Здравей Гост

Лунните фази и нашите действия

• 40 Отговора
  • 8811 Прегледи
« -: Август 13, 2006, 09:21:21 am »
От известно време наблюдавам разминаване на теорията и практиката по отношение на лунните фази. Единият пример ми е за един магазин, който стартира седмица след пълнолуние, при намаляваща Луна и трябваше вече да е хлопнал кепенците, ама не е. Имам и други подобни наблюдения. Все се опитвам да уцеля най-подходящия момент за извършване на дадена дейност, но засега опитът ми показва, че най-успешно действам, когато интуитивно усетя, че е настъпил момента, въпреки, че според астрологичната теория този момент не е подходящ, и обратно - когато съм започвала в теоретично добро време, резултатите не са били впечатляващи....
Бихте ли споделили своите наблюдения и ако може да ми обясни някой защо така се получава?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1 -: Август 13, 2006, 02:33:46 pm »
Ти пък...кой вярва на лунните фази?  :P

Когато опитът, чуждата мъдрост и всичко останало се разминават с усета ти, следвай усета си.  :D  :rolleyes:  

« Отговор #2 -: Август 13, 2006, 07:32:20 pm »
... ти ме разби, нали затова е изписана толкова теория, аз си мислих, че е вярно  :rolleyes: затова се учудвам, че има разминаване. А ти защо не вярваш??? :o  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Август 15, 2006, 03:19:42 pm »
Лунните фази...

По прогресия наистина са от значение, но да вземеш да си съобразяваш всяко вдишване-издишване с транзитните цикли на Луната, хммм... мисля, че за това ни е дадена свободна воля  :rolleyes:  ;)  :P

:D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #4 -: Август 16, 2006, 07:17:53 am »
Луната и фазите и...
Тя е като въздуха – можем изобщо да не я забелязваме.
А казват, че някои стъпват във въздуха като на камък и плуват в него като във вода:) Въпрос на “виждане”:)

Йерархията е следната:
1.   Вселенски сили и енергии /всички планети/
2.   Подсъзнателни сили и енергии /Луната/
3.   Съзнателни сили и енергии /Слънцето/

Енергията протича и в двете посоки – от 1 към 3 и обратно.
Категорично сме подвластни на притичащата енергия от 1 към 3.
Възможно е обаче да черпим енергия и сила и осъзнато, т.е. да използваме и енергия, протичаща от 3 към 1. Това е най-лесно за хората, при които има силно поставени Слънце и Луна и хармоничен аспект между тях. Те лесно установяват дали са в синхрон с вселенските ритми и не се чудят доколко са им подвластни...
Останалите могат търпеливо и осъзнато да работят за връзката между съзнание, подсъзнание и архетипни енергии. Така ще могат осъзнато да освободят архетипна енергия, която да се прояви в реални житейски обстоятелства:)

На практика какво да правим...
Вчера Луната беше в Телец – да си дадем сметка дали бяхме свързани достатъчно с материалното, със стабилното, дали се погрижихме за някакви удобства...
Днес е в Близнаци – ще потърсим ли разнообразието, разходката, интелектуалните занимания в по-различен план от обикновено:)
Ще следваме ли тия 3-4 дни самовглъбяващата сила на Луната в последната си четвърт през лятото:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Август 16, 2006, 08:43:35 am »
Цитат
Луната и фазите и...
Тя е като въздуха – можем изобщо да не я забелязваме.
Въпрос на “виждане”:)

На практика какво да правим...
Вчера Луната беше в Телец – да си дадем сметка дали бяхме свързани достатъчно с материалното, със стабилното, дали се погрижихме за някакви удобства...
Днес е в Близнаци – ще потърсим ли разнообразието, разходката, интелектуалните занимания в по-различен план от обикновено:)
Ще следваме ли тия 3-4 дни самовглъбяващата сила на Луната в последната си четвърт през лятото:)
Вчера покрай Луна в Телец... да не повярва човек - почти преядох  :lol: тъй да се каже, погрижих се за удобствата, отдавайки се на безгрижна консумация на тортички и мелбички с една приятелка дето все ме изкушава да ходим по сладкарнички разни - и без това повторното преминаване на Юпитер през Асц няма да ме втали  :P  :D

На практика обаче фазите на Луната не съм забелязвала да носят някаква забележителна събитийност, освен може би ако не отключват транзитна конфигурация в съчетание с прогресивен аспект...

Иначе в книгите за Прогностична астрология наистина се препоръчва да се следят лунните цикли - лунации и затъмнения. В действителност обаче не всяка лунация ни въздейства, а само тези, които имат допир с важни радикални точки или активират ъглите на хороскопа.

Мога дори да го онагледя с реален пример.
Почти две седмици не се бяхме виждали с една приятелка и през цялото време имах интуитивно усещане за някаква промяна при нея, имайки предвид, че Плутон ретроградно по транзит отново се завърна в точна опозиция с нейните Слънце/Венера, а Сатурн наближава Десцендента й. Знае се, че транзитите на Плутон (а и на Сатурн впрочем също) оказват дълготрайно въздействие, което не подразбира обаче порой от събития. По-бавните транзити в аспект с натална планета или друга точка в повечето случаи биват 'отключвани' посредством т.нар. "тригери", т.е. фактори, натискащи 'спусъка'.
В случая с приятелката в ролята на такъв "тригер" се яви наскорошното пълнолуние в 16* Водолей в съчетание със Слънце в 16* Лъв, имайки предвид, че Асц в картата й се намира в 16* Водолей. От друга страна, може да се отчете и 'пълзенето' на транзитния Сатурн към Дсц й, като според някои астролози (тук визирам Стивън Аройо и неговата "Астрология, карма и трансформация") се препоръчва да се следят транзитите на Сатурн и Лунните възли през домовете и да се отчита дали преминаването им през последните градуси на даден дом малко преди навлизане в следващия носи някаква събитийност (или опитност посредством 'изживяване') по аналогиите на тези домове... Та реалното събитие, което визирам, се случва в деня на последното пълнолуние - при транзитна Луна в опозиция със Слънце/Сатурн по линията Асц/Дсц - тук обаче следва да се отбележи, че в радикса Сатурн е особено силно поставен и аспектира доста 'хард' почти всички лични планети.

Идеята ми тук обаче беше за лунациите и лунните фази - начина, по който и предпоставките, при наличието на които те ни въздействат в събитиен план, а не само на ниво емоционална опитност.

:)
« Последна редакция: Август 16, 2006, 08:45:52 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 16, 2006, 03:37:50 pm »
Website на NASA -

- лунации и затъмнения:

http://sunearth.gsfc.nasa.gov/eclipse/eclipse.html

+ астрокартография
(вижда се през кои части от земното кълбо преминава сянката на затъмненията).

:ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Gostenka

« Отговор #7 -: Август 16, 2006, 11:37:07 pm »
Цитат
От известно време наблюдавам разминаване на теорията и практиката по отношение на лунните фази. Единият пример ми е за един магазин, който стартира седмица след пълнолуние, при намаляваща Луна и трябваше вече да е хлопнал кепенците, ама не е. Имам и други подобни наблюдения. Все се опитвам да уцеля най-подходящия момент за извършване на дадена дейност, но засега опитът ми показва, че най-успешно действам, когато интуитивно усетя, че е настъпил момента, въпреки, че според астрологичната теория този момент не е подходящ, и обратно - когато съм започвала в теоретично добро време, резултатите не са били впечатляващи....
Бихте ли споделили своите наблюдения и ако може да ми обясни някой защо така се получава?
Az sledq vsichko, v obraten red.
Pyrvo, se ostavqm intuiciqta da me vodi , no chesto se sluchva da ustanovq, che vzimam resheniq , da si podreja kosata, da si prochstq organizma i drugi takiva , otnemashti prodceduri pri namalqvashta
Luna, dokato naprimer pri narastvashta, ili po vreme na Pylnolunie, ako ne sym na technosti, zadyrjam takiva, i sym dori nqkak podpuhnala.Tova e po prostichyk primer. Sqkash vytreshnite mi jelaniq, Dushata, Vizsheto Az, podsyznanieto , intuiciqta, Duha , ili onzi moi vytreshen syvetnik mi podskazva, chrez useshtane koga e podhodqshtiq moment za dadeno neshto i tova syvpada s cikli na lunata naprimer, koito  se vodqt blagopriqtni. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Август 17, 2006, 08:39:45 am »
Ми явно при всеки е различно и на различните хора по различен начин им въздействат лунните цикли и дори едни и същи фази на Луната... може би зависи и от лунната фаза, по време на която е роден всеки от нас?

Например, майка ми страда от безсъние и нервна превъзбуда, повдигане на тонуса по време на намаляваща Луна, докато при мен приливът на сили е предимно по време (и малко преди) на пълнолуние... ауууууу, не съм вампирясала още  :P  :ph34r:  :lol: тя е родена с квадратура Слънце/ намаляваща Луна, аз съм през първата четвърт на Луната, растяща квадратура. За транзитите на Луната през зодиакалните знаци да не говорим - наистина в повечето случаи забелязвам интересна цикличност, дори срещите ми често се влияят от знака на транзитната Луна...   :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #9 -: Август 17, 2006, 11:53:34 am »
Цитат
dokato naprimer pri narastvashta, ili po vreme na Pylnolunie, ako ne sym na technosti, zadyrjam takiva, i sym dori nqkak podpuhnala.
и аз съм така :)

А днес Луната е все още в Близнаци и си купих едни продукти на REGAL, които не съм ползвала. Ще започна да ги ползвам обаче след ден-два, при Новолуние, та подир 14 дни, като получа зашеметяващ ефект, да се чудя дали е от продуктите или от Новолунието :D  

*

Гостенка

« Отговор #10 -: Август 18, 2006, 11:42:14 pm »
Цитат
Цитат
dokato naprimer pri narastvashta, ili po vreme na Pylnolunie, ako ne sym na technosti, zadyrjam takiva, i sym dori nqkak podpuhnala.
и аз съм така :)

А днес Луната е все още в Близнаци и си купих едни продукти на REGAL, които не съм ползвала. Ще започна да ги ползвам обаче след ден-два, при Новолуние, та подир 14 дни, като получа зашеметяващ ефект, да се чудя дали е от продуктите или от Новолунието :D
 :D Успех!
Може би двете/продукт+новолуние/ и онова  третото може би , което както забелязвам го има и е чудесно. Имам предвид позитивната настройката, енусиазма :) . Страхотна формула, гарантираща успеха на начинанието.
Така де,
едно е например като просто си сложа някаква маска и с досада изтърпя минутите, в които трябва да бъде върху лицето ми, и не съм доволна от ефекта(задължително в подобни случаи), а съвсем друго, когато това се превърне в специален ритуал, в приятно преживяване, като започна да си представям ефекта и полезното действие на всяка една от състаките, и какви чудеса може да свърши с мен...тогава и ефекта  ми харесва, дори и маската да е съвсем същата.Наистина позитивната настройка работи- дори и да става въпрос просто за наложени кръгчета краставица върху очите! :)

*

АН

« Отговор #11 -: Август 19, 2006, 09:54:42 am »
така е - въпрос на нагласа :)
Хубави са периодите във всяко отношение, когато имам нагласа за разните продукти :D Т.е. те не са просто продукти, а израз на вътрешно състояние, от което трудно човек бива изкаран от външни фактори. Въпросът е някак да се поддържа непрекъсната нагласа, а не да е на периоди - като да има човек сили непрекъснато да е с висока енергетика - само че надали е възможно :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #12 -: Август 19, 2006, 11:37:17 am »
Цитат
Въпросът е някак да се поддържа непрекъсната нагласа, а не да е на периоди - като да има човек сили непрекъснато да е с висока енергетика - само че надали е възможно :)
Кибалион и херметиците, както и моя милост, сметаме  :P , че е невъзможно, защото всичко на тоя свят се движи на синусоида, принципът на ритъма.
Номерът не е да поддържаш непрекъснато едно и също ниво, защото това е невъзможно, а да свеждаш спадовете до минимум.

Всичко тече и изтича, всичко има своите приливи, всичко се повдига и пада; движенията на махалото се проявяват във всичко; степента на движение наляво е равна на степента на движение надясно. Ритъмът се уравновесява.

Майсторите херметици знаят, че този принцип е универсален и засяга всички проявления-от най-грубите, до най-тънките. Въпреки че Принципът на ритъма е неизменен и действа и в менталните явления, при последите съществуват два плана на проявление-низш и висш. Херметиците са се научили да избягват движението на махалото в низшия план на съзнанието.
Чрез повдигане вибрациите на съзнанието над безсъзнателното, махалото се връща от съзнание в безсъзнателното, но Майсторът остава в съзнанието си, отказвайки да следва махалото. Той се поляризира в съзнанието си. Това херметиците наричат Закон за неутрализацията.
Всички индивиди, достигнали някаква степен на себеовладяване, практикуват Закона за неутрализация, отказвайки да се съобразяват с отрицателните си душевни състояния и всякакви настроения в моментите, когато махалото се намира в безсъзнателното.
Принципът на ритъма е ненарушим, но ние можем да избегнем неговите проявления, тъй като волята ни стои по-високо от тях. Махалото винаги се движи, но ние можем просто да не позволим то да ни повлече след себе си.

*

АН

« Отговор #13 -: Август 20, 2006, 01:31:31 pm »
Цитат
Цитат
Въпросът е някак да се поддържа непрекъсната нагласа, а не да е на периоди - като да има човек сили непрекъснато да е с висока енергетика - само че надали е възможно :)
Кибалион и херметиците, както и моя милост, сметаме  :P , че е невъзможно, защото всичко на тоя свят се движи на синусоида, принципът на ритъма.
Номерът не е да поддържаш непрекъснато едно и също ниво, защото това е невъзможно, а да свеждаш спадовете до минимум.

Всичко тече и изтича, всичко има своите приливи, всичко се повдига и пада; движенията на махалото се проявяват във всичко; степента на движение наляво е равна на степента на движение надясно. Ритъмът се уравновесява.

Майсторите херметици знаят, че този принцип е универсален и засяга всички проявления-от най-грубите, до най-тънките. Въпреки че Принципът на ритъма е неизменен и действа и в менталните явления, при последите съществуват два плана на проявление-низш и висш. Херметиците са се научили да избягват движението на махалото в низшия план на съзнанието.
Чрез повдигане вибрациите на съзнанието над безсъзнателното, махалото се връща от съзнание в безсъзнателното, но Майсторът остава в съзнанието си, отказвайки да следва махалото. Той се поляризира в съзнанието си. Това херметиците наричат Закон за неутрализацията.
Всички индивиди, достигнали някаква степен на себеовладяване, практикуват Закона за неутрализация, отказвайки да се съобразяват с отрицателните си душевни състояния и всякакви настроения в моментите, когато махалото се намира в безсъзнателното.
Принципът на ритъма е ненарушим, но ние можем да избегнем неговите проявления, тъй като волята ни стои по-високо от тях. Махалото винаги се движи, но ние можем просто да не позволим то да ни повлече след себе си.
така е :)

ритми и синусоиди :)

Обаче аз си представям синусоиди, които се разполагат на различни нива - бих искала моята да е на максимално високо ниво :D

Ти още ли си на работа - ще се окажеш много работна :D  

*

Guest

« Отговор #14 -: Август 22, 2006, 11:16:43 am »
Таман добре ме пита, насмалко да си взема чантичката вчера.
За първи път сериозно обмислих тоя вариант, днес още ми е нервно и не знам.

А за повишаването на нивата-това е естествено, в колкото по-високо ниво успееш да се придвижиш, толкова по-леко става, ама и толкова по-прецизен е балансът и е по-лесно да бъде нарушен.
На по-ниските нива си стъпил здраво на земята, и да се клатушнеш, няма страшно.
Ма ако си се качил на опънато въже над пропаст примерно, една погрешна стъпки и ойде коня у барата.

*

АН

« Отговор #15 -: Август 29, 2006, 10:04:57 am »
Цитат
Таман добре ме пита, насмалко да си взема чантичката вчера.
За първи път сериозно обмислих тоя вариант, днес още ми е нервно и не знам.

А за повишаването на нивата-това е естествено, в колкото по-високо ниво успееш да се придвижиш, толкова по-леко става, ама и толкова по-прецизен е балансът и е по-лесно да бъде нарушен.
На по-ниските нива си стъпил здраво на земята, и да се клатушнеш, няма страшно.
Ма ако си се качил на опънато въже над пропаст примерно, една погрешна стъпки и ойде коня у барата.
Докато сериозно обмисляме нещо, значи не е му дошло времето за действие :)

Пък за въжето и пропастта - аз като се сетя за смъртта, бързам да си купя вафлички или шоколадче /разните неща, които иначе си ги ограничавам :D /

И не знам дали е по-леко е на по-високите нива - има една поговорка: " По висините всички пътища са постлани с кинжали" :)  

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #16 -: Август 29, 2006, 01:32:22 pm »
Цитат
но да вземеш да си съобразяваш всяко вдишване-издишване с транзитните цикли на Луната, хммм...

Lillie, имаш ли цветя в саксии? :) Растежът им е изключително подвластен на фазите на Луната. Особено за засаждане или раазсаждане на цветя- новата Луна действа най благоприятно.

Забелязала съм ,че дреха купена при Луна "без курс" в края на знака не влиза в употреба, колкото и да ти е харесала по време на покупката :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Август 29, 2006, 02:05:07 pm »
Ами как без зеленинка, разбира се, че има навсякъде цветарници, но лично на мен ми е забранено вече да се "грижа" за цветята вкъщи, тъй като имам лошия навик вместо да ги поливам буквално да ги давя във вода, мноооого вода  :rolleyes:

"Забелязала съм, че дреха купена при Луна "без курс" в края на знака не влиза в употреба, колкото и да ти е харесала по време на покупката"

Обаче пък не мога да се сетя кога го купих онова скъпото грозно сако - още си седи в гардероба неоползотворено, а и с нищо не може да се съчетае като линия и стил - при ретро Венера ли беше, при Луна без курс...?  :blink:  :huh:

:)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Valda

• *
  • 377
« Отговор #18 -: Август 31, 2006, 08:15:54 am »
Цитат
Обаче пък не мога да се сетя кога го купих онова скъпото грозно сако

Кога реши,че сакото е грозно?

Чудя се дали Луна в 8-ми в Рак , ранена от Плутон не "убива" от прегрижване :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Август 31, 2006, 08:37:55 am »
Не знам дали "убива", но задушава... мдам... понякога  :huh:  :unsure:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.