Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540244 Прегледи
*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2580 -: Юли 15, 2013, 06:14:33 pm »
Шантава работа... Май майка ми вкъщи ми даде много хубаво лъскаво турско синьо зимно яке от две части, много ми хареса. А аз ходих и търсих огледало да си видя, не го сложих, носих го на ръце, щях да го меря пред огледало. Търсих из разни витрини и магазини, но все не намирах, не видях огледало, много търсих, но най-интересното беше, че не можех да се предвижвам, все едно краката ми бяха циментирани, тежки, неподвижни, закъснявах, времето течеше, а аз пряко усилията, които правих едвам се придвижвах, а уж бързах, тичах, без успех, без явно преместване и без да намеря огледало. Накрая се отказах, защото много закъснявах, трябваше да хвана рейс,т но пак заради бавното ми, но много усилено придвиждаве май закъснях.
Уж много бързах, много усилия полагах, много сили хабях, а придвижването ставаше едва-едва като на каданс.  :(
изглежда животът ти е в застой. търсиш себе си,  имаш нужда от защита, от малко магия в живота си/ магия в хубави смисъл/ . ..реалността не те устройва, такава каквато, а и вероятно си затваряш очите за някои неща, искаш нещо да промениш, но промяната трябва да започне отвътре, от теб самата.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Нова

• 3491
« Отговор #2581 -: Юли 16, 2013, 08:53:45 am »
Благодаря, Уран и Венера.

« Отговор #2582 -: Юли 16, 2013, 01:21:21 pm »
Снощи сънувах, че котката ми пада от 7мия етаж и загива. Събудих се цялата в сълзи...Как бихте изтълкували това? Благодаря Ви!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2583 -: Юли 16, 2013, 01:38:08 pm »
Снощи сънувах, че котката ми пада от 7мия етаж и загива. Събудих се цялата в сълзи...Как бихте изтълкували това? Благодаря Ви!
Вероятно изпитваш страх към нещо и /или/ за нещо което касае емоционалния ти свят.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #2584 -: Юли 16, 2013, 05:04:10 pm »

Трябва да се промениш или да проявиш известна гъвкавост. Нямаш 9 живота.

« Отговор #2585 -: Юли 19, 2013, 03:11:00 pm »
Сънувах, че влизам в златарски магазин, за да погледна подарък за приятелят ми,а там има пуснати 3 змии. Първата беше бяла и макар да те ухапе,нищо не става. Обаче втората беше тъмно зелена с черно,съскаше,имаше два зъба раздалечени един от друг във формата на пръчици,не знам как да ги опиша, излезе изневиделица,съскаше ми и ме захапа. Мислех, че ми няма нищо,но когато погледнах на десния крак отзад,над коляното,ми беше забила единият си зъб и имаше кръв. Казвах на майка ми да потърси нещо,за да ми го извади, но докато потърси, дойде третата змия,не съм сигурна дали беше оранжева или към бяло клонеше, но аз я наричам "лечителката"  ;D тя дойде,извади зъба на втората и изсмука отровата.

Не знам какво може да означава. Първо си помислих, че сигурно са 3мата,с които работя на стажа, но пък от друга страна щях да гледам за подарък на приятелят ми,не знам как може да се тълкува?

*

Uran

• 6041
« Отговор #2586 -: Юли 19, 2013, 06:05:42 pm »
 ;D Прилича на бяло, зелено, червено. Да не си сънувала нещо глобално?

« Отговор #2587 -: Юли 19, 2013, 09:53:49 pm »
Хахах,не ми се е случвало да сънувам глобални сънища или поне не съм го разбрала. Ми не знам,но зелената змия беше доста неприятна и страшна,а мен по принцип ме е страх от змии,даже без да ги виждам на живо  ;D

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #2588 -: Юли 21, 2013, 11:49:56 am »
Петък вечерта сънувах, че съм на село в градината на къщата и раждам, не помня да съм виждала бебе после, помня, че раждах и някой ми помагаше, мисля, че беше мъж, но ми е много смътно... а вчера сънувах същата къща, аз съм вътре и има още няколко човека, не помня кои и сред нас върви баба ми, която си живееше там и почина преди 3 години и в съня ми разбирам, че тя наистина е починала, но сега една година ще е тук, за да ни помага и после пак ще почине (по-скоро ще си тръгне май) и на мен ми стана много мъчно, че ще си тръгва пак и я прегръщам и и казвам, че ми липсва... много странни сънища, не знам дали имат някакъв смисъл в тях или буквално просто ми липсва баба ми.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2589 -: Юли 21, 2013, 12:20:02 pm »
Имаш необходимост от подкрепа- няколко са образите в тази посока. Ще е трябва да проявиш известно постоянство- без кривване по "обиколни маршрути" и ще се случи това, което искаш. :)

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #2590 -: Юли 21, 2013, 02:12:13 pm »
Как се тълкува голота в съня? Например-моя близка излезе от банята-гола, нямаше притеснение у никого от голотата, тя поиска да говоря по телефона с лекаря й , което не е практика...Тя си е в отделението, като отидох-поиска да говоря, аз не рачих, той ме срещна по коридора и сам си каза-нищо ново, прочела съм всичко около проблема, вкл. изследвания и т. н.
За съжаление, когато сънувам голи, хм...по плутон се развиват нещата, ама към летален изход, дано да няма такова правило...
Иначе-др. починал близък дойде и легна на леглото до въпросната ми роднина, но в друг сън... :mellow:
Я кажете, какво правите, мислите, че сънувате красиви сънища, от години нямам такива в архива.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2591 -: Юли 21, 2013, 02:23:23 pm »
Как се тълкува голота в съня? Например-моя близка излезе от банята-гола, нямаше притеснение у никого от голотата, тя поиска да говоря по телефона с лекаря й , което не е практика...Тя си е в отделението, като отидох-поиска да говоря, аз не рачих, той ме срещна по коридора и сам си каза-нищо ново, прочела съм всичко около проблема, вкл. изследвания и т. н.
За съжаление, когато сънувам голи, хм...по плутон се развиват нещата, ама към летален изход, дано да няма такова правило...
Иначе-др. починал близък дойде и легна на леглото до въпросната ми роднина, но в друг сън... :mellow:
Я кажете, какво правите, мислите, че сънувате красиви сънища, от години нямам такива в архива.

Може да е беззащитност, невъзможност да скриеш някаква истина или обратното- получаваш грубата истина. Много си зависи от контекста в съня.
Е, когато сънят си е еротичен, голотата си е част от това.
Каква асоциация правиш като чуеш думата голота? Ако първият образ, който се появява в съзнанието ти е -маса в моргата и в/у нея бездиханно голо тяло, съвсем естествено е това да е смърт, но ако асоциацията е плаж, вълни, море- по-вероятно е да е друго.  :blink:

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #2592 -: Юли 21, 2013, 03:19:38 pm »
Контекст нямаше, няма начало на съня, не помня. Но имаше чувство-на голяма досада, че от мен се очаква да намеря решение на всеки проблем-здравословен, друг...едва ли не да върна живота на някого, стига само да се напъна :mellow: :mellow:все едно ми казват-можеш, а не искаш. А реално не е така, гледач съм до края...
Асоциацията ми не е образ, а-чувство на свобода-за голотата, в никакъв случай не е смърт.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2593 -: Юли 21, 2013, 04:26:05 pm »
Ето, при теб осезанието, а не толкова образите, налага това тълкуване.
Случва се човек да сънува нещо много красиво и уж хубаво, но самото чувство в съня е гризящо, неносещо наслада и този красив образ е по-скоро параван сложен ни от подсъзнанието, което не иска съвсем да провиди някои нелицеприятни неща.
Много си е индивидуално.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #2594 -: Юли 21, 2013, 07:30:26 pm »
Права си, Уран, понякога дори не осъзнаваме ,че имам такъв вътрешен бунт, а този сън го осветли и е истина това чувство, сега знам със сигурност. Но е факт, че съм добър "донор" и в много отношения ми се получават такива проблеми. :blink:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2595 -: Юли 22, 2013, 05:47:29 am »
Сънувах, че подготвям собствената си сватба и обяснявам на приятелки, на брега на р. Велека, че не съм влюбена, просто трябва да се омъжа. Впечатлих се най-много от цветовете на сватбата. Първоначалната идея беше да е в лилаво, а след това реших да е в тъмно синьо и в тази връзка сменях цвета на косата си от лилав в син.
След това, ни в клин, ни в ръкав, сънувах, че си карам колата и съм на едно кръстовище, до автобус. Усилвам си музиката и шофьора на автобуса ме гледа лошо. След като светва зелено и тръгваме, шофьорът вече не кара автобус, а мотор и с някаква пластмасова лопата започва да ми удря колата. Аз спирам, взимам един камък и го удрям него. Успявам да нацеля шията и той пада.
??????????

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #2596 -: Юли 22, 2013, 08:48:31 am »
Имаш необходимост от подкрепа- няколко са образите в тази посока. Ще е трябва да проявиш известно постоянство- без кривване по "обиколни маршрути" и ще се случи това, което искаш. :)

Уран, благодаря. Кое тълкуваш като символ на кривването и обиколните маршрути?

*

Uran

• 6041
« Отговор #2597 -: Юли 22, 2013, 04:52:06 pm »

Получаваш помощ, а няма конкретен резултат от усилията и помощта.  :blink:
Къщите симовлизират (обикновено) нашата личност или част от нея. Е, възможно е и този образ, при теб да е свързан с носталгия, но на мен по- скоро ми прилича на усилия за нещо, но ако може- по втория начин. Не казвам, че това ще се отрази зле на теб.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #2598 -: Юли 22, 2013, 07:59:54 pm »

Получаваш помощ, а няма конкретен резултат от усилията и помощта.  :blink:
Къщите симовлизират (обикновено) нашата личност или част от нея. Е, възможно е и този образ, при теб да е свързан с носталгия, но на мен по- скоро ми прилича на усилия за нещо, но ако може- по втория начин. Не казвам, че това ще се отрази зле на теб.

Благодаря, затова те питах, харесва ми начинът ти на мислене, по-абстрактен е :) А на мен ми е омръзнало да се чудя дали и какво ми значат сънищата, те са постоянно и от странни по-странни  ;D

*

Нова

• 3491
« Отговор #2599 -: Юли 23, 2013, 08:48:23 am »
Здравейте, а как разбирате дали съня е предсказателен, в смисъл нещо ще сбъдне за добро или лошо или е чисто плод и отражение на нашите въжделения?

В смисъл, когато сънувам мъж, който ми е интересен и по някакъв начин е влязъл и в главата ми, то е ясно защо го сънувам. Но например подкрепящи елементи като аз цялата в червено, червен лак на крака, някакви "ритуали", които са нелогични и пълни глупости..., специфични ботуши, специфично движение...