Здравей Гост

Каква е точната дата- Украйна?

• 170 Отговора
  • 54367 Прегледи
Re: Каква е точната дата- Украйна?
« Отговор #100 -: Март 04, 2014, 10:47:54 am »
Нео от Матрицата...хахахахах...леле майко...вместо да си гледа живота...
Та аритметиката е проста...
Русия изкара войската, световните пазари им сринаха рублата и тн...и това им струва колкото една олимпиада...над 50 милиарда...
Та нека пак да изкарат мужиците...;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Март 04, 2014, 10:54:34 am »
Тая сутрин четох едни новинарски емисии как Щатите заплашват Русия с икономически санкции, ако се намеси в Украйна. Интересно ми е защо спрямо Щатите никой не е наложил санкции при все това, че няма конфликт, в който да не са се намесили със сила? То е ясно, че между Щатите, ЕС и Русия се води икономическа война, Украйна е само разменна монета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #102 -: Март 04, 2014, 11:01:40 am »
Тая сутрин четох едни новинарски емисии как Щатите заплашват Русия с икономически санкции, ако се намеси в Украйна. Интересно ми е защо спрямо Щатите никой не е наложил санкции при все това, че няма конфликт, в който да не са се намесили със сила? То е ясно, че между Щатите, ЕС и Русия се води икономическа война, Украйна е само разменна монета.
Ами защото мужика само плаши с войска и като го плеснат си прибира паплачта, докато САЩ са се развили в областта на икономиката.
Лил, според мен в Украйна е като с Полша през 1939...Плана Молотов Рибентроп...Тва е ;)
Но се спуках от смях като този си прибра мужиците, след като международните пазари го плеснаха.
Но виж мужика сигурно може кранчето с газта да врътне, но има една държава в Европа с газ...Кралство Норвегия се казва ;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Март 04, 2014, 11:04:04 am »
Да връткат каквото си искат, само Трета световна война да няма. А в България би трябвало да има натовски бази, доколкото разбирам?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #104 -: Март 04, 2014, 11:06:08 am »
Да връткат каквото си искат, само Трета световна война да няма. А в България би трябвало да има натовски бази, доколкото разбирам?
Даже има не само би трябвало бази...
Трета световна война аз съм скептик, честно казано...Но как да спреш руската мечка?
Като я противопоставиш с карпатска или като я отстреляш..;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #105 -: Март 04, 2014, 11:07:55 am »
Тук както сме (/сте) в положение "подай г-з", един въоръжен конфликт между САЩ и Русия никому няма да е от полза.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #106 -: Март 04, 2014, 11:10:30 am »
Тук както сме (/сте) в положение "подай г-з", един въоръжен конфликт между САЩ и Русия никому няма да е от полза.
Ами да, ама за това са виновни родителите които са възпитали така децата...Нито комунизъм нито демокрация са им виновни...
Аз не вярвам да има въоръжен конфликт между САЩ и Русия....
А ако има и от третият път(1ви Наполеон, 2ри Хитлер) сринат империята на злото...няма лошо...колкото и хедонистично да звучи!
ПП. Хората са казали 3ти път за щастие...;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Март 04, 2014, 11:11:52 am »
Ако се стигне до такъв, първо малките и зависими държавици ще пострадат, големите не ги мисли.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #108 -: Март 04, 2014, 11:13:17 am »
Момичета(защото виждам предимно такива пишете), вие живеете в България и защитавате тезата, как трябва нашата държава да е към някоя т.нар. велика сила.Същото правите копи пейст за Украйна.
А не може ли нашият народ и техният да преговарят като равен с равен? Предатели и в двете държави е имало и заради това сме на това положение ние и те.
Вземете за пример една Гърция...
Имам един лаф...сексапила трябва да лъха не да духа....Същото важи и като пламенно се защитава дадено мнение...Да имаш собствено в 1во лице единствено число, а не да се присламчваш към по силният с цел да бъдеш по малко бит и тормозен.

Заради подобна малоумност, неонацистки движения в Бг и Украйна правят мазалото. Няма как да се преговаря като равен с равен, след като не си такъв. Който не си дава сметка за това, най-дълбоко му го вкарват. Това простата тълпа не може да го осъзнае, но е работа на политиците да разберат колко могат да постигнат, и от кого ще получат по-добри условия. Скачането по улиците както ние правихме, а още по-малоумно с оръжие в Украйна, не е решение. Примери бол. Щатите нарочно дестабилизират държави по тоя начин и после си ги управляват задкулистно както искат под предтекст че ги "освобождават". Повечето украинци не знаят що скачат за ЕС, мафиотска групировка не много по различна от Щатите и СССР. Ако имаха малко повече мозък в главата, щяха да си изиграят правилно картите с тия тръбопроводи които минават през тях. Да оставят ЕС/Щатите и Русия да наддават и да приемат по-добрата оферта. Да преценят кой им предлага по-добрите пазари. Но за това трябва правителство на място. Не малоумни националисти или престъпна шайка която не я интересува следващият мандат какво ще става в държавата. Само че както се вижда, деградацията е толкова дълбока че из толкова милионно стадо не може да се излъчи нищо дето става... Истината е, че то не е и до излъчване. Стадото никога не може да избере лидер, лидерът се налага на стадото. Демокрацията принципно е фалш и сама по себе си няма как да работи. В другите страни изглежда че работи защото имат страшна мафия отзад която дърпа реално конците...

Нео, краят е близо. Говорим си с един приятел от фейса и ще си позволя да му пейстна коментара, защото го каза най-точно:
"О, Ванче! Споко, Русия никой никога няма да нападне, освен ако не се казва Хитлер, а Китай - още по-малко. Цялата икономика на САЩ се кредитира от Китай, така че ако ще има някакви договорки, те ще са не заради никому ненужната Украйна (освен в геополитически аспект, където Русия е водеща заради границата и газопроводите), а заради долара. Русия и Китай са в икономически съюз, т.нар. Шанхайска конференция, където наблюдател е Индия, която пък САЩ не успяха да привлекат в НАТО. Златният резерв на Китай е солиден, както и този на Русия. Очаквам да се направи, освен ако вече не е направена де, световна борса в Китай, където ще се търгува с юани. САЩ през последните години претърпяха доста провали във военно отношение и нищо не показва, че това ще се промени завбъдеще. Само да припомня, как преди няколко месеца Обама освободи 800 000 от администрацията, а Китай кредитира дупката в бюджета им. Тъпите политици от ЕС биват ползвани в момента като пълномощници на САЩ и не се усещат даже. Ердоган, Меркел и Дзяопин ще имат последната дума. А тя няма да е в полза на САЩ."

И тъй като американската икономика е основана единствено на консуматорското общество, без оглед на ресурсите, всички знаем, че намесата на САЩ - явна или скрита, - в чужди държави е единствено с оглед ресурсите. На всички започна да им писва, а целта на Китай е да стане основен източник на стоки за САЩ, накъдето и отиват нещата. Да не говорим, че не се дава гласност за вътрешните междуособици в самите щати - Тексас отдавна говори за независимост.

Вижте това, интересен анализ. Напоследък следя анализите на този социолог. Поне го смятам за по-реален от Андрей Райчев  ;D http://bnr.bg/post/100335949/doc-ivo-hristov-ne
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #109 -: Март 04, 2014, 11:16:21 am »
Ако се стигне до такъв, първо малките и зависими държавици ще пострадат, големите не ги мисли.
Ами ако некой умен политик се сети че треа си върнем Беломорска Тракия или Македония...сигурно, но Швейцария винаги е пазила неутралитет...;)
По скоро от тях да се поучим?
Лил, за свободата на България се е сражавал руски и тн мужик, докато за свободата на Гърция Лорд Байрон...
Ако има 3та световна война и се срине империята на злото супер...3ти път за щастие са казали хората..знам звучи хедонистично, но като се замислиш какво са дали те на света?
Като се сетя за Русия, си представям Мъртвите сибирски полета на Виктор фон Фалк...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Март 04, 2014, 11:19:17 am »
Нериле, ти Русия не я мисли, по' боли от надупена поза.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #111 -: Март 04, 2014, 11:21:27 am »
Нериле, ти Русия не я мисли, по' боли от надупена поза.
Как ще ги мисля тези мужици бе човек? Хич не ми и пука...
Но фактите говорят...изкара мужика войската и го плеснаха през ръчицата с едно Сочи..;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Март 04, 2014, 11:32:12 am »
На мен пък друго ми е забавно, чета коментарите под новините и не спира да ме напушва смях. Сега, откакто събитията в Украйна са във фокуса на новинарския интерес, все за политиката на Русия се дават акъли от хора, които батака в собствената си държава не могат да оправят. Но за чужди политики акъл даваме. Интересното е как в крайна сметка дори в дискусии за външни събития и политики започват да си ги мерят и да плюят тази или онази партия. И в крайна сметка пак всичко опира до “голямото зло“ - или американският капитализъм, или руският империализъм, което е виновно и за делата на местните продажни политици.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #113 -: Март 04, 2014, 11:55:45 am »
На мен пък друго ми е забавно, чета коментарите под новините и не спира да ме напушва смях. Сега, откакто събитията в Украйна са във фокуса на новинарския интерес, все за политиката на Русия се дават акъли от хора, които батака в собствената си държава не могат да оправят. Но за чужди политики акъл даваме. Интересното е как в крайна сметка дори в дискусии за външни събития и политики започват да си ги мерят и да плюят тази или онази партия. И в крайна сметка пак всичко опира до “голямото зло“ - или американският капитализъм, или руският империализъм, което е виновно и за делата на местните продажни политици.
Ами така си е...Тук разбират от всичко...от орален секс до атомни бомби...и АНАЛизират...какво да правиш...
Аз пак казвам, че се кефя как плеснаха през лапите руската мечонка ;)
Лил, за мен руснаците като ценностна система аз не ги разбирам, даже не ги и понасям...Заради това се кефя, но моето е позиция на ценностна система, а не за друго

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Март 04, 2014, 11:57:45 am »
Няма как и да я разбереш, ако не си живял там. След малко повече от 20 години живот тук мисля, че що-годе местната ценностна система вече съм разбрала, но тя си е доста простичка и предсказуема.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #115 -: Март 04, 2014, 12:04:09 pm »
Няма как и да я разбереш, ако не си живял там. След малко повече от 20 години живот тук мисля, че що-годе местната ценностна система вече съм разбрала, но тя си е доста простичка и предсказуема.
И слава Богу, че не съм живял там. Като са толкова стойностни и разполагат с богатства, защо всеки емигрира към Западна Европа и САЩ, а не в Раша?
Лил, влизал съм в руски домове тук и мога да ти кажа, че по голяма мизерия не съм виждал..разправял съм ти за момиченцата рускини на морето....или е мизерия или мутро барок, както в резиденцията на про руският прокурор..какво да ти кажа...;)

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #116 -: Март 04, 2014, 12:05:39 pm »

Нео, краят е близо. Говорим си с един приятел от фейса и ще си позволя да му пейстна коментара, защото го каза най-точно:
"О, Ванче! Споко, Русия никой никога няма да нападне, освен ако не се казва Хитлер, а Китай - още по-малко. Цялата икономика на САЩ се кредитира от Китай, така че ако ще има някакви договорки, те ще са не заради никому ненужната Украйна (освен в геополитически аспект, където Русия е водеща заради границата и газопроводите), а заради долара. Русия и Китай са в икономически съюз, т.нар. Шанхайска конференция, където наблюдател е Индия, която пък САЩ не успяха да привлекат в НАТО. Златният резерв на Китай е солиден, както и този на Русия. Очаквам да се направи, освен ако вече не е направена де, световна борса в Китай, където ще се търгува с юани. САЩ през последните години претърпяха доста провали във военно отношение и нищо не показва, че това ще се промени завбъдеще. Само да припомня, как преди няколко месеца Обама освободи 800 000 от администрацията, а Китай кредитира дупката в бюджета им. Тъпите политици от ЕС биват ползвани в момента като пълномощници на САЩ и не се усещат даже. Ердоган, Меркел и Дзяопин ще имат последната дума. А тя няма да е в полза на САЩ."

И тъй като американската икономика е основана единствено на консуматорското общество, без оглед на ресурсите, всички знаем, че намесата на САЩ - явна или скрита, - в чужди държави е единствено с оглед ресурсите. На всички започна да им писва, а целта на Китай е да стане основен източник на стоки за САЩ, накъдето и отиват нещата. Да не говорим, че не се дава гласност за вътрешните междуособици в самите щати - Тексас отдавна говори за независимост.

Вижте това, интересен анализ. Напоследък следя анализите на този социолог. Поне го смятам за по-реален от Андрей Райчев  ;D http://bnr.bg/post/100335949/doc-ivo-hristov-ne

Шанхайската конференция е икономически съюз, твоя приятел би трябвало да обърне внимание на БРИКС, а не на Шанхайската конференция.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Март 04, 2014, 12:06:31 pm »
Пък тук сме цъфнали и вързали и всичко ни е прекрасно, живеем в стерилно подредено общество.  :mellow:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #118 -: Март 04, 2014, 12:09:18 pm »
Пък тук сме цъфнали и вързали и всичко ни е прекрасно, живеем в стерилно подредено общество.  :mellow:
Ами след като 45 години сме били под руски ботуш...нормално ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #119 -: Март 04, 2014, 12:11:06 pm »
Ами след като 45 години сме били под руски ботуш...нормално ;)

И под друг да бяхте, пак щяхте да сте на същия хал.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.