Здравей Гост

Силна интуиция

• 24 Отговора
  • 3943 Прегледи
*

astro

• 475
Силна интуиция
« -: Ноември 28, 2013, 09:47:35 pm »
Планети, знаци и аспекти...
Познавате ли хора с такава? Карти...

*

Papy

• 4343
Re: Силна интуиция
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2013, 09:50:02 pm »
познавам, да

« Отговор #2 -: Ноември 28, 2013, 09:51:38 pm »
А само аспекти..т.е...без постоянно да се изнудваме масива

« Отговор #3 -: Ноември 28, 2013, 10:03:32 pm »
И аз познавам, да, но ми е трудно да определя дали е чиста интуиция
или силно прикрит егоизъм, който дава толкова малко,
че чак го мислиш за откровенно "прозрение"

*

Papy

• 4343
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2013, 10:09:05 pm »
И аз познавам, да, но ми е трудно да определя дали е чиста интуиция
или силно прикрит егоизъм, който дава толкова малко,
че чак го мислиш за откровенно "прозрение"

и аз така  :blink:

« Отговор #5 -: Ноември 28, 2013, 10:20:05 pm »
Kоя ли планета ще да е... :thinking:

то и Ванга казваше...
- билки откъснати от една страна не действат в друга...
....ама тук сме БОГОИЗБРАНИ и кви манджи мое да  готвиим

дайте да направим една гозба... :-\
подправки: септенер (та и отвъд него)
имаме 300кб звезди..И НАЙ-ВЕЧЕ - самочувствие

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2013, 10:44:02 pm »
имаме 300кб звезди..И НАЙ-ВЕЧЕ - самочувствие

тук съм пас

« Отговор #7 -: Ноември 28, 2013, 10:53:29 pm »
//докато скролвах темата, получих дежа вю, затова и пиша;Д

аз имам страшно силна интуиция, но почти никога не й се доверявам, тепърва се уча.
съвпад на меркурий с нептун в 8-ми, но мерк е ретро и вс е в козирог;

хората, на чиито усещания се доверявам имат водни луна/меркурий, но когато липсва рационален елемент, човекът е неспособен да преведе усещането, да го обясни и формулира, често дори и за себе си. тогава интуицията ми изглежда като предразсъдък, настроение, страх, случва се да в дори лудост, изобщо, не си е работа чистото водно усещане.

*

astro

• 475
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2013, 10:57:13 pm »
//докато скролвах темата, получих дежа вю, затова и пиша;Д

аз имам страшно силна интуиция, но почти никога не й се доверявам, тепърва се уча.
съвпад на меркурий с нептун в 8-ми, но мерк е ретро и вс е в козирог;

хората, на чиито усещания се доверявам имат водни луна/меркурий, но когато липсва рационален елемент, човекът е неспособен да преведе усещането, да го обясни и формулира, често дори и за себе си. тогава интуицията ми изглежда като предразсъдък, настроение, страх, случва се да в дори лудост, изобщо, не си е работа чистото водно усещане.

Какво липсва...според теб като  аспект и /или/ конфигурация?
С коя планета свързваш интуицията?

« Отговор #9 -: Ноември 29, 2013, 02:07:27 am »
Бих заложил на аспект между Нептун и някое от светилата.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #10 -: Ноември 29, 2013, 04:31:11 am »
Аз я свързвам с Луната или Нептун.

Забелязала съм, че при карти с повече вода има и повече интуиция.

Въпроса с коя планета я свързваме е лесен, защото едно от описанията на Нептун е точно интуицията, мистериозното, илюзията и т.н..

Макар че, ако се замисля, не виждам Нептун точно като интуиция, по скоро илюзия.. Дали пък точно Нептун не кара хората да си мислят, че имат интуиция, а всъщност всичко да е илюзия.

Ето например, моят Нептун(ретро) е в опозиция на Слънцето. Заради този аспект, често си мисля, че някакви лоши неща се случват зад гърбът ми, аз може да си мисля, че това е интуиция, а то е просто фалшива илюзия. Опозира ми и Мерка, който също е ретро, това би трябвало да дава интуиция....

А Вие какво разбирате под думата интуиция, въобще хубаво ли е да имаш интуиция...
« Последна редакция: Ноември 29, 2013, 04:36:16 am от Crabby »
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #11 -: Ноември 29, 2013, 08:21:05 am »
Интуицията е на огнените знаци, поне според Лиз Грийн, а интуиция е да усетиш бъдещите неща, не това, което правят тези със силно водно влияние. При тях има усет в дълбочината на пластовете на съзнание и подсъзнание на хората, някакъв животински усет, на инстинкта но не и усет за предстоящото.

Интуиция е да усещаш бъдещото, да виждаш това, което може да е и ще бъде.

« Отговор #12 -: Ноември 29, 2013, 08:43:09 am »
Слънце в  Лъв, тронов Плутон на АЦ, съвпад на Нептун с Луна в Козирог).
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #13 -: Ноември 29, 2013, 08:54:05 am »
Скоро размишлявах на тази тема с интуицията и извода, до който стигнах, е че може би всеки има я има, но друг въпрос, е че не се вслушва в нея и разчита на разума не на вътрешните си усещания.
Аз за себе си мога да кажа, че имам силна интуиция, но баща ми съм го признала в това отношение ...незнам как, но винаги знае какво ще се случи ...предусеща ги нещата, колкото пъти не съм го послушала съм съжалявала, не само аз (защото все пак съм малка и нормално той да знае повече от мен ), а и майка ми и вуйчо ми.
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Ноември 29, 2013, 08:55:11 am »
Интуицията е продукт на подсъзнанието. Свързвам я преди всичко с Луната.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #15 -: Ноември 29, 2013, 09:00:00 am »

Притежавам интуиция - Луна съвпад Нептун и то в огнения знак Стрелец;

съвпадът се случва във ІІ-ри натален дом, та освен всичко друго тая Луна е доста чувствена в дома на Телец  :blink:; съвпадът няма напрегнати аспекти, сключва един тригон с Лилит, което още повече "засилва" нещата... /забелязала съм, че досег на Луната с Лилит в картите, дава особеност на възприятията.../.

Не винаги й давам предимство на тая Луна /и интуиция/, защото Мерка ми си го обичам май повече, т.е. рационалният ум, представен от Меркурий в Близнаци и 8-ми дом  :mellow:, сключващ хубави и подкрепящи секстили с Марс и Сатурн, които му дават енергия и му слагат юзди /понякога  :blink:/.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

galiusha

• *
  • 143
  • В живота няма щастие, само щастливи мигове...
« Отговор #16 -: Ноември 29, 2013, 09:12:31 am »
Имам силна интуиция, обаче не винаги и се доверявам.
Нептун на ДЦ, Луна в 12 дом..
А ти драги приятелю, истински ли си живял 10 000 дни или си живял един и същи ден 10 000 пъти?

« Отговор #17 -: Ноември 29, 2013, 09:50:00 am »
Според мен няма човек без интуиция, както няма и животинче без инстинкт. Просто не всички я доразвиват и усъвършенстват.

Интуицията е Божественото чувство във всеки и при жените по-принцип е по-развита, спрямо мъжете.

Моята е силна.
Луна в 12-ти, Меркурий в 1-ви дом в риби, Гокленова зона :sec: Нептун на К11, упр. АС.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #18 -: Ноември 29, 2013, 10:22:06 am »
И аз съм силно интуитивна.

Нептун управилтел на Ац, разположен на МЦ- съвпад с Луна, с управилтеля на МЦ и управителя на 8ми дом. Мисля, че 8ми дом също трябва да изиграва роля.

Майка ми е много, много силно интуитивна- Много- чак до пророчества стига на моменти.
Нептун в Скорпион е най- високата планета при нея, секстил козирожка Луна, слв в 8ми дом в тригон с У8....
...и слънце на ИЦ- тя вижда в себе си- в дълбоките си усещания.
« Последна редакция: Ноември 29, 2013, 10:28:16 am от zikovu »
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #19 -: Ноември 29, 2013, 01:54:31 pm »
Преди не съм имала силна интуиция, но след като родих забелязвам ,че много интуитивни попадения имам и се оказвам права.. :rolleyes:
 Майка ми съм я признала с нейната интуиция....
Тя е Водолей с Ац в Дева и Плутон с точен съвпад с Ац.Луната  е Козирожка и е в тригон с Марс в Телец и квинтил Нептун.