Скоро сънувах мъртвия си от 22 години дядо. Забравили сме го под юрганите, отивам в неговата стая, разтварям юрганите и що да видя дядо полузадушен, полуумрял, сбръчкан, смачкан - едното му око /синьо/ хвръкнало от орбитата си, Викам дядооо ейваааах ние сме те забравили тук толкова време....Хвърлих му се на врата, с толкова много радост, изпълнена с обич и тъга..../тези реакции, по начало са неприсъщи за мен/.
По-миналата нощ сънувах сестра си: прибирам се в къщи, бащината къща и виждам, как изнасят от комшиите трупа на сестра ми на носилка завита с разни сиви войнишки одеала. Полудях от мъка, от болка, от ярост, как така не са ми казали, че е била болна, на път да умира,.....вървях покрай носилката и й виках в мислите си - "ти нямаш право да си отиваш, не сега"....Събудих се със стегнато от болка гърло и сърце...Много е гадно..

...И в двата съня, майка ми, която почина преди 4 години, присъствуваше, но не като образ, просто знаех че тя е около мен някъде.
Казват че когато видиш починал роднина, научаваш вест или ти идва гост в къщи, а да видиш жив, че е умрял, че си му удължил живота. Дали е така наистина? Някой има ли наблюдения ?