Здравей Гост

SINASTRIQ HELP

• 61 Отговора
  • 12044 Прегледи
*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #20 -: Юли 28, 2006, 01:26:10 pm »
Независимо, че аспектът Луна-Сатурн в синастрията има своите остри ръбове - така, както и повечето напрегнати сатурнови аспекти с лична планета - той се приема (ако се разглежда абстрактно, а не като част от свързаното цяло) и за една от най-силните "свръзки" в отношенията между двама души.

Ще си кажат думата "за" или "против" - от астрологична гледна точка - останалите астрофактори в картите на двамата партньори (всяка поотделно и в синастрията), всичко останало вече е въпрос на синхрон, а от чисто човешка гледна точка - на свободната ни воля да избираме "подходящите" /на даден етап/ партньори...   B)  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
    • http://
SINASTRIQ HELP
« Отговор #21 -: Юли 28, 2006, 02:45:30 pm »
Цитат
Здравейте :)
Моля бихте ли споделили как тълкувате в една синастрия опозицията между Сатурн и Луна?Благодаря :rolleyes:
Единия блокира чувствата на другия и го кара да бъде по-въздържан .При мен в  случай на такава опозиция се получи така,че когато съм с човека ставам по-студена /без умисъл/,а когато го няма се разтапям от чувства по-него.В определени ситуации е добре някой да спира Луната  ;)  :)  

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #22 -: Юли 28, 2006, 03:28:05 pm »
Ох, не думай, вече повече от година изживявам такава опозиция  - по линията на 1ви/7ми дом - в комбина, плюс съвпад Луна/Сатурн в композитния 7ми дом... отърване нЕмааааааа!  :blink:  :P  :lol:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

SINASTRIQ HELP
« Отговор #23 -: Юли 28, 2006, 03:41:53 pm »
Благодаря ЛИЛИЕ,АНИ :rolleyes:
АНИ ,не можеш да си представиш колко си права :) Но защо трябва да се блокират тези чуства?Кара ме да бъда сдържана и студена,а това не е така :unsure:
Дали ще се промени нещо?Имаме само три опозиции-тази , Плутон с Хирон и Венера с Хирон.
Съвпади нямаме,но имаме секстили-Слънце с Юпитер,Венера с Марс,Уран с Луна,Марс с Луна,Лилит с Уран.Шест тригона и три квадратури,няма да ги изреждам.
Кое е най-важното,кое се гледа?От кои аспекти се виждат най-точно нещата?
Моля помогнете ми в тази главоблъсканица :unsure:  

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #24 -: Юли 28, 2006, 03:51:34 pm »
При мен нещата с емоциите горе-долу са така - "хем боли, хем сърби"  :blink:  :lol:

От една страна, Луна-рибка в комбина иска да да се слее, да потъне, да е цялата една бездъъъъъънна емоция, от друга страна добрият "лош" чичко Сатурн я притиска. И се получава следното: хем копнееш за спонтанно изразяване на емоциите във връзката с даден човек, хем нещо вътрешно те възпира... страх ли, какво ли? Нека питаме Сатурн - може би той знае отговора?  :unsure:  ;)  :ph34r:
« Последна редакция: Юли 28, 2006, 04:03:04 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #25 -: Юли 28, 2006, 04:01:17 pm »
Цитат
Дали ще се промени нещо? Имаме само три опозиции - тази, Плутон с Хирон и Венера с Хирон.
Съвпади нямаме, но имаме секстили - Слънце с Юпитер, Венера с Марс, Уран с Луна, Марс с Луна, Лилит с Уран. Шест тригона и три квадратури, няма да ги изреждам.
Кое е най-важното, кое се гледа? От кои аспекти се виждат най-точно нещата?
Позволи ми един личен коментар, може ли?  :rolleyes:  :)

Връзката между двама души  /разбирай: "две Души"/  не е = "тригони, секстили, съвпади, квадратури, опозиции...", а е много повече от простата аритметика и математика!

Няма готова "рецепта", представена посредством определени аспектни констелации в партньорската астрология, която да ни заяви съвсем категорично: "тези двама души ще бъдат /завинаги/ заедно" или "тези двама не са един за друг, връзката е безсмислена и обречена".

Ако разберем най-сетне, че всичко на този свят *има смисъл*, ще ни е доста по-лесно да приемем дори на пръв поглед "безсмислените" неща и "безперспективни" отношения (в смисъла, в който всеки по своему го разбира и определя)...  :huh:  B)
« Последна редакция: Юли 28, 2006, 04:04:26 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

SINASTRIQ HELP
« Отговор #26 -: Юли 29, 2006, 11:49:32 am »
Благодаря за личният коментар ЛИЛИЕ.
Разбира се , че връзката между двама души не  е аспекти,но когато се опитваш да се занимаваш с астрология няма начин да не се поинтересуваш от тяхното тълкуване.

*

amerie

SINASTRIQ HELP
« Отговор #27 -: Юли 31, 2006, 09:59:33 am »
Здравейте
поздрави за форума много е полезен
Имам и аз един въпрос за синастрия-отнася се за мене и съм много объркана-с приятеля ми се разделихми по взаимно съгласие за да решим дали ще продължим заедно-понякога и това е решение-обичам го но с него е като земетресение за нищо не сме на едно мнение и въпроса ми е има ли основание да се тревожа
аз съм родена на 22.04.1981 23:30 в Поморие,а той е роден на 16.08.1980 8:55 в Бургас
много ще съм ви благодарна ако ми дадете някъкви съвети
и успех ;)  

*

snezhana

SINASTRIQ HELP
« Отговор #28 -: Декември 18, 2006, 02:40:55 pm »
bihte li mi pomognali v izchisleniqta. Nqmam tochen chas na rajdane nito na sebe si nito na partniora si.
Az 12.07.81 Sofia
toi 17.08.79 Tashkent

Po moi izchisleniq moq astzendent e Lav, a negoviq Vezni. Taka li e?

Mislite li che imame nqkakva perspektiva zaedno?

Ima li znachenie kogato planetata e pochti na granitzata na dva zodiakalni znaka?

Opitvam se da namerq poveche informatziq za sinastiqta, ima li saitove na balgarski koito mogat da mi pomognat?

22.11.80 Skorpion ili Streletz? kakav e astzendenta?

Na otzovalite se
blafodarq predvaritelno

*

Valda

• *
  • 377
SINASTRIQ HELP
« Отговор #29 -: Декември 18, 2006, 02:48:15 pm »
Цитат
bihte li mi pomognali v izchisleniqta. Nqmam tochen chas na rajdane nito na sebe si nito na partniora si.
Az 12.07.81 Sofia
toi 17.08.79 Tashkent

Mislite li che imame nqkakva perspektiva zaedno?

Ima li znachenie kogato planetata e pochti na granitzata na dva zodiakalni znaka?

Opitvam se da namerq poveche informatziq za sinastiqta, ima li saitove na balgarski koito mogat da mi pomognat?

22.11.80 Skorpion ili Streletz? kakav e astzendenta?

Na otzovalite se
blafodarq predvaritelno
За да се изчисли Асцендента е необходимо да посочите точните часове на раждане.

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #30 -: Декември 18, 2006, 03:00:12 pm »
Цитат
Nqmam tochen chas na rajdane nito na sebe si nito na partniora si.

Предвид липсата на час на раждане как успя да изчислиш асцендентите?

За синастрична съвместимост, доколкото се сещам, има и в www.astro.com - правиш две натални карти без час на раждане (щом е неизвестен) и после една синастрична.

За дата 22.11.1980г., ако раждането е в София, около 6ч сутринта Слънцето навлиза в 0*00' Стрелец. Зависи от часа и мястото на раждане.

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ANI

• *
  • 135
SINASTRIQ HELP
« Отговор #31 -: Януари 04, 2007, 06:32:18 pm »
Има една много странна връзка между мои познати.Не мога да си обясня как може след толкова болка и разочарование да са като "зашити".И на тях самите им е странно ... Според мен цялата работа е в Сатурните и възлите.

« Последна редакция: Януари 05, 2007, 10:12:07 pm от ANI »

SINASTRIQ HELP
« Отговор #32 -: Януари 04, 2007, 07:29:03 pm »
Аз само ще надникна  :P ,но ще си мълча :D  :D  :D  :D  

*

ANI

• *
  • 135
SINASTRIQ HELP
« Отговор #33 -: Януари 04, 2007, 07:34:37 pm »
Цитат
Аз само ще надникна  :P ,но ще си мълча :D  :D  :D  :D
Ааааа !Аз ще приема всички мнения  :D Пък и девойката в синастията може да я сменим ....с мен...Има какво да се прави

П.С.Страхотни сте :*

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #34 -: Януари 04, 2007, 07:45:20 pm »
Усещане, че са като "зашити" често наистина присътства в синастрии със силно влияние на Сатурн - уцели го точно в "десятката"  :D
Но да видим сега с какво разполагаме в случая...

Ще започна с това, че една качествена синастрия не е възможна без анализ на картите на двамата партньори поотделно, защото именно в наталната ни карта са представени всички наши мотиви, потребности, очаквания, дилеми и потенциалът ни да се свързваме с друг човек.
Затова в случаите, когато са налице тъй наречените любовни (или други) "триъгълници", става наложителен и един по-задълбочен поглед върху влиянията в радикса в статика и в динамика. Транзити и прогресии само 'отключват' заложеното по рождение и така "статичният" /само на пръв поглед/ потенциал става динамичен и търпи развитие.
По същия начин картата на партньора за нас се явява своеобразен "външен фактор", който 'докосва'  конкретни теми и дилеми в хороскопа ни, представен посредством сбор от синастрични аспекти. Картината се допълва и конкретизира в композитната карта и в картата на Дейвисън (комбин).

И неслучайно казват, че всяко нещо ни се случва и идва в живота ни в точно определен за това момент. Тази "закономерност" може да се проследи като се направи комплексен и синтезиран анализ на транзити и прогресии /дирекции/ към наталните карти на двамата партньори, анализ на класическата синастрия и на двата вида гореспоменати партньорски карти. От тази гледна точка всяка синастрия - било то класическа, комбин или композит - бива 'отключена' в точно определен момент. И това би трябвало да се вижда и в наталните карти на двамата партньори поотделно, и в синастричните такива.  

Не изключвам, че има "трудни" синастрии, но реално погледнато евентуалните проблеми и недоразумения във връзките са заложени в... наталната ни карта. "Трудната" синастрия просто ни се 'случва' в точно определен момент и с точно определен за това човек. На едно по-висше ниво на Битието трудните неща са истинско предизвикателство за Душите и в този смисъл няма "лошо".

Това беше кратко абстрактно въведение, а след малко ще говорим по същество, в конкретика...

:)
« Последна редакция: Януари 04, 2007, 07:49:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #35 -: Януари 04, 2007, 08:27:56 pm »
Ива -
Асц Риби
Юпитер Близнаци
МЦ Стрелец + Нептун
Слънце/Луна Близнаци
Венера/Марс Телец
Тао-квадрат Венера/Марс-Сатурн-Уран, с фокус Сатурн в Лъв
Лунни възли Везни/Овен

Ивелин -
Асц Рак
Луна Везни
МЦ Риби
Слънце Телец /в квадрат с Уран/
Венера/Меркурий Близнаци
Марс Овен /в опозиция с Луна/
Лунни възли Лъв/Водолей

* * *
В картата на момичето противоречието е между "свобода" и "сигурност", има заложена силна склонност към промени. Противоречива и многостранна натура. Интуитивност, ментална активност, съчетани с постоянство и инат.
Противоречието е белязано от опозицията на Венера и Марс в Телец (2ри дом) с Уран - несъзнателен стремеж към "разчупване" на традицията и закостенялата ценностна система. Нужда от повече свобода и пространство, "въздух" в отношенията - несъвместими стремежи на Слънце-Луна/Меркурий/Юпитер в Близнаци и Венера/Марс в Телец.

Силни ми изглеждат Венера, Меркурий и Нептун в картата - не е изключено да е много артистична или най-малкото с разностранни интереси личност, наред с това обаче има и акцентиран стремеж към /материална/ сигурност и  подсигуреност срещу рисковете в живота. Влиянието на семейството е силно, но тук се усеща и една неангажираност, възможни са чести промени в дома и в семейния статус. Непостоянство, неуморно и екстатично /юпитерово-нептуново/ търсене на "по-добрия" вариант, съчетано с нуждата от "сигурен" партньор, който да я 'балансира' и 'заземи'.

* * *
В картата на мъжа акцентите са върху "целенасоченост" и "активност". Склонен към непредсказуеми /емоционални/ реакции, това обаче е човек, на който може да се разчита. Силно влияние на Юпитер, Марс и Сатурн.
В междуличностните отношения има нужда от интелектуален контакт, от активна, инициативна и променлива "половинка". Насочен е към изява "навън" - в обществото, колектива, но същевременно е привързан и към дома, семейството - и именно тук съществува дилема. Атмосферата във връзките е доста сложна и нееднозначна, има някаква двойнственост и завоалираност, копнеж по връзка тип "интелектуално-духовна" ("агапе", но без излишно хабене на емоции), не е съвсем наясно с чувствата си...

Юпитер е много добре представен в картата му, Марс е "двигателят" в хороскопа, Сатурн (в съвпад с нодалната ос и в знака на обител) е факторът, който оказва стабилизиращо влияние.
Между другото, дали има някаква насоченост към хуманитарната сфера?

* * *
Ще видя и синастрията после...  B)
« Последна редакция: Януари 04, 2007, 09:24:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #36 -: Януари 04, 2007, 09:49:00 pm »
Какво ми направи най силно впечатление на мен,но нищо не казвам ;)  :P
Слънце на жената съвпад с Венера на мъжа-той черпи мъжката си сила от нейното присъствие ,тя генерира в него творческия потенциал.
Луна (ж)-съвпад с Венера (м)-между тях има своеобразна лавина от чувства и емоции,мъжът си позволявя да покаже своята нежна страна,което позволявя на жената да разкрие най-ранимите свои черти,което води до инстинктивна хармония в отношенията им.
ВЕНЕРА (Ж)-сикстил с ЮПИТЕР (М)-този аспект усилва чувството на радост и оптимизъм в отношенията на двойката и предизвиква у жената силно любовно чувство.Тя гледа към мъжа с възхищение,което предизвиква в него стремеж да се развива.
ВЕНЕРА (Ж)-квадратура САТУРН (М)-това е един от трудните аспекти в тази връзка,чрез тази конфигурация на планетите всяка една от страните наслагва свои подсъзнателни виждания и ги проектира в отношенията с другия партньор,но този аспект създава дори при несемейни двойки,чувството за псевдосемейни отношения .
ВЕНЕРА (Ж) в опозиция на НЕПТУН (м)-при този аспект всеки опит на жената да завладее чувствата на мъжа биват разрушавани от неговото отношение.Това предизвиква в жената силно пораженческо чувство в следствие на мъжкото проявление на илюзорни идеали и тяхното представяне пред нея.
ВЕНЕРА (Ж)-тригон с ПЛУТОН (М)-този аспект предизвиква в мъжа силно желание да закриля жената,а тя от своя страна го вижда като ангел на светлината,което ги води към дълбочината от чувства и стремежа им да се потопят по-надълбоко в тези дълбини.

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #37 -: Януари 04, 2007, 09:55:54 pm »
Благодаря за подкрепата, Док  :P тая вечер клоня почти към изчерпване на лимита  :huh: а имам да правя още кратък натален анализ на една девойка *нали се сещаш*... и понеже съм обещал  :lol:  :rolleyes:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #38 -: Януари 04, 2007, 09:59:30 pm »
Забравих аспекта на Северен лунен възел на жената в съвпад с Луна на мъжа,който го обвързва със стремежа да учи уроците на живота,които жената му преподава :D  :D  

*

ANI

• *
  • 135
SINASTRIQ HELP
« Отговор #39 -: Януари 04, 2007, 10:34:42 pm »
Да ,в известен смисъл има хуманитарност в интересите и до някъде в професията.

Доста хармонично звучи до тук.Изводът е ,че по-скоро той черпи енергия от нея.А дали тази връзка има шанс да се развива ,в смисъл че проблемът няма да се реши ако единият дърпа на една страна /брак/ ,другия на друга докато са вкопчени един в друг.Резултатът е непрестанна болка и страдане...