Хипотетично ако се стигне до голям въоръжен конфликт, според мен и Китай, и Арабските държави биха избрали Русия - за тях тя е "по-малкото зло". Но всъщност за Китай не се знае, ако неговото производство, както се спомена по-горе, е ориентирано приоритетно към американския пазар.
А в Крим мисля, че изкуствено се нагнетява напрежението, вероятно някой има интерес от това. Навремето, в началото на 90те, имаше подобно напрежение покрай завръщането на кримските татари - какви ли митове не се носеха за тях, едва ли не ядяли хора.

Но както вече съм споменавала, ситуацията там е доста специфична - сега са автономия в състава на Украйна, но преобладава рускоезично население. И изначално Русия си завоюва тази територия - фактически Крим влиза в състава на Украинска ССР по благоволение на Хрушчов. На полуострова винаги е имало смесено население и не се е стигало да ожесточени етнически конфликти. Би било наистина жалко, ако сега шепа самодейци успее да създаде противопоставяне и конфликт между различни етнически групи там. Що се отнася до местното кримскотатарско население, те си гледат спокойствието и рахатлъка - това е затворена общност, голям е процентът на нискообразованите, но са работливи и относително миролюбиви хора - гледат си говедата и бостаните, като цяло политиката не ги интересува.