Здравей Гост

Астро показатели за нашите хобита

• 176 Отговора
  • 26058 Прегледи
Астро показатели за нашите хобита
« -: Ноември 24, 2013, 02:16:39 pm »
Кои знаци,планети и домове на кои хобита съответстват?Бихте ли споделили вашите?

*

Milkyway

• 3770
Re: Астро показатели за нашите хобита
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2013, 02:32:14 pm »
Може би меркурий-пръстите и 6ти дом.

Аз съм с таланти по меркурий/рисуване,писане /.

Иначе от малка, баба ми ме научи да плета и това хоби ми се активира,откакто се задомих ;D 

Много ми се отдава ръчния труд ;D

« Отговор #2 -: Ноември 24, 2013, 02:36:23 pm »
на теория - гледа се върха на 11-ти..
в хобитата нали се търси спонтанността
т.е. гледаме и Уран т.к. той е баща на всичко
това е дома на приятелите и общите интереси.. ;)

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2013, 02:43:36 pm »
Едно от хобитата ми и нещо като арт терапия е рисуването.Вероятно една от предпоставките е Нептун кацнал в/у АС секстил Слънце.Харесва ми да рисувам с масло и някои от картините са като лични мандали.Събирам/грубо казано/ камъни и кристали.Камънаците свързвам с аспекти на Сатурн към Венера,Слънце,АС.Имам и др.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4 -: Ноември 24, 2013, 02:46:02 pm »
И аз да подплатя,горе казаното с астро фактори ;D

Имам меркурий У3ти опозиция уран.
Нептун в 5ти,АС лъв-слънце У9. Много духовност,много нещо ;D Много съм криейтив ;D

« Отговор #5 -: Ноември 24, 2013, 02:50:26 pm »
И аз да подплатя,горе казаното с астро фактори ;D

Имам меркурий У3ти опозиция уран.
Нептун в 5ти,АС лъв-слънце У9. Много духовност,много нещо
;D Много съм криейтив ;D

това нито са показатели за духовност...нито за "криейтив" ..нито за каквто и да е

нептун в пети си е "олеле-майко" на любовния фронт...
така заложено - неминуемо в любовта ще имаш разочарования
пиесата "спасител - жертва" и обратно са типично характерни за позицията

за духовността се гледа Юпитер... просто като се изказвате "астро" говорете "астро"

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #6 -: Ноември 24, 2013, 02:56:23 pm »
астрология! танци! като се замисля .. много неща обичам да правя през свободното си време ... обичам да чета, да шофирам, да плувам..

отговарят на асцендента ми:)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #7 -: Ноември 24, 2013, 02:58:53 pm »
Душичко Афект ;D
Тази тема не е за любов, а за хобита и съзидателност  ;)

В любовта съм си супер,но не е това темата :wub:

Та,щях да допълвам още,по темата:

Има два вида хобита.
Едно, в което ти сътворяваш нещо/рисуване,плетене,бродиране/т.е изразяваш своята съзидателност и
Второ- само колекционираш.
Там няма творчество,а просто събираш нещо/марки,картини,салфетки ;D/.
Та,може би втория вид хоби е свързан с венера.Да цениш нещо създадено от друг и да се гордееш,че го имаш.

Все си мисля,че ръчното хоби е по меркурий,защото той ти задвижва импулсите в мозъка и може би в аспект с нептун излиза като въображение.
С уран също,когато създаваш нещо уникално.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8 -: Ноември 24, 2013, 03:04:22 pm »
Хобитата са по 5-ти дом..и 2-ри дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Ноември 24, 2013, 03:07:29 pm »
Рисуването също е свързано с Венера, по Меркурий е по-скоро писането или някакъв вид инструментална музика.
Венера и Меркурий в аспект могат да дадат и художествени, и литературни/лингвистични, и музикални способности. Мода, дизайн, украсяване, декориране - всичко това е по Венера.

При теб, Милки, знакът Телец е подчертан - неслучайно те влече ръчният труд, ръкоделието.

Ето една карта с хоби - цветарство, градинарство (също вид ръчен труд - Луна в накшатра Хаста).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #10 -: Ноември 24, 2013, 03:11:17 pm »
Искам да отбележа ,че камъните при мен не са само колекционерство.Те са живи и освен ,че ми носят визуална наслада,аз изучавам лечебните им свойства.Имам по-фино взаимодействие с тях,не притежателно.Проучвам и др. методи на нетр. лечение -например цветните есенции и др.Този афинитет може да идва от Плутон връз Слънце.

« Отговор #11 -: Ноември 24, 2013, 03:13:38 pm »
Milkyway...права си че темата не е за любовта...
но като видях къде го прати този нептун

в книгата на Соспартас - "Боговете"
е описано много добре действието му
...търсенето и НЕнамиране на желаното

характерното за него е, че е газов гигант..нали така
домът в който се намира е възможно тотално да бъде замъглен
т.е. действията трудно да се ръководят...5ти дом...любов; деца.."криейтив"

...Марая ... интересно ми стана??? продължи ако обичаш
предполагам че за 5-ти ще кажеш Слънчевото начало на све
за 2ри материалната му страна..
но това хобита ли са

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #12 -: Ноември 24, 2013, 03:20:04 pm »
Да Афект, нептун в5ти дом е чудестно разположение за творчество :blink:

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2013, 03:30:59 pm »
за 2ри дом .. там е сръчността .. какво умеем да правим с ръцете си .. Майка ми има венера, слънце и плутон там .. прави уникални кутийки от мидички , шие гоблени , дрехи .. като бях малка колко дивани и къщи ми е ковала и майсторила за куклите .. уникални неща!

аз имам уран във втори дом:) няма точни мажорни аспекти .. и нептун и сатурн са там:)
много ме влече астрологията:)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #14 -: Ноември 24, 2013, 03:34:47 pm »
Да Афект, нептун в5ти дом е чудестно разположение за творчество :blink:
  Да благодарим на Нептун,че се е разположил в 5 дом на Бетовен :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #15 -: Ноември 24, 2013, 03:39:12 pm »
Искам да отбележа ,че камъните при мен не са само колекционерство.Те са живи и освен ,че ми носят визуална наслада,аз изучавам лечебните им свойства.Имам по-фино взаимодействие с тях,не притежателно.Проучвам и др. методи на нетр. лечение -например цветните есенции и др.Този афинитет може да идва от Плутон връз Слънце.

Какво прави Сатурн в картата ти? Има ли аспекти с К5 и водните домове?Какво имаш на к2?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #16 -: Ноември 24, 2013, 03:41:37 pm »

Лекции по астрология на Ц. Николов
Астрологични домове

11-ти Дом
Управител: Уран и Сатурн. Зодиакален знак водолей. Меркурий в екзалтация, Плутон и Слънце в заточение.
Основно значение: Приятелите, желанията и проектите.
Други Значения: Характерът на приятелите и тяхната съдба, отношение и връзки с тях. Начало на приятелствата. Приятелства на интимна основа. Надеждите и желанията в живота, както и тяхното изпълнение или неизпълнение. Радостите и приятните неща в живота на сериозна основа. Щастие, игри, сексуален живот, деца. Хармоничен и дисхармоничен обществен живот. Отклонения и заблуди чрез неблагоприятно влияние от страна на приятелите. Помощ и подкрепа от приятелите чрез протекция и покровителство. Имотът на майката, изобщо финансови предимства от други личности. Финансово състояние на родения.
Органи и части на тялото: Подбедрица, прасците, пищял. Сърдечната област, по-специално гърбът. Състав на кръвта.
Мунданна астрология: Парламентът, министрите и законодателството.
11-ти дом показва творческата изява в колектива, в противоположност на самостоятелната творческа изява в 5-ти дом. Планетите в 11-ти дом, зодиакалният знак на куспидата му, аспектите на господаря му, както и аспектите на планетите от 11-ти дом към господаря на дома, ще подскажат за взаимоотношенията на човека с колектива (приятелите), за дружбата, за обмяната на мисли и идеи от всеобщ интерес, мисловните способности за тези цели (Меркурий в екзалтация), лоялността, взаимната отговорност, готовността човекът да се труди заради общите цели (втори господар Сатурн). 11-ти дом е свързан с дружбата, хуманизма, който дарява свобода за духовна изява. Личната изява в 5-ти дом служи за емоционално самолюбие, чия   то пряка или косвена цел са еротичните изживявания. Творческата колективна изява в 11-ти дом е от по-висока степен, тя е интуитивна (интуиция: Уран, Нептун), освободена от излишни емоции, затова на индивида се дава по-голяма свобода. 11-ти дом е безличен, тъй като високите духовни принципи на Меркурий, Сатурн и Уран имат отношение към безличната истина и не подчертават собственото Аз.

има върху какво да се разсъждава...
« Последна редакция: Януари 24, 2014, 09:04:26 am от Афект »

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #17 -: Ноември 24, 2013, 03:43:47 pm »
ЩЕ подкрепя казаното от теб-Сатурн У2,Венера У5 ;DСатурн е в 8ми-аспектира почти всичко.

*

astro

• 475
« Отговор #18 -: Ноември 24, 2013, 03:56:58 pm »
ЩЕ подкрепя казаното от теб-Сатурн У2,Венера У5 ;DСатурн е в 8ми-аспектира почти всичко.

;D

« Отговор #19 -: Ноември 24, 2013, 04:01:11 pm »
Това е наталната ми карта.Какво ще кажете...какви са според вас моите хобита?  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд