Ще съм ви много благодарна ако ми кажете дали съм се насочила правилно! 
Сключване на брак по време на новолуние не бих препоръчала, тъй че датата 27.07 отпада, а и тогава Луната ще има сходящ квадрат със Сатурн и разходящ с Марс.
На 8.08 Луната е в Козирог, не е в Стрелец - в секстил със Сатурн и опозиция с Венера, съвпад с Плутон и квадрат с Уран.
В Стрелец ще е на 6 август и на 5ти следобед. На 5ти след обяд Луната ще е в по-благоприятна накшатра, стига да се избере и подходящ час за тържеството. Ако ще е на 6ти, тогава да е преди обяд - по-благоприятен лунен ден (следобед почва Екадаши - не е препоръчително).
Може да се каже, че двете дати са средно благоприятни за брак. Трудно може да се избере и час, в който да се максимизират благоприятните влияния.
Евентуално може да се разгледа и 21 юли, но пък тогава Луната е намаляваща, обаче има секстил със Слънцето, лунният ден също е благоприятен. Опозицията със Сатурн вече ще е разходяща, а в сидеричния зодиак няма да се брои. Накшатрата е средно благоприятна.
Може и 30 юли - Луна в благоприятна накшатра (брачна - Пурва Пхалгуни), растяща, вече видима в небето (след новолуние), в секстил с Венера и Сатурн.
Като цяло всички изброени дати са средно благоприятни, затруднявам се да кажа коя от тях е по-добра. Малко повече клоня към 30 юли, но тази дата трябва да се съобрази с наталните карти на двойката.
Както казаха по-горе, избраната дата трябва да е в синхрон с наталните, а това е доста трудоемко занимание, най-добре е да потърсиш опитен астролог, който се занимава с елекции. В астрологичен форум надали някой ще се ангажира да гледа наталите на младоженците и да избира измежду множество възможни комбинации.