Здравей Гост

Психически Отклонения

• 94 Отговора
  • 12204 Прегледи
Психически Отклонения
« -: Ноември 26, 2013, 11:23:58 am »
В тази тема ще качваме и обсъждаме карти на хора с психически отклонения.Страшно ми е любопитно кое в натала е сигнификатор на този вид разстройства. Първата карта,която качвам е на мъж с много висок коефициент на интелигентност.Обожавал е животните и е бил стриктен вегетарианец.Никога не е имал връзка,която да продължава повече от седмица.Нямал е никакви приятели.Описан е като шизоиден тип,аутист...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

Re: Психически Отклонения
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2013, 11:30:26 am »
Втората карта е на жена,която страдала от агорафобия (страх от преминаване през големи открити пространства) и получавала панически атаки.Страхувала се от образа си в огледалото и непрастно имала усещане за някакъв странен вкус в устата.Симптомите и започнали след като родила сина си.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2013, 11:33:44 am »
Luna при това екзалтирана в твърд аспект с Меркурий,Сатурн и Плутон.
Красноречиво.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Ноември 26, 2013, 11:33:49 am »
Като за начало Меркурий и в двете карти е в твърд аспект с Плутон.

« Отговор #4 -: Ноември 26, 2013, 11:35:39 am »
Луната и в двете карти е аспектирана от Нептун.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2013, 11:36:44 am »
Втората карта е на жена,която страдала от агорафобия (страх от преминаване през големи открити пространства) и получавала панически атаки.Страхувала се от образа си в огледалото и непрастно имала усещане за някакъв странен вкус в устата.Симптомите и започнали след като родила сина си.

Управителите на 6-ти 8-ми в твърд аспект...Уран в 12-ти тежко аспектиран . 2-та карта.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #6 -: Ноември 26, 2013, 11:45:50 am »
Качвам и още една карта,за да има по-добра база за сравнение.Третата карта е на известна американска писателка спечелила престижна награда.Никога не е била омъжена,нито е имала деца. Разболява се на върха на кариерата си. В детсвото си е преживяла сексуални злоупотреби. Изведнъж започва да губи паметта си и е неспособна да борави дори и с елементарни неща. Умира от "случайно предозиране"...

« Отговор #7 -: Ноември 26, 2013, 11:47:58 am »
Луната е богато аспектирана,в съвпад с Нептун и в квадрат с У12...а Плутон в 4-ти дом може би е показателен са ужасното и детство.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Ноември 26, 2013, 11:54:35 am »
Третата карта... :blink: Така наречената бясна Луна в скорпион в съвпад с Нептун не само...,а и 6-ти дом.
Живот във фантазии..,дълбоки при това. Бягство от реалността...

« Отговор #9 -: Ноември 26, 2013, 11:56:03 am »
Третата карта... :blink: Така наречената бясна Луна в скорпион в съвпад с Нептун не само...,а и 6-ти дом.
Знчи 6-ти и 12-ти дом,както и Луната са главните виновници?

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Ноември 26, 2013, 12:12:50 pm »
Знчи 6-ти и 12-ти дом,както и Луната са главните виновници?

3-6-9 са кадентни домове свързани с близо-далеч , днес - утре.
3-ти дом е свързан с Близнаци и Меркурий. Тук е близкото ни , обкръжението , братя, сестри.
9-ти дом е свързан със Стрелец и Юпитер. В него намираме противоположното на 3-ти.
6-ти дом е свърза с Дева и Меркурий. Това е дома на задълженията, на досадното ежедневие , на навиците и здравето.
Видно от съвпада на Луната ,/ която се свързва с психиката на натива / с Нептун - планета на въображението в 6-ти дом в знак Скорпион /тайнственото/.
Луната управлява 4-ти дом ИЦ- края на нещата...Луната е в каре с упр. на 1-ви дом и в квадратура с управителя на 12-ти.
Трудно диагностициране - Нептун.Злоупотреба с лекарства и зависимост - Нептун.
Картите не говорят-крещят.

п.п. Нептун когато е ранен води до душевни смущения..,той е като лакмус. Истери, безразсъдство мисля,че са по него.
Въображението,фантазиите, мечтанието са характерни и за 2-те планети.
Темперамента се определя от елементите...които преобладават в картата и статута на планетите.
« Последна редакция: Ноември 26, 2013, 12:33:21 pm от Марая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Ноември 26, 2013, 01:30:32 pm »

« Отговор #12 -: Ноември 26, 2013, 02:20:54 pm »
Качвам и още една карта,за да има по-добра база за сравнение.Третата карта е на известна американска писателка спечелила престижна награда.Никога не е била омъжена,нито е имала деца. Разболява се на върха на кариерата си. В детсвото си е преживяла сексуални злоупотреби. Изведнъж започва да губи паметта си и е неспособна да борави дори и с елементарни неща. Умира от "случайно предозиране"...

Тази жена определено ми стана интересна. Не мога да намеря в интернет нищо за диагнозата й (ако е поставена такава изобщо). Ранна изява на Алцхаймер?
Построих ведическата й карта. Писателският талант определено се вижда - У3 Меркурий заедно с У5 Слънце в собствения си 3-ти дом, аспектирани от Сатурн (У10). Взаимната рецепция между Луна (У4) и Венера (У7) също би трябвало да спомага за приятното според читателя (публиката) изразяване на вътрешния свят (емоциите) на твореца.
Относно менталното заболяване. Луната е в накшатра на Раху, Раху е в накшатра на Луната. Това създава силна връзка между двете планети. Раху се намира в 6-тия дом. Така Луната (умът) е свързана с 6-тия дом на заболяванията и тревогите.
Марс (У8) е диспозиран от Луната и я аспектира - това създава връзка между двете планети. Така Луната е свързана с 6-ти и 8-ми дом. Доста тревоги са мъчели ума й явно.
« Последна редакция: Ноември 26, 2013, 02:30:59 pm от Mirabella »

« Отговор #13 -: Ноември 26, 2013, 02:29:08 pm »

Тази жена определено ми стана интересна. Не мога да намеря в интернет нищо за диагнозата й (ако е поставена такава изобщо). Ранна изява на Алцхаймер?
Susan Forrest , the reporter who broke the story. I’ve always wondered if it was an underlying cause of Susan’s premature death ten years later. In her early 30s, she won the highest honor her profession offers, and kept jumping for another one, falling on her face until she couldn’t jump any more.

Susie was an excellent reporter. She had the nerve to go after every kind of story, and was like a pit bull when she got hold of something. She was our editor’s star reporter, and she acted like a superstar, which meant she had very few friends in our newsroom.

Nobody, especially Susie, suspected she had bipolar disorder, a chemical imbalance in the brain, which accounted for the way she worked around the clock for days, and then stayed home with a migraine for a while. Young people with bipolar can be brilliant, but the brilliant periods get farther apart, and you lose the ability to psych yourself into one as the disease progresses.

Биполярно разстройство с химически дисбаланс в мозъка. Линк към историята и: http://kenbraiterman.com/did-a-pulitzer-prize-help-kill-one-of-its-winners/

« Отговор #14 -: Ноември 26, 2013, 02:34:59 pm »
Да, биполярно разстройство. Благодаря ти.

« Отговор #15 -: Ноември 26, 2013, 04:28:52 pm »
Качвам карта на австралийски музикант страдащ от шизоафективно разстройство.

« Отговор #16 -: Ноември 26, 2013, 04:47:49 pm »
По тази карта Луната е в твърд аспект със Сатурн и Плутон.Освен това е в полуквадрат с У8 (Уран) и с съвпад с У12 (Венера).Луната наближава куспидата на 12-ти дом...
« Последна редакция: Ноември 26, 2013, 04:58:09 pm от Just_a_Dream »

« Отговор #17 -: Ноември 26, 2013, 06:25:06 pm »
Дали растящата Луна е по-опасна? В 3 от картите Луната е растяща.Само в последната Луната е намаляваща,но пък екзалтира в Телец.Логиката ми е следната...Ако Луната е растяща вероятността натива да развие психическо разстройство е по-голяма.Ще продължа да изследвам това...

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Ноември 26, 2013, 07:44:40 pm »
По тази карта Луната е в твърд аспект със Сатурн и Плутон.Освен това е в полуквадрат с У8 (Уран) и с съвпад с У12 (Венера).Луната наближава куспидата на 12-ти дом...

Да ти кажа честно...,направо утре ще ходя на преглед... :rolf: :rolf: :rolf:
С тея телцови луни - УТРЕПА РИБАТА...
Така не съм се смяла отдавна във форума... :rolf: :rolf: :rolf: :cry3: :rolf:
Първо защото темите ..които те вълнуват -ГИ ИМА ТУК! Просто се иска четене...и търсене! Второ защото аз лично на карти направени по домофикация извън Плацидус и Кох внимание не обръщам.... ;D
Другото - данни имаме ли ?В смисъл на 100% верни...НЯМАМЕ!
Историята си е история...Съвремието е нещо друго!
СТИГА С ТАЯ ЛУНА В  ТЕЛЕЦ- СТАВА ЖАЛКО И СМЕШНО!
ЛУНАТА В ТЕЛЕЦ СТРАДА... :rolf: :rolf: :rolf: ОТ ЕКЗАЛТАЦИЯТА...ИЛИ ОТ КАКВО?
« Последна редакция: Ноември 26, 2013, 07:55:04 pm от Марая »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Ноември 26, 2013, 07:59:52 pm »
На мен пък ми направи впечатление, че Луните в примерните карти са във фиксирани знаци, не че четири карти могат да бъдат представителна извадка. Познавам хора със силно ранени Луни, но с доста стабилна психика. Луна с трудни аспекти не винаги дава психични отклонения, може да даде влечение към медицината, психологията, окултизма... Ранените Луни не винаги са пациенти, могат да бъдат и лечители.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.