Здравей Гост

Младежкия вид и астрологическите му предпоставки

• 151 Отговора
  • 22892 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Младежкия вид е нещо което всеки би искал да притежава, на малко са щастливците. Обикновено обвиняват Меркурий за този дар, но вие какво мслите по въпроса . Само той достатъчен ли или са ни нужни още помощни аспекти...на кой с кого и месоположението му в натала.
Ще ме извините ако вече е писано за това, ама аз лично нямам спомени да сме го разисквали ...
Чакам мнения, защото ми е много интересно  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

blud

• *
  • 406
Re: Младежкия вид и астрологическите му предпоставки
« Отговор #1 -: Декември 05, 2013, 01:38:24 pm »
Аз знам, че жените с Венера в Козирог, на стари години изглеждат по.млади и по-красиви от на младини..
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Декември 05, 2013, 01:45:10 pm »
Аз знам, че жените с Венера в Козирог, на стари години изглеждат по.млади и по-красиви от на младини..

Добре, но по-логично е дае така ако Венерата се свързва по някакъв начин с АЦ на родения. Нали все пак АЦ е символа на физическото тяло...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #3 -: Декември 05, 2013, 01:48:22 pm »

Добре, но по-логично е дае така ако Венерата се свързва по някакъв начин с АЦ на родения. Нали все пак АЦ е символа на физическото тяло...
Диспозитора на моя АЦ е Сатурн.Като бях по-малка ме мислеха за по-голяма,сега е обратното.Наближавам 30,а някои са шокирани като им кажа...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Декември 05, 2013, 01:51:47 pm »

Диспозитора на моя АЦ е Сатурн.Като бях по-малка ме мислеха за по-голяма,сега е обратното.Наближавам 30,а някои са шокирани като им кажа...

Е дай боже всекиму :)
Възможно е , нали на Сатурн консервира ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Декември 05, 2013, 01:52:27 pm »
Преди време се чудех дали да не пусна такава тема, но не знаех как да я формулирам.

В един блог, посветен на ведическата астрология, попаднах на интересна йога (планетна комбинация) – т.нар. Nav Yovana Yoga. Там се казва, че ако Луната и Венера (заедно) са намират в знака на Асцендента, това дава запазване на младостта. Екзалтирал Марс в 11 дом дава младежки дух, независимо от физическата възраст на натива. У4 в 10 дом – използване на подмладяваща медицина.

Планети на младостта (според индийците) са Марс, Венера и Луна.

Никъде не се споменава за Меркурий, нито за Сатурн (уж давал младоликост в по-зряла възраст).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #6 -: Декември 05, 2013, 01:55:29 pm »

Някъде в някакъв руски форум  се обсъждаже темата, в много хороскопи и статистика накрая. На първо място беще  Венера в Козирог-без значение дали ти еуправлява асц. или не, нали освен  за нашите представи за любовта,  тя рисува и нашата женственост
На второ беше асц Козирог
В темата обсъждаха , женската хубост и младост..
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

« Отговор #7 -: Декември 05, 2013, 01:57:57 pm »
При майка ми е същото.Слънцето е в съвпад със Сатурн.Като е била на 20 и няколко хората мислеха,че е към 30 годишна.Сега наближава 50 и мислят,че е към 30 и няколко.Сатурн наистина има такава роля и не е задължително да е свързан по някакъв начин с АЦ...Съвпад със Слънцето,Козирожка Венера също действат по този начин...

« Отговор #8 -: Декември 05, 2013, 01:58:51 pm »
Тук-таме и индийците споменават Меркурий в 1-ви дом за младолико излъчване, например

http://astrobix.com/hindu_astrology/post/mercury-1st-house-1st-house-mercury.aspx.

Но друг е въпросът тези източници от интернет доколко са достоверни. Или доколко са индийски и доколко - повлияни от западната астрология.

Лили, благодаря за информацията за йогата. Не бях я срещала досега.
« Последна редакция: Декември 05, 2013, 02:03:14 pm от Mirabella »

« Отговор #9 -: Декември 05, 2013, 01:59:03 pm »

Е дай боже всекиму :)
Възможно е , нали на Сатурн консервира ....
Сатурн консервира...Интересно обяснение  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Декември 05, 2013, 02:02:15 pm »
От всички наблюдения дотук, в нито една карта със Сатурн на АС или в първи дом не съм установила наличие на младоликост. Изключение правят случаите, когато сатурновото влияние се съчетава със силно поставена Венера, обикновено в аспект с него или доминантна в хороскопа. Младолико и свежо излъчване често съм наблюдавала при АС Рак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Декември 05, 2013, 02:06:25 pm »
От всички наблюдения дотук, в нито една карта със Сатурн на АС или в първи дом не съм установила наличие на младоликост. Изключение правят случаите, когато сатурновото влияние се съчетава със силно поставена Венера, обикновено в аспект с него или доминантна в хороскопа. Младолико и свежо излъчване често съм наблюдавала при АС Рак.
Значи при мен може да е нещо такова.Меркурий (У1) в Козирог в съвпад с Венера в 5-ти дом.Дай Боже да е така.Че като малка много се ядосвах като ме мислеха за по-голяма  ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #12 -: Декември 05, 2013, 02:07:08 pm »
Аз също съм чувала, че Сатурн на АЦ дава младолики хора. Вчера си мислех за такава тема.
Ние с опозицията на Сатурн и Слънце какво да кажем, Джъст?  ;D Не изглеждам стара.

Но си мисля, че тези с АЦ Козирог или Сатурн на АЦ изглеждат зрели на манталитет, не на външен вид. Сатурн на АЦ дама висок, жилест и суховат човек. Не мога да го свържа с младост, но знам ли?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #13 -: Декември 05, 2013, 02:09:28 pm »
Аз също съм чувала, че Сатурн на АЦ дава младолики хора. Вчера си мислех за такава тема.
Ние с опозицията на Сатурн и Слънце какво да кажем, Джъст?  ;D Не изглеждам стара.

Но си мисля, че тези с АЦ Козирог или Сатурн на АЦ изглеждат зрели на манталитет, не на външен вид. Сатурн на АЦ дама висок, жилест и суховат човек. Не мога да го свържа с младост, но знам ли?
Ми опозицията е напрегнат съвпад  :blink:

« Отговор #14 -: Декември 05, 2013, 02:09:37 pm »
Има мъже, които с годините стават все по-хубави. До един момент поне... Ах, извинявам се за офтопика. ;D Но не им знам часовете на раждане.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Декември 05, 2013, 02:11:31 pm »
Погледнато от медицинска гледна точка, един човек за да е младее трябва жлезите му с вътрешна секреция да потдържат кожата и излъчването младежко. Та някой ако има познания по медицинска астрология моля да ги сподели. Според мен трябва да се търси кои планети отбоварят за жлезите с вътрешна секреция и от там може да се провери дали е така.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Декември 05, 2013, 02:11:58 pm »
И аз нося младолик ген, но лична карта вече не ми искат. Много се променям обаче в зависимост от грима и облеклото – могат да се обърнат към мен и с “момиче“, а могат и с “госпожа“. Но при мен младоликостта е за сметка на фини и сладникави черти, мимически бръчки вече имам отдавна и не бих казала, че при мен кожата изглежда много по-млада от реалната ми възраст. От гореизброените фактори имам у4 в 10 дом – пластични операции дотук нямам, но вече от доста години прекалявам с козметичните грижи, салонни и в домашни условия. Дотук имам две дермоабразиа и няколко по-дълбоки пилинга.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Декември 05, 2013, 02:12:11 pm »
Джъст, не ми дават годините, нищо че е напрегнат съвпад  ;D

Ровя картите и си мисля, че може наистина Меркурий във  връзка с АЦ да дава младежки вид.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #18 -: Декември 05, 2013, 02:16:14 pm »
Аз съм чувала за Сатурн и Меркюри в аспект с АС или У Ас и се надявам да е вярно ;DНо духът е този,който озарява дрехата/тялото,така,че залагам на аспекти за младежки дух.Питър Пан :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Декември 05, 2013, 02:17:43 pm »
В офиса имам 40-годишен колега, който е изключително младолик. Има много приятно, благо излъчване и мила усмивка, също е с фини и сладникави черти. Гледала съм му хороскопа - АС Козирог, Юпитер в първи дом (Водолей) в опозиция със Слънцето, съвпад Луна/Венера в Дева/8 дом. Меркурий и Сатурн нямат влияние при него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.