Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540448 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #1700 -: Януари 28, 2012, 11:16:48 pm »
Хахахаха :D Тиранозаврите наистина могат да бъдат стряскащи.

Аз имах един друг, пак повтарящ се, с някакво глупаво дяволче, което стоеше във въздуха. Сега като си представя образа му ми става много смешно, но съня ми беше доста зловещ.
А от този с метеоритите още ме побиват тръпки.  :-\

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1701 -: Януари 28, 2012, 11:20:54 pm »
И този сън отново говори за вътрешни емоционални драми и несигурност, нестабилност. Липса на контрол, безпомощност. Детайлите които си пропуснала, най-вероятно са отново рационални сигнали които си пропуснала да забележиш, дребни но съществено важни.  На мен ми звучи в същия дух като предния ти сън.
Тези вътрешни драми явно са те преследвали доста дълго за да се повтаря съня. В крайна сметка щом си спряла да го сънуваш, значи най-вероятно си се справила и си обърнала внимание на 'дребните' детайли.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1702 -: Януари 28, 2012, 11:24:08 pm »
Хъх, за този нямам идея.  :unsure: Иначе нашите пък ги ядяха тиранозаври рекс като бях малка, но това беше, защото обичах динозаври много, много, но имаше една страшна картинка на една енциклопедия и малко се бях стреснала.  ;D ;D

Аз съм забелязала че децата имат повтарящи се сънища - кошмари, обикновено с персонажи от някой страшен филм или други, които са им се отпечатали в съзнанието. Но всъщност те са проекция, символ на нещо. Просто подсъзнанието им използва познат образ. Когато пораснем вече имаме по-голям избор. :)

« Отговор #1703 -: Януари 29, 2012, 04:27:23 pm »
Благодаря, Freya (красив ник)

Снощи сънувах, че ми изскача мечка, докато вървя по улицата. Доста трябва да поработя над психическото си и емоционално състояние май.  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #1704 -: Януари 31, 2012, 01:01:01 pm »
 Обличайте се добре в тези студове!
Внимавайте да не се разболеете!

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1705 -: Януари 31, 2012, 01:15:30 pm »
Благодаря, Freya (красив ник)

Снощи сънувах, че ми изскача мечка, докато вървя по улицата. Доста трябва да поработя над психическото си и емоционално състояние май.  ;D
Дали не си проявила агресия към някой наскоро ...?
Или има нещо в живота ти на този етап, което трябва да защитаваш ревностно... ?
Мечката обаче се свързва и със зимен сън, т.е. бездействие.. или си в период на мързел или обратното и е добре да намалиш малко темпото.
Може да се чувстваш самотно и да ти се иска да гушкаш някой мечо  :P

п.с. според фройд, когато сънуваш мечка означава, че харесваш някой, който е равнодушен към теб и не проявява същия интерес към теб за момента. чудя се дали наистина е така ...ако може да споделиш...
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1706 -: Януари 31, 2012, 04:31:52 pm »
.
« Последна редакция: Април 21, 2012, 09:45:50 pm от Hm »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1707 -: Януари 31, 2012, 05:26:20 pm »
Преди половин година имах подобен сън с мечка.

Бях по улиците на града и имаше някакъв обичай, където пускат кафява мечка из града. Мечката ме гонеше. По едно време се озовах в не голямо затворено помещение а мечката след мен. Едвам се изплъзнах. Заради мен, мечката отхапала пръста на едно момиче (кутрето) После говорих с това момиче, а тя се държеше сякаш нищо кой знае какво не е станало. Целта на обичая беше за направата на нещо като мартеница...  :-\
Имаше и друга част съня.

« Отговор #1708 -: Януари 31, 2012, 10:01:40 pm »
Дали не си проявила агресия към някой наскоро? Не, нито някой е проявявал агресия към мен.
Или има нещо в живота ти на този етап, което трябва да защитаваш ревностно? Не смятам.
Мечката обаче се свързва и със зимен сън, т.е. бездействие.. или си в период на мързел или обратното и е добре да намалиш малко темпото. Всяка зима ме хваща летаргия, но вече е към края си. (Надявам се)
Може да се чувстваш самотно и да ти се иска да гушкаш някой мечо :P Хехе, това ще да е. Явно вместо да гушкам плюшено мече, ще ми се налага да се разправям с нерпиятни, космати мечоци. Пфу!

п.с. според фройд, когато сънуваш мечка означава, че харесваш някой, който е равнодушен към теб и не проявява същия интерес към теб за момента. чудя се дали наистина е така ...ако може да споделиш... Хм.. ами май не е такава ситуацията, макар че напоследък попадам все на хора, които не могат да изразяват симпатия и емоции.

Аз съм чела, че мечката в съня означава пречка.

Обаче мечката може да е един от образите на негативния Анимус.
Макар че в този случай не мисля, че тя е сънувала Анимуса.

Трябва да се провери какво точно означава.

Върви по улицата - познат терен. И изведнъж изскача мечка - животно, което изобщо не се среща по улиците. Нещо от несъзнаваното (вероятно инстинкт, защото има животно пък и естественото му местообиталище е гората, което е символ на несъзнаваното) изскача в съзнаваното - улицата, която е познат терен.
Възможно е, защото ми е доста обременена психиката (съзнанието, подсъзнанието.. и аз не знам)

Но трябва да се проучи.

Между другото, беше тъмно в съня. И май трябваше да отбележа, че сравнително често ми се случва да сънувам диви животни - тигри, лъвове, носорози. Змии също. Повечето източници в интернет са с доста постни тълкувания, вие от къде черпите информация?
И пак благодаря за предположенията.  :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #1709 -: Януари 31, 2012, 10:22:31 pm »
 Дивите животни са аспект от личността ти.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1710 -: Януари 31, 2012, 10:43:04 pm »

Между другото, беше тъмно в съня. И май трябваше да отбележа, че сравнително често ми се случва да сънувам диви животни - тигри, лъвове, носорози. Змии също. Повечето източници в интернет са с доста постни тълкувания, вие от къде черпите информация?
И пак благодаря за предположенията.  :)

Тази информация е от книги по психоанализа.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1711 -: Януари 31, 2012, 10:46:05 pm »
Дали може да си я дръпнем от нета?  :rolleyes:

« Отговор #1712 -: Февруари 01, 2012, 11:45:23 am »
Сънувах нещо - явно имах 3 рани на различни части от тялото и една змия изваждаше отровата от тези рани. Помня, че видях три нейни зъба, два по-малки и средния по-голям. Изтегли отровата от две от раните, а последната имаше някакви познати около мен, които казваха "Недей, остави я, по друг начин ще оправим нещата" и така и не си спомням какво стана с последната рана. Странното е, че си спомням как змията се превърна в човек след като се справи с първата рана/ ухапване (не знам), а после пак си върна формата на змия, но не помня как изглеждаше змията,само зъбите й.

Какво може да значи това?

*

Uran

• 6041
« Отговор #1713 -: Февруари 01, 2012, 12:08:31 pm »
Значи: хора, отношения, неправилни преценки за тези отношения/хора, извинения.. :blink:

« Отговор #1714 -: Февруари 01, 2012, 12:13:50 pm »
Значи: хора, отношения, неправилни преценки за тези отношения/хора, извинения.. :blink:

Благодаря! Неправилни преценки защо?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1715 -: Февруари 01, 2012, 12:31:55 pm »
Според мен, имаш скрити страхове и тревоги, може би скърбиш за нещо.
Може би те застрашава проблемна ситуация...Но ти ще бъдеш "излекувана" и ще се справиш със страховете и проблемите, макар и по болезнен начин. По трудния начин.

« Отговор #1716 -: Февруари 01, 2012, 01:57:44 pm »
Благодаря ти, Фрея!

« Отговор #1717 -: Февруари 02, 2012, 12:21:12 pm »
Снощи сънувах Ариел - Малката русалка. Нямам никаква идея какво може да означава...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1718 -: Февруари 02, 2012, 04:59:44 pm »
.
« Последна редакция: Април 21, 2012, 09:43:37 pm от Hm »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1719 -: Февруари 02, 2012, 05:04:28 pm »
Сънувах нещо - явно имах 3 рани на различни части от тялото и една змия изваждаше отровата от тези рани. Помня, че видях три нейни зъба, два по-малки и средния по-голям. Изтегли отровата от две от раните, а последната имаше някакви познати около мен, които казваха "Недей, остави я, по друг начин ще оправим нещата" и така и не си спомням какво стана с последната рана. Странното е, че си спомням как змията се превърна в човек след като се справи с първата рана/ ухапване (не знам), а после пак си върна формата на змия, но не помня как изглеждаше змията,само зъбите й.

Какво може да значи това?

Защо все тълкувате змията като нещо лошо?

Змията е символ на лечение. В символа на медицината има змия, увита около чаша. Лечителят Асклепий има жезъл, с увита около него змия. Ацтекската богиня на лечението има змия на главата.