Здравей Гост

SINASTRIQ HELP

• 61 Отговора
  • 12080 Прегледи
SINASTRIQ HELP
« Отговор #40 -: Януари 04, 2007, 10:57:52 pm »
Цитат
Да ,в известен смисъл има хуманитарност в интересите и до някъде в професията.

Доста хармонично звучи до тук.Изводът е ,че по-скоро той черпи енергия от нея.А дали тази връзка има шанс да се развива ,в смисъл че проблемът няма да се реши ако единият дърпа на една страна /брак/ ,другия на друга докато са вкопчени един в друг.Резултатът е непрестанна болка и страдане...
Понякога именно тези трудни отношения са спойката на една връзка.Специално за тази двойка ми направи впечетление множеството от аспекти в синастрията ,които дават различни нюанси в чувствата им.Връзката им е силно кармична и трудно биха се разделили независимо от раните и болката ,които си причиняват.Дори да се разделят и всеки да поеме по свой път в живота,ще си оставят начин да поддържат накакъв род отношения.
« Последна редакция: Януари 05, 2007, 03:43:35 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

ANI

• *
  • 135
    • http://
SINASTRIQ HELP
« Отговор #41 -: Януари 04, 2007, 11:18:36 pm »
Уф дано поне да има смисъл! Дано наистина да си дават нещо ,да не е кармична обремененост ,която да дърпа назад.
Не са ми ясни тези "Сатурнови връзки" ,нали идеята е да търсим цялостта у самите себе си ,а не да затъваме в нечии други сенки и да вземаме от тях ,вместо да го търсим в нас.  :blink:  :ph34r:  

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #42 -: Януари 07, 2007, 09:28:18 pm »
Цитат
Има една много странна връзка между мои познати.Не мога да си обясня как може след толкова болка и разочарование да са като "зашити".И на тях самите им е странно ... Според мен цялата работа е в Сатурните и възлите.
От астрологична гледна точка не само това е причината  B)
На мен ми прилича на "класически тип" сатурнова връзка и ще обясня, макар и съвсем накратко, защо.

И в комбина, и в композита има доминация на лунно-сатурнова тема, която предполага дълготрайно обвързване /евентуално брак/ или най-малкото поемане на отговорност за връзката. Такива връзки, макар понякога и "мъчителни", както казваш, трудно се разпадат. Възможно е да се изпитва и чувство на неудовлетвореност, потиснатост или дори понякога дистанцираност, отчужденост, но въпреки това партньорите продължават да съществуват като едно цяло вкопчени един в друг. Но тук "вкопчването" не е като при Венера-Плутон. Често е налице едно усещане за /емоционална/ сигурност в отношенията между двамата партньори при такъв тип синастрии.

И двете партньорски карти - композитната и на Дейвисън - са доста интересни и пълни с предизвикателства. Тук "формулата" е:
Луна-Сатурн за трайност и отговорност
Венера-Нептун за романтика и идеализъм
Юпитер в съвпад с Асц в комбина - за разширяване на "хоризонтите"

Връзка, в която лоялността, отговорността и разширяването на духовните хоризонти са на фокус.

В класическата синастрия има и юпитерово акцентиране - Юпитер на мъжа в съвпад с Асц на жената, Луна/Юпитер на жената в съвпад с Юпитер на мъжа, което само по себе си е доста позитивно влияние и носи ментално стимулиране във връзката.
Налице е един от класическите "любовни" аспекти - Слънцето на жената в съвпад с Венера на мъжа.
Венера/Марс на жената в опозиция с Нептун на мъжа - неуловима "аура" на романтизъм, емпатия и съпричастност, но и склонност към взаимно идеализиране или необективност.
Двата Сатурна са в опозиция, което е свързано с разликата им във възрастта.

Смятам за действащ, макар и с малко по-широка орбиса, и синастричния аспект на Луна/Марс на мъжа с Плутон на жената. Възможно е да ги е събрало силно, магнетично привличане, но впоследствие не са изключени и игри на сила и надмощие в отношенията. Въпреки всичко привързаността е силна предвид аспектацията на Лунните възли в синастрията.

Както казах, в наталната карта на жената е заложен конфликт между нуждата от разнообразие и предизвикателство и същевременно нужда от партньор, който да я заземява и уравновесява.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #43 -: Януари 09, 2007, 10:18:48 pm »
:P  :D  :D  
« Последна редакция: Март 26, 2007, 01:33:57 pm от SANIELI »
"Сърцето има доводи, които разумът не познава"  Паскал

*

ANI

• *
  • 135
    • http://
SINASTRIQ HELP
« Отговор #44 -: Януари 10, 2007, 10:25:35 pm »
Благодаря,Lillie...В такъв случай ,по-добре е да се научи да цени човека и отношенията,вместо да е нещастен .Поне на мен ми олекна ,че работата не е толкова трагична ,колкото той я представя. ;)  :)  

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #45 -: Януари 11, 2007, 08:39:22 am »
Ами то дали ще е "трагично" или не толкова - от тях зависи. Отношенията ни с хората могат да бъдат такива, каквито ние ги сътворим и с каквато нагласа ги възприемаме.
Това, естествено, важи и за двете (и повече) страни в отношенията. От личен опит се убедих, че не може да очакваш разбиране от човек, на който нагласите му пречат да вижда и да оцени добронамереността на отсрещния.
Говоря абстрактно. Имам навика да си 'кодирам' посланията... който трябва, ще ги разбере... ако може и иска де  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #46 -: Януари 26, 2007, 03:59:48 pm »
хайде да се включа и аз с (не)очакваното питане: какво бихте казали за мен-09.04.1985 0:20, елхово и него-28.03.1984 17:00 хасково. за брак не питам (засега  :P ). просто какво казва астрологията в лицето на четящите тук за степента на съвместимост. какво би дала една такава връзка и на двамата? такива неща...
Защо ми е животът, тъй нормалния, ако я няма лудата любов?-Дамян Дамянов

SINASTRIQ HELP
« Отговор #47 -: Януари 26, 2007, 04:31:37 pm »
Цитат
хайде да се включа и аз с (не)очакваното питане: какво бихте казали за мен-09.04.1985 0:20, елхово и него-28.03.1984 17:00 хасково. за брак не питам (засега  :P ). просто какво казва астрологията в лицето на четящите тук за степента на съвместимост. какво би дала една такава връзка и на двамата? такива неща...
Ако сънуваш нещо интересно и също ти е любопитно ,(не)очаквано ,давай го насам,но ме е хванал яко мързел за астрология ;) .
А и ти не познаваш ли себе си и партньора ,че да имаш нужда да ти казваме каквото и да е. :P  :P  :P  :P  

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #48 -: Януари 26, 2007, 04:42:18 pm »
Цитат
просто какво казва астрологията в лицето на четящите тук за степента на съвместимост. какво би дала една такава връзка и на двамата? такива неща...
А твоето усещане за връзката какво е? Какво очакваш да "даде" на двама ви?  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #49 -: Януари 26, 2007, 05:45:04 pm »
моите усещания са ми общо взето ясни, но не питах за тях. явно не ви се занимава

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #50 -: Януари 26, 2007, 05:58:24 pm »
Не си сигурна в този, за когото питаш, или просто от любопитство?  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #51 -: Януари 26, 2007, 07:35:32 pm »
Цитат

Здравейте! Казвам се Диана, моят интерес към астрологията е отскоро и засега съм на етапа, когато чета всичко, което ми попадне пред очите-книжки, форуми, от любители, от професионалисти (или които се мислят за такива  )... Засега всичко ми е страшно любопитно и забавно. За да стане и полезно, реших да драсна някой ред в тази темичка, с идеята, че някой от четящите може да си направи труда да погледне данните ми-09.04.1985, родена съм в Елхово, 00:20 ч. А 04.06.1985, Айтос-това са данните на (да кажем) приятеля ми. Не съм го пропуснала часа на раждане без да искам, просто не го знам. Ще се радвам и някой да ми пише изобщо за близнаците, каквото и да е, защото той страшно ме обърква...
Последно, за кой повече ти е интересно :huh:  :P  :D .

SINASTRIQ HELP
« Отговор #52 -: Януари 26, 2007, 08:51:41 pm »
интересно ми е защо на други хора, задали същия въпрос, им се отговаря без заяждания и излишни въпроси??
вярно, ти ме подсети, че и към посочения ми предишен пост отношението е същото.
благодаря!

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #53 -: Януари 26, 2007, 09:17:05 pm »
Ще ми се да добавя нещо... смея да твърдя, че този сайт е от ония дето са с по-малко "заяждания", и "претенции" впрочем също :)
Ако един зададен ти въпрос го разбираш като "заяждане", какво ли ще е заяждането за теб?  B)
И какво за теб е "излишен" въпрос?
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #54 -: Януари 26, 2007, 09:45:00 pm »
Цитат
интересно ми е защо на други хора, задали същия въпрос, им се отговаря без заяждания и излишни въпроси??
вярно, ти ме подсети, че и към посочения ми предишен пост отношението е същото.
благодаря!
Мила Ernestina,понякога информацията,която ще получиш от любопитство е в състояние повече да ти навреди ,отколкото да ти помогне.
Никой не те е игнорирал и никой не е целял да се заяжда,просто исках да разбера каква е целта на зададения въпрос ,защото ако е с учебна цел,бих те посъветвал сама да се пробваш да откриеш основите ,а ако нещо те затруднява ,би могла да питаш.
Но в случай ,че имаш намерение да откриеш чрез астрологията неща ,които те интересуват,като плюсове и минуси в отношенията в една връзка е по-етично да не се намесваме с прогнози,от които може да произлезе само вреда ,а не полза.

*

Lillie

• 30532
SINASTRIQ HELP
« Отговор #55 -: Януари 26, 2007, 10:00:10 pm »
Благодаря ти. Не ми е лесно и ти ми помагаш. Знаеш за какво.

« Последна редакция: Януари 26, 2007, 10:04:01 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #56 -: Януари 27, 2007, 12:57:55 am »
софисти!
не е ли личен проблем и въпрос на лична преценка на който и да е как ще му се отрази каквото и да е инфо? не виждам някой да е спрял да пише в този форум само заради изтъкнатата причина.
относно целта, с която питам-имам си мнение за човека и съм взела решение за отношенията ни. и ми е интересна всяка друга гледна точка към тях. астрологията е една от възможните други гледни точки. интересна просто като съществуваща паралелно, нищо повече.

SINASTRIQ HELP
« Отговор #57 -: Януари 27, 2007, 01:12:55 am »
Цитат
софисти!
не е ли личен проблем и въпрос на лична преценка на който и да е как ще му се отрази каквото и да е инфо? не виждам някой да е спрял да пише в този форум само заради изтъкнатата причина.
относно целта, с която питам-имам си мнение за човека и съм взела решение за отношенията ни. и ми е интересна всяка друга гледна точка към тях. астрологията е една от възможните други гледни точки. интересна просто като съществуваща паралелно, нищо повече.
Знаеш ли голям инат си,кеф ми е,но няма да давам отговор точно на този въпрос.Ако искаш да видиш мнение на такава тема,като твоята, ти предлагам да изберем две произволни дати на хипотетични личности и за да е справедливо аз ще дам едната ,а ти другата.
В този случай дискусията ще се получи.
ВЕРВАЙ МИ! ;)  :P  :D  

SINASTRIQ HELP
« Отговор #58 -: Януари 27, 2007, 02:09:02 am »
Какво търсим в една синастрия?

-любовни отношения
-семейни отношения
-приятелски отношения
-делови отношения

SINASTRIQ HELP
« Отговор #59 -: Януари 27, 2007, 02:34:35 am »
супер!!
пак ще отбележа, че досега не са били искани аргументи защо, какво и как на останалите питащи в тази тема. незнайно защо-към мен. не разбирам откъде тази разлика. защото не съм направила челна стойка ли? или други претенции имате??
не се заяждате, не се лигавите, дори не чатите. изобщо.