Здравей Гост

Астро показатели за нашите хобита

• 176 Отговора
  • 26098 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Астро показатели за нашите хобита
« Отговор #160 -: Ноември 27, 2013, 10:46:43 pm »
В моя случай това са 2-ри и 9-ти дом. Неблагоприятно ли се отразява?

Не..12-ти има секстил с 2-ри ...
9-ти дом- дерзай..,трябва да срещнеш  истината...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #161 -: Ноември 27, 2013, 10:52:00 pm »
Благодаря за информацията!

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #162 -: Ноември 28, 2013, 11:49:42 pm »
По подобие на двете мозъчни полукълба, така е и с Меркурий и Юпитер. Противоречие и кой е по по най няма - едното без другото мисли едностранчиво и изводите, до които стига са непълни и може да му убягват неща, които може да му даде само познанието на другия.
Точно, точно това си мислех, по дилемата на темата, ляво-мерк, дясно-Юпитер.Лявото -логика, дясното -гледа целия филм на нещата и без подробностите. А къде се срещат двете, в епифизата ли става единството на колизията?

*

astro

• 475
« Отговор #163 -: Ноември 28, 2013, 11:56:08 pm »
По подобие на двете мозъчни полукълба, така е и с Меркурий и Юпитер. Противоречие и кой е по по най няма - едното без другото мисли едностранчиво и изводите, до които стига са непълни и може да му убягват неща, които може да му даде само познанието на другия.
Точно, точно това си мислех, по дилемата на темата, ляво-мерк, дясно-Юпитер.Лявото -логика, дясното -гледа целия филм на нещата и без подробностите. А къде се срещат двете, в епифизата ли става единството на колизията?

Neptun...ли бе да го опишем?!

http://vbox7.com/play:6e853008

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #164 -: Ноември 29, 2013, 12:08:28 am »
Дали, и каква е връзката? Старото управителство-риби-юпитер, стрелец-юпитер?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #165 -: Ноември 29, 2013, 12:15:07 am »
Дали, и каква е връзката? Старото управителство-риби-юпитер, стрелец-юпитер?

общото..Мутабелни знаци.
И след като според древните Юпитер е в силожа позиция в Риби..,значи и Нептун е силен в Стрелец.
Епифизата се управлява от Нептун...Представи си каква отговорност за безотговорната планета е това...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #166 -: Ноември 29, 2013, 11:41:23 am »
Ето, Айнщайн. Различното при него било, че използвал умело тандема на 2-те полукълба. Аз обачe виждам доста точен аспект меркурий, сатурн-концентрация. Светилата са в дискутираните знаци.
Поизместихме темата.

http://www.astro.com/astro-databank/Einstein,_Albert
« Последна редакция: Ноември 29, 2013, 12:11:00 pm от Enigma »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #167 -: Ноември 29, 2013, 02:11:25 pm »
И аз се включвам и направо слагам карта за справка..
Хобита и интереси имам мноого, ще споделя за някои от тях..

Главното за момента са татусите, което ми е и работа и определено ме кефи и в свободното си време пак за това мисля и се вълнувам. От малка рисувам и най-добре умея да изразявам вътрешния си свят, чувствата и емоциите чрез изобразителното изкуство. Човек на визуалното съм, дори когато ме попитат за упътвания почвам да ръкомахам и жестикулирам, пък най-лесно ми е да начертая карта.

И с декоративни изкуства обичам да се занимавам, завърших такава паралелка в училище, обичам да майсторя някви работи. Наскоро се зарибих да украсявам кутии с декупаж. Бързо ми омръзна. Сега си мисля, че е тъпо. Бижута съм си правила от глина, мъниста, напоследък естествените камъни са нашумели, харесвам ги.
По едно време пък си насъбрах изхвърлени от морето дървета/клони и си направих поставка за лампа(лампион?), етажерка за банята, кашпи за саксии и др... голямо чукане с пирони падна.. Ох, ся се сетих, че и свещи си отливах... разтапях ги в тенджерка на котлона и с различни цветови комбинации и парченца от цветя, мидички и др..обичам да украсявам.
Мале, мале, сетих се и друго, като малка си бях насъбрала фосфористиращите звездички от тавана, реших да ги разтопя в тенджера и от сместа да си нарисувам с четка по блузата и да свети... еми не се получи. Имам и други глупави опити, като веднъж реших да си нарисувам всичките бикини в картинки с текстилни бои... що за глупост?!

Обичам да измислям разни нестандартни идеи за интериорен дизайн. Направих дизайна за окачените тавани в къщата на нашите, със скрито осветление, различни форми и на няколко степени, доста сложнички се получиха. Майсторите ги поизмъчих, единия три пъти го правеха, докато се получи, но изглеждат мн добре.

Абе всичко ми е в сферата на творчеството, по едно време и музика правих на фрути луупс.. със семпли и отделни звуци. Но и това отмина..

А за татусите, мисля че Венера  :soe: Плутон в 10ти дом(скорпион) играе накаква роля.. естетика + болка, върху кожа...
Друго за изобразителното изкуство - мисля че Нептун в 1ви дом в  :soe: с АСЦ ме прави малко фентъзи.. в  :sec: с Венера... Имам много нестандартен начин на мислене, мисля че Нептуна ме изпраща на някоя друга планета и понякога ми праща факсове  ;D Вече не се обиждам като ме питат от коя планета падам...

Убедена съм че Сатурн също играе някаква роля... понеже в стила ми се усеща понякога нещо чертожно и имам общ схематичен поглед над композиция, съотношение на обеми и перспектива. Сатурн е  :sec: с Меркурий... Иска ми се всичко да е точно разграфено, макар, че понякога просто ми се ще да хвана кацата с боя и да я разплискам по платното да се стича и да хвърчи боя и да мажа с пръсти... Меркурий няма начин и той да не е свързан, защото за артистичното трябва поне малко въздух а единствено Меркурий ми е в въздушен знак и в  :sec: със Сатурн и  :kva: Нептун. Луната също трябва да е важна, но не знам кое там..

Забравих и другия ми интерес, който го считам за хоби, защото на моменти отива към мания - от години си записвам сънищата в тетрадки, опитвам се да ги тълкувам и карти съм им правила. Опитвам се да разбера символизма и да погледна психологически на това.
« Последна редакция: Ноември 29, 2013, 02:28:51 pm от Freya »

« Отговор #168 -: Ноември 29, 2013, 02:26:12 pm »
Freya,управителите на 5-ти и 11-ти дом при теб са в 10-ти.Ще градиш кариера свързана с хобитата си.Какво по-хубаво от това?  :wub: А че си талантлива спор няма-Венера е в секстил с Нептун...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #169 -: Ноември 29, 2013, 02:40:06 pm »
Да, аз вече работя по въпроса и знам, че нещата ще се развият много добре в тази насока. Макар че до преди 2 години имах период в който дълго време се терзаех какво ще работя и защо не мога да си намеря подходяща работа. Хич не бях доволна, зад един компютър се бях затворила..

« Отговор #170 -: Декември 08, 2013, 03:56:29 am »
Хобита, бол :P !

Наскоро превърнах едно от хобитата си в професия. У5 в 6-ти. У6 в 5-ти. У10 има връзка с планетите в 5-ти.
Астрологията също ми е хоби, както и на всички тук ;D . Уран ми е в 5-ти, тригон с Меркурий (мисля, че това беше аспекта за астрология), У5 в аспект с У8.

Обичам да свиря и да слушам музика - Нептун ми е в 5-ти. Четох, че Нептун се свръзва с козметиката, което обяснява, защо обичам гримирането.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #171 -: Декември 08, 2013, 10:03:30 am »
Freya, спечели ме с татусите.  :-[ Успех ти желая в това начинание.

Аз много си падам по такива неща. И също като теб Венера и Плутон са свързани - част от стелиум са. Жигосването като естетика не ми е далечно като усещане.  ;D

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #172 -: Декември 09, 2013, 07:11:33 pm »
Емма, и аз си мисля че татусите имат доста връзка с Плутон и Венера.. особено за Плутон - и не е само болката...мисля че има една такава мистика около тях и дълбочина... Някои хора си ги правят за да превъзмогнат загубата на любим човек, примерно когато в негова почит си направят мемориална татуировка.. други си поставят цели и неща, които искат да постигнат, страхове, които искат да превъзмогнат... или действат като амулети, много скрити значения и символика има в татуировките. Разбира се не за всички изборът е съзнателен, но въпреки това понякога си мисля че са като "мантра" или утвърждение, което запечатваме... и може да ни окаже влияние.

« Отговор #173 -: Декември 10, 2013, 11:46:07 pm »
Офффффффффффффффффф, много са.

На първо място, обичам да пиша разни неща - едно време пишех разкази, стихотворения, някакви такива работи, но напоследък съм повече на изявяване на мислите, които ми минават през главата, отколкото нещо друго. Обичам да пиша статии и всякакви неща в есеистичния жанр.  :blink: Това е, може би най-стабилното ми хоби, въпреки, че съм много непостоянна, това е нещо, към което циклично се завъщам - мисля, че е от Меркурий на к11.

Другото е астрология - мисля, че е видно, щом съм тук, ахахаха. Освен това карти Таро - просто обожавам, напоследък ми стават още по-голяма слабост, започнах и да събирам колоди, което преди години изобщо не допусках да се случи, понеже попринцип обичам хобитата ми да са такива ... по-пестеливички откъм материал, който изискват (да си имаме уважението, все пак имам Сатурн в 5 дом).

По едно време много се бях "закачила" за спорта, тренирах си надомно тае-бо. Пред хора не тренирам попринцип, но ми беше чак като краста, нещо, за което да мисля по цял ден, което не очаквах от себе си, защото попринцип съм мързел.

Другото, което е, оказа се, че не съм толкова схваната в ръцете, отколкото си мислех и започнах да правя някакви бижута. Мъниста не правя (защото все пак съм с две леви ръце), но обичам да си измислям разни гривни и гердани, особено харесвма тези с естествени камъни и добавям по много такива. Натрупах една кутия гривни, трябва вече да мисля да разпродавам.  ;D ;D

В 5 дом имам Луна в Козирог, Сатурн във Водолей, вероятно и СЛВ (козирог) (седи ми и той на границата между два дома като всичко останало в моя хороскоп ...). В 11 имам Юпитер в Лъв.

Като цяло хобитата са ми доста важно нещо и винаги трябва да имам време да правя някаква такава дейност. Проблемен момент ми е този, че ако нямам, започвам дори да си "разчиствам" ангажиментите, но по друг начин не може, просто защото изключително много се изнервям и вкисвам, ако не съм отделила достатъчно за това в къщи. Занимавката с такива неща, изразяването на креативен потенциал по всичките тези посочени начини, ми е като дрога.  :blink:

« Отговор #174 -: Януари 24, 2014, 09:16:26 am »
Към какво хоби бихте ориентирали притежателя на картата?(на сина ми е)

« Последна редакция: Януари 25, 2014, 07:53:46 am от MoonLight »

« Отговор #175 -: Януари 24, 2014, 09:35:59 am »
Отвори темата за навиците
проследи триконите...и сама си отговори...
отговора, който търсиш, е изцяло и само в теб

"четирите портала на душата"

DharmА... Artha...Kama...Moksha

Домовете 1ви, 5ти и 9ти
Те образуват трикона Dharma

Dharma е  основата; и първата от четирите човешки цели - праведностт/дълг/ и ред...
Dharma: Човек се ражда на тази земя, за да изпълнява определени задължения.
Душата се помещава във физическото „превозно средство“,
Тялото е органът, който най-много ни помага в изпълнение на тези задължения.
Физическият път, която човек трябва да трябва да измине за да еволюира,
Пример за дхармата на някого е:
Това лице трябва да бъде лекар, учител, писател, воин, жрец, родител и т.н.
Понякога дхармата на едно лице се определя от тяхното раждане,
но не е непременно така. Дхарма на човек може да бъде комбинация от неща,
 и като човек прогресира през живота, различни етапи от живота могат да се обръщат за различни дхарми и цели. Настройване на вътрешното ръководство на сърцето позволява на човек да се идентифицира тяхното дхарма, вярно своето призвание.

Домовете  2ри, 6ти и 10ти
Те бележат началото на Artha trikona,

Artha е втората цел на живота на човек.
Тя спомага за постигане на богатство и материално благополучие.

Тя показва усилията и средствата за реализиране на тази цел, НО
тя трябва да бъде праведна и на морална основа.
Тя трябва да се основава на дхарма или законни средства.
Понякога хората смятат, че израстване с материалното богатство
към пътя на духовното са взаимно изключващо се, или дори ,
че духовно търсещ трябва да бъде в бедност.

Но това не е вярно. Ако погледнем към Вселената , тя е отражение на изобилието.
Природата е в изобилие във всичко, а бедността не е нищо друго, освен състояние на съзнанието.
Ако изобилието е качеството на Божественото, как бихме преследвали изобилие,
което е в контраст в търсенето/търсенето на Божественото ?
Ако някой е в бедност, то той е в състояние на непрекъснато притеснение,
фокуса му е върху немотията...как можем да твърдим че преследва духовност?
Само когато няма притеснения сме в състояние да се съсредоточим
Вниманието ни ще е към целта на единение с Божественото.

Най-важното нещо, което да запомним, да не се вкопчваме в самото притежаване.
Когато работим в това състояние на ума, преследването на богатство..
не е различно от преследването на Божественото,
защото човек ще вижда Тамаша, а изобилието/богатство като форма на Божественото.
Това състояние на откъсване, едни разпознават когато са постигнали своите финансови цели ,
а оттам и желанието да преследват желаният автоматично изчезват...това отваря пътя за Мокша.

Домовете  3ти, 7ми  и 11ти
отговарят за сензитивните удоволствия - Kama trikona

Кама е изпълнението на биологични, физически и материални желания.
Kama изпълнява нашите желания, а желанията са в различна форма
 - за да бъде богат, мощен, сексуално задоволен или признат
Кама purushartha препоръчва, че нашите „желания“,
в този живот трябва да бъдат изпълнени,
но със ясната и съзнателна мисъл,
че всичко е според божествените закони на Dharmа и Artha

Т.е. за да може човек да се развива духовно и да стигнат до крайната дестинация,
бариерата на желанията трябва да се премине или да се прескочи!?
Това може да стане или чрез изпълнение на желанията,
или чрез сублимиране или отвъд тях.

Потискане на желанията сигурност не се препоръчва,
защото тя е като напълно навита пружина, която се задържи натиснат със сила,
тази пружина може да изригне непредвидимо и да се стигне до нежелани последствия.

Като човек осъзнава своите желания и ги отдава правилно
То в живота  си  може да достигнем Мокша.

Домовете 4ти, 8ми и 12
Те съставляват Moksha trikona (домове на крайна еманципация)

Мокша означава освобождение от паяжината на илюзията - Майя.
Мокша е освобождението  от цикъла на раждане и смърт.
Това е крайната цел на човешкия живот.
Много хора ще се срещнат със спънки в домовете на края
Но това е река която в крайна сметка ще ги влее в океана на Божественото
Това са хората които никога не пътуват сами...те имат много ангели и духовни учители.

« Последна редакция: Януари 25, 2014, 11:11:31 am от Афект »

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #176 -: Януари 25, 2014, 10:04:36 am »
Моят 5 дом е пълен с Венера и Луна/Меркурий в съвпад. Но имам Козирог на К5 и започнах да си уважавам хобитата едва след Сатурновя възврат. Като бях малка, родителите ми пренебрегваха талантите ми, смятаха, че трябва да се ориентирам към нещо сериозно в живота, като икономика да кажем. Венерата ми е наказана само с квадрати, един от тях с У5, така че ми трябваше много време да изляза от черупката си и да си позволя да правя това, което ми харесва, вместо да си казвам, занимавай се с полезни дейности, от изкуство няма смисъл.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven: