Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540257 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #1640 -: Декември 25, 2011, 09:09:25 pm »
Постоянно сънувам някакви влакове,релси, гари... Сънищата са абсолютно различни, но в повечето случаи са лоши (гонят ме във влак, влак смачква приятеля ми, закъсвам с колата върху релси точно преди да мине влак...  и т.н.). Не мога да си обясня честата проява на влаковете (почти всяка вечер). :unsure:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1641 -: Декември 25, 2011, 10:58:34 pm »
Катастрофата с влак може да символизира хаос. Целите ти не протичат по план. Може да ти липсва самоувереност, да си несигурна и да се съмняваш в способността си да постигаш целите си, липса на контрол върху живота ти?
По принцип, за да се направи някаква интерпретация е нужно да се разкаже целия сън, в детайли до колкото си ги спомняш. Така само със основни символи не се получава. Всичко в съня има значение.  :blink:

« Отговор #1642 -: Декември 25, 2011, 11:15:15 pm »
Катастрофата с влак може да символизира хаос. Целите ти не протичат по план. Може да ти липсва самоувереност, да си несигурна и да се съмняваш в способността си да постигаш целите си, липса на контрол върху живота ти?
По принцип, за да се направи някаква интерпретация е нужно да се разкаже целия сън, в детайли до колкото си ги спомняш. Така само със основни символи не се получава. Всичко в съня има значение.  :blink:
Ами например в съня с приятеля ми той се беше качил на един локомотив, а аз бях долу на релсите и така си говорихме. В един момент някак си външните части на локомотива се затвориха и смачкаха приятеля ми... той остана вътре, не можах да видя тялото му, а само малки пръски кръв. След това се прибрах и се обадих на една приятелка, за да й кажа какво е станало. Но емоциите ми бяха много страни... в един момент все едно не го осъзнавах и не ми пукаше, а в следващия момент се раздирах от болка, че съм го изгубила. Събудих се и не можах да заспя докато не м у написах смс, че съжалявам и че го обичам, защото преди да заспя се  бяхме спречкали малко...
В съня с колата - Скоро изкарах шофьорски курсове и сънувах, че съм с инструктора ми на опреснителни часове преди някакъв изпит. Трябваше да тръгна от някаква гара. Колата беше спряна на релси, по които няма движение на влакове, но по задните имаше. Аз изпитвах някакви затруднения с подкарването на колата, докато в един момент рязко тръгнахме назад и спрях на задните релси. Точно тогава по тях към нас се зададе един влак и аз в последния момент успях да подкарам колата (мисля че отидохме нагоре, т.е. започнахме да летим). След това се оказахме на терасата на леля ми и аз набих спирачки, зашото ме беше страх, че не мога да прескоча парапета и ще падна долу. Инструкторът ми изобщо не беше доволен и в крайна сметка не посмях да скоча от терасата с 'летящата кола'.
В друг сън отново съм с приятеля ми на някаква малка гара и се разхождаме. Зад нас се провиква един негов приятел (който аз по принцип не понасям, защото постоянно се мъкне след нас) и аз тръгвам сама в някаква посока, а моя човек сяда на някакъв пън и започва да говори с приятеля си. В следващия момент чувам това другото момче, че ми казва да се дръпна (но много спокойно), защото идва влак. И пак така на косъм да ме блъсне влака...
И те така... има и други, но те са много дълги :D Благодаря ти предварително, че ще ги прочетеш :))

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1643 -: Декември 25, 2011, 11:29:45 pm »
Преразгледай  отношенията с приятеля си. Поговорете си откровено на кой какво му липсва в тези отношения и кой какво точно очаква от другия.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1644 -: Декември 26, 2011, 03:47:24 am »
За първия сън... може би начина на живот на приятеля ти или нещо по "пътя по който е тръгнал" е в конфликт с тебе, може би той не се движи по правилната посока. Сънят може би символизира твоите страхове, може и да чувстваш вина.
Когато сънуваме смъртта или някакъв инцидент който се случва на любим човек (особено когато става въпрос за връзка) може да значи, че трябва да се освободим от тази връзка. Може нещо в теб да се е променило. Действията, които се предприемат в реалния живот, може да доведат до някакъв разрив.

Втория сън - усещаш, че обстоятелствата те притискат. Изпитваш затруднения да се справиш със някаква ситуация.
Аз предполагам, не знам дали е така. Дали с приятеля ти нямате дълга или по някакъв начин сериозна връзка и може би сте на кръстопът в отношенията си? И усещаш отношенията и връзката ви по някакъв начин застрашена? Не си сигурна във вашата връзка или във чувствата си към него? Може би ти си на кръстопът.?

Интересно, че повечето разказваме сънища, които по-скоро ни тревожат... :unsure:

*

AH

• 2201
« Отговор #1645 -: Декември 26, 2011, 06:01:59 am »
Интересно, че повечето разказваме сънища, които по-скоро ни тревожат... :unsure:

и е добре, ако в сънищата има подсказки за правилно решение на тревожните ситуации, да ги откриваме:)

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1646 -: Декември 26, 2011, 10:29:18 am »
Сънувах, че пия вино. От две бутилки, две различни вина- бяло и червено. Бях изпила по равно количество от двете бутилки. Червеното ми хареса повече. То беше по-сладко. Накрая установиих, че съм изпила толкова много вино, а не се напих. После дойдоха приятели при мен и се притеснявах да не разберат колко много съм изпила и да не ме помислят за алкохоличка:) затова излъгах, че част от виното го е изпил друг:)
как бихте ми го изтълкували?

*

Uran

• 6041
« Отговор #1647 -: Декември 26, 2011, 10:57:45 am »
Внимавай какви ги вършиш на любовния фронт. :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1648 -: Декември 26, 2011, 11:03:41 am »
Хвана ме  :-[  ;D

важното е че не съм се напила т.е. няма да си изгубя разсъдъка:)

« Отговор #1649 -: Декември 26, 2011, 11:33:15 am »
Добре, и аз имам нужда от малко помощ.  :unsure: Много революционен сън беше.  :unsure:
Живеем си аз и една от моите най-добри приятелки на квартира на много горен етаж, но квартирата е много хубава и сме си много доволни от нея. По едно време нещо ни викат, че станало бедствено положение.  :unsure: И ние тръгваме с едни лъкове да избиваме някакви хора в някакъв склад. И със нас Боби Сингър от Supernatural. И аз много се ядосах на моята приятелка и на Боби Сингър, защото те не ги убиват тези хора, ами ги пощадяват. И си викам на ум - "какво е това пощадяване, положението е бедствено, всички трябва да се избият". Изобо идеята за толерантност, съпричастност, хуманизъм хич никаква я нямаше в главата ми в този сън.  ;D
Другото, което вече помня е от този сън, защото малко ми се губи, че тези хора, дето ги убиваме са един вид поробители и съществуват някакви крайни организации, които се борят с тях и аз решавам да се присъединя. Всички много се възхищават на тези организации, дори населението, което не членува в тях. В общи линии - все едно да си Левски, Ботев, Бенковски, Раковски на едно място, хората като чуят, че членуваш там, шапка ти свалят. Естествено, както навремето, има си и някакви скептици, които предпочитат някакъв по-спокоен начин на живот.  :rolleyes: И майка ми е от тях, тя не иска да се меси в такива работи.  :rolleyes: Мен, обаче, като ме виждат как стрелям, много ме харесват от едната организация (имаше за мъже и отделно за жени) и ми дават някакъв яркозелен ластик в знак на членството ми към тях. И трябва да отпътуваме с едни автобуси за обучението си, но са общо три автобуса и аз се качвам във втория и там майка ми и сядам до нея и тя вика "Ооо, радвам се, че размисли" и аз само "(пфффф реакция) изобщо не съм размислила, объркала съм автобуса", но нямаше голямо значение, понеже автобусите си се движат заедно и като направихме малка почивка, се качих на правилния. Помня че някой ми каза "в другия автобус ще ти е по-добре, там не е толкова пълно, има места и е по-удобно". И наистина, като отивам там, сложени едни яденета, имаше ТЕРАСИ на автобуса, хората се усещаха по едни различен начин ... все едно са просто ТВОИТЕ хора, с които ще се разбираш, а не някакви там посредствени, дето не знаят за какво са на тази планета.  ;) И ми се представи някакъв младеж, който бил подготвян да стане като главнокомандващ на мъжкото дружество, за което говорих.  ;D И аз му казах, че мен ме подготвят за женското и после правихме някакви там кълбета, нещо и ми беше много хубаво, от една страна, от друга страна, обаче, започнах да се замислям дали това занимание с тези организации няма да провали реализацията ми в правото и като цяло, образованието ми.  :unsure:

« Отговор #1650 -: Декември 26, 2011, 11:43:01 am »
   Някои от сънищата ни са проекции на бъдещи събития, свързани с нас самите, близки наши хора, които ни вълнуват. Значи, ThunderGoddess - предполагам, че сънят ти е бил проекция на твои мисли, чувства, страхове - съзнателни и подсъзнателни, че в крайна сметка няма да загубиш вярната посока - което е много важно, след като те касае правото. Защото българското право към настоящия момент е - "всеки закон е предпоследен" и винаги има вратички.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1651 -: Декември 26, 2011, 11:47:32 am »
Ще смениш обкръжението, средата, философията си.
Независимост се задава. ;D

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1652 -: Декември 26, 2011, 01:49:54 pm »

и е добре, ако в сънищата има подсказки за правилно решение на тревожните ситуации, да ги откриваме:)
Да, обаче има различни типове сънища, с различна цел и те разкриват различна информация.
Ето няколко примера, тука са описани добре, само че е на англ.:
http://www.dreaminterpretation-dictionary.com/types-of-dreams.html
В действителност има сънища които дават решение на проблеми и въпроси които ни тревожат. Подсъзнанието ни също ни предупреждава за наближаващи трудни ситуации.
Може би е добре преди да интерпретираме съня си, да определим какъв тип е и каква информация носи.. :)
« Последна редакция: Декември 26, 2011, 01:57:15 pm от Freya »

« Отговор #1653 -: Декември 26, 2011, 02:08:06 pm »
daisyline, Uran, благодаря за интерпретациите.  :blink: Интересното, Uran е, че вчера една приятелка ми тълкува карти таро - един вид си ги правим като хороскоп за годината, една карта за всеки месец и ми каза същите работи, че ще стана по-независима и ще имам някакви нови отговорности, но ще има и много конфтонтация.  :P Което ми се вързва със съня де.  :blink: Като се замисля ... :blink:
Daisyline, епа като дойдем на власт, ще ги затворим тия вратички на закона. Тежко им и горко като дойда аз на власт.  :angry: Ще ми усетят луната в Козирог в лъвския дуод зад врата им и няма да им хареса.  ;D ;D Аууу, от всякакви типове хора, котио са "хвани го-удари го" - глупаци, тъпаци, мижитурки, страхливци, най-много "ми падат" на сърце тия дето минават натънко за сметка на другите. Направо нещо в мене казва - тези просто им е грешно съществуването и трябва да им го покажем.  ;D ;D ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #1654 -: Декември 27, 2011, 06:09:36 am »
Да, обаче има различни типове сънища, с различна цел и те разкриват различна информация.
Ето няколко примера, тука са описани добре, само че е на англ.:
http://www.dreaminterpretation-dictionary.com/types-of-dreams.html
В действителност има сънища които дават решение на проблеми и въпроси които ни тревожат. Подсъзнанието ни също ни предупреждава за наближаващи трудни ситуации.
Може би е добре преди да интерпретираме съня си, да определим какъв тип е и каква информация носи.. :)

Така е – в тия 10 групи са обхванати различните видове.
Аз предпочитам друг тип класификации.
Например, според чувството – с най-висок ранг при интерпретация
Според събитийност – реална, нереална – с по-нисък ранг
Според информативност, предсказателност и т.н.
Коя класификация ще ни върши работа си зависи от начина ни на мислене, възприемане на информацията, а от там- интерпретация.
Имаш ли си правила, по които интерпретираш собствените или чуждите сънища?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1655 -: Декември 27, 2011, 02:00:56 pm »
Аз нямам някакви правила, всичко е на интуиция. Но смятам, че като цяло повечето сънища са пълни със символи. И точно това е интересното. Понякога е трудно да се свържат с аспекти от реалния живот. Винаги търся значение в сънищата.

Ами ти си права чувството е много важно и определящо, Но това е един аспект, от него се започва.
Какво значение има реална или нереална събитийност е случая? Моите сънища често съдържат и двете в едно. Зависи от сънуващия, но все пак сънищата често са объркани, сюреалистични и "нереални" но въпреки това съдържат информация за реалния живот предадена чрез символи.
Какво значи висок ранг при интерпретация?
Не знам дали е лесно да се класифицират, но това към коя класация спада си зависи само от съня и сънуващия според мен. Някой може да даде грешна интерпретация, но това е друг въпрос..

*

Uran

• 6041
« Отговор #1656 -: Декември 27, 2011, 02:49:24 pm »
Аз подхождам индивидуално и понякога оставям интуицията да ме води.
Има сънища на съфорумци, които са пълни със символи-клишета и те не са послания от подсъзнанието, а проекции на будната мисъл. Точно при тези сънища се опитвам да изчистя "посланията" от замърсяващите ги образи. Не знам дали ми се получава.

*

AH

• 2201
« Отговор #1657 -: Декември 27, 2011, 03:51:54 pm »
Какво значи висок ранг при интерпретация?
Не знам дали е лесно да се класифицират, но това към коя класация спада си зависи само от съня и сънуващия според мен. Някой може да даде грешна интерпретация, но това е друг въпрос..

струва ми се, че е важно да има система, да има ред и ранг- като в азбуката - гласни, съгласни и т.н.
Без такава все едно знаем половината азбука - четем разказа и без да знаем някои букви, разбираме сюжета, а не можем да усетим цялата му красота и послания

*

AH

• 2201
« Отговор #1658 -: Декември 27, 2011, 03:54:05 pm »
Аз подхождам индивидуално и понякога оставям интуицията да ме води.
Има сънища на съфорумци, които са пълни със символи-клишета и те не са послания от подсъзнанието, а проекции на будната мисъл. Точно при тези сънища се опитвам да изчистя "посланията" от замърсяващите ги образи. Не знам дали ми се получава.

ако не се получи, можем да махнем с ръка и да приемем, че не е трябвало да бъде разчетено посланието.

Но понякога си мисля, че сънищата са като много пари в условия на криза, които не знаеш как да вложиш и ползваш:)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1659 -: Декември 27, 2011, 10:13:07 pm »
Аз сънувах снощи отново едно момче към което имах чувства и рядко го сънувам, но пък винаги ми правят впечатление сънищата с него.

Бях в някакъв курорт. Духаше вятър, беше следобед, имаше есенни листа. Срещнахме се там в едно паркче. Той ми говореше много мило и по детски (а той по принцип е много сдържан и сериозен) и подскачаше и притичкваше пред мен радостно и ми се радваше. Дори и аз която съм по-мека по принцип не можах да се отпусна толкова. Разхождахме се до вечерта и по плажа. По едно време мисля, че се гушкахме или целувахме, но не помня със сигурност.Щях да остана, той искаше да остана. (да пренощувам)

А по едно време бяхме до една барака. Той беше излязъл на верандата и сякаш играеше роля от филм. Беше си го извадил... беше му надървен и му беше мн голям   ;D :-[ А до него имаше някакви други мъже които се възмущаваха, че си го размахва пред тях  ;D
После бяхме до някакъв уличен телефон, разглеждах снимки на телефона си и попаднах на снимка на едно момиче (моя позната, която той познава от някъде защото я имаше във ФБ) показах му я и той вика "я, я да видя..." и като я видя каза нещо подигравателно от сорта на "тая ли...това безформеното ли...с ръце като на..."  След като каза че не го кефела, аз щях да си тръгвам, а той съвсем неангажиращо ми каза "чао" и каза "пиши ми.." поне така ми се счу, после се обърна и тръгна без обяснения.
 :unsure: