Здравей Гост

Транзитен Сатурн съвпад луна

• 28 Отговора
  • 9634 Прегледи
*

Lillie

• 30532
« Отговор #20 -: Октомври 13, 2006, 10:20:59 am »
Да споделя и аз малко сатурново-юпитерови изживявания.

По време на сатурновото завръщане, което беше съвсем наскоро, реално не се случи нищо, всичко се случваше в главата ми, в съзнанието, в начина на светоусещане и себевъзприемане... някак си пораснал се чувстваш и не знам доколко помъдрял, но дистанциран и се чувстваш в известна степен като страничен наблюдател на живота си... абе сложно е за обяснение  :huh:  B)

А пък при точния транзитен съвпад на Юпитер с Асц в продължение на два-три дни направо се скъсах да се смея, честно... дори без съществена причина за това... усещането беше, че си като пиян, една такава еуфория...  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Гостpegas

« Отговор #21 -: Октомври 17, 2006, 10:55:54 am »
:rolleyes:  Самият факт , че  търся отговори на въпросите си из нета сам по себе си говори че Сатурн ми е пообъркал плановета. И за успокоение на тези които очакват 1-2 транзита на Учителя, описание на ситуацията:
От около 3 години съм почти в земетръсна зона -основно в професионален план( а той е пряко свързан с финанси, семейство.. )Има неща които просто стават извън всякакви мои усилия и дори извън нормалната логика. Смених 5-6 фирми
и вече се изморих ,а не знам докога ще продължава.Опитвам се да гледам философски на нещата и слава богу  че по природа съм оптимист.
ТА ЗА СИТУАЦИЯТА:
Сатурн премина през 9 дом и съответно  транзитира през  сев.лун. възел, Луна( натал. в Лъв, съед. с МС.), Опозиция с Слънце и Марс (натал. във Водолей, точна опозиция с Луна) ; МС (в Лъв)  и сега транзитира през 10 дом . В момента е в опозиция  на наталното си положение (натал. 4 дом в Водолей и неаспектиран). След някой друг месец  ще премине и през Уран и Плутон(натал. 10 дом в Дева и с опозиция Венера), като асц.ми е Скорпион.  
Какво ще кажете? Мисля , че темата става за дисертация ;)
Е ако някой може да ми помогне в перспективите на ситуацията, ще му бъда благодарна. Самата аз съм новак и май само общата картинка ми е ясна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Октомври 17, 2006, 11:06:05 am »
Добре дошла в клуба на изгряващите Скорпиони  :)  и тук-там някои плутонови слънца :P  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

« Отговор #23 -: Октомври 17, 2006, 12:43:37 pm »
Не знам това асц.  в Скорпион помага ли, пречи ли? За мен със сигурност знам, че тази  "ситуационна самопсихоанализа " понякога ми писва, но пък и е част от удоволствието да си различен .А за един Водолей това е важно :) .
И все пак  ако някой се опита да ми помогне за описаната астро ситуация... (всъщност и това е доказателство за гореказаното)
Пишете

*

АН

« Отговор #24 -: Октомври 17, 2006, 02:06:36 pm »
Цитат
:rolleyes:  Самият факт , че  търся отговори на въпросите си из нета сам по себе си говори че Сатурн ми е пообъркал плановета. И за успокоение на тези които очакват 1-2 транзита на Учителя, описание на ситуацията:
От около 3 години съм почти в земетръсна зона -основно в професионален план( а той е пряко свързан с финанси, семейство.. )Има неща които просто стават извън всякакви мои усилия и дори извън нормалната логика. Смених 5-6 фирми
и вече се изморих ,а не знам докога ще продължава.Опитвам се да гледам философски на нещата и слава богу  че по природа съм оптимист.
ТА ЗА СИТУАЦИЯТА:
Сатурн премина през 9 дом и съответно  транзитира през  сев.лун. възел, Луна( натал. в Лъв, съед. с МС.), Опозиция с Слънце и Марс (натал. във Водолей, точна опозиция с Луна) ; МС (в Лъв)  и сега транзитира през 10 дом . В момента е в опозиция  на наталното си положение (натал. 4 дом в Водолей и неаспектиран). След някой друг месец  ще премине и през Уран и Плутон(натал. 10 дом в Дева и с опозиция Венера), като асц.ми е Скорпион.  
Какво ще кажете? Мисля , че темата става за дисертация ;)
Е ако някой може да ми помогне в перспективите на ситуацията, ще му бъда благодарна. Самата аз съм новак и май само общата картинка ми е ясна.
е, дано не е много силен в радикса Сатурн :)
Колкото е по-силен, дори да е благоприятен, толкова е по-склонен да дава сериозни уроци :)  

*

ГостНия

« Отговор #25 -: Октомври 17, 2006, 02:21:41 pm »
Еми явно не е особено силен- нали каза, че е неаспектиран във водолей. Явно влиянието му зависи от силата в радикса, макар че при мене е много силен, а като премина сега през луната ми нищо не усетих да се случи (и вътре в мене).

*

АН

« Отговор #26 -: Октомври 17, 2006, 03:03:37 pm »
Цитат
Еми явно не е особено силен- нали каза, че е неаспектиран във водолей. Явно влиянието му зависи от силата в радикса, макар че при мене е много силен, а като премина сега през луната ми нищо не усетих да се случи (и вътре в мене).
Водолей е бил до скоро управляван от Сатурн :)
Силата му зависи от знака, дома, аспектите, ретроградност, сила на всички други планети в хороскопа и т.н. - има едни доста обемисти таблици още от древността, по които се определя силата на една планета....

А дали и какво ще се случи при един транзит, зависи още от това как ще интегрираме енергията му. Много скоро някой тук беше доволен от транзит на Сатурн, а в същата тема имаше и недоволни. А можем и да не го усетим :) Все пак е по-добре да не усетим Сатурн, отколкото, например, Юпитер :)  

*

-Pegas

« Отговор #27 -: Октомври 18, 2006, 10:43:02 am »
Права си Ах. Но поне от теорията е видно че понякога транзитите на Сатурн носят и големи подаръци.Но може би и в това е чара му Да се готвиш за нещо много гадно,а всъщност -ИЗНЕНАДАА!!!.
Е "гладна кокошка просо сънува" ,моя случай де.  И все пак се надявам,  че поне след преминаването  на първата част на транзита (Сатурн оп. Сатурн) което трябва да се случи до 15 -тина дни нещата ще влязат в някакви релси.Иначе ако трябва да чакам до юли 2007( когато трябва да премине) ...Със сигурност знам обаче, че трупам опит :всичките тези интервюта, фирми с различни дейности,  необходимоста да влизаш в различни атмосфери и проблеми. Всъщност дълбоко в себе си винаги съм мразела застоя, но чак пък толкова. Дано само да ми стигне оптимизма и ...амбицията.   :rolleyes:  

*

АН

« Отговор #28 -: Октомври 18, 2006, 05:00:29 pm »
Цитат
Права си Ах. Но поне от теорията е видно че понякога транзитите на Сатурн носят и големи подаръци.Но може би и в това е чара му Да се готвиш за нещо много гадно,а всъщност -ИЗНЕНАДАА!!!.
Е "гладна кокошка просо сънува" ,моя случай де.  И все пак се надявам,  че поне след преминаването  на първата част на транзита (Сатурн оп. Сатурн) което трябва да се случи до 15 -тина дни нещата ще влязат в някакви релси.Иначе ако трябва да чакам до юли 2007( когато трябва да премине) ...Със сигурност знам обаче, че трупам опит :всичките тези интервюта, фирми с различни дейности,  необходимоста да влизаш в различни атмосфери и проблеми. Всъщност дълбоко в себе си винаги съм мразела застоя, но чак пък толкова. Дано само да ми стигне оптимизма и ...амбицията.   :rolleyes:
ами при опозиция на Сатурн, ако усетим недостиг на оптимизъм, насочваме колкото можем вниманието към някой хубав аспект на Юпитер, който да носи компенсации :)