Здравей Гост

Цикъл на Сатурн - възход и застой

• 12 Отговора
  • 2600 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Цикъл на Сатурн - възход и застой
« -: Декември 12, 2013, 10:58:48 am »
Кой е чел Грант Леви?

Идеята е, че при движението си през радикса, Сатурн, освен аспектите, които сключва, оказва влияние и в квадрантите, водейки до възход и застой на индивида. Например, транзита през домове 2-3 той нарича "период на неизвестност на лицето", през който нещата, ако изобщо се случват, стават изключително трудно, с много усилия. През този период, според него е добре човек да не предприема нови дейности и да не поставя начало. Дал е няколко примера.

Например - в 10д е най-активния период, който приключва след транзита в 1д, който Леви нарича "ново начало". После, този активен период започва с ингрес на Сатурн в 4д, като най-активен е при навлизане в 7д.

Влиянието на Сатурн в картата зависи и от това как е поставен той в нея. Съвпад на Сатурн със Слънце дава силен период за личността, а опозицията му със Светилата води до трудни моменти. Общо казано.
Ако Слънцето ви е във 2ри дом?

Изобщо, забелязали ли сте подобно влияние на Сатурн в своите карти? Чела съм мнения, че при Сатурн във 2д съфорумки са получили доста добри проявления във финансовата област. Но дали трябва да си траем, докато Дядото е близко до надира? Или можем да се притесняваме от влиянието му и в останалите домове, без значение колко високо се намират?

При Сатурн в 7 съм започнала първата си връзка. При ингрес в 10 беше период на възход до 12ти - професионален, вкл женитба, дете и развод. Много хора при транзит през 1д сменят местоживеене.

А при вас?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Re: Цикъл на Сатурн - възход и застой
« Отговор #1 -: Декември 12, 2013, 11:15:16 am »
При транзит през 1-ви ми извадиха сливиците и остслабнах много,понеже дълго време не можех да ям.След това имах чувството,че всички около мен искат да ме смажат.Чувствах се много самотна,неразбрана и подтисната. Но в същия момент Сатурн освен,че е транзитирал през 1-ви е квадратирал и Луната.Веднага щом навлезе във 2-ри започнаха сериозни финансови проблеми,каквито почти не бях имала досега. При съвпад с К3 за няколко дена бях изпаднала в лека депресия,но в момента се чувствам супер. Имам желание да уча и да се развивам в насока астрология.Започнах да гледам по-сериозно на нея и всичко си дойде на мястото.На мен Сатурн по натал ми е в 3-ти дом и вероятно там би трябвало да се чувства добре.Предстои ми Сатурнов Възврат по нататък.Тогава Сатурн ще бъде в секстил със Слънцето и Венерата.На мен Сатурн ми е У5.Не се оплаквам от транзитите му.Ако си отговорен и бързо усетиш накъде духа вятъра няма да има проблем.Сатурн харесва отговорността и дисциплината.Откакто станах по дисциплинирана и отговорна изобщо не ме наказва.Нито при съвпада с Плутон,нито при квадрата към Меркурий,Слънце и Венера,през който преминах миналата година.  :P
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #2 -: Декември 12, 2013, 11:37:08 am »
Чела съм Грант Леви и мисля, че е вярно. Поне при мен е така. Сатурн ми е в 12ти дом, транзитния ми е бил в четвърти дом, когато съм тръгвала на училище, 1 ви клас. Завърших си успешно образованието (висшето)когато е минавал през МЦ, намерих си и работа почти веднага. В 11ти дом се омъжих, а новото начало наистина беше в първи дом, когато родих дъщеря си. Втори и трети дом мога да свържа с период на неизвестност, на трудности, постигане на нищо. Сега пак е в 4ти дом и смятам, че ще започна постепенно голямо издигане в кариерата, докато стигне отново 10ти дом.

Относно втори дом и парите, другаде четох, че сатурн през втори може да донесе повишаване на доходите, хубава работа, но наистина успехи в кариерата и големи доходи са от 5ти дом нататък.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Декември 12, 2013, 12:01:42 pm »
За преминаването на Сатурн през първи квадрат нямам кой знае какви спомени, тогава сравнително малка съм била. При ингреса му в Риби, в последните градуси на 3 дом завърших средното си образование и се преместих в друга държава. Цялото му преминаване през втори квадрат се свързва с акцент върху дома и обучението, адаптация в нова за мен среда. Период на растеж започна след преминаване на Сатурн през ДС (но тогава имаше мунданен съвпад Юпитер-Сатурн в Телец), т.е. най-ярка реализация по време на прехода през трети квадрант. Когато Сатурн премина през МС, дойде моментът да бера плодове на всички усилия, макар че точно тогава смених поприще и се насочих към изцяло нова за мен дейност. Залезът започна след средата на 10 дом и продължи с транзита през 12ти. Сега Сатурн ми е почти в съвпад с АС и не мога да кажа, че дотук съм постигнала някакъв връх, по-скоро все още успявам да задържа положението и да не потъна, предвид всички обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #4 -: Декември 12, 2013, 12:49:47 pm »
При мен пък е малко по-различно положението. При Сатурн в 1-ви дом срещнах съпруга си и започнах първата си работа, при Сатурн в 3-ти дом се омъжих. Когато Сатурн беше в 4-ти родих, а най-големия застой усетих, когато беше в 5-ти дом (по време на Сатурновото си завръщане). Може би това се дължи и на наталната му позиция - опозиция със Слънцето, част от Тао-квадрат. Откакто влезе в 6-ти смених работа, бранш, всичко, и реално започнах да мисля за кариера.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5 -: Декември 12, 2013, 02:12:41 pm »
Това, че ти го четеш редовно, е похвално. Аз го четох снощи преди сън.
Чудесно е, че има ново търкуване на становището на Леви за Сатурн.

Мен ме очаква ингрес във 2д. Не е много ясно как ще се прояви - съвпада с влизането на пр. Луна в 10 дом, както и тр. Юпитер там. От една страна, Сатурн може да даде ограничение на тяхното проявление. От друга, може да донесе плодове, тъй като може да се окаже, че ме е спасила от потъване наталната ми опозиция със Слънцето  :P А току-виж забременея и се наложи да гледам дете, докато е във 2-3д. В трети ми е интерсептиран Козирог  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #6 -: Декември 12, 2013, 02:43:19 pm »
Това, че ти го четеш редовно, е похвално. Аз го четох снощи преди сън.
Чудесно е, че има ново търкуване на становището на Леви за Сатурн.

Мен ме очаква ингрес във 2д. Не е много ясно как ще се прояви - съвпада с влизането на пр. Луна в 10 дом, както и тр. Юпитер там. От една страна, Сатурн може да даде ограничение на тяхното проявление. От друга, може да донесе плодове, тъй като може да се окаже, че ме е спасила от потъване наталната ми опозиция със Слънцето  :P А току-виж забременея и се наложи да гледам дете, докато е във 2-3д. В трети ми е интерсептиран Козирог  ;D

При мен е по -същият начин, транзитен Сатурн ще премине във втори дом, а по същото време прогресивна Луна и транзитен Юпитер ще минат през натално МЦ. Отдавна не опитвам да правя прогнози, защото всеки път са погрешни. И при мен в 3-ти е интерсептиран Козирог.
Единственото което знам че НЯМА да се случи е да забременея, няма аспект който да ме накара да искам такова нещо :blink: Иначе ако това е твоето желание Yaya, искрено се надявам Сатурн да го материализира!

По темата, Сатурн през ъглови домове-4-ти, 7-ми и 10-ти, е донесъл значими промени в живота ми, засягайки различни теми. По тази логика следва че и транзитът му през 1-ви би се характеризирал по подобен начин. За жалост, или пък не, мина през АЦ и през първи като опозира и натално Слънце, без ни най-малко проявление.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7 -: Декември 12, 2013, 09:38:18 pm »
Което е чудесно, защото ти си човек, който разбира от астрология доста  :blink: Когато имам време, ще го прочета по-задълбочено, снощи прехвърлях в просъница.
Това не пречи да обсъждаме темата - който разбира повече от мен, да дискутира, аз отивам да чета  ;D

А Шопенхауер

« Отговор #8 -: Декември 12, 2013, 11:13:51 pm »
Изобщо не съм съгласна, че е така. Гледала съм си транзитите за доста години назад, за да видя какво е ставало в най-трудните моменти в живота ми и в най-гадния емоционално период, в който съм била осмивана от всички страни, съм имала Сатурн върху Слънце в 10 дом. Че аз е трябвало да бъда на върха на популярността и славата си  тогава.  ;D

При мен напротив, преживях най-хубавия период досега в живота си точно с транзит на Сатурн през втори дом. Имах много квадрати - и двете ми светила получиха квадрат през транзита на Сатурн във Везни, и като цяло, Сатурн сключи мажорни аспекти с почти всичко в натала ми. Каквото се случи беше все свързано със Сатурнови теми - признание на постиженията, награда за положените усилия и т.н. Сега ми предстои транзита на Сатурн през 3 дом, пък да видим какво ще стане. Определено не съм в безизвестност, даже по-известна ставам.  ;D Но да не съдим за края на приказката от самото й начало. Абе ... чак ме е яд, че излезе от втори, хубави парички си правехме с него. Шмугна се в трети и сега пак не стигат, научих си урока аз какво е имал предвид, но уви, след достичка време ще мога да демонстрирам.  ;D

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #9 -: Декември 13, 2013, 07:15:51 am »
при мен най-много важни събития е имало като е минавал през 10ти,11ти, 12 ти /натално е в 12ти/. но е засягал и важни планети, както и слв. също е давал събития като е минавал през някои от осите, но не винаги.

*

ivola

• 41
« Отговор #10 -: Декември 13, 2013, 08:35:44 am »
При мен тр.Сатурн през 4 дом  - запознанство със съпруга ми,преместих се да живея при него,омъжих си и родих сина си.Натално е в 8 дом господар на 4 дом.
Когато транзитираше през 6 дом - свърши майчинството и се върнах на работа.
Транзит през 7 дом - съпруга ми замина на работа в чужбина,и започнах приятелство,което прерастна в любов,но тази връзка се дължеше на тр.Уран през  5 дом и тр.Плутон съвпад с нат. Луна в  Стрелец 3 дом.
На Сатурновия възврат съпруга ми се прибра в Б-я,и прекратяване на връзката.
През  9 дом - работа в муждународна комания.
През 10 дом  - повишение в длъжност и заплата в същата компания.
През 11 дом - с помощта на приятел напуснах международната компания и започнах работа в нова фирма.
През 12 дом - напуснах фирмата,в която работех,имах проблеми с данъчни,застрахователи,лизингови компании.Труден период,но преодолим.
Когато минаваше през АС - банката ни взе апартамента,а,лизинговата компания -колата.
Сега транзитира през 2 дом и 2014 г. ще направи опозиция към себе си. Очаквам стегнация във финансово отношение.

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #11 -: Декември 13, 2013, 08:53:46 am »
При мен написаното от Грант Леви не важи. Хубавият ми период беше, когато Сатурн се движете под хоризонта, изключвам транзита му през 4-и дом, когато почина баща ми. При дъщеря ми сега също е под хоризонта, а на 27 години има страхотна кариера. Не казвам, че Грант Леви не разбира, това би било нелепо, просто написаното от него далеч не е универсално. Зависи от транзитите на останалите планети, от заложеното в натала, от прогресиите и т.н.

« Отговор #12 -: Декември 13, 2013, 06:05:58 pm »
Изобщо не съм съгласна, че е така. Гледала съм си транзитите за доста години назад, за да видя какво е ставало в най-трудните моменти в живота ми и в най-гадния емоционално период, в който съм била осмивана от всички страни, съм имала Сатурн върху Слънце в 10 дом. Че аз е трябвало да бъда на върха на популярността и славата си  тогава.  ;D
Защото докато е бил съвпад със Слънцето ти в 10д е бил в опозиция на Луната ти в 4д, а това е кофти аспект.
При мен също когато Сатурн транзитира в 10д се намирах в тежък период, свързан с кариерата- както бях високо с висока заплата, така изведнъж една групичка от колежки ми подляха вода и си загубих работата, което ми се отрази зле на здравето тогава, но тр Сатурн квадратираше Плутон на АСЦ, тр Юпитер в 10д също

Да, ако беше опозиция в други знаци бих се съгласила. Но самата ми Луна си е Сатурнова, а ми се струва, от това, което досега съм видяла, че човек най-лесно изживява транзитите на планетите, които принципно са му силни в наталната карта. С Луна в Козирог един малък Сатурн винаги живее с теб, един вид, и на емоционално ниво. А и Луната ми и Слънцето имат, все пак разлика в орбисата около 13 градуса. Единственото хубаво в този период беше, че наистина от някакво много зальохано, замечтано и без особени цели лапе, започнах лека - полека да формирам стратегии и планове какво да се случи. Така, че опозицията това ми донесе - събуди ми Козата и коренно се промених.

Според мен зависи и в коя хемисфера се намира Сатурна на човек, нека да пробваме с формулата, в която Сатурн действа по-добре в хемисферата, в която се намира самият той. При мен преминаването в първи дом си беше направо като събуждане от дълъг, зимен сън.

Но може и да не съм права, в крайна смекта още нямам даже и пълно кръгче направено от него на натала, но това са впечатленията, които съм придобила за себе си и начина, по който работи в наталната ми карта.