомени дали ме е боляло даже се учудих защо не помня....после никой не ми даде детето ми, което пак ме учуди, но не ме натъжи по никакъв начин....другото странно беше, че бях в една стая с разни други хора...и през цялото време пъпната връв стърчеше от моя корем, моя пъп отрязана до някъде и ми казваха да не я пипам, за да не се инфектира или нещо от този род....и все ми беше интересно и все я гледах какво има в нея...така си серазхождах в помещението със стърчаща пъпна връв от корема/пъпа ....имах усещане за нея сякаш....после като си вървях в стаята видях някакви кървави стъпки....и майка ми ми каза да внимавам, че на всякъде имало кръв....жената на леглото до мен беше възрастна, нещо се случило със сърцето й...кръвта беше от сърцето й сякаш, кръвоизлив, инфаркт...не съм сигурна...и после май беше починала жената.....
после сънувах, че съм до някакви скали с някой до морето...качихме се в една лодка....и влязохме по-навътре...имаше делфини, които плуваха около нас....аз си пуснах ръката във водата и пипнах единия делфин, който мина близо до лодката....
какво може да означава раждането...и тази пъпна връв защо стърчеше от моя корем...? :unsure: :unsure:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #529 -: Юли 09, 2010, 11:17:32 am »

какво може да означава раждането...и тази пъпна връв защо стърчеше от моя корем...? :unsure: :unsure:

раждане на идея, творчески процес и прочее... просто още не си готова явно да се разделиш с творението си /стърчащата пъпна връв/... а както е известно творението е част от твореца, но не е задължително да му принадлежи...  :blink:

« Отговор #530 -: Юли 09, 2010, 11:54:21 am »

раждане на идея, творчески процес и прочее... просто още не си готова явно да се разделиш с творението си /стърчащата пъпна връв/... а както е известно творението е част от твореца, но не е задължително да му принадлежи...  :blink:

Нали сме правили уговорката, че сънищата винаги са строго индивидуални и всеки сам трябва да разбере, кое от значенията най-много му приляга. Ако аз го бях сънувала този сън - щях да си помисля - кръвта - е предизвестие, новина, в случая няма да е приятна, щото все едно че ще отрежат няква част от мен /стърченето на пъпа ми е крайно неприятно/. Вероятно ще чуя лоша новина за човек от моето обкръжение, макар и близък, няма да ме заболи много...Защото накрая делфините идват за да ме утешат....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #531 -: Юли 09, 2010, 12:06:48 pm »

Нали сме правили уговорката, че сънищата винаги са строго индивидуални и всеки сам трябва да разбере, кое от значенията най-много му приляга.

да така е  ;D  аз просто тълкувам от моя гледна точка и това е. а питащият е редно да осъзнае, кое му приляга най-много. един вид ние само пускаме фитилите  :P

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #532 -: Юли 09, 2010, 10:17:31 pm »
я да помосля....нищо не мога да измисля...в съня си и аз исках да го махнат този пъп стърчащия по-бързо, но никой не го махна....и после сякаш се примирих....
май разбрах...малко смешно може да звучи...ама ето ми го обяснението...
от скоро живея с приятеля ми в тях заедно с брат му, но някак не можем да се спогодим с него.....в смисъл има неща, които много ме дразнят(лоши навици или направо липса на навици, не съобразяване с другите, даже пречене на другите....като този стърчащия пъп, който никой не ще да маха :angry:, а аз сама не мога..) а приятелят ми не ще да ги отстрани или поне да се опита да ги по оправи....да поговори с брат си да се съобразява малко... :angry:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #533 -: Юли 09, 2010, 11:28:15 pm »
Тоя пъп откъде точно стърчеше? От пъпа точно ли или малко под пъпа? Щото там точно е един много важен енергиен център.  :mellow:

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #534 -: Юли 10, 2010, 01:01:19 am »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 23, 2013, 01:26:55 pm от kris »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #535 -: Юли 10, 2010, 08:17:05 am »
Тоя пъп откъде точно стърчеше? От пъпа точно ли или малко под пъпа? Щото там точно е един много важен енергиен център.  :mellow:

от пъпа точно ....добре, че не ми е закачал енергийния центъ.... ;D

« Отговор #536 -: Юли 10, 2010, 09:16:39 am »
   Сънувах сън, но си спомням само последната част, малко преди да се разбудя....Намирам се на село, до къщата на майка ми, която е на около 200г, но реално тя вече е порутена. Имало е рода и във въздуха се е носело някакво напрежение, като преди да тръгнеш на дълъг и неизвестен път. А аз се лутам - все едно не съм никва част от това множество /починалата ми майка също беше сред родата/. По едно време задуха силен вятър и срещу мен почнаха да прехвърчат пухчета от бели гълъби, а аз порозовях цялата. Зърнах един бял гълъб, как някакъв вихър го грабна и го разби в мен, като моментално ме покри с бял пух, без перата....Сякаш гълъба се разтвори в мен. Отнякъде се бояви първия ми братовчед, по бащина линия и каза хайде обличай си роклята - ние те чакаме и ми подаде бяла булчинска рокля, чийто корсет беше целият от бял пух и пера. Облякох роклята, но нещо с грима не можех да се справя. Лицето не беше моето - едно розово като на прасе, моливът ми се разтече, очертах веждите си много под самите тях - просто гримосването ме хвърли в паника....Успях да се зърна в някакво огледало, да намеря мокри кърпички и да се избърша, а близките ме пришпориха да си събирам багажа /чувството беше като да емигрираш, без връщане назад/. Беше ми много странно че съм в булчинска рокля, но нигде не видях жениха в съня си...Събудих се, защото навън пред блока наистина свиреха сватбари и се сетих, че една моя позната се жени.....

« Отговор #537 -: Юли 10, 2010, 11:06:01 am »
СЪнувах, че съм на почивка и си губя два пъти ключа от колата. Първият път се върнах и го намерих. Вторият път знаех, че ми е в джоба на сакото, вървях без него и през цялото време знаех, че не е в мен. ЗНаех къде съм си оставила сакото, но ни се стори далеч, за да се връщам. Обзе ме много голяма тревога. На сън си мислех - дано като се събудя, ключа да е в мен  ;D Като се събудих направо се успокоих. :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #538 -: Юли 10, 2010, 10:42:35 pm »
Aurora, помисли дали сънят ти не е отражение на действителността. Това са напрежението за загуба на ключовете може да е нещо и на яве. Иначе ако изходим от друга гледна точка ключът винаги е бил символ на някаква тайна , знание ии разрешение на някакъв проблем. Каквото и да е, имаш някакво притеснение, но всъщост си наясно с нещата, щом си озъзнавала, че сънуваш. Каквото и да е - сънят ти е хубав! Спокойна бъди!

« Отговор #539 -: Юли 10, 2010, 10:46:06 pm »
Благодаря, Лазарова.  :blink:

Преди около месец отново сънувах сън с ключове и беше намесен Хирон - натален и транзитен. Днес видях, че транзитното слънце прави квадрат на натален Хирон.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.