Здравей Гост

Астро показатели за нашите хобита

• 176 Отговора
  • 26135 Прегледи
Re: Астро показатели за нашите хобита
« Отговор #20 -: Ноември 24, 2013, 04:16:24 pm »
Да се върнем в митологията и да намерим принципите на креативността – защото тя не е по 5-ти дом.
Както беше отбелязано – там е себеизявата заради самата себеизява
– като в лафа „ и днес Слънцето грее за лъвчетата“ август месец –месеца на слънцезенита!

„на личностно ниво Урановия транзит се свързва с промяната и разрив, и с фаза на живота ни,
когато е необходимо нещо ново – нещо „ексцентрично“ – да пробие в съзнанеито.
Това е време човек да бъде любопитен и да експериментира,
период, когато могат да бъдат опитани нови неща и има рискове, които да бъдат поети....
...Уран сигнализира, че сме готови да скъсаме с рутината и моделите, които са прекалено закостенели или ограничаващи.
Уран – независимо дали го харесваме или не, е алармата, която ни разтърсва от нашия сън и ни пробужда за нов ден....

...та да се върнем в митологията...в началото бяха Гея (Земя) и Уран (небето)
...за древните гърци Уран играе ключов момент на сътворението. В началото на всичко бил Хаос,
от който произлязла Гея, или майката Земя. Тогава Гея родила Уран
и въпреки че бил неин син, той й станал другар и любовник.
Гея притежавала контрола над земята, докато Уран – първият небесен бог,
управлявал сияещите небеса и просторните безкрайни пространства....

...всяка нощ Уран идвал за да легне върху Гея, в резултат те създали необикновенно странни деца...
първата раса от  титани – гиганти (които са другите планети)...после циклопите и т.н.....
но на Уран, който ги създал не му се нравели...и ги избивал....

тогава Гея поръчала на Кронос (Сатурн) да убие баща си...
и в поредната нощ, в която Уран тръгнал да наляга Гея – Кронос му отрязал фалоса....
и според мита – дори в „смърта си“ той пак твори – от пръските кръв се раждат Ериниите
(римските фурии) Тизифона, Алекто и Магера....
„завистлив гняв“ „отмъстителност“ и „непримеримост“....
 Уран тръгнал на сгази с гигантския си крак Кронос...а той от страх се окопал в дън земя....

после говорете че 5-ти дом бил дома на криейтива, а не 11ти ;)

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #21 -: Ноември 24, 2013, 04:29:20 pm »
Аз не мисля,че едното изключва другото,нали са на една ос..Съгласна съм и с това мнение,още повече ,че имам съвпад Венера/Уран в 11 дом. ;D

« Отговор #22 -: Ноември 24, 2013, 04:30:04 pm »
През годините моите хобита претърпяха известна траснформация.Първото,още от ранна детска възраст,ми беше да си шия сама дрехите на куклите.Вкъщи вечно и навсякъде се намираха  парчета плат. ;D В един по-късен етап започнах да скицирам облеклата и спрях със занятието "шев и кройка".Това хоби ми остана и до ден днешен,плюс астрологията и картите таро.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #23 -: Ноември 24, 2013, 04:48:55 pm »
аз като малка съм събирала пера от гълъби .. и съм ги събирала в кашон , и като съм го напълнила , съм го изсипала през терасата на 8мия етаж  ;D почти не си го спомням , но мама е била изумена , че съм изсипала кашона с перата хах;)

като тинейджърка рисувах модели;) но това май всяко момиче го е правило;)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #24 -: Ноември 24, 2013, 05:28:53 pm »
Хайде да дам пример със себе си...
11ти управляван от Слънце и Меркюри
И двата управителя се намират в 8ми дом...
А управителя на 8ми дом се намира във втори
...от 2ри разбираме че интереса ми има марериална срана
...от 8ми разбираме, че хобито ми ще е пряко зависимо от другите
Така е - зависим съм...събирам цигарени кутиики...НО как да разберем повече
от управителите на 11ти?? Слънцето иска ли да блесне? Някои кутии  датират от преди 2ва века...
така...Меркюри какво казва?? Капризност..хмм..макар и да съм завим от другите – събирам най-доброто,

а не на принципа „шамар да е – аванта да е“...
правилно ли се изразявам
astro

« Отговор #25 -: Ноември 24, 2013, 07:24:09 pm »
"Венера и Меркурий в аспект могат да дадат и художествени, и литературни/лингвистични, и музикални способности. Мода, дизайн, украсяване, декориране - всичко това е по Венера"...

Съгласна съм с Lillie за всичко гореспоменато.Аз имам Венера съвпад Меркурий в Овен...и много обичам да рисувам,да декорирам,често преподреждам в къщи,интериора ми е слабост...
Мисля,че за новаторския подход,и за свежите идеи  е важен и Уран,на мен ми е У5/домът на хобитата/и е във 2 дом...Дали не сбърках професията...сигурно щях да печеля по-добре,ако бях избрала да се реализирам с интериорен дизайн :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Ноември 24, 2013, 07:36:03 pm »
Mежду другото...защо според Вас някои хора превръщат хобито си в професия...,а други не?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #27 -: Ноември 24, 2013, 07:53:20 pm »
 :blink:"...защо според Вас някои хора превръщат хобито си в професия...,а други не?" -ами защото са по-умни и знаят че...

има една максима..."Избери си работа/професия,която ти е на сърце и цял живот няма да работиш"...Ако всеки работи това,което наистина СИЛНО ГО ВЛЕЧЕ и му носи удовлетворение ,и удоволствие...ехееййййййй работата ще е песен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Ноември 24, 2013, 07:56:40 pm »
Тук всички сме с едно хоби - Астрология, но показателите в картите може и да не съвпадат.

Друг е въпросът дали някой превръща любимо хоби в професия. На мен ми се случи - не точно хоби, но бих го нарекла приятно и доставящо удоволствие занимание. Но когато започнах да печеля от това, вече не ми носи удоволствие, преводачеството се превърна в рутинно занимание.

Навремето и моите хобита бяха като на venera1978, с нея имаме еднаква конфигурация. Но с течение на времето желанието да се занимавам с това отмина, изместиха го други приоритети и като цяло се наложи да изградя по-сатурнов подход - кое е целесъобразно и кое не е, за какво мога да отделям време и за какво не мога, кои неща за мен са на първо място по значимост. На този етап не мога да си позволя да се разпилявам и да изгубя фокус.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #29 -: Ноември 24, 2013, 07:59:35 pm »
"Намери това което обичаш да правиш
и няма да ти се наложи нито един ден да работиш..

....съвсем сериозно, ако ти е верен тайминга..без майтап

btw...източен или западен е Меркюри...звезди как са...и...???...
...и Луната - фаза; прави ли аспект с лични планети...

До къде би стигнала, ако наистина узнаеш

Меркюри е интелектуална планета..
не е като Юпитер - абстрактен интелект...
....т.е. ще ти помогне ли в "декорациите" ...
И без аспект моем де лепим патепи..примерно
..и две три ръце латекс..примерно...дори повече..
Знам и къщата ми как би изглеждала..чудно нали..

Отделно е глас и талант....нали за "хобита" си говорим
Аз ли не разбирам значението на професията..да си призная

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Ноември 24, 2013, 08:02:49 pm »
И без аспект моем де лепим патепи..примерно

С аспекти на декоратор не мога да ги лепя, нито да си шпакловам и боядисам стените. Имаше тема за сръчността и занаятчийските умения - някои го могат, други сме с две леви ръце.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Ноември 24, 2013, 08:03:28 pm »
:blink:"...защо според Вас някои хора превръщат хобито си в професия...,а други не?" -ами защото са по-умни и знаят че...

има една максима..."Избери си работа/професия,която ти е на сърце и цял живот няма да работиш"...Ако всеки работи това,което наистина СИЛНО ГО ВЛЕЧЕ и му носи удовлетворение ,и удоволствие...ехееййййййй работата ще е песен.

Kлишето е добре познато..,дори и на най-малката ми дъщеря... :blink:

Въпроса е защо хобито на няколко човека за един се превръща в рбота за цял живот..,а при други-не.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #32 -: Ноември 24, 2013, 08:18:32 pm »
Нека да разграничаваме дарбите,талантите от хобитата.Може да имаме таланти,които не взаимодействат с хобито ни и обратно-примерно аз да обичам да си рисувам,но да съм бездарник.Има хоби,липсва талант.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Ноември 24, 2013, 08:22:29 pm »
Нека да разграничаваме дарбите,талантите от хобитата.Може да имаме таланти,които не взаимодействат с хобито ни и обратно-примерно аз да обичам да си рисувам,но да съм бездарник.Има хоби,липсва талант.

Daa, има и такива..при които има хоби - липсва талант..,но ИМА и други при които има и двете...Те са ми интересни...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #34 -: Ноември 24, 2013, 08:31:21 pm »
Mежду другото...защо според Вас някои хора превръщат хобито си в професия...,а други не?
Ако е творческо е супер, не омръзва после реализираната мечта.
Вероятно някои хора си вярват повече, на сцената виждам реализирани с хора с петодомно изявено, но не са /не винаги/ по-талантливи от тези, които не си вярват.

« Отговор #35 -: Ноември 24, 2013, 08:40:39 pm »
 ;)трябва ли да ми го натъртиш...знам,че е познато и на децата/просто припомням/

Меркурий в комбинация с Венера според мен носят себеизразяване,естетически усет,хармония...артистичност....все неща необходими за дизайнер...ако говорим за моден дизайн/някои дизайнери с двете си ръце шият дрехите.Не всичко е само до думи,Меркурий е и мисълта/всичко започва първо в главата-мисъл,идея/.

Освен ,че Меркурий е свързан със сръчност-идеално боравя с точилката/мятам изкусно и палачинки.../и кулинарията ми е хоби...Венерка обича да похапва/сладострастница си е тя....и т.н.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #36 -: Ноември 24, 2013, 08:44:09 pm »
  Астрологично навярно е намесен Сатурн като шеф на 10 и отговорник по материализация на идеи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Ноември 24, 2013, 08:44:58 pm »
;)трябва ли да ми го натъртиш...знам,че е познато и на децата/просто припомням/

Меркурий в комбинация с Венера според мен носят себеизразяване,естетически усет,хармония...артистичност....все неща необходими за дизайнер...ако говорим за моден дизайн/някои дизайнери с двете си ръце шият дрехите.Не всичко е само до думи,Меркурий е и мисълта/всичко започва първо в главата-мисъл,идея/.

Освен ,че Меркурий е свързан със сръчност-идеално боравя с точилката/мятам изкусно и палачинки.../и кулинарията ми е хоби...Венерка обича да похапва/сладострастница си е тя....и т.н.
Ne mislj, 4e e натъртиш...
Звучи елементарно...,за астрологичен форум.

П.п. не сме в старческа динемция..,за да напомняме.

Дай отговор на другия въпрос ще ми бъде по-интересно.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #38 -: Ноември 24, 2013, 08:46:18 pm »
  Астрологично навярно е намесен Сатурн като шеф на 10 и отговорник по материализация на идеи.
Да, ама сатурн и хоби някак не ми се римува на мен, освен да е в аспект с "хоби"-показателите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Ноември 24, 2013, 08:48:26 pm »

Браво!
10-та уцели!

И..,ако някой има карта да качи ще бъде онагледено!