Здравей Гост

Лунните фази и нашите действия

• 40 Отговора
  • 8835 Прегледи
*

АН

« Отговор #20 -: Септември 01, 2006, 08:00:24 am »
Цитат

Чудя се дали Луна в 8-ми в Рак , ранена от Плутон не "убива" от прегрижване :D
интересна интерпретация :)

А може и да са много силни инстинкти, които да се проявят в най-важен случай :)  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #21 -: Септември 01, 2006, 10:00:01 am »
Цитат
А може и да са много силни инстинкти, които да се проявят в най-важен случай 

"Би било весело , ако беше...истина!" - това е последната фраза от "Котка върху горещ ламаринен покрив" :D

А това е посладната фраза от един виц:

"А дано, ма надали!" :lol:  - прати ми го един мноо як момък със страхотен Сатурнов хумор. За съжаление типично по Сатурновски се "скънзи" с хумора и го проявява много рядко ;)

Шегувам се, вероятно си права. Но и маята Луна е в рак, та се прегрижва понякога за себе си и преяжда :angry:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Септември 01, 2006, 10:07:09 am »
Моята пък все недояжда, а като малка също беше доста злояда... но пък обича да готви - стига да има стимул и този, за когото го прави, да го оценява и заслужава  :P  това със "заслужава"/"не заслужава" не беше ли една от лунно-сатурновите дилеми?  :blink:

Напоследък покрай това сатурново завръщане така ми се развали ритъма на живот... имам чувството, че дори и да разполагам с цялото време на света пак няма да ми стига времето за нищо...  :unsure:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #23 -: Септември 04, 2006, 10:16:38 am »
Цитат
Но и маята Луна е в рак, та се прегрижва понякога за себе си и преяжда :angry:
Предимствата на Луната в Рак компенсират всичките и възможни недостатъци :) Особено ако човек има отношение към ролята и значението на подсъзнанието.
Вярно, жизнените потребности са на първо място за тая Луна и на волята и е твърде трудно да ги подчинява, но те пък затова са жизнени потребности, и може би на моменти, по някакви причини, ти е важно да преяждаш :) Може, например, преяждането да ти спести вредни мисли :D  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #24 -: Септември 04, 2006, 10:26:45 am »
Цитат
Може, например, преяждането да ти спести вредни мисли 

Или пък желанието да "сдъвкам" нечие раздуто его :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Септември 04, 2006, 10:47:57 am »
Хихи, преди малко сдъФках едно шоколадово изкушение, което не е никак в обичайния стил на злоядата ми и непретенциозна Луна в Рак  :P  :blink:  :lol:

Но понякога емоционалните или други липси по Луна все с нещо трябва да се "компенсират", нали?

И понеже направихте паралел между Луна и подсъзнание, а пък форумът за сънища в сайта изглежда доста актуален, ще ми се да потърся някакво логично или не толкова обяснение на един въпрос.

Случвало ли ви се е на определен етап от живота да имате чувството, че се намирате в някакво "безвремие", когато нищо не се случва, нищо не се сънува или сънищата в преобладаващата си част са повтарящи се, рутинни, незапомнящи се и дори неприятни, и имаш чувството, че времето някак си е застинало, спряло?
Откакто подкарах сатурново завръщане, се чувствам по гореописания начин. Винаги съм имала интересни и забележителни сънища, напоследък обаче се събуждам сякаш уморена след съня и без спомен. Няма сънуване, има само сън и много голяма нужда от сън...  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #26 -: Септември 04, 2006, 11:07:12 am »
:D
Ами Сатурн е Кронос и управлява времето- вероятно може да даде подобни "пропадания" на времето при завръщането си. Вече не помня дали съм имала подобни опитности при Сатурновото си завръщане.
Иначе съм спец :D в субективното възприемане на времето. Но напоследък съм точно в противоположен на твоя период. Времето ми чезне и дните се превръщат м минутки.
кой знае, вероятно ми е много интересно ;)  

*

АН

« Отговор #27 -: Септември 05, 2006, 08:48:27 am »
Цитат
Или пък желанието да "сдъвкам" нечие раздуто его :D
а, трябва да се пазим от това желание :D

Нали за да разпознаем чуждото его като раздуто, и нашето трябва да е, или поне да е било, в минало време такова :D  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #28 -: Септември 07, 2006, 11:34:03 am »
Цитат
Нали за да разпознаем чуждото его като раздуто, и нашето трябва да е, или поне да е било, в минало време такова 
:D Е с Лъв на Асцендента и Юпи "тежко ранен" в 7-ми понякога се случава!

Ама в последно време нещо повече ми засяга формата отколкото егото :D  

*

АН

« Отговор #29 -: Септември 07, 2006, 06:21:22 pm »
Цитат

Ама в последно време нещо повече ми засяга формата отколкото егото :D
Какво искаш да кажеш с "формата"? :)  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #30 -: Септември 08, 2006, 10:04:15 am »
Цитат
Какво искаш да кажеш с "формата"?

Ами например да станеш по - гърдогъзобузеста :o

Извинявам се за "изразчето"!

*

АН

« Отговор #31 -: Септември 10, 2006, 09:20:24 am »
Рекох, да нямаш предвид загуба на "човешка форма" в смисъла на едни там духовни учения :)

Пък за тая ни форма - все се надявам, че можем мисловно да управляваме обмяната си и от там формата, но не че имам големи успехи :)
Ако си открила някоя проста и ефективна формула, казвай :)  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #32 -: Септември 10, 2006, 05:56:09 pm »
Цитат
Ако си открила някоя проста и ефективна формула, казвай

Веднага давам една доста ефективна:

Тридесет минути преди ядене четеш няколко страници от "Голия обяд" на Бъроуз :)

После така ти се гади,че ...... :o  

*

АН

« Отговор #33 -: Септември 11, 2006, 03:16:15 pm »
ами много радикални мерки  :D  

*

tany

« Отговор #34 -: Септември 13, 2006, 04:15:00 pm »
az si mislq, 4e ne razpolagame sys svobodata i neograni4enoto mislene, s koeto sa razpolagali na6ite pradedi, kogato sa se zamislqli i sa sledvali nqkakvi  vselenski zakoni pod formata na planeti, zvezdi i t.n. V dne6no vreme na horata osven planetite i ostanalite taka nare4eni prirodni sili deistvat tvyrde mnogo i razli4ni energii, malko sa tezi, koito sa osvobodili uma i tqloto si, za da mogat da use6tat vibraciite na kosmosa i da se vodqt po tqh. Tolkova mnogo informaciq preminava ejednevno prez nas, 4e neznam na koi mu ostava vreme i vyzmojnost da se syobrazqva s tezi ne6ta, astrrologiq, numerologiq i tam raznite. Nqma ni6to lo6o otvreme na vreme da popro4ita6 po ne6to, no ne do vmania4avane razbira se, v kraina smetka samouse6taneto spored men e nai-dobroto na koeto moje da se doverim, imam predvid vytre6niq glas, nqkoi go nari4at i 6esto 4uvsyvo.

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #35 -: Септември 13, 2006, 04:28:59 pm »
Понякога задаваш ли си въпроса : Кое поражда шестото чувство?  :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Септември 13, 2006, 07:31:58 pm »
Цитат
Понякога задаваш ли си въпроса : Кое поражда шестото чувство?
"Вибрациите" от Космоса?  :rolleyes:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

nkara

• *
  • 172
« Отговор #37 -: Септември 13, 2006, 09:07:51 pm »
Пример: моята прогресивна Луна е в 12 дом -аз съм в майчинство и ми остава време да премислям житейските събития :lol:  :lol:  :P и да обръщам внимание на космическите вибрации :P  :lol:  :(  ;)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Септември 13, 2006, 09:23:34 pm »
Да, нещо като "доброволна изолация" е майчинството  :rolleyes:

А като ти минава през Асц прогресивната Луна промяната в нагласата няма как да не бъде усетена - направо ще "живнеш"  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #39 -: Септември 15, 2006, 04:10:17 pm »
:( Na men pulnoluniata mi deistav mnogo zle , kogato sa v napregnat aspekt s lichna planeta..Novoluniata mi deistvat optismistichno i nqkak me subujdat za novi emocii, s tiah vsakash prelivam ot polojitelno, vedro nastroenie...Loshoto e che sega pulnoluniata sa v takav gradus, che do proletta vseki mesec se padat v losh aspekt s lichna planeta i pone 7-8dni me vadiat ot stroia ..shte chakam da minat tezi gradusi v koito sa vleznali sega, i shte se depresiram vseki mesec , no pone znam zashto se chustavm zle bez da ima vidima i seriozna prichina... :(