Здравей Гост

Тригонът Венера – Нептун

• 15 Отговора
  • 3591 Прегледи
*

АН

Тригонът Венера – Нептун
« -: Юли 07, 2006, 04:50:53 pm »
Свързва се потребност от близост, човечност, духовност.

Когато духовността у човек започне да се разгръща, той получава почти постоянно и съвсем реално усещане за връзка с някаква висша сила.
Човек не може да не е добър и разбиращ към себеподобните си, защото да бъде лош към другите му причинява повече дискомфорт и даже болка, отколкото да пренебрегне собствените си интереси или добруване.

*

Lillie

• 30532
Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #1 -: Юли 07, 2006, 07:25:08 pm »
Имаш предвид въздушния тригон, който е актуален в момента, нали?

Иначе принципно, независимо от триплицитета, е така - връзката Венера/Нептун представя двата принципа на Хармония в Природата:

- Венера - принципът на хармония с природата и заобикалящата среда (а също и на вътрешна хармония), любов към ближния  като проявление на земното битие на Душата;

- Нептун - "висша октава на Венера" - хармония с  Вселената  /Абсолютна Хармония и Любов/.

"Човек не може да не е добър и разбиращ към себеподобните си, защото да бъде лош към другите му причинява повече дискомфорт и даже болка, отколкото да пренебрегне собствените си интереси или добруване"

Така е, да. Да нараняваш, да бъдеш жесток с ближния /другите/ е и болка за теб самия, страдание да Душата. Причинявайки болка на ближния, причиняваме болка и на Душата, самонараняваме се.

Светът и хората обаче са така създадени, че често е "въпрос на оцеляване" дали ти ще си този, който причинява болка  /независимо от вида болка/ или този, който търпи болка. В крайна сметка никой нищо не печели. Дискомфортът, породен от осъзнаването на причинената - съзнателно или несъзнателно - другиму болка нерядко е по-силен от усещането за субективно изпитвана болка. Боли, когато осъзнаваш, че това е бил единственият начин, не си могъл/съумял да го избегнеш и си тръгнал срещу природата си.

Венера/Нептун често се идентифицира с болката като абстрактно/универсално понятие, а не само с болката на отделния индивид. Съпричастност, емпатия и възприемчивост спрямо  нуждите на отсрещната страна също са характерни за аспекта Венера/Нептун и аналогиите му. Всичко грозно, жестоко, бездуховно и лишено от вътрешно съдържание не се 'вписва'  във венерино-нептуновия пейзаж.

:)
« Последна редакция: Юли 07, 2006, 07:31:36 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #2 -: Юли 08, 2006, 11:48:45 am »
Цитат
Когато духовността у човек започне да се разгръща, той получава почти постоянно и съвсем реално усещане за връзка с някаква висша сила.

Цял живот имам такова усещане, а в последните години все повече се засилва. Напоследък всичко правя само от гледна точка на повелите на висшата сила.

А сега ти ми го свържи това с квадратурата Венера-Нептун, де ми я изкопа.  :P  

*

АН

Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #3 -: Юли 08, 2006, 12:06:16 pm »
Цитат

А сега ти ми го свържи това с квадратурата Венера-Нептун,
съжалявам, ако се повтарям, но има ли аспект между планети, то той предполага сдружаване на енергиите им за някакви общи цели.....

В зависимост от аспекта, нещата могат да стават по-лесно или пък по-трудно; могат да искат съзнателна намеса, могат да се повлияват от външни сили или фактори и т.н. Някои хора реагират по-осезателно на квадратурите /особено ако Сатурн им е специален/, други реагират предимно на секстили или опозиции и т.н. Почти всички реагират на съвпади.
Когато нещо го има в радикса, може цял живот да ни предлага предизвикателства, колкото и да работим по него.

Но пък дори да го няма в радикса, транзитните аспекти ни подсказват кога на какво бихме могли да обръщаме внимание, дори да не е ни най-важно :)

Кажи какво стана с чантичката :)  

*

kaily

• 5145
Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #4 -: Юли 08, 2006, 05:22:28 pm »
Чантичката нищо, седи си, няма да си я взимам, докато не и сметна натала.  :P

Уча се на много неща, всичко ми се види ново, в работата уча разни офисни истории, които не съм знаела, нищо че от компа не ставам.
Ексел, пауер пойнт, други такивка, интересно ми е.
Извън работата също ми е интересно, щото сменям стил и начин на живот, днес си накупих примерно разни дрешки, които преди не бих и погледнала, а сега ми харесват, опитвам се да бъда дама.  :rolleyes:
С две думи забавлявам се. След малко отивам на фризьор. Пък бъдещето каквото сабя покаже.
Аз смятам, че това ми е една отворена врата, която от няколко години опитвам да намеря. Сега изведнъж се отвори от непредвидимо място. Крачнах, не ми се връща, назад ми е скучно отдавна.
Стъпнах на лентата, сега тя да му мисли накъде ще ме води, мен кво ми е.  <_<  

*

АН

Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #5 -: Юли 09, 2006, 05:37:23 am »
Цитат
Чантичката нищо, седи си, няма да си я взимам, докато не и сметна натала.  :P

Уча се на много неща, всичко ми се види ново, в работата уча разни офисни истории, които не съм знаела, нищо че от компа не ставам.
Ексел, пауер пойнт, други такивка, интересно ми е.
Извън работата също ми е интересно, щото сменям стил и начин на живот, днес си накупих примерно разни дрешки, които преди не бих и погледнала, а сега ми харесват, опитвам се да бъда дама.  :rolleyes:
С две думи забавлявам се. След малко отивам на фризьор. Пък бъдещето каквото сабя покаже.
Аз смятам, че това ми е една отворена врата, която от няколко години опитвам да намеря. Сега изведнъж се отвори от непредвидимо място. Крачнах, не ми се връща, назад ми е скучно отдавна.
Стъпнах на лентата, сега тя да му мисли накъде ще ме води, мен кво ми е.  <_<
Звучи така, сякаш съвсем адекватно си отреагирала на енергията на тр.Уран към управителя на хороскопа ти. И то почти при разпада на аспекта :) Добре че Уран бива често ретрограден и ни дава повечко време :)

И ако е така, то тепърва ти предстоят всякакви там нови събития, даже приключения и подобни :)

Номерът е да внимаваме с чантичките :D  

*

kaily

• 5145
Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #6 -: Юли 09, 2006, 11:36:48 am »
Цитат
Звучи така, сякаш съвсем адекватно си отреагирала на енергията на тр.Уран към управителя на хороскопа ти. И то почти при разпада на аспекта :) Добре че Уран бива често ретрограден и ни дава повечко време :)

И ако е така, то тепърва ти предстоят всякакви там нови събития, даже приключения и подобни :)

Номерът е да внимаваме с чантичките :D
Кой аспект тва?  :blink:  :unsure:
Има аспекти Уран с Марс и Сатурн, ма ни един не е минал, а тепърва имам още боб да ям по въпроса.

А за адекватната реакция-пу пу пу, ма да бе, и аз сама се чудя на себе си.
Преди да се отрека от света, бях много нервна, избухлива, ЧСЗ-то ми работеше с пълна пара и знаеш ли що скандали и чантички да съм си вдигнала досега.
А сега съм непукист вътрешно, гледам да управлявам ситуацията според силите си и не ми пука от провокации всякакви, а те не липсват.
Съвсем друг човек съм поне досега.
Аз изхождам от принципа, че бог ме бута в една или друга ситуация, за да ги отработвам. И като отработя неща, ме праща към следващото ниво. Ако не отработя, зациклям там до второто пришествие. И понеже искам нови и различни неща, чинно и прилежно си налягам парцалите и отработвам колкото мога смирено, че по-бързо да се случи следващото интересно нещо.
Но засега верно се държа прилично и адекватно пу пу пу, сама си се наблюдавам отстрани и си се потупвам по рамото, щото друг няма кой.

Ми да идват бе, да идват новите неща, и сега ми е интересно де, ама си постилам за след време.  :D  

*

RaHari

Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #7 -: Юли 09, 2006, 11:40:28 am »
Pesnichki, pesnichki! :))

Privet!

*

kaily

• 5145
Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #8 -: Юли 09, 2006, 11:41:04 am »
Е добре де, кажи що точно Уран?  :angry:
Като си зяпам транзитите, има къде къде по-ясни и ярки-примерно Сатурн квадрат Нептун най-накрая се маха, Сатурн опозиция нещастната ми Венерка; Слънце ми опозира стелиума от сума ти време, Лилит опозиция луна, че ми писна от тая Лилит, първо ми се завлече на МС, после мина върху възел и Плутон и сега ще ми скапва луната.
И разни други такивка, които аз си ги наглеждам и си им треперя.
Ма Уран изобщо не съм го включвала в сметките, освен дето ще ми приближава луната.
Ти защо избра да се спреш на него, м?  :(
Тая астрология е ненаучаема бе.  :blink:
« Последна редакция: Юли 09, 2006, 12:07:29 pm от kaily »

*

Lillie

• 30532
Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #9 -: Юли 09, 2006, 09:17:46 pm »
Цитат
Венера/Нептун -

Свързва се потребност от близост, човечност, духовност.

И още нещичко намерих за Венера/Нептун аспектите - за тези, които четат и разбират английски обаче:

http://www.astrodatabank.com/AS/ASVenusNeptune.htm

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #10 -: Юли 10, 2006, 12:15:22 pm »
Цитат
Е добре де, кажи що точно Уран?  :angry:

Защо Уран и Марс...
Със събитие или без събитие, в който и момент да си погледнеш хороскопа, ако не търсиш нещо специално, гледаш първо за присъствие на транзитни планети по радикалните точки. Бавните планети много е вероятно да се свържат с промени.
След това гледаш за силни аспекти на бавни транзити към личните планети в радикса, както и към господарите на Слънцето и хороскопа.
Ако имаш събитие, което искаш да си изясниш под какво звездно влияние се случва, то откриваш аспекта, който му съответства най-точно.
В случая се спрях на аспекта между Уран, който е достатъчно бавен и се свързва с големи промени, и Марс, който ти управлява хороскопа, понеже е бърз и свързва се фактическа реализация на нещо, което е трябвало да ти се случи.
Следващата стъпка е да си разчетеш посланията на това звездно влияние, през призмата на конкретното събитие, в случая на работата ти...:)

*

Guest

Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #11 -: Юли 10, 2006, 04:48:13 pm »
Да бе, той Уран като ми вися на ИЦ, та голямата работа.  :P
И Нептун ми вися години над Венерата та пак така.  :(
Май работата си опира до Плутон и отвисяването му над Меркурия, знам ли вече.
То като уж има аспект, няма събитие, викаш не се е задействало, ма би могло едва ли не.
Като има събитие, ровичкаш за аспекти и натаманяваш.
бе въобще.... :D  B)  

*

АН

Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #12 -: Юли 10, 2006, 07:06:48 pm »
Цитат
Да бе, той Уран като ми вися на ИЦ, та голямата работа.  :P
И Нептун ми вися години над Венерата та пак така.  :(
Май работата си опира до Плутон и отвисяването му над Меркурия, знам ли вече.
То като уж има аспект, няма събитие, викаш не се е задействало, ма би могло едва ли не.
Като има събитие, ровичкаш за аспекти и натаманяваш.
бе въобще.... :D  B)
Така е.
Един транзит веднъж дава събитие, а друг път не дава. Зависи от готовността на човек да интегрира енергията му.
Освен това зависи какво активира в радикса.
Не случайно развитието на човек и съответствията му в хороскопа трябва да се следят с години.

Уран се свързва с готовността и способността ни да чуем прозренията си. Ако действа слабо или пък на ниско ниво, човек е краен фаталист - или отрича всякакви прозрения или пък почти фанатично се привързва към нещо си. Едва при една по-висша проява на Уран ние сме в състояние ясно да видим какво трябва да предприемем и какви ще са последствията. И това, което следва да правим, ако се доверяваме на съответствията в астрологията, е да се опитваме в точния момент да осъзнаваме какво ни действа.

*

kaily

• 5145
Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #13 -: Юли 10, 2006, 09:40:29 pm »
Цитат
И това, което следва да правим, ако се доверяваме на съответствията в астрологията, е да се опитваме в точния момент да осъзнаваме какво ни действа.
Бе мен да питаш, на мен ми действа Силата... :rolleyes:
С коя планета би могла да се отъждестви, м?

*

АН

Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #14 -: Юли 11, 2006, 05:32:19 pm »
Цитат

С коя планета би могла да се отъждестви, м?
Е, ти пък :D

Всичката сила само с една планета искаш да я отъждествим :D
Другите за какво да си ги ползваме :D

И всъщност нали се опитваме да разбираме и осъзнаваме външните сили. Казват, че на просветлените никакви сили не им действат, ако те не го желаят :) А ти просто прехвърляш май отговорността на някоя сила :) Не че ти провокирам ЧСЗ :D  

*

Guest

Тригонът Венера – Нептун
« Отговор #15 -: Юли 12, 2006, 02:04:16 pm »
Оооо, няма такова нещо...на мен отдавна никакви сили не ми влияят, мдам... :P